Hur man dekorerar en dagbädd

Dagbäddar är stora multifunktionella möbler. De kan vara ett stort utrymmebesparande alternativ i mindre rum och studiolägenheter, eller de kan användas för att bryta upp flödet av större utrymmen. Du kan ställa din dagbädd för att tjäna främst som en soffa, ett sovande område, eller båda, beroende på dina personliga behov. Allt som krävs är några tankeväckande dekorativa detaljer.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en dagbädd
  1. Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 1
1. Leta efter en säng med en baksida om du använder den som en soffa. Att hitta en dagbäddsram med baksida hjälper till att göra stycket att känna sig mer som en soffa under dina vakna timmar. Att ha en dagbädd du kan stila som en soffa kan vara en bra rymdlastare på platser som studiolägenheter eller små rum.
  • Du kan stylta en dagbädd som en soffa och använder det fortfarande för att sova om du vill att den ska betjäna båda ändamålen. Ryggen ger helt enkelt lite extra stöd för de stunderna när du sitter på sängen, snarare än att ligga ner.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 2
    2. Välj en baklöst dagbädd för att lägga till fler sittplatser för underhållande. Om du lägger till en dagbädd i ditt hem som ett accent eller extra sittplatser, överväga ett ojämnt alternativ. Detta öppnar stycket för att passa fler människor för när du är värd för fester eller sammankomster. Det kan också vara utformade som en bänk, schäslona eller loveseat som du passar.
  • Dagbäddar med rygg är utformade för att sitta mot väggar, men ett ojämnt alternativ ger dig fler alternativ för potentiell placering. Dessa är särskilt användbara för att bryta upp olika utrymmen i stora rum eller öppna planlösningar.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 3
    3. Välj en dagbädd med en rulla under för att lägga till sovplats. En dagbädd med en extra rulla säng under kan lägga till ännu mer sovplats till ett kompakt utrymme. Detta är ett utmärkt val om du ofta är värd för gästerna, men har inte ett stort gästrum.
  • En rulla säng är en andra madrass på en låg plattform som drar ut från basen av din säng. När det är undangömt, blandar det sömlöst i den större dagbädden.
  • Om din dagbädd har lådor eller ett trubbelutrymme under madrassen, kan du också använda detta för att lagra ytterligare filtar, kuddar och andra sängkläder.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 4
    4. Prova en metall dagbädd för att lägga till bekväma sittplatser utanför. Dagbäddar kan ge dig en bekväm plats att lounge och koppla av utanför. Välj en med en metall eller förseglad, väderbeständig träram för att hjälpa den att sist genom olika typer av väderförhållanden.
  • Du behöver också en väderbeständig madrass eller kuddar. Du kanske kan hitta utomhusdygbäddsmadrasser online eller från butiker som specialiserar sig på utemöbler. Annars kan du använda väderbeständiga sittkuddar avsedda för utomhus soffor och stolar.
  • Metod 2 av 3:
    Styling din dagbädd som en soffa
    1. Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 5
    1. Placera din dagbädd i ett område som komplimangerar ditt rums flöde. Där din dagbädd går i ditt rum beror delvis på dagbäddsstilen och delvis på rummet, själv. Dagbäddar med rygg fungerar vanligtvis bättre mot väggar, medan de utan rygg fungerar bra som bänkar i mitten av större rum.
    • Om din dagbädd går i ett mindre rum, bör det sitta mot en vägg så att du kan hålla vägarna öppna över utrymmet. Försök också hålla resten av möblerna och tillbehören i rummet till ett minimum så att utrymmet kommer att känna sig mer öppet.
    • Baklösa dagbäddar i hörn eller mot fönster kan också göra mysiga läsningar.
    • Om din dagbädd fungerar som primärmöbler i ditt rum, bör det vara närmare mitten.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 6
    2. Välj stora, tjocka bakkuddar. Att lägga till några stora, fasta kuddar till baksidan av din dagbädd ger det lite välbehövligt komfort och support medan du sitter. Leta efter kuddar som är ungefär samma höjd som baksidan av sängen och får nog att bekvämt täcka hela ryggen.
  • Välj fastare, strängare kuddar som din baksida. Kuddar som är för mjuka kan förlora formen förr, och kanske inte räcker för att dynta den hårda baksidan av sängen. Du kan alltid lägga till ytterligare kasta kuddar för att mildra dem om det är din preferens.
  • För ett rent, modernt utseende, försök att få kuddar som leder upp i slutet för att passa baksidan av din dagbädd.
  • För en cozier eller mer eklektisk atmosfär, överlappa du dina bakkuddar.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 7
    3. Använd bultar på baklösa dagbäddar för ytterligare support. Bolsters är långa cylindriska-formade kuddar som passar väl mellan madrassen och armarna på en baklöst dagbädd. Dessa erbjuder ytterligare lägre ryggstöd för när du sitter på dagbädden, och kan också göra stödjande nackkuddar om du väljer att lägga ner.
  • Vissa dagbäddar kan redan ha en enda bolster bifogad. Om så är fallet, kolla med tillverkaren för att se om du kan beställa en andra för symmetri. Du kan också leta efter ett omslag för den befintliga bolsteren som hjälper det att matcha ytterligare förstärkare du får.
  • Annars väljer du ett i ett annat tyg och färg för att komplimangera systemet för ditt rum. Försök inte för hårt för att matcha stilarna om du inte hittar något nära. Avsiktligt mismatched ser vanligtvis bättre ut än nära men inte riktigt matchande.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 8
    4. Lägg till kasta kuddar för att matcha färgpaletten i rummet. Kasta kuddar är din go-to resurs för att få lite liv till en soffstil dagbädd. Leta efter kuddar i färger som komplimangerar det större systemet i ditt rum. Accent färger, de som används för trim och nyanser från andra möbler fungerar allt bra för att kasta kuddar.
  • Om till exempel dina väggar är Sage Green, jordtonade kuddar som de i rika bruna eller sena, smaragd och safirjuveloner och krämiga neutraler kommer alla att fungera.
  • Experimentera med antalet kuddar för att passa din stil. Två större kuddar, en på vardera sidan av dagbädden, kommer att lägga till en subtil och blygsam accent. Men du kan också ha två kuddar i två olika färger på varje sida, eller skapa en full rad av kuddar över baksidan för sängen.
  • Om din dagbädd har en särskilt hård rygg, kan ytterligare kasta kuddar också lägga till lite extra komfort.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 9
    5. Drapera ett kasta över dagbädden för att lägga till värme. Precis som med en soffa, drar du ett kasta över sidan av din dagbädd, till exempel extra värme och en välkommen känsla för din dagbädd. Ett lättare linne eller bomullskast är trevligt för varmare månader, medan ett mikrofiber- eller sherpa-stil kasta kan göra ett snuggligt vintertillägg.
  • Kastar är ett annat sätt att lägga till lite färg till din dagbädd också. Leta efter med färgscheman eller mönster som matchar dina kasta kuddar eller andra accentfärger i ditt rum.
  • Metod 3 av 3:
    Använder en dagbädd som en säng
    1. Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 10
    1. Tuck i lakan under madrassen för att skapa ett rent utseende. Medan du kan få monterade omslag för en dagbäddsmadrass, fungerar vanliga plana lakan lika bra om din dagbädd är främst en säng. Tuck lakan i under den dagbäddsmadrass för att hålla hörnen rena och lämna fötterna och andra dekorativa egenskaper hos din säng synlig.
    • Plana lakan är i allmänhet lättare att hitta och billigare än att köpa dagbäddsspecifika omslag.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 11
    2. Investera i monterade lakan eller madrassskydd för en multifunktionell säng. Monterade lakan för dagbäddar är inte lika vanliga som de för en vanlig dubbelsäng, men du hittar dem på några hemgödelsesaffärer, liksom online. Att lägga till ett monterat ark gör övergången mellan sittande och sover mycket enklare.
  • Medan du sitter, kommer ett utrustat ark att hålla sig på plats och se rena och skarpa. Då, när det är dags att sova, är arket redo att gå.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 12
    3. Lägg till en sängkjol till dagbäddsramen för att få det att se ut som en traditionell säng. Sängkjolar kan göra en dagbädd som en mer traditionell säng. Detta fungerar särskilt bra för dagbäddar på rummen eller andra områden där de kommer att fungera som rymdbesparande sovande ytor.
  • Du kan hitta dagbäddsäng kjolar från några hemvaruhandlare, liksom online. Om din dagbädd är en oregelbunden storlek eller form, kan du också försöka gör din egen.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 13
    4. Drapera en filt eller tröstare i en gratis färg över sängen. Byggandet av dagbäddar kan göra det svårt att klämma i tyngre sängkläder som täcken. Istället leta efter sängkläder på lämpligt sätt på din dagbädd. Ofta kommer filtar för tvillingmadrasser att fungera, eller du kan leta efter specialitet dagbäddsängar. Hitta en med en färg eller ett mönster som matchar färgschemat för rummet. Då drapa bara filtarna så att de hänger över kanten av din madrass.
  • Filten ska vara tillräckligt lång för att täcka längden på din säng. Det borde vara tillräckligt stort för att överhänga sidorna av madrassen, men inte så bred att den hänger ner till golvet.
  • Försök vikla ner den tredje delen av större täcken och täcken. Detta kan ge ett mer strukturerat utseende på sängen, vilket gör att det ser mer ut som ett traditionellt sovutrymme.
  • Om du inte vill att din madrass ska visa, välj en täcke som är speciellt gjord för att gå på en dagbädd.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 14
    5. Använd filtar istället för täcken för en sittande och sovsäng. Tunnare filtar och täcken gör bra sängkläder för en mångsidig dagbädd. Vika dem ner mot slutet av sängen eller använd dem som kastar för tider när du sitter. Då utveckla dem och använd dem för att täcka sängen när det är dags att sova.
  • Lättare filtar och kast kan vara ett bättre val för nooks och områden där du planerar att nappa men inte sova över natten.
  • Bild med titeln Dekorera ett dagbädd Steg 15
    6. Lägg till en sömnkudde och dekorativa kasta kuddar till sängens huvud. Håll ditt dagbäddsljus genom att lägga till en enda stor kudde i sängens huvud. Sedan, stack 2-3 kasta kuddar i olika mönster och texturer framför den primära kudden. Några välplacerade kuddar kan lysa upp rummet utan att överbelasta sängen.
  • Lägga till några kasta kuddar är bra, men försök att inte lägga till för många. Mer än cirka 2 rader av kuddar vid dagbädden kan göra utrymmet att se liten och rörig. De kan också vara ett krångel för dig eller dina gäster att ta bort varje natt och ersätta varje dag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande