Hur man blir ekonom

En ekonom kan arbeta på individ och affärsnivåer eller till och med med storskaliga regeringar och ekonomier. De studerar, forskar, förutsäger och utvärderar affärs- och intäktstrender i varje bransch där ute idag. De är smarta individer med en naturlig förmåga att lösa och hitta meningsfulla detaljer. De är bra med pussel och quandaries och älskar att hitta mönster och trender. Om det här låter som du, kan du vara den karriär du letar efter.

Steg

Del 1 av 3:
Bli kvalificerad
  1. Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 01
1. Ta matematik, statistik och ekonomi klasser i gymnasiet. För att göra college så mycket lättare, börja sätta upp dig själv för framgång nu. Ta introduktionskurser i gymnasiet som ger dig ett grepp om vad du kommer att fördjupa dig i på college. Bli bekant med ämnena till hands, håll dig uppdaterad om nuvarande politiska och ekonomiska händelser och börja göra det planera en för din framtid.
  • Om du inte vet mycket om detta område, börja läsa och titta på TV. Freakonomics, fåtöljekonomen, och den nakna ekonomen är alla bra böcker som gör sitt väsentliga spännande. Du bör också titta på Economist och Wall Street Journal för mer aktuell information. När det gäller TV, titta på en mängd olika kanaler för att få olika ekonomiska och politiska perspektiv.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 02
    2. Få din kandidatexamen. Det är en bra idé att få ekonomi, företagsledning eller ett matematiska fält, som statistik. Dyka direkt i klasser som mikroekonomi, makroekonomi, ekonometri och ekonomisk tanke och teori. Du behöver också klasser i marknadsföring, finans och redovisning.
  • Glöm inte klasser i politik och industri, också. Dessa sektorer är nära kopplade till lokala och globala ekonomier och kan hjälpa till att specialisera din kunskap och landa jobb i framtiden.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 03
    3. Överväga att få en magisterexamen. De flesta framgångsrika ekonomer har utbildning utöver en ungkarls. Jobs Outlook är bättre ju mer utbildning du har också. Även om det är möjligt att få jobb i ett relaterat fält med bara en grundutbildning, överväg att få din mästare att uppföra din karriärpotential.
  • Om du stannar på bachelorivån kan du hitta arbete som forskningsassistent, finansiell analytiker, marknadsundersökningsanalytiker eller liknande andra positioner i affärer, finans och rådgivning.
  • Många väljer att få ett deltidsjobb på ett relaterat fält för att få arbetslivserfarenhet och sedan driva högre utbildning samtidigt för att klättra karriärstegen så effektivt som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 04
    4. Få en praktikplats. Magisters (och doktorandkandidater får ofta praktik under sin tid på college, som arbetar med professor eller privat företag som hjälper till med forskning. Detta ser bra ut på ett CV och kan vara ditt fotfäste i den akademiska eller professionella världen av ekonomi. Omfattning ut dina möjligheter under dina studier för att komplettera din utbildning.
  • För att få en balans mellan erfarenhet före din examen, försök att arbeta inom den privata sektorn, med regeringen och göra forskning. Detta kommer att ge dig en smak av de möjliga vägarna framför dig och hjälpa dig att fatta ett beslut senare.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 05
    5. Titta på att få din doktorand. Återigen, med mer utbildning kommer fler arbetsmöjligheter (och högre lön). Om du får din doktorand, kan du undervisa eller arbeta nästan var som helst. Detta tar flera år och inkluderar att slutföra detaljerad forskning inom ett specialfält. Det är en forskningsbaserad grad som fokuserar på förståelse av kvantitativ analys.
  • Vad kan du specialisera? Industriell organisation, spelteori, internationell ekonomi, inkomstfördelning och ekonometri är bara några ämnen Grad studenter väljer att driva individuellt.
  • Gå med i en professionell organisation. Om du har en avancerad examen i ett visst område är det troligt en professionell organisation du kan gå med för att träffas och nätverk med andra medekonomer - två exempel är föreningen för social ekonomi och den nationella föreningen för företagsekonomer. Detta kan leda till stora förbindelser och arbetsmöjligheter i framtiden.
  • Del 2 av 3:
    Börja i din karriär
    1. Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 06
    1. Hitta ett jobb på ett konsultföretag eller ett vetenskapligt och tekniskt företag. I början, några jobb kommer att göra. De flesta ekonomer börjar inte som fullfjädrade ekonomer. Det blir lättare att landa en koncern som en ekonomisk forskare, en revisor eller som assistent till en ekonom. Du kan sedan arbeta upp i företaget.
    • Om du har rätt kombination av utbildning och erfarenhet, kan du också titta på att arbeta för företag, forskning eller internationella organisationer.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 07
    2. Överväga att undervisa deltid. Massor av ekonomer med högre grader lär också deltid för att komplettera sin inkomst och hålla dig uppdaterad och delta i forskning. Under den tid det tar att arbeta upp i stegen kan undervisningen vara en mycket bekväm konsert för att hålla dina lustar levande.
  • Med en magisterexamen kan du undervisa i högskolor och i gymnasiet. Det kommer att ta en doktorsexamen att undervisa på universitetsnivå.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 08
    3. Arbeta för regeringen. Många ekonomer och hoppfulla ekonomer slutar arbeta för regeringen. Med den uppsatta positionerna som de behöver fyllda, är det inte exakt överraskande. Om den privata sektorns arbete inte verkar för dig, överväga detta som ett giltigt alternativ.
  • De flesta statliga positioner accepterar de med endast kandidatexamen, men mer utbildning kommer att garantera dig en högre betalt, högre-på-totemposition.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 09
    4. Var tålmodig i din klättring upp karriärstegen. Du.S. Byrån för arbetskraft och statistik säger att arbetsutsikten för ekonomer till och med 2020 kommer att bli långsammare än genomsnittet. Regeringen eller den privata sektorn kan vara din bästa chans för anställning. Om du måste börja som revisor eller forskningsassistent, anser att det betalar dina avgifter. Du kommer att stiga till toppen så småningom.
  • Tänk på ett jobb i alla relaterade affärer ett steg i rätt riktning. Många företag hyra inifrån och med rätt kvalifikationer, kan du enkelt bli nästa i rad. I den här karriären är det viktigt att rulla med stansarna för att stanna ovanpå ditt spel.
  • Del 3 av 3:
    Går på jobbet
    1. Bildbeteckningen blir ett ekonom steg 10
    1. Stärka dina analytiska färdigheter. Ekonomer samlar ständigt och granskar även de minsta bitarna av information. Du kommer att bli en forskare, en analytiker, och en prognos. Du kommer att leta efter trender och mönster och i huvudsak vara en problemlösare. Det är lätt att se att analytiska färdigheter är ett måste-ha till och med att bara göra ditt jobb på en grundläggande nivå.
    • Om du älskar pussel, kommer dina analytiska färdigheter sannolikt naturliga för dig. Om du rockar ett bra Sudoku-spel och njut av webbplatser som lumositet, håll upp det. För att vara en gnista i ekonomin, måste ditt sinne skjuta på alla kolvar.
  • Bilden med titeln Bli en ekonom Steg 11
    2. Stanna nuvarande. Ekonomer tittar ständigt på tidigare och nuvarande trender för att förutsäga framtiden. De är på gränsen för det politiska klimatet och är alltid ett steg före kurvan. För att du är på cusp (och att vara anställd) måste du vara aktuell med politiska och internationella evenemang och trender.
  • Var noga med att läsa lokala, regionala och internationella nyheter. Bekanta dig med framtida prognoser gjorda av andra ekonomiska analytiker och följer politiska trender. Du bör ständigt läsa (om det är en bok eller på Internet) för att kunna analysera situationer från flera vinklar.
  • Bildtiteln blir ett ekonomt steg 12
    3. Arbeta med dina sociala färdigheter också. Ekonomer måste ständigt övertyga andra om sina fynd. De gör presentationer och ger tal, prognostiserar framtiden, dispelling myter och att hitta mönster för att hjälpa sin arbetsgivare att lyckas och redogöra för imorgon. Du måste kunna identifiera relevant information förutom att vidarebefordra den till olika typer av människor.
  • Många ekonomer befinner sig i lite olika fält, som att skriva en kolumn om deras kunskaper, göra TV-specialerbjudanden, eller ge seminarier. På grund av det stora utbudet av alternativ som kan spindela ut från den här karriären är det bäst att lika balanserat som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en ekonom Steg 13
    4. Dyka in i dina kritiska tänkande förmågor. Varje dag kommer du att konfronteras med komplexa problem och behöver använda resonemang och logik på högre nivå. Du måste ta data framför dig och tänka på det utanför lådan, hur det gäller olika situationer, och vad det betyder för framtiden.
  • Varje detalj är viktigt och kan ändra ditt tänkande. Du måste vara nit-picky och fokuserad på att vara korrekt. Det kommer att kräva flitighet och en noggrannhet som inte ses i många andra karriärer. Det är hårt arbete, men det kan vara mycket givande.
  • Tips

    American Enterprise Institute är en bra källa till konservativa ekonomiska idéer, och Paul Krugman i New York Times är en bra start på att förstå det liberala perspektivet.
  • Om du tar den professionella vägen, bör du försöka ta ekonometri. En stark matte färdighet och användning av hög nivå applicerad matte kan bara hjälpa dig att få respekt och säkerhetskopiera dina idéer.
  • Varningar

    Att få ett jobb i ekonomi är tufft. Om du får en examen i teknik, kommer du förmodligen att vara en ingenjör. Ekonomien fungerar inte så. Ekonomien kan få dig en examen i affärer, bank, eller en hel mängd andra industrier. Om du vill bli ekonom, kommer du att behöva göra ett försök att göra det utanför bara huvudämne i det på college.
  • Ekonomien är ett fält där det finns många olika åsikter. På vissa problem är det inte en tydlig rätt åsikt. Människor kommer kraftigt att hävda att de har rätt, och de människor kan vara oense med dig. Om du inte har en tjock hud eller förmågan att tolerera människor som tycker annorlunda än dig, kanske ekonomin inte är rätt fält för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande