Hur man ansöker om ett entreprenörs bidrag

Det finns många finansieringsalternativ som är tillgängliga för dig som entreprenör. Ansökan om bidrag är bara en av dem, men det är ett mycket gynnsamt alternativ för dem som vill undvika att gå i omedelbar skuld för att finansiera ett företag. Det finns flera steg du kan vidta för att förbättra dina chanser att säkra ett bidrag som kan hjälpa ditt företag att lyckas.

Steg

Metod 1 av 3:
Undersökande bidragTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 1
1. Tänk på behoven i ditt företag. Den främsta anledningen till att du letar efter ett bidrag är att hjälpa ditt företag att växa. Det är viktigt att överväga exakt hur ett bidrag kan hjälpa dig att göra det. När du börjar lära dig om olika bidrag, gör du en lista över hur var och en skulle gynna ditt företag positivt.
  • Till exempel kanske du behöver en tillströmning av kapital för att få ditt företag igång. Leta efter bidrag som gör en stor initial betalning istället för flera småbetalningar.
  • Kanske behöver ditt företag lite positivt ord. När du får ett bidrag kan du använda detta som en del av din marknadsföringsstrategi. Sök efter bidrag som har ett gott rykte för att hjälpa till att stödja framgångsrika företag.
  • Kom ihåg att olika bidrag finansierar olika typer av projekt. Ta hänsyn till detta när du söker efter bidrag. Till exempel, om du planerar att anställa flera personer, söka efter bidrag som fokuserar på att öka lokala jobb.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 2
    2. Samla information. Ditt första steg mot att säkra ett bidrag är att börja lära sig om alla de olika möjligheterna som är tillgängliga för dig. De typer av bidrag du kommer att kvalificera sig för beror på många faktorer, till exempel om du är en start, för vinst eller ideell organisation. Börja med att titta på olika bidrag för att få en bra känsla av vad som är där ute.
  • Det finns många federalt finansierade bidrag. Kontrollera regeringens webbplats för att se om ditt företag kvalificerar sig för något av de federala programmen, som de som involverar jordbruk eller vetenskaplig forskning.
  • Det finns också privata organisationer som erbjuder entreprenörsbidrag. Gör en Internet-sökning för att börja samla information. Till exempel kan du söka efter "Bidrag för ny kommunikationsverksamhet i Kalifornien".
  • Besök ditt lokala bibliotek. Forskningsbibliotekaren hjälper dig gärna att hitta ytterligare information om bidrag.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 3
    3. Lära sig kraven. Bidrag har mycket specifika regler om vilka organisationer som kan finansieras. När du gör din forskning, se till att du betalar noggrann uppmärksamhet åt alla regler och kvalifikationer. Till exempel gäller många bidrag endast till vissa geografiska områden.
  • Andra bidrag görs endast tillgängliga för individer, medan andra är tillgängliga för större organisationer. Leta efter bidrag som är tillämpliga på ditt företag.
  • Om du har frågor om kraven, se till att fråga. Det är bättre att spendera några minuter med ett frågande e-post istället för att spendera mycket tid på att ansöka om ett bidrag för vilket du inte är berättigad.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 4
    4. Använd ditt nätverk. När du undersöker bidrag, bör du samla så mycket information som möjligt. Det är en bra idé att be om idéer från ditt personliga och professionella nätverk. Fråga vänner och familjemedlemmar om de känner till några bidrag som kan vara tillämpliga på ditt företag.
  • Nå ut till nuvarande och tidigare kollegor. Människor som är i samma (eller liknande) fält kan ha några bra idéer om potentiella finansieringskällor.
  • Fråga en lokal verksamhet för information. Om du till exempel är intresserad av Openta Farm to Table Restaurant, kontakta en lokal restaurang. Prata med kocken eller ägaren av anläggningen och fråga om du kan ta henne för kaffe.
  • Ställ hennes frågor om hur hon började sin egen verksamhet. Kanske kommer hon att ha idéer om finansiering som inte hade inträffat för dig.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 5
    5. Göra en tidslinje. Det är viktigt att inse att ansökan om bidrag kan vara en lång process. Var realistisk om hur lång tid det tar dig att hitta bidrag och att slutföra applikationerna. Ta hänsyn till kraven och gör en realistisk tidslinje.
  • Organisera all information som du hittar. Gör listor över bidrag som du definitivt kommer att ansöka om såväl som de som kan vara en möjlighet för din organisation.
  • Planera hur länge du kommer att spendera att hitta bidrag att ansöka om. Till exempel kan du ställa en tidsfrist på en månad som hur mycket tid du ska spendera att söka efter möjliga finansieringskällor.
  • Ta reda på hur mycket tid du behöver spendera på varje applikation. På din dagliga kalender, schema tid att arbeta med din bidragsansökan varje dag, eller flera dagar i veckan.
  • Håll dig till din tidslinje. Du vill inte skynda på din ansökan och vända dig i ett slarvigt förslag. Men samtidigt vill du se till att du arbetar effektivt på ansökan.
  • Metod 2 av 3:
    Organisera din ansökanTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 6
    1. Definiera dina mål. När du väl har valt de bidrag som du vill ansöka om är det dags att börja organisera den information som du kommer att inkludera i ansökan. Ett av de viktigaste stegen är att se till att du har tydligt definierade mål. Att definiera dina mål kommer att göra det mycket lättare att beskriva hur du ska gå om att åstadkomma dem.
    • Om du har ett uppdragsförklaring kan du använda det för att hjälpa dig att reflektera över dina mål. Om du inte har ett uppdragsförklaring, överväga att skriva en. Det kommer att bli en användbar övning för att hjälpa dig att krossa dina planer.
    • Ett uppdragsförklaring är en skriftlig förklaring av organisationens mål, värderingar och skäl för att vara. Det kan vara ett stycke eller ett par sidor. Det är ett användbart sätt att definiera företagsprioriteringar.
    • Inkludera finansiella mål. Kom ihåg att det här är ett företag. Inkludera specifika och konkreta mål för hur snabbt du vill att den här verksamheten ska bli lönsam.
    • Om du har en affärspartner eller personal, be om inmatning. Ta en informell omröstning om hur andra människor ser organisationens mål.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 7
    2. Göra en affärsplan. Nästan alla entreprenörsbidrag kommer att kräva en detaljerad affärsplan som en del av ansökan. Detta är förmodligen den del av programmet som du ska spendera mest tid på. En affärsplan är ett skriftligt dokument som beskriver vilken typ av verksamhet du planerar att fungera, hur du ska driva den, och vad du hoppas uppnå.
  • Din affärsplan bör innehålla en titelsida, innehållsförteckning och en sammanfattning. En sammanfattning bör innehålla dina mål, vision och en kort sammanfattning av din ekonomiska plan. Du bör tydligt ange hur mycket bidragspengar du begär.
  • Efter sammanfattningen, inkludera en beskrivning av din organisation. Inkludera all relevant information, till exempel där ditt företag är beläget, vem det sysslar och vad det gör.
  • Det här är ett bra ställe att förklara varför ditt företag skiljer sig från sina konkurrenter. Förklara vad som ställer ut det från liknande organisationer.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörsbidrag Steg 8
    3. Utkast till ett förvaltningsdeklaration. Om du är den person som ansöker om bidrag, är du sannolikt antingen företagsägaren eller i en ledningsposition. Din affärsplan bör innehålla information om dina speciella färdigheter och varför du är kvalificerad att driva den här verksamheten. Detta är känt som ett förvaltningsdeklaration, och är i huvudsak ett berättande CV.
  • Det här avsnittet ska vara cirka 1-2 stycken. Diskutera din affärs bakgrund och markera dina styrkor som företagsledare.
  • Till exempel, om du excel på kommunikationsstrategier, ta några meningar för att förklara en tidigare framgång. Man skulle kunna säga, "En av anledningarna till att jag är en framgångsrik chef är att jag tydligt beskriver alla strategier för medarbetarnas framgång och ökade intäkter."
  • Diskutera din utbildningsbakgrund. Detta är också den perfekta platsen att nämna någon tidigare yrkeserfarenhet relaterad till ditt nuvarande affärsföretag.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 9
    4. Inkludera specifika detaljer. Din affärsplan bör innehålla flera sektioner som ger läsaren detaljerad information om din organisation. Ge information om din produkt eller tjänst. Till exempel, om du ska köra en fitnessstudio, ge en detaljerad beskrivning av de klasser du kommer att erbjuda, den utrustning som kommer att användas, etc.
  • Om du ska producera en fysisk produkt, försök att inkludera bilder av prototypen eller modellen. Detta kommer att hjälpa din läsare att bättre förstå vad det är att du faktiskt producerar.
  • Erbjuder information om din marknad. Din affärsplan ska visa att du förstår vem du kund är, där de är belägna, och hur liknande företag har gått på marknaden.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 10
    5. Ge ekonomisk information. En bra affärsplan kommer tydligt att förklara hur mycket pengar du behöver, hur mycket du kommer att göra, och hur du kommer att spendera den. Detta är ett avsnitt som kräver mycket detaljer. Du vill tydligt illustrera hur ditt företag kommer att lyckas ekonomiskt.
  • Inkludera information om hur mycket du ska spendera på arbetskraft, material och fastigheter. Ge en detaljerad budget för dina första sex månader eller första året i affärer.
  • Inkludera prognostiserad försäljning, med stöd av historisk information som illustrerar din förståelse för marknaden. Grafer är mycket hjälpsamma för att illustrera dina finansiella planer.
  • Ange hur mycket pengar du har till hands och andra tillgångar som du har. Förklara varför du behöver extra kassaflöde, och hur du kommer att använda den.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 11
    6. Be om feedback. När du har ett fungerande utkast till din affärsplan, be någon att titta på den. Det är en bra idé att få feedback från kamrater. Fråga en nuvarande eller tidigare kollega att titta på din plan och erbjuda idéer för förbättring.
  • Ta inte kritik personligen. Kom ihåg att någon annan kan ha en bra idé om hur du förbättrar din plan. Tänk på all feedback med ett öppet sinne.
  • Få feedback från mer än en person. Du kan kombinera de kommentarer som hjälper dig att bestämma var din plan kan utnyttja förbättring.
  • Metod 3 av 3:
    Skicka in din ansökanTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 12
    1. Skräddarsy ditt meddelande. Om du ansöker om flera bidrag är det okej att ha en allmän affärsplan som du kommer att skicka till varje finansiell organisation. Men innan du skickar in varje applikation, vill du vara säker på att inkludera lite information som är specifik för det bidraget. Till exempel kan du nämna målen för finansieringsorganisationen.
    • I din sammanfattning kan du diskutera några specifika sätt att ditt företag kan hjälpa finansieringsorganisationen att uppfylla sina mål. Lägg till några olika meningar om detta för varje applikation du skickar in.
    • Till exempel kan du säga, "Vårt företag, ABC-kommunikation, kommer att arbeta för att möta några av de samma målen som XYZ bidragsfinansiering. Till exempel, båda organisationerna lägger till att lägga till jobb till samhället."
    • Du kan också skriva något som, "XYZ bidragsfinansiering har en lång historia om att hjälpa organisationer att lyckas göra jordbruksinnovationer. På ABC-gårdarna fortsätter vi att söka innovationer på det området."
    • Du kan också justera de andra komponenterna i din ansökan för att passa kriterierna för varje bidrag.
    • Försök att undvika fraser som "Till den som detta berör". Istället, gör lite forskning och ta reda på namnet på den person som sannolikt kommer att läsa ditt bidrag och ta itu med det till henne.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 13
    2. Förbered de nödvändiga komponenterna. Varje bidrag som du ansöker om kommer att ha sin egen specifika lista över krav. Det finns dock flera dokument som du måste inkludera i de flesta bidragsansökningar. Det är en bra idé att hålla flera kopior av dessa praktiska, liksom lättillgängliga elektroniska versioner.
  • De flesta bidrag kommer att kräva att du lämnar finansiell information. Detta kan innehålla bevis på inkomst, tidigare avkastning och andra finansiella dokument, såsom bankredovisningar.
  • Om ditt företag redan fungerar kan du behöva lämna in en företagskreditrapport. Detta liknar en personlig kreditrapport, och hjälper till att visa ditt företags kredit.
  • Du kan också behöva lämna in juridiska handlingar. Var beredd att skicka kopior av eventuella kommersiella leasingavtal eller alla nödvändiga affärsmässiga tillstånd.
  • Bildbeteckningen gäller för ett entreprenörsbidrag Steg 14
    3. Polera din presentation. Innan du skickar in din ansökan är det viktigt att du ser till att dina material alla ser professionella ut. Tillbringa lite tid på att arbeta på utformningen av din affärsplan. Se till att varje komponent är tydligt märkt och attraktivt presenteras.
  • Använd titlar och undertexter för att se till att läsaren enkelt kan hitta all information som ingår i din ansökan. Välj ett teckensnitt som är lätt att läsa.
  • Titta över dina grafer och tabeller. Se till att de är lätta att läsa och tydligt förmedla den information du presenterar.
  • Bilden med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 15
    4. Följ riktlinjerna exakt. Innan du skickar in din ansökan, granska riktlinjerna igen. Om du inte skickar in din ansökan korrekt kan det diskvalificeras. Gör en checklista över alla krav och se till att du har träffat dem.
  • Hålla sig till leveransriktlinjer. Många bidrag idag kräver elektronisk inlämning, så se till att du skickar materialet som begärt.
  • Om du har frågor om riktlinjerna, se till att fråga. Det är bättre att klargöra än att skicka in något felaktigt.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 16
    5. Fortsätt att bygga ditt företag. Kom ihåg att de flesta bidrag kräver en omfattande applikationsprocess. Medan du slutför din ansökan, fortsätt arbeta med andra aspekter av ditt företag. Även om du lyckas med att säkra bidraget, kan det ta ett tag för de medel som ska levereras.
  • Bidrag garanteras inte, så fortsätt att söka efter alternativa intäktskällor medan du arbetar med applikationer.
  • Tips

    Det finns många alternativ tillgängliga för dig både lokalt och nationellt, regering finansieras eller privat. Undersök alla alternativ.
  • Överväga att delta i en Grant Writing Workshop.
  • Redigera din bidragsansökan försiktigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande