Hur man skapar en företagsidentitet

En företagsidentitet är viktig för alla affärer eller organisationer, oavsett storlek, uppdrag eller syfte. Din identitet kommer att definiera vem du är och vad du gör för kunder, partners och allmänheten. Det sätter dig också ifrån din tävling. En effektiv företagsidentitet gör dig lätt igenkännlig genom din design, handlingar och kommunikation.

Steg

Del 1 av 5:
Utveckla en strategi för att fastställa din företagsidentitet
  1. Bilden med titeln Skapa en företagsidentitetssteg 1
1. Granska ditt företags historia, uppdrag och metoder. Innan du etablerar en företagsidentitet för allmänheten, behöver du en intern konsensus om vem du är. Undersök din affärsplan, uppdragsförklaring, värderingsredovisning, strategisk plan och andra företagshandlingar som kan definiera varför du existerar och hur du är annorlunda.
  • Ditt uppdragsförklaring bör tydligt identifiera vad du gör, hur du gör det, vem du gör det för, och det värde du tar med till marknaden.
  • Medan varje uppdragsutlåtande kommer att vara annorlunda, bör du försöka vara så tydlig och koncis som möjligt. Ett vagt uppdragsutlåtande kan möjliggöra flexibilitet, men dina kunder och investerare kan ha svårt att förstå vad du gör. Fokusera på vad ditt företag gör för kunderna och hålla dina anställda fokuserade på dina mål.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 2
    2. Ta reda på vad andra tycker om ditt företag. Utför undersökningar, fråga frågor, inrätta intervjuer och har allmänna diskussioner för att få en förståelse för hur intressenterna ser din organisation eller företag. Bestäm om du vill ändra den uppfattningen. Om du känner att du skickar fel meddelande (e.g., Kunderna ser dina annonser som sexistiska eller investerare ser dig som oärlig), din företagsidentitet kan hjälpa till att förändra det.
  • Till exempel, ett företag som Apple ständigt får feedback från användare för att bättre förstå vad folk gillar och vad de inte gillar. Dessutom använder de den informationen för att skapa nya produkter och göra gamla produkter bättre. Det är en sak att få feedback, det är en annan att införliva det.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 3
    3. Forskningsföretag och organisationer som liknar dig. Kolla in sina webbplatser, läsa testimonials från sina kunder och besöka deras sociala nätverkssidor. Bestäm vad du vill och tycker inte om, och ta reda på hur lätt eller svårt det är att förstå deras företagsidentiteter.
  • Spendera lite tid på att titta på framgångsrika företag såväl som företag som inte gör det också. Leta efter skillnader i sin företagsstruktur, kommunikation och mönster. Tänk på vad som kan göra ett företag lyckas medan de andra kamperna.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 4
    4. Skapa en vision för framtiden. Din företagsidentitet bör omfamna dina mål för de närmaste 5 till 10 åren såväl som idag. Inkludera anställda, ledare och partners i din vision. Fråga några av de människor du först anställde vad de ser för ditt företags tillväxt och prata med människor i det företag som reflekterar vad personal och intressenter tror.
  • Försök att identifiera hur ditt företag kommer att skapa värde under de närmaste fem åren. Bestämmer då vilka sätt att skapa värde som du kan lyckas med tanke på de möjligheter som ditt företag har. Slutligen, fokusera dina resurser till de områden du har identifierat. Hela ändamålet här är att hitta det värde du kan skapa och för att identifiera publiken du kan skapa den för.
  • Del 2 av 5:
    Skapa en företagsdesign
    1. Bilden med titeln Skapa en företagsidentitetssteg 5
    1
    Designa en logotyp. Sätt ihop ett team av designers och författare, eller anställa en konsult om du inte har den typen av kreativ talang på personal. Få alla i ett rum och börja tänka på en logotyp för ditt företag. Logotypen ska utformas så att den omedelbart kan erkännas. Logotypen ska vara ren och enkel. Eftersom din logotyp bara kommer att vara en bit av din företagsdesign, kommer en bra att inte alltid ha mycket mening tills det är parat med andra designaspekter.
    • Till exempel betyder McDonalds gyllene bågar väldigt lite tills du kopplar dem med färgschemat (röd och guld) - teckensnittet och de produkter de representerar. Idag, om du ser de gyllene bågarna tänker du omedelbart om McDonalds och deras produkter.
    • Ett annat exempel är Apple-logotypen. Äpplet betyder mycket lite, men på grund av varumärket som omger den logotypen, tänker du omedelbart om Mac-datorer och iPhones när du ser det.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 6
    2. Välj ett fängslande teckensnitt. När du skapar en webbplats, annonser eller en produkts förpackning måste du ha en typografi som är omedelbart igenkännlig och som förmedlar en viss känsla för människor. Välj ett lämpligt teckensnitt som är läsbart och unikt.
  • Ett typsnitt bör återspegla ditt företags bild och övertygelse. Om ditt företag tenderar att vara konservativ, använd något som Times New Roman.
  • Tänk på hur ditt teckensnitt kommer att fungera i olika medier. Till exempel, medan ett visst teckensnitt kan se bra ut på en skylt, kan det inte översättas bra på din webbplats. I synnerhet, samtidigt som du skapar din webbplats, tänk på hur teckensnittet kommer att se på olika webbläsare. Vissa program som är utformade speciellt för antingen Mac eller PC, kommer att skildra din webbplatss information annorlunda beroende på vilken typ av dator som används.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 7
    3. Tänk på olika färgkombinationer. De färger du väljer kommer att göra ett djärvt uttalande om din organisation och hur du driver ditt företag. Se till att de förmedlar din företagsfilosofi och strategi.
  • Till exempel, om du är ett företag som har till uppgift att skapa miljövänlig förpackning för produkter, överväga att använda grön som en av dina primära färger. Grön är synonymt med miljörörelsen och överför också bilder av utomhus.
  • I ett annat exempel, om din organisation är en ideell inriktning på att återställa vattenkvaliteten hos våra oceaner och floder, överväga att använda blå som en av dina primära färger. Blå kommer att få folk att tänka på havet och vattnet redan innan de vet vad du gör.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 8
    4. Skildrad kvalitet i din design. Ett företag som erbjuder kvalitetsprodukter och tjänster har den bästa chansen att ta tillbaka kunder och upprepa affärer. Kvalitet bör återspeglas i hela företagets identitet, som inkluderar din design. Tänk på hur konsumenterna kommer att reagera på hur din webbplats eller förpackning kommer att se.
  • Till exempel, om du tittar på Apples hemsida är det snyggt, snabbt och enkelt. Den här webbplatsen är en direkt representation av vad deras produkter är (i.e., Snygg, snabb och enkel). Även silverfärgschemat får dig att tänka på stål eller metall, som de flesta människor kommer att jämföra med styrka och kvalitet.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 9
    5. Föra ett samhälle tillsammans. Den övergripande utformningen av ditt företag bör arbeta för att få ett specifikt samhälle tillsammans. Om du kan skapa ett samhälle för dina tjänster eller produkter, kommer de att vara mer benägna att komma tillbaka till ditt företag. Till exempel gjorde Apple följande för att skapa en gemenskap kring sitt företag:
  • Först skapade Apple en kvalitetsprodukt som riktade sig till en viss publik.
  • För det andra uppmuntrade de sina kunder att träffas och dela.
  • För det tredje fokuserade Apple sin designstrategi på ett nyckelelement, vilket var en bättre användarupplevelse.
  • Del 3 av 5:
    Raffinering av ditt företags professionella beteende
    1. Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 10
    1. Agera etiskt. Ditt övergripande företagsbeteende är en av de viktigaste aspekterna av din företagsidentitet. Dina handlingar måste förmedla förtroende för dina kunder såväl som dina intressenter. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att förfina ditt företagsbeteende är att agera etiskt, vilket innebär att det är moraliskt att följa lagen och bedriva verksamheten moraliskt.
    • Ett sätt att göra detta är att etablera system som styr ditt företag för att säkerställa att du är så transparent och ansvarig. Detta kan ha formen av företags riktlinjer eller en anställningshandbok.
    • Ett annat sätt att främja etiskt beteende bland dem som arbetar med dig är att inte tolerera mutor, korruption och insiderhandel. Du kan göra det till en politik som de som deltar i sådana åtgärder kommer att avslutas omedelbart.
  • Bilden med titeln Skapa en företagsidentitetssteg 11
    2. Skydda dina kunder. Din företagsstruktur måste innehålla kundsäkerhet, vilket kan ta många former. Dessa skyddsåtgärder måste vara på plats för att säkerställa att kunderna besöker dina butiker, din webbplats eller dina kontor är säkra.
  • Om du kör ett online shoppingforum kan du behöva skapa online-säkerhet så att dina kunders personuppgifter inte är stulen.
  • Om du har en tegel och mortelbutik, måste du se till att du ger tillräckligt med säkerhet så att individer känner sig bekväma när du handlar.
  • Om du har människor som besöker ditt kontor, se till att de är alla vetted och checkade ut innan du tillåter dem att arbeta på dina lokaler.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 12
    3. Driva kundnöjdhet. Håll dina kunder i åtanke när du eller ditt företag fattar ett beslut.
  • Hantera kundproblem på ett rättvist och ärligt sätt.
  • Leverera högkvalitativa produkter.
  • Se till att dina produkter uppfyller säkerhetsstandarderna.
  • Investera tid och pengar till att skapa förbättrade produkter.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 13
    4. Bygg en hälsosam arbetsplats. När du startar ditt företag, öppnar ett kontor eller en butik, och anställer anställda, se till att du har policyer på plats för att hjälpa anställda att vara säkra och friska.
  • Hålla sig till lagar om hälso- och säkerhetsstandarder. Se till att du ger en anställdstid om de behöver det. Ge dina anställda sanitära badrum och bryta rum.
  • Agera snabbt när du ser eller hör om någon form av diskriminering, missbruk eller våld.
  • Foster en arbetsplats där anställda kan hitta ett gott medium mellan arbete och deras personliga liv.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 14
    5. Foster mångfald och lagarbete. Ditt företag kommer att vara mest effektiva när du har anställda som fungerar bra tillsammans. När du anställer, var noga med att du letar efter kvalitetskandidater baserat på sina kvalifikationer ensam och inte på deras ras, kön eller andra irrelevanta faktorer. Du kan också skapa mångfald genom att anställa människor som inte alla tycker lika. Försök och hitta personer med olika synpunkter på problem.
  • Skapa en kultur som gör det möjligt för alla att tala fritt och bidra på sin egen väg.
  • Ge anställda ett sätt att vara stolta över sitt arbete och att belönas för deras framgångar.
  • Ge utbildningsmöjligheter så att anställda kan utveckla sina färdigheter.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 15
    6. Initiera ärlig dialog. Tala öppet och ärligt för dina aktieägare eller intressenter. Det här är de människor som köper dina aktier och dina produkter. De kommer bara att göra så länge de hålls i slingan. Ge dessa människor en ärlig bild av hur ditt företag gör det. Du kan också lyssna på dessa människor och få sina åsikter om vad du kanske vill göra.
  • Till exempel, om försäljningen släpper ut i ett visst kvartal, var ärlig om det när du rapporterar till ditt styrelse. Dessutom, fråga dem om de har några idéer om att bucka den trenden och öka försäljningen framåt.
  • Del 4 av 5:
    Bildar en kommunikationsstil
    1. Bild med titeln Skapa ett företagsidentitetssteg 16
    1. Hyra begåvade kommunikationsspecialister. Välja hur du kommunicerar med dina kunder kan diktera om ditt företag kommer att lyckas eller misslyckas. Även om du har den bästa produkten på marknaden betyder det inte något om ingen vet om det. I dagens värld har många företag anställda, till och med chefer, vars enda uppdrag är att skapa en effektiv kommunikationsstrategi. Dessa människor borde ha en djup kunskap om ditt företags produkter och processer. Hyr någon som huvuddekor i företagskommunikation från en bra skola. Du bör även leta efter personer med MBA.
    • Till exempel erbjuder Penn State University en stor i företagskommunikation. Detta studieområde förbereder individer som är högkvalificerade planerare, problemlösare och övertygare. Dessa kandidater bör veta hur man kan hämta det rätta meddelandet, till rätt publik, vid rätt tidpunkt.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitetssteg 17
    2. Lita på kommunikationsfunktionen. Lyssna på vad din kommunikationsavdelning berättar om din strategi. Kvantifiering av kommunikationsfrågor kan vara svåra, men en dålig strategi kan leda till ett misslyckande företag. Om du inte tillåter ditt kommunikationsteam att göra sina jobb, kan du sluta fixa kommunikationsproblem istället för att undvika dem helt och hållet.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 18
    3. Låt ditt kommunikationsteam utbilda andra. Du borde ha olika möten under hela året där ditt kommunikationsteam diskuterar sina planer och idéer med andra anställda. Det är ofta lätt att se varför du behöver ditt ingenjörslag (jag.e., För att skapa den produkt du säljer), men det är svårare att se fördelarna med kommunikation.
  • Det är också viktigt att få alla tillsammans för att skapa en effektiviseringsplan. Till exempel kan ditt kommunikationsteam vilja köra en viss social media annons, men ditt finansiella team kanske inte tycker att det är den bästa användningen av pengar och dina webbdesigners kanske inte tycker att det är möjligt. Att dela idéer och utbilda andra kan hjälpa till att skapa en sammanhängande företagsidentitet.
  • Bilden med titeln Skapa en företagsidentitetssteg 19
    4. Låt andra anställda spela en roll i kommunikation. Låt dina anställda sälja och kommunicera för dig. Ta inte bort deras förmåga att få ordet ut om ditt företag. Ställ in möten där anställda kan ställa frågor om visioner och mål och låta dem sprida det ordet.
  • Låt till exempel låta dina anställda använda sin sociala media närvaro för att kommunicera med allmänheten om din produkt. Berätta Bob Det är okej att få på Facebook och skicka en bild av den nyutvecklade T-tröja.
  • Del 5 av 5:
    Bedömning av din företagsidentitet
    1. Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 20
    1. Testa din företagsidentitet. När du har skapat det du tror är en solid företagsidentitet, testa det på din marknad. Prata med kunder och använd fokusgrupper. Fråga dem hur de känner för din logotyp och färgschema. Vill de köpa din produkt? Be om specifik feedback och ta det tillbaka till dina anställda så att de kan se om något behöver ändras. Gör så snart som möjligt efter att du har skapat din företagsidentitet. Använd den här informationen för att tweak din företagsidentitet innan du presenterar dig själv för världen.
    • Ta den här feedbacken seriöst och uppföljning. Om du hörs flera negativa reaktioner, prata med individerna som ger dig den feedbacken och be dem att expandera på sina tankar. Var noga med att tacka alla för sin tid och låt dem veta att du värdesätter deras hjälp.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 21
    2. Bedöm dina interna strukturer. Se till att dina anställda och ditt företag löper smidigt. Revisit dina idéer om professionellt beteende och prata med anställda om hur de känner. Använd deras feedback för att skapa en bättre arbetsplats. Detta kan innebära att man anställer nya människor, vilket skapar nya riktlinjer för anställda, eller till och med fixar ditt befintliga kontorsutrymme.
  • Till exempel, hålla kvartalsvisa eller årliga möten där anställda kan tala fritt om sina företagsfrågor. Du kan också använda den här tiden för att få positiv feedback också. Ge människor en chans att tala eller lämna sina farhågor anonymt.
  • Bild med titeln Skapa en företagsidentitet Steg 22
    3. Uppdatera vid behov. När tiden går vidare och när dina konsumenter förändras kan du behöva uppdatera vissa aspekter av din företagsidentitet. Investera i ständigt tweaking din identitet för att bäst kunna tjäna dina kunders och aktieägares behov. Om du ser något som behöver förändras, gör det. En företagsidentitet är inte statisk och du bör inte skapa en och sedan ställa den på sidan. Din företagsidentitet kommer att förändras när dina affärsförändringar ändras.
  • I allmänhet bör du försöka undvika att tweaking din företagsdesign. Din design är hur kunderna identifierar dig. Om du ständigt byter teckensnitt och färg på din logotyp, riskerar du att inte ha ditt företag igenkänt. Ju längre du kan bibehålla din företagsdesign, desto mer varumärkesigenkänning kommer du att ha. Det kan dock komma en tid när din design behöver uppdateras. Till exempel, om om din logotyp är föråldrad jämfört med andra logotyper i din bransch, kanske du vill ändra den. Om du vet att folk identifierar med vissa färger eller former som de inte identifierade med då skapade du först logotypen, kanske är det dags för en förändring.
  • Till skillnad från din företagsdesign kan ditt företags beteende och kommunikation ständigt fluktuera. Till exempel bör dina reklamkampanjer utan tvekan förändras över tiden. Om du använder utskrifts- och tv-annonser, kanske du vill överväga att flytta till digitala och sociala medier för att sänka dina kostnader och nå en bredare publik.
  • Tips

    Leta efter hjälp om du inte har de ekonomiska resurserna eller medarbetarna att ägna sig åt företagsidentitetsplanering. Om du är en ideell organisation, hjälper grupper som Taproot Foundation dig att utveckla din identitet och material. Du kan också knacka på entusiasm och expertis av högskolestudenter och praktikanter för att hjälpa dig med designarbete.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande