Hur höjer du en sängs huvud

Förhöjning av huvudet på din säng kan hjälpa till att lindra snarkning, sömnapné, sura uppstötningar, och supine hypertoni eller ortostatisk hypotension. Bed Risers är ett bra, billigt alternativ, och det finns produkter speciellt utformade för att höja ena änden av sängen. Grundläggande risers är inte så säkra, men är ungefär hälften av priset. Andra lösningar, från mest prisvärda till dyraste, inkluderar kuddar, sängkilar som passar mellan madrassen och lådfjädern och uppblåsbara madrassöverlagringar. Om du inte redan har råd med din läkare om att hitta lösningar för något kroniskt medicinskt tillstånd.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av sängriser
  1. Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 1
1. Höj din säng minst sex inches (15 cm). Upphöjning av sängens huvud med sex till nio tum (15 till 23 cm) rekommenderas för både sömnapné och surt reflux. Du borde fortfarande vara bekväm nog för att få en hel natts sömn, så försök börja med en lägre höjd istället för att gå direkt till nio tums risers.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 2
    2. Installera stigare utformade för att höja ena änden av en säng. Speciellt utformade stigare kommer att sänka risken för att sängen kommer att glida och kollapsa, så de är ditt säkraste alternativ. De liknar normala stigare, men har glidande baser och brunnar med skuminsatser som anpassar sig till sängfötterna. För att installera dem, få någon att hjälpa dig att lyfta sängen och sätt sedan in fötterna i brunnarna, eller depressionerna vid de risers toppar.
  • När du håller en sängfot i stigarens väl, kommer skuminsatsen att forma till fotens form.
  • Du kan hitta specialdesignade stigare online eller på en närliggande hemförbättringsbutik. På omkring $ 15 (u.S.), de är dyrare än grundläggande stigare.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 3
    3. Använd trä, metall eller tunga plastiska stigare med brunnar. Grundläggande sänglovare kostar ungefär hälften så mycket som speciellt utformade produkter. Men de har inte skum som formar till foten på fötterna som härrör från att höja ena änden av sängen. Om du går med en grundläggande produkt, borde det fortfarande ha brunnar eller urtag så att sängfötterna inte glider över kanten.
  • Undvik lätta plastprodukter, eftersom de inte är så säkra som tjocka, tunga plast, massivt trä eller metallalternativ.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 4
    4. Gå med cement eller träblock för det mest prisvärda alternativet. Cinder block, staplar av trä, eller till och med tjocka böcker är ditt billigaste alternativ. Medan billigt är dessa alternativ inte lika säkra som butiksköpta sängar, och många människor gillar inte hur de ser ut. Dessutom kan det vara svårare att se till att du ökar fötterna i samma höjd.
  • Välj de bredaste blocken som är möjliga för att minska risken för att fötterna glider. Du kan också placera glidkuddar, som de du skulle använda för att hålla en matta från att flytta, under och ovanpå blocken för att minska risken för glidning.
  • En pro är att du kan börja från en låg höjd och gradvis stapla fler böcker eller block tills du når sex till nio tum. På det sättet kan du vänja dig vid höjden utan att behöva köpa flera uppsättningar av sängriser.
  • Metod 2 av 2:
    Använda kuddar och madrasskuddar
    1. Bild med titeln Hela huvudet på en bädd Steg 5
    1. Köp en kuddkudde. Du kan hitta kuddar online, på apotek och till medicinsk försörjningsbutiker. I genomsnitt kostar de cirka $ 40 (U.S.). Om du lider av surt återflöde kan du också hitta kilar med arminsatser för att främja en bekväm sida sovplats.
    • Sova förhöjd på vänster sida rekommenderas för att underlätta symptomen på återflödesjukdom.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 6
    2. Undvik att bara använda högar av kuddar. Stacking vanliga kuddar är inte ett effektivt sätt att behandla sömnapné eller surt reflux. Det kan faktiskt förvärra dina symtom genom att placera din kropp i ett onaturligt läge. Vidare kan det orsaka nacksmärta och spinal-felinriktning.
  • Det är bäst att använda en kil eller höja hela sängen för att säkerställa huvud, nacke och bröstet är alla förhöjda ordentligt.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 7
    3. Köp en sängkil för att placera under madrassen. Bed kilar är skuminsatser som passar mellan madrassen och lådfjädern. På $ 50 till $ 100 (u.S.), de är dyrare än de flesta kuddar. Vissa människor föredrar dem eftersom de lyfter hela madrassens hela ände och minskar chanserna att glida ner i mitten av natten, vilket är ett vanligt klagomål om killkuddeanvändare.
  • Du kan köpa flera tre tums kilar för att gradvis öka din madrasshöjd så att du kan vänja dig till den extra höjden.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 8
    4. Investera i en uppblåsbar madrassplatta. Bortsett från att få en justerbar säng är en madrassöverläggning ditt dyraste alternativ. Du kanske föredrar ett uppblåsbara överlägg om du inte gillar utseendet på en permanent förhöjd säng. Du kan deflatera dynan under dagen så sängen visas normal.
  • Bild med titeln Höj huvudet på en bädd Steg 9
    5. Placera en stor kudde vid foten av sängen för att förhindra glidning. Att glida ner sängen är ett vanligt klagomål, särskilt bland användare av kuddar. Att placera en eller flera stora kuddar vid foten av sängen hjälper dig att hålla dig förhöjd och förhindra glidning över natten.
  • Om du har glidande problem kan du också försöka byta silke eller satinark för ett mindre halt material, som flanell.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande