Hur man ansöker om en australiensisk studentvisum

Om du har accepterats till ett program på ett australiskt universitet måste du ansöka om en australiensisk studentvisum (underklass 500) före din resa. Denna visum gör att du kan bo i Australien under hela programmets varaktighet. Det kommer också att tillåta dig att arbeta medan du är där. Att få visumet är en ganska enkel process - Allt du behöver göra är att samla några grundläggande dokument och fylla i onlineapplikationsformuläret.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereda de nödvändiga formerna
  1. Bildbeteckningen Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 1
1. Få bevis på godkännande vid ett australiskt universitetsstudieprogram. Programmet bör registreras av Commonwealth-registret för kurser för utländska studenter (CRICOS). Du måste ha en kopia av en officiell antagningsbrev för att bevisa det här.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 2
    2. Skriv ditt äkta tillfälliga deltagande (GTE) krav. GTE-kravet är en skyddande åtgärd som den australiensiska regeringen har lagt till att du begär att studentvisum för en legitim anledning. Du måste göra ett skriftligt personligt uttalande (på engelska) som erkänner detta krav. Klargör det att du ansöker om det här visumet för det äkta motivet att ta emot en kvalitetsutbildning.
  • I ditt GTE personliga uttalande kan du förklara varför du väljer att studera i Australien istället för ditt hemland. Beskriv varför du har valt den här kursen och hur du föreställer dig att det hjälper din framtid. Förklara slipsar till ditt hemland, som familjemedlemmar och vänner - det här visar att du har ett incitament att återvända till ditt land efter din studie.
  • Inkludera information om hur du planerar att upprätthålla dig själv ekonomiskt i Australien och dina planerade levnadsarrangemang.
  • Du bör också använda ditt uttalande för att ge information om din tidigare skolgång, inklusive eventuella akademiska transkript och examensbevis. Ange detaljer om din nuvarande anställning och ge kontaktuppgifter för någon som kan verifiera din anställning.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 3
    3. Bevis att du har tillräcklig sjukförsäkring. För att bli godkänd för en studentvisum måste du köpa utomeuropeiska studenthälsovården (OSHC). OSHC tillhandahåller medicinsk och sjukhusförsäkring i Australien under hela visumets varaktighet. När du ansöker måste du skicka in namnet på din sjukförsäkringsleverantör och det datum då din policy börjar och slutar.
  • Du kan köpa OSHC direkt via ditt universitet eller genom en av de fem godkända leverantörerna: Australian Health Management, Bupa Australia, Medibank Private, Allianz Global Assistance och NIB. Kostnaden för sjukförsäkringen beror på leverantören och varaktigheten av ditt program.
  • Du behöver inte OSHC om du är en norsk student som omfattas av det norska försäkringssystemet, en svensk student som omfattas av Kammarkollegiet, eller en belgisk student som omfattas av det ömsesidiga hälsovårdsavtalet med Australien.
  • Bilden med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 4
    4. Få bevis på din engelska färdighet. Den som kommer in i Australien på en studentvisum måste vara skicklig på engelska färdigheter. Du måste tillhandahålla dina IELTS, Cambridge Advanced och TOEFL testresultat. Om du är från ett engelsktalande land (Förenta staterna, Storbritannien eller Kanada) kan du bortse från det här steget.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 5
    5. Visa att du har de ekonomiska resurserna att bo i Australien. Du måste ha den ekonomiska förmågan att stanna i Australien och betala för dina kurser. Du måste bevisa att du har medel för att täcka resor till Australien, 12 månader "och skolkostnader. Du kan göra det helt enkelt genom att tillhandahålla ett kontoutdrag.
  • Det belopp du behöver bo i Australien beräknas vara cirka $ 20,290 AUD ($ 15,330 USD) per år. Detta inkluderar inte resor och undervisningskostnader.
  • Om du får ett fullt finansierings stipendium, behöver du bara visa bevis på detta.
  • Bilden med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 6
    6. Ge bevis på karaktär. Den australiensiska regeringen ser ut att se att du är av god karaktär, vilket innebär att din rekord är fri från kriminell verksamhet. På din ansökan kan du behöva svara på några teckenrelaterade frågor. Om du har några inspelade brott måste du deklarera dessa i ett formellt uttalande med din ansökan.
  • I vissa fall kan du bli ombedd att tillhandahålla ett poliscertifikat, även känt som ett straffavstånd. Du kan också bli ombedd att fylla i ett teckenlagstadgat deklarationsformulär. Om du måste fylla i dessa extra dokument kontaktas du efter att du skickat in din ansökan. Det är inte något du behöver oroa dig för just nu.
  • Bilden med titeln Ansök om ett australiskt studentvisum Steg 7
    7. Förbered alla dina dokument för uppladdning av online. Om du har några kopiordokument, till exempel ett college diplom, måste du skanna dem till din stationära dator. Kompilera alla dina dokument på ett ställe så du är redo att tillämpa. Se till att dina dokument är i ett accepterat filformat som ett PDF- eller Word-dokument.
  • Del 2 av 2:
    Ansökan om visumet online
    1. Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 8
    1. Gå till Australian Home Affairs hemsida. Besök ansökningswebbplatsen: https: // online.immi.gov.AU / LUSC / LOGIN.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 9
    2. Registrera ett konto med ImmiAccount. Detta är det konto du använder för att slutföra och skicka in din ansökan. För första gången registrerar du ditt fullständiga namn, telefonnummer och e-postadress.
  • Om du redan har ett konto loggar du in med din e-postadress och lösenord.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 10
    3. Betala ansökningsavgiften via din immioccount portal. Du måste betala denna avgift, annars kommer din ansökan inte att behandlas. Det kostar $ 575 AUD ($ 424 USD) att ansöka om en australiensisk studentvisum. Detta kan betalas via din immioccount portal.
  • Betalningar kan göras med kreditkort, PayPal eller BPay.
  • Bild med titeln Ansök om ett australiskt studentvisum Steg 11
    4. Fyll i hälsoformuläret på ImmiAccount. Att studera i Australien, måste du träffa Australiens hälsokrav. Fyll i en My Health-deklarationer Elektronisk form, tillgänglig på fliken Hälsobedömning i din immioccount. På det här formuläret kommer du att bli frågade olika frågor som bedömer din nuvarande hälsa. Efter att ha skickat in det här formuläret kommer du antingen att kontaktas för att genomgå ytterligare hälsobedömningar, eller inte.
  • Processen med hälsobedömning kan ta upp till flera veckor, så det är en bra idé att starta dina min hälsdeklarationer formulär innan du skickar in resten av din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 12
    5. Fyll i programmet Studentvisum. Fyll i din officiella ansökan på ImmiAccount under fliken Program. Här kommer du att bifoga alla dina dokument och inkludera all nödvändig personlig information, till exempel namn, födelsedatum och kontaktuppgifter. Du måste också tillhandahålla ett passnummer.
  • På ansökan kan du behöva avslöja din senaste akademiska och sysselsättningshistoria.
  • Vid inlämning av formuläret får du ett transaktionsreferensnummer (TRN), som du kan använda för att spåra och hantera din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om en australiensisk studentvisum Steg 13
    6. Vänta på att din ansökan ska behandlas. Det tar vanligtvis cirka 4 veckor för viseringsansökan som ska bearbetas. Du kommer att bli underrättad om du har fått visum eller inte. Om du har godkänts kan du komma in i Australien för att delta i ditt program.
  • Du kan bli ombedd att ge ytterligare information eller delta i en intervju innan din ansökan kan befried.
  • Tips

    Studentvisumet tillåter dig att stanna i Australien för hela dina studier, plus en ytterligare månad för resor.
  • Om du vill anmäla dig i en kort kurs (som ett engelska språkprogram) behöver du inte ansöka om det vanliga studentvisumet. Du kan komma in i Australien på ett visitvisum.
  • Studentvisumet tillåter dig också att hålla ett deltidsjobb medan du studerar: 20 timmar per vecka och obegränsade timmar under semestertiderna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande