Hur man hittar den snabba koden för en bank

Swift eller Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, koder kan du överföra betalningar internationellt via det snabba nätverket. Oavsett om du planerar att skicka pengar eller ta emot det, för att utföra betalningar utomlands måste du hitta bankens snabba kod. Det finns flera sätt att göra detta, inklusive att kontakta banken direkt eller söka online. Efter enkla strategier leder dig till den snabba koden du söker efter.

Steg

Del 1 av 2:
Erkänna och använda en snabb kod
  1. Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 1
1. Leta efter en sekvens av 8 eller 11 tecken. En snabb kod är 8-11 nummer och bokstäver som hjälper till att göra överföring av pengar utomlands en säkrare process. SWIFT-koden finns på en banks hemsida, på ditt kontoutdrag eller via en online-sökning. Se till att du kopierar de korrekta tecknen när du spelar in en snabb kod och kontrollera att den har 8 eller 11 tecken.
  • De första 4 tecknen står för den bank som pengar överförs. Nästa 2 representerar landet som banken ligger i, och de 2 tecknen efter det betyder staden. De senaste 3 tecknen representerar en specifik gren eller kontor, men de ingår inte alltid.
  • Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 2
    2. Använd en snabb kod för att skicka pengar internationellt. Om du skickar pengar utomlands, måste du ta reda på den snabba koden för banken som kommer att få betalningen. Antingen fråga den person eller verksamhet som du skickar pengar till vad deras banks snabba kod är, eller se om du kan titta på den online.
  • Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 3
    3. Använd en snabb kod för att ta emot pengar internationellt. Om du får pengar från utomlands, se till att du ger din banks snabb kod till den person eller verksamhet som kommer att betala dig. För att de ska skicka pengar, behöver banken din banks snabb kod.
  • Del 2 av 2:
    Hitta en banks snabb kod
    1. Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 4
    1. Ring till banken och fråga en anställd för den snabba koden. Ett av de enklaste sätten att räkna ut din banks snabba kod är att helt enkelt ringa och fråga. Bankräknare och anställda kommer att kunna berätta vad den snabba koden är lika bra som de steg du behöver ta för att göra pengar överföringen.
    • Om du behöver ta reda på den snabba koden för en bank som inte är i landet och skulle kräva ett internationellt samtal, kan det vara bäst att se online först.
  • Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 5
    2. Gå till bankens hemsida och se om de har sin snabba kod listad. Oavsett om du letar efter din banks snabba kod eller en annan banks snabb kod, gå till deras hemsida och se om de har den angivna koden.
  • Kontrollera bankens hemsida, internationella betalningar eller andra relaterade länkar.
  • Om bankens webbplats har en sökfunktion, skriv "SWIFT-kod" in i sökrutan.
  • Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 6
    3. Fråga den person eller företag du tänker betala för sin banks snabba kod. Om det inte är din egen banks snabb kod som du letar efter, kontakta den verksamhet eller person som du skickar pengar till och be dem att ge dig sin banks snabb kod.
  • Om personen eller affären inte är säker på vad deras banks snabba kod är, fråga dem om deras banks namn och du kan titta på det online.
  • Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 7
    4. Kontrollera ditt kontoutdrag för att hitta din banks snabba kod. Bankerna kommer ofta att lägga sin snabba kod på bankdeklarationer. Kontrollera en av dina senaste uttalanden för att se om den snabba koden är listad. Om du inte får pappersdeklarationer, logga in på ditt bankkonto online och visa ditt uttalande där.
  • Bild med titeln Hitta den snabba koden för ett banksteg 8
    5. Sök på nätet med en snabb kodsida. Ett enkelt sätt att hitta den snabba koden för en bank är att söka online. Flera webbplatser, till exempel teswiftkoder.com eller bankswiftcode.org, hjälper dig att hitta en banks snabb kod genom att välja ditt land och sedan namnet på din bank.
  • Tips

    Det finns typiskt en avgift vid överföring av pengar via en snabb betalning, så kolla med banken för att se hur mycket avgiften kommer att kosta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande