Hur man blir en lagermäklare i kanada

Att bli en börsmäklare kan vara en spännande och givande karriärväg. Du kan hjälpa människor att investera pengar samtidigt som du gör ett anständigt att leva själv. För att bli registrerad i Kanada måste du först starta din karriär med rätt utbildning och bli anställd på ett företag. Så småningom måste du vara registrerad hos en av de reglerande organisationerna för att handla aktier för andra människor.

Steg

Del 1 av 4:
Få en utbildning
  1. Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 1
1. Anmäl dig i gymnasiet i ekonomi, företag och matte. Om du vet i gymnasiet som du vill vara en börsmäklare, kan du börja ta klasser för att uppfylla det målet. Klasser i ekonomi och företag, särskilt kommer att ställa dig på rätt väg mot att förstå de väsentliga.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 2
    2. Få ekonomi, ekonomi eller affärsexamen från ett universitet eller högskola. En examen i ett av dessa fält hjälper till att ge dig den kant du behöver för att lyckas. Du behöver dock inte absolut en examen på fältet, eftersom man får erfarenhet och försäljning eller investeringar kan accepteras i stället för en examen. Ändå är högskoleexamen Surer och snabbare alternativ till en börs karriär.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 3
    3. Försök landa en praktikplats under college. Om möjligt kan du få erfarenhet på fältet med praktik på ett finansiellt företag. Ofta betalas inte dessa praktikplatser, men de kan hjälpa dig att landa ett jobb senare. Du kan söka efter praktik på stora jobbwebbplatser, till exempel monster eller faktiskt, men din skola kommer också att skriva in praktik på deras hemsida eller har listor tillgängliga på avdelningen.
  • Inte alla praktikplatser är obetalda, så som en extra fördel kan du tjäna lite pengar medan du går till skolan. Försök landa sommarpositioner i olika företag så du får ett brett utbud av erfarenheter. Vänta inte att börja titta till sommaren, men alla bra positioner kommer redan att fyllas.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 4
    4. Få en magisterexamen. Även om en kandidatexamen är tillräcklig för att fungera på fältet, hjälper en magisterexamen dig från andra kandidater. En användbar examen är en mästare i företagsekonomi. En examen i ekonomi är också bra.
  • Även om en magisterexamen inte är skyldig att komma in i ett företag, kräver många företag att du har en om du vill komma in i de övre positionerna. Därför är det en bra idé att fortsätta och få en om du planerar att göra en karriär som börsmäklare. Men även om du kanske vill ha en examen att avancera, behöver du inte nödvändigtvis det innan du går in i företaget. Du kan arbeta på det som du går i din karriär.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 5
    5. Bygga rätt skicklighetsuppsättning. Du måste ha eller utveckla vissa färdigheter för att vara en börsmäklare. Du måste ha bra kommunikationsförmåga. I huvudsak är en börsmäklare en säljare, så du måste kunna använda dina kommunikationsförmåga för att kasta en försäljning. Det hjälper om du är naturligt gregarious, men du kan utveckla dessa färdigheter.
  • Om du saknar dessa färdigheter, försök att göra kommunikation ett sekundärt fokus i din utbildning. Ta tal och debattklasser för att hjälpa till att bygga upp dina kommunikationsförmåga. Du kan också lära dig kommunikationsförmåga i kundservice jobb, till exempel detaljhandeln.
  • Du måste också vara detaljorienterad, vara bra på Math, kunna fatta beslut och kunna ta ledningen på projekt. Du kan utveckla några av dessa färdigheter genom ett grundläggande researbetande jobb, till exempel detaljer-orienterade och bra på matte.
  • Del 2 av 4:
    Blir anställd av ett företag
    1. Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 6
    1. Välj ett företag som tränar dig. De bästa företagen kommer att erbjuda träning till dig så att du kan bli en fullfjädrad börsmäklare. Dessutom kommer de att sponsra dig för din registrering som medlem i en av investeringsregleringsföreningarna.
    • Huvudsakligen, på jobbet lär du dig saker som att sälja till kunder. Du kan också lära dig hur du analyserar värdepapper. Företaget kommer definitivt att ge dig information om vad företaget erbjuder i vägen för produkter. Du kommer vanligtvis att kunna lära dig olika färdigheter genom att gå igenom olika avdelningar.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 7
    2. Välj rätt storlek företag. Om du vill ha personlig uppmärksamhet, måste du välja ett mindre företag som låter dig lära känna fler människor. Men om du är mer intresserad av en kraftig karriär, bör du välja ett företag med bättre namnigenkänning, vilket innebär ett större företag.
  • Ett mindre företag kan erbjuda mer utrymme för framsteg, medan ett större företag kan erbjuda mer konkurrenskraftiga löner. På vissa sätt kan du ha en lättare tid att bygga en kundbas vid ett större företag, eftersom namnet är mer igenkännligt, och kunderna kommer att lita på dig mer. Du kan dock få mer konkurrens att föra dessa kunder från arbetstagare på samma nivå.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 8
    3. Bestäm om ett visst reglerande organ är viktigt för dig. Till exempel använder vissa företag i förvaltningsföretaget Canada (MFDA), medan andra använder den referativa industrins regleringsorganisation för Kanada (IIROC). IIROC tillåter sina medlemmar att erbjuda ett bredare utbud av investeringar, så om det är viktigt för dig, se till att du väljer ett företag som är registrerat med IIROC.
  • Till exempel får företag som handlar om MFDA i första hand att hantera fonder, medan företagen licensierade med IIROC-arbetet med alla typer av värdepapper från aktier och obligationer till optioner och terminer.
  • IIROC är licensierad för alla Kanada, medan MFDA är licensierad för Alberta, British Columbia, Nova Scotia, Ontario, Saskatchewan, New Brunswick och Manitoba, även om det fungerar på Newfoundland Labrador.
  • Licensiering med IIROC kan dock vara lite svårare.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 9
    4. Gör din forskning. Innan du någonsin landar en intervju, behöver du veta företagets ins och outs. Läs företagets hemsida, senaste nyheter, och "Om oss" sida för att se vad företaget handlar om och vad det värderar. Använd den informationen till din fördel i intervjun.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 10
    5. Förbered dig för intervjun i förväg. Läs arbetsbeskrivningen noggrant och matcha din erfarenhet med jobbbeskrivningen. Titta på listan över färdigheter de vill ha och se till att du vet vilken erfarenhet från ditt förflutna du ska använda för att visa hur du har den skickligheten.
  • Var noga med att läsa mellan linjerna. Till exempel, "flexibel" kan betyda att de vill att du ska arbeta timmar utanför den normala arbetsveckan, medan "Proaktiv" betyder att de vill att du ska ta initiativ till projekt.
  • Också vara redo för en personlighetstest. Många företagsskärmskunder för att ta reda på om de är tillräckligt extroverted för denna typ av jobb.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 11
    6. Sälj dig själv. Som börsmäklare måste du ha färdigheter som säljare. Du kommer i princip att sälja dina kunder på aktier och ditt företag. Därför, i din intervju, måste du kunna sälja dig för att bevisa att du kan arbeta som säljare.
  • Visa dina bästa egenskaper. När du försöker sälja dig själv, ge den person den bästa versionen av dig. Försök inte att sänka dina goda egenskaper genom att lägga till i dåliga egenskaper. Istället, prata om vad du gör bäst.
  • Till exempel kan du säga, "Jag har utmärkta matematiska färdigheter. Jag Aced varje matteklass Jag tog på college, och jag har sedan hållit böcker till min farbrors företag." Du behöver inte inkludera det faktum att du inte nödvändigtvis njuter av matte sidan, vilket skulle medföra negativitet i konversationen.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 12
    7. Markera dina kommunikationsförmåga. Som noterat behöver du starka kommunikationsförmåga för att lyckas på detta område. Inte bara behöver du ta upp dina färdigheter i din intervju, du måste prata om specifika exempel där du visade dem.
  • Till exempel kan du säga, "Jag har alltid haft starka muntliga kommunikationsförmåga, som jag har förbättrats genom att ta kommunikationskurser under hela min college karriär. Faktum är att jag en gång använde mina färdigheter för att prata universitetets president att tillåta vår avdelning att byta byggnader på campus."
  • Du måste också visa upp dina färdigheter under intervjun. Vara självsäker, direkt och till den punkt då du svarar på frågor. Försök att inte Ramble.
  • Del 3 av 4:
    Registrering som börsmäklare
    1. Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 13
    1. Ta nybörjarkursen. Den officiella investeringskursen, som officiellt kallas den investeringsrepresentativa kursen, erbjuds av Canadian Securities Institute (CSI). Det är en 30-dagars kurs. Du bör bara ta kursen när den berättas att göra det av din arbetsgivare.
    • Kursen hjälper dig med grunderna för att investera. Det är utformat för att hjälpa nya medarbetare att lära sig att arbeta med kunder.
    • Du startar inte kursen tills du har en arbetsgivare eftersom din arbetsgivare ska ge en del av träningen för den.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 14
    2. Klara ett prov. Varje licensbåt kräver att du skickar en tentamen för att bli registrerad. Till exempel kräver MFDA att du passerar den kanadensiska investeringsfonderna kursexamen, den kanadensiska värdepapperskursexamen eller investeringsfonderna i Kanada kursexamen. Dessa tentor fastställs av CSI, med undantag för den första, som fastställs av IFSE-institutet.
  • Du kan undantas från tentamen om du har tillräckligt med erfarenhet. Du behöver bara ett år av erfarenhet av investeringshantering om du har tjänat en CFA-stadga eller 2 år om du inte har det.
  • Den kanadensiska värdepapperskursexamen föregås av en kurs. Du tar det online i din egen takt, och sedan ta provet i slutet. Kursen tillhandahåller studiematerial, quizzer och podcaster som hjälper dig att lära dig. Examinationen är faktiskt uppdelad i två tentor. Den första täcker den kanadensiska marknaden och ekonomin, typer, prissättning och handel med räntebärande värdepapper, aktiehandelstransaktioner, som läser ett företags bokslut och derivat. Den andra omfattar hur man analyserar, portföljförvaltning, fonder, skattemässiga lagar, olika typer av medel (som fonder och hedgefonder) och arbetar med olika typer av kunder. Du har ett år för att avsluta kursen och ta tentamen. Du kan ta provet på datorn eller på papper.
  • Investeringsfonderna i Kanada är också en online-kurs följt av en tentamen. Kursen kräver bara en enda tentamen, som täcker grunden för fondernas marknadsplats, kommunicerar med kunder, grunderna för investeringsprodukter och portföljer och andra grunderna i fonder, till exempel hur man analyserar och hanterar dem.
  • Den kanadensiska investeringsfonderna är en annan kurs följt av en tentamen. Du slutför kursen online, men du tar provet på papper. Den har en tentamen som täcker ditt ansvar som en registrerad mäklare, olika typer av investeringar, pension, ekonomi, beskattning och hur man gör rekommendationer.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 15
    3. Hitta en sponsring av fondhandlare. I grund och botten, om du inte redan har hittat en position, måste du göra det nu. Du måste hitta en återförsäljare som är villig att anställa dig och därför sponsra dig. Kontrollera jobbförteckningar för positionsnivåpositioner som kommer att ge denna sponsring.
  • Du måste sponsras av ett företag som är officiellt registrerad, och du får inte handla tills du gör det.
  • Del 4 av 4:
    Lyckas som en börsmäklare
    1. Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 16
    1. Förvänta en provperiod. När du har slutfört din träning och tentor får du en försöksperiod för att börja bygga en kundbas. Denna försöksperiod kan vara var som helst från ett halvt år till 2 år. Under den tiden kommer du att förväntas ta in ett visst antal kunder eller att uppfylla vissa försäljningsmål. Om du inte uppfyller dessa mål kommer du sannolikt att avslutas.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 17
    2. Kallkonsulent. Det första sättet att bygga en kundbas är att göra kalla samtal. Ett kallt samtal ringer när kunden inte har visat intresse först. När det är kallt samtal, bör ditt första samtal vara att öppna kommunikationen och börja tjäna kundens förtroende. Försök inte göra en försäljning på det första samtalet, men ge klienten några tips om upp och kommande aktier, men behåll dina bäst bevarade hemligheter till dig själv.
  • Bygg också ett förhållande. Fråga om kundens behov och önskemål i en börsmäklare. Sälja i sin tur. Hjälp din klient veta vad du fokuserar på, oavsett om det är pensionsfonder eller bättre kassaflöde.
  • Var noga med att ställa in en tid för ett annat samtal. Om du fortsätter och ställer en tid, frågar du redan personen att göra ett litet engagemang, och det ger din potentiella kunds tid att tänka på vad du har sagt. Bara tryck inte dem för mycket, eftersom det kan lämna en dålig smak i munnen. I sin tur kan de badmouth dig till andra människor.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 18
    3. Använd en lista med skärmade klienter. Det vill säga använd en lista över kunder som redan har visat något intresse för ett mäklarfirma. Du kan redan ha sådana listor, men du kan också få dem från marknadsföringsföretag. Precis som när kalltal, vill du bygga ett förhållande med din klient innan du försöker göra en hårdförsäljning.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 19
    4. Använd ditt nätverk. Var inte rädd för att fråga dina vänner och familj om de vill investera med dig. På samma sätt, använd personer du vet för att få hänvisningar till andra potentiella kunder. Dessa typer av anslutningar hjälper dig att få din fot i dörren med andra människor.
  • Bildbeteckningen blir en lagermäklare i Kanada Steg 20
    5. Ge seminarier. Seminarier kan också hjälpa till att få en kundbas. I grund och botten utformar du ett seminarium som du tror att folk skulle vara intresserade av, till exempel grunderna för att bygga en pensionsfond. Du annonserar kursen i tidningar, på internet, och på radion, och sedan ger du kursen. Förutom att ge den information du säger kommer du, kan du ge en liten tonhöjd på varför ditt företag är ett bra val för att planera en pension, vilket kan hjälpa dig att få kunder.
  • Bild med titeln Bli en lagermäklare i Kanada Steg 21
    6. Förvänta konstant tryck för att lyckas. Efter din försöksperiod är över och du är anställd på som en fullständig mäklare, kommer du fortfarande att förväntas uppfylla vissa mål regelbundet. Detta jobb är högtryckt, så var klart att vara på bollen hela tiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande