Hur man rengör en säng med bakpulver

Bakpulver är ett enkelt men mångsidigt rengöringsmedel som kan ta bort lukt på möbler effektivt. Sprinkling bara lite bakpulver på din säng kan minska luktar och hålla det rent. Börja med att strippa sängen och sedan applicera bakpuljen. Du kan sedan dammsuga upp den bakpulvera när den har gjort sitt jobb så att du är kvar med en ren, fräsch luktande säng.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereda sängen
  1. Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 01
1. Ta bort sängkläderna och tvätta dem i tvättmaskinen. Börja med att strippa sängen av några lakan, filtar eller täcken. Sätt sängkläderna i tvättmaskinen och rengör dem med detergent på den hetaste vatteninställningen för att döda bakterier.
  • Du bör då torka dem på den höga värmeinställningen för att säkerställa att det inte finns några bakterier eller bakterier på dem.
  • Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 02
    2. Dammsuga upp smuts, damm eller skräp på ytan av madrassen. Använd den klädsel som bifogas ditt vakuum eller ett kraftfullt handhållet vakuum. Se till att munstycket är rent, eftersom du inte vill överföra skräp på madrassen. Vakuum sprickorna, sömmarna och viks i madrassen för att ta bort eventuella ytor eller damm.
  • Se till att du också vakuum på madrassens sidor, eftersom smuts och damm kan samlas i detta område också.
  • Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 03
    3. Applicera Spot Cleaner på några fläckar på madrassen. Använd klädselstädare eller gör din egen genom att blanda 1 tesked (4.9 ml) Mild DISH Rengöringsmedel och 1 kopp (240 ml) vatten i en sprayflaska. Applicera spotrengöraren till några fläckar och dab området med en våt trasa.
  • De flesta fläckar som är proteinbaserade, som svett, urin och blod, borde komma med en vanlig platsrenare. Fläckar som rött vin eller kaffe kan vara svårare att ta bort och kräva starkare spotrengörare.
  • Del 2 av 3:
    Applicera bakpuljen
    1. Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 04
    1. Strö 1-3 koppar (208-624 g) bakpulver på madrassen. Ge madrassen en liberal dammning av natron, speciellt om den inte har städats i ett tag eller har en stark lukt. Täck hela ytan av madrassen med ett jämnt lager av bakpulver.
    • Om det finns ett visst område som har en stark lukt, strö mer bakpulver på den för att neutralisera den.
  • Bild med titeln Rengör en säng med Baking Soda Steg 05
    2. Sätt madrassen i direkt solljus. Flytta madrassen bredvid ett fönster som får direkt solljus är idealiskt, eftersom värmen från solen kan hjälpa bakpulveret att arbeta mer effektivt.
  • Om du verkligen vill ha bakpuljen att sparka i hög redskap, kan du placera madrassen utanför i direkt solljus. Se till att det inte finns något regn den prognosen så madrassen blir inte våt över natten.
  • Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 06
    3. Låt bakpulver sitter i 24 timmar. Ge bakpulitodiden för att bosätta sig och göra sitt jobb. Håll andra borta från sängen så det är inte stört. Gör arrangemang för att sova någon annanstans för natten så att bakpulveret kan sitta.
  • Del 3 av 3:
    Dammsuga upp bakpuljen
    1. Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 07
    1. Använd klädseln på ditt vakuum. Denna bilaga kommer att vara kraftfull nog för att avlägsna bakpuljen utan att skada madrassens yta.
    • Du kan också använda ett handhållet vakuum med ett mindre fästhuvud.
  • Bild med titeln Rengör en säng med bakpulver steg 08
    2. Ta bort bakpuljen med vakuumet. Se till att du kör vakuumet över sömmarna och sprickorna i madrassen för att säkerställa att allt bakpulver tas bort.
  • 3. Vänd madrassen över och upprepa processen. När du har avslutat toppen av din madrass, vänd den upp och ner och rengör den andra sidan. Strö en annan 1-3 koppar (208-624 g) bakpulver och låt den sitta i solen i 24 timmar. Vakuum upp den bakpulvera när du är klar är din madrass helt renad.
  • Bild med titeln Rengör en säng med Baking Soda Steg 09
    4. Rengör sängen med bakpulver 1-2 gånger om året. Få vana att städa din säng med bakpulver så det stannar fräsch och luktfri. Gör en ren med bakpulver i början och slutet av året så att smuts och damm inte bygger upp på ytan av din säng.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande