Hur fyller du ut och skriver ds 160-blanketten online för en amerikansk visum

Om inte ditt land deltar i viseringsprogrammet, behöver du ett icke-nonimmigrantvisum för att besöka USA tillfälligt för företag eller turism - och det är där DS-160 kommer in. Denna blankett är din officiella ansökan om en nonimmigrant visum som potentiellt låter dig komma in i USA. Fyller ut det kan vara förvirrande och nerv-wracking, speciellt om du inte är flytande engelska, och du har förmodligen många frågor. Stryk inte om det, men vi har svarat på några av de vanligaste frågorna här.

Steg

Fråga 1 av 11:
Vilka dokument behöver jag för DS-160?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 1
1. På ett minimum behöver du ditt pass och resplan. Om du har rest till oss tidigare, bör du också ha datum för de senaste 5 besök som du gjorde till landet. Andra dokument kan vara till hjälp vid att fylla i din ansökan, beroende på orsaken till ditt besök.
  • Till exempel, om du besöker landet för en affärs- eller pedagogisk anledning, kan du behöva ge information om din nuvarande och tidigare utbildning eller arbetshistoria.
  • Om du reser till USA som en tillfällig arbetstagare, har du information om din arbetsgivare i USA till hands, inklusive arbetsgivarens adress.
  • Oroa dig inte om du börjar fylla i ansökan och behöver ett dokument du inte har praktiskt - du kan spara dina framsteg på din ansökan medan du får det.
Fråga 2 av 11:
Var kan jag hitta DS-160?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 2
1. Gå till det konsulära elektroniska applikationscentret på https: // ceac.stat.gov /. Läs anteckningarna och informationen på målsidan och välj sedan en plats i rullgardinsmenyn för att komma igång. Du måste också ange en CAPTCHA-kod.
  • Välj ambassaden eller konsulatet där du sannolikt kommer att ha din visumintervju. Det är inte ett problem om du slutar med din intervju någon annanstans, men de kommer fortfarande att kunna komma åt din applikation med streckkoden på din ansökningsbekräftelsessida.
Fråga 3 av 11:
Hur lång tid tar det för att slutföra formuläret?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 3
1. Förvänta det att ta ca 90 minuter för att slutföra din ansökan. Om du har ett bra kommando på engelska och har all information du behöver nära till hands, det kanske inte tar dig så länge. Å andra sidan, om din internetanslutning är spottig, kan det ta dig längre.
  • Om du kör kort i tid och du har inte slutfört din ansökan, oroa dig inte! Du kan spara dina framsteg och komma tillbaka och avsluta det senare.
Fråga 4 av 11:
Är alla frågor obligatoriska?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 4
1. Ja, alla frågor är obligatoriska om de inte specifikt anger de är valfria. Om frågan säger "frivillig," Du kan lämna det tomt. Annars anger du något slags svar för varje fråga. Om frågan inte gäller för dig, skriv in "Gäller inte" snarare än att lämna det tomt.
  • Om du lämnar ett obligatoriskt fråga, visar systemet ett felmeddelande och låter dig inte fortsätta fylla i ansökan tills du har angett ett svar på frågan.
  • Se till att du svarar på alla frågor helt. Om du har ett otillräckligt eller ofullständigt svar kan den konsulära tjänsteman som granskar din ansökan neka det.
Fråga 5 av 11:
Kan jag rädda mina framsteg och komma tillbaka?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 5
1. Ja, du kan spara dina framsteg och återvända när som helst inom 30 dagar. Din framsteg sparas automatiskt med varje sida, men du kan också manuellt spara när som helst. Kopiera koden längst upp på sidan. Du behöver den för att komma åt din sparade applikation senare.
  • Det är en bra idé att spara din ansökan ofta. På det sättet kommer du inte att förlora information om du har internetproblem eller behöver stänga webbläsarfönstret.
  • Om du stöter på problem och inte tror att du kommer att komma tillbaka till din ansökan inom 30 dagar, ladda ner den och spara den på din dator. Då kan du kopiera den information du redan haft och behöver inte börja från början.
Fråga 6 av 11:
Kan jag skriva mina svar på mitt modersmål?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 6
1. Nej, dina svar måste skrivas på engelska med engelska tecken. Översättningar av frågorna till många olika språk är tillgängliga om du behöver dem för att förstå frågorna. Men dina svar måste vara på engelska. Om du inte tror att din engelska är tillräckligt bra för att ge rätt svar på frågorna, få någon att hjälpa! Bara se till att det är någon du litar på.
  • Applikationen kräver att du ger ditt fullständiga namn på ditt modersmål med det språket. Detta är den enda delen av programmet som ska vara på något annat språk än engelska.
Fråga 7 av 11:
Hur skriver jag på online-programmet?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 7
1. Klicka på "Skriv ansökan" knappen i slutet av formuläret. Klicka på den knappen och skriva ditt namn fungerar som en elektronisk signatur. Din signatur intygar att alla dina svar är sanna och fullständiga till det bästa av din kunskap. När du går till din intervju, skannas dina fingeravtryck elektroniskt för att fungera som ytterligare certifiering.
  • Även om någon annan hjälpte dig att slutföra ansökan, måste du fortfarande skriva in det själv. Din signatur intygar att alla dina svar är fullständiga och korrekta.
Fråga 8 av 11:
Hur mycket kostar det att skicka in DS-160?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett US-visum Steg 8
1. Ansökningsavgiften är US $ 160 för de flesta visumkategorier, från och med 2021. För viseringskategorier som är framställningsbaserade, till exempel för tillfälligt anställda, är avgiften $ 190. Om du ansöker om visum som förtvivlan (E) eller maka till en amerikansk medborgare är avgiften $ 265.
  • Betala avgiften till den amerikanska ambassaden eller konsulatet där du planerar ditt möte. Varje ambassad eller konsulat har sina egna procedurer, så ring vidare eller besök deras hemsida. Även om avgiftsbelopp är listade i amerikanska dollar, betalar du vanligtvis i lokal valuta.
  • Du kan behöva betala avgiften före visumavtalet, så håll det i åtanke när du planerar ditt möte.
Fråga 9 av 11:
Hur planerar jag ett visumavtal?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 9
1. Gå till https: // EVISAFORMS.stat.Gov / instruktioner / Schedulingsystem.asp. Har din tryckta bekräftelseformen praktiskt när du går till webbplatsen och välj sedan landet och staden där du vill planera ditt möte från rullgardinsmenyerna. När du klickar på Skicka kommer du att tas till sidan för den ambassaden eller konsulatet.
  • Sidan innehåller instruktioner om hur du planerar ditt möte. Du måste ange det 10-siffriga streckkodsnumret från din DS-160-bekräftelseformulär när du planerar ditt möte.
  • Om något kommer upp och du måste ändra eller avboka ditt möte, gå tillbaka till samma webbplats och klicka på "Ändra / Avbryt möte" knapp.
Fråga 10 av 11:
Vad ska jag ta med mig till mitt möte?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 10
1. Ta med ditt pass, applikationsbekräftelsesida och anställningsbekräftelsessidan. Du behöver inte ta med en kopia av hela din ansökan. Du bör också ta med minst en utskriftskopia av passfotoet du skickade in med din online-formulär. Se till att ditt pass är giltigt i minst 6 månader bortom den sista dagen i ditt planerade besök i USA.
  • Om du inte redan har betalat din avgift, ta med pengar för att betala avgiften. Några amerikanska ambassader och konsulat accepterar lokal valuta medan andra bara accepterar amerikanska dollar, så du kanske vill fråga i förväg.
Fråga 11 av 11:
När ska jag få ett beslut om min ansökan?
  1. Bild med titeln Fyll i DS 160-blanketten online för ett amerikanskt visumsteg 11
1. Du kommer vanligtvis att ta reda på beslutet på ditt visumavtal. I slutet av mötet kommer den konsulära tjänsteman att meddela om din ansökan godkändes. Om det nekades, berättar de dig anledningen.
  • Du är fri att lämna in en annan applikation om din ansökan nekades på grund av ett misstag, men du måste betala ansökningsavgiften igen. Avgiften kommer inte att returneras om din ansökan nekas.
  • Vissa program kräver ytterligare behandling innan den konsulära tjänsteman kan fatta ett beslut. Om det här är fallet för dig, kommer den konsulära chefen att berätta det och låta dig veta ungefär när de kommer att ha ett beslut för dig.

Tips

Om du reser med din familj behöver varje familjemedlem en separat DS-160, även barn.
  • Kontrollera din webbläsare om formuläret inte laddas ordentligt. Webbplatsen fungerar bäst med Firefox, Internet Explorer 11 eller högre, eller Google Chrome 58 eller högre. Det stöder inte Safari eller Microsoft Edge.
  • Varningar

    Fyll i en ny DS-160-formulär varje gång du ansöker om visum för att komma in i USA. Du kan inte återanvända en tidigare ansökan.
  • Visum garanterar inte din inträde i USA. Det låter dig bara resa till en hamn med inmatning och begära tillstånd att komma in. Tullagenter har utrymme för skönsmässig bedömning för att människor ska komma in i landet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande