Hur man är bankir

Arbetet på bankfältet täcker ett brett spektrum av arbetsuppgifter. Du kan vara en låneansvarig som håller framtiden för en ung familj eller ett kämpande företag i dina händer. Du kan vara den verkställande direktör som måste hålla den ihop och känna den stora bildplanen för hela företaget, men kan ha börjat i postrummet. Vissa bankirer bor i ett specifikt område hela sin karriär, medan andra väljer att täcka ett brett utbud av jobbtitlar under hela tiden vid en viss institution. Vad finns i butik för dig?

Steg

Del 1 av 3:
Bli kvalificerad
  1. Bild med titeln vara en banker Steg 1
1. Avsluta gymnasiet. Även om du kanske kan komma igång med att arbeta på en bank utan högskoleupplevelse, du definitivt måste slutföra gymnasiet om du vill utveckla någon form av karriär. Det är bara bra.
  • Var uppmärksam i matteklassen nu och tycka om Det. Om det borrar dig eller om det bara är något du slog genom varje eftermiddag, är banken förmodligen inte upp din gränd.
  • Bild med titeln vara ett bankirsteg 2
    2. Få din BA i Finans, redovisning eller annat relaterat fält. Att konkurrera med hundratals eller tusentals andra att du kommer att vara upp mot under hela din livstid, behöver du en BA för att ens ses på allvar. Du gjorde det bra i gymnasiet så att du kan komma in i ett bra universitet, rätt?
  • Starta nätverk nu. Ta en mängd olika kurser (med en relation till matematik och affärer, förstås), lära känna dina professorer och bli involverade på campus. Ju mer arbete du gör nu, desto mindre arbete måste du göra senare.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 3
    3. Få bra betyg på college. Detta kunde ha varit en punktpunkt under det föregående steget, men det förtjänar att bli sagt i fetstil (och två gånger på det): Få bra betyg på college. Visst, CS får grader, men de kommer inte till goda skolor och de är säkra som helvete inte odlar en bra arbetsetik eller bra studie vanor.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 4
    4. Få en deltidskälla på en bank. Du måste betala den undervisa på något sätt, så kom igång på en bank! Även 10 timmar i veckan är en teller är din fot i dörren. De mindre bankerna i ditt område är bra ställen att komma igång. Du kanske till och med hitta en mentor och träffa en massa människor som kan hjälpa dig att gå.
  • Detta är självklart, förutom att hantera din egen ekonomi. Om du vill komma in i investeringsbank eller mäklare, Det kommer att vara till nytta för dig att börja hantera din egen aktieportfölj. Om du inte kan hantera dina egna pengar, bör du förmodligen inte hantera någon annans!
  • Bild med titeln vara en banker Steg 5
    5. Läs upp. Detta är ett fält där du kan (och borde) lära sig ett ton från proffsen. Eftersom du fortfarande inte är super säker på vilken riktning du vill gå, läser du böcker på de olika aspekterna av banker, får ditt sinne fötter våta.
  • Ibland kallad"Den bästa boken om fusioner och förvärv,", ta en gander på "Barbarer vid porten." Så långt som försäljning och handel går, titta på "Liars poker." Om det inte låter som kul, gör du det fel.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 6
    6. Få en praktikplats. Så om din dröm är att hantera din stads kreditförening, behöver du förmodligen inte en praktik (läs: du behöver definitivt inte praktik). Men om du någonsin ser dig att flyga till Tokyo för att träffa en klient och Schmoozing och boozing dem i barerna med 5-stjärniga hotell (som din bank betalar för), få ​​en praktikplats.
  • Om du tittar på investeringar, fusioner och förvärv, offentliga finanser, utnyttjad finans, Blah Blah Blah, behöver du en praktikplats. Det är bara om du planerar att gå den personliga bankrutan och stanna relativt liten att en praktik kan vara onödig stress på din Pocketbook.
  • Del 2 av 3:
    Hitta din bankkarriär
    1. Bild med titeln vara en banker Steg 7
    1. Bestäm vilken typ av jobb som matchar din nuvarande kompetensuppsättning och utbildning. Vissa jobb är mer inträdesnivå på bankområdet än andra. De flesta tellerpositioner kräver bara en gymnasieutbildning och på arbetsutbildningen. Men ganska mycket kommer alla andra att leta efter en BA eller en MBA. Vilket är vad du hade i åtanke?
    • Introduktionsnivå, icke-grad-nödvändiga positioner är i allmänhet deltidspositioner och har en hög omvandling, eftersom anställda ofta är högskolestudenter som återvänder till skolan eller anställda som flyttar upp till högre betalda positioner.
    • Positioner som finanseledare, som kan inkludera bankens kontroller, kreditchef, filialchefer, kassör eller finansansvarig, risk- och försäkringschef, kontantchef och chef för internationell bankverk kräver en kandidatexamen i finans, bokföring, eller ett relaterat fält.
    • Positioner som kräver ytterligare utbildning inkluderar investeringsbankens försäljningsagenter. Många agenter får sina magisterexamen i företagsekonomi (MBA), men det är företagets specialiserade affärsmodell som är absolut nödvändig för att lära sig för en anställd.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 8
    2. Gå den personliga bankrutten. Det här är killen (eller gal!) hos din bank som kan erbjuda dig expert finansiell rådgivning och att du faktiskt vet med namn. Han / hon är stor på att bygga relationer med kunder och är mycket serviceorienterad. Låter det här som din idé om "bankman?"
  • Från en personlig banker kan du sedan främjas till Services Manager, butikschef, affärsspecialist eller bli licensierad personlig bankir. Den webb som bankirer väver är klart ganska invecklad!
  • Att vara en personlig bankir (på överallt från din lokala kreditunion till en Behemoth som Wells Fargo) behöver du din ba.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 9
    3. Eller gå investeringsbankrutten. Den här är den som är lite mer komplicerad och kommer så småningom att leda till att du behöver din MBA. Det finns tusen möjligheter för dig där ute om du börjar på den här karriären - vilket betyder massor av människor som hoppar skickas tidigt till ett annat bankrelaterat område. Men om du ser dig själv att göra massiva GS och skaka hand för att leva, är en investeringsbanker din biljett att rida.
  • Du börjar som en analytiker, flytta dig upp till Associate, sedan VP, sedan VD, då ett avdelning / divisionshuvud, executive något eller annat, och äntligen, VD. I början kommer du att simma i din arbetsbelastning och gör inte mycket pengar, men i slutet kommer du att simma i dina pengar och inte göra mycket arbete.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 10
    4. Välj en arbetsgivare som passar dig. Oavsett vilken väg du planerar att gå, gör din forskning när det gäller att leta efter anställning. Detta kommer att vara där du får din träning och kommer sålunda att forma dig för resten av ditt liv. Vill du ha en liten bank där du får mycket uppmärksamhet? Eller vill du arbeta med hundratals människor med potential att stiga ovanför dem alla?
  • Om storlek och plats (och lön) redan är sorterade, var noga med att tänka på sitt träningsprogram. Vissa banker kommer att lämna dig över till hundarna snabbare än andra. Så innan du undertecknar det kontraktet, se till att du vet vad som förväntas av dig under de första månaderna.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 11
    5. Börja längst ner på stegen. Ganska hur livet fungerar, men det är särskilt sant i bankvärlden. I början av din karriär kommer du att trycka på papper. Du kommer att köra meningslösa ärenden, fixa din chefs typsnitt och slouching över högar av papper i timmar. Men det blir bättre!
  • Om investeringsbanken är din väska, kommer du förmodligen att bli anställd på som analytiker för en mycket specifik 2-årig stint. Du kan föreställa dig att efter dessa två år tar massor av människor återuppta byggaren och komma ut ur bankvärlden.
  • Utöver analytikern är den finansiella assistentpositionen. När du kommer hit, anses du vara en "lifer." Du kommer fortfarande att arbeta 100-timmars arbetsveckor (nämnde vi inte det än? Ja....), men åtminstone kommer du att kunna chefa dina analytiker runt.
  • Starta som en analytiker kommer inte att vara söt. Du spenderar större delen av ditt vakna liv (och du får inte mycket sömn) gör matte, fixa Excel-kalkylblad och behandlas som om du inte är värt mycket. Bara så du vet. Men igen blir det bättre. Sätt bättre.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 12
    6. Få licensierad, om det behövs.Det finns två tentor som en agent kan behöva vara medveten om: den allmänna värdepappersregistrerade representativa undersökningen, annars känd som serie 7-tentamen och den enhetliga värdepappersagenterna State Law Examination (serie 63 eller 66). Serien 7 administreras av den finansiella industrins tillsynsmyndighet (FINRA) och är en obligatorisk tentamen för att vara en mäklare eller investeringsrådgivare. Endast vissa stater kräver 63/66.
  • Detta är bara för en viss filial av bank - nämligen investeringar. Om du inte gör något av det, kanske du inte behöver oroa dig för att ta dessa tentor. När det är nödvändigt att ta en tentamen (var det här två eller inte) behöver du inte den här artikeln för att skissera processen för dig.
  • Du kan få en licens som en personlig bankir. Din bank hjälper till att underlätta detta för dig när du har tillräckligt med erfarenhet under ditt bälte.
  • Del 3 av 3:
    Lyckas i din karriär
    1. Bild med titeln vara en banker Steg 13
    1. Arbeta din rumpa av. Vi har gjort mer än att hänvisa till hur galet liv kommer att vara för de första åren, främst om du planerar att springa med de stora killarna på banker som Chase, Goldman Sachs eller Wells Fargo (bara för att namnge en få). Du kommer att överleva på svart kaffe och cheeseburgers med lök och, när allt du vill göra är att sova, måste du be om mer arbete. Låter bra, höger?
    • Ett tag kommer du inte ha mycket av ett socialt liv (om du inte är ständigt på överdelar för att undvika att du behöver sömn, men det är en hemsk idé). Om det inte är ett offer är du villig att göra (vilket är varför massor av människor kommer ut tidigt), kan du behöva överväga en annan karriär - eller åtminstone banken på en mycket, mycket mindre nivå.
  • Bild med titeln vara en banker steg 14
    2. Få din MBA. Massor av människor tar den tvååriga stint som analytiker och sedan Gå till jobbet på deras MBA. De kommer tillbaka och de har alla sina baser täckta. Vissa får sin MBA straightway - och då får de jobb som assistenter, som beställer runt analytikerna som faktiskt har en bättre Idé om hur saker ska göras, så det kan vara lite krossning. Om du ser en MBA i din framtid, få det tidigare snarare än senare, men känner inte behovet av att få det rätt ut porten.
  • Om du inte vet om en MBA är för dig, sova på den. Det är mycket pengar och tid och om du inte gör det behöver det, det är liten punkt i att oroa sig för det. Massor av människor har inte dem och gör mer än bara bra.
  • Bild med titeln vara ett banker steg 15
    3. Vara kvantitativ. Det här är verkligen självklart - om du inte har ett huvud för matematik och finansvärlden, kommer det att bli ett helvete av ett uppförsbacke. Inte bara om du är bra på det, men du bör vara stolta över det och njuta av det också. För lång sikt! 5 år i det, dessa nummer fortfarande måste vara intressant. Endast ett kvantitativt sinne kan klara det!
  • Bild med titeln vara en banker Steg 16
    4. Vara unflappable. Du kommer att stöta på många situationer som skulle betona den genomsnittliga Joe Out. Du kan inte vara den genomsnittliga Joe. Ditt svar på en stressig situation bör vara mer i linje med, "Klienten vill ha 24/7 tillgång i veckan och ett varumärke spanking ny presentation? Okej, inget problem. Jag har ett presentkort till Starbucks. Arbetet har dusch. jag kan det här."
  • Du kommer också att vara i situationer som är stressiga på grund av dina medarbetare. I början kan det finnas en ganska hård konkurrens. Du måste tro på dig själv och tänka på allt som hazing, inte personliga attacker. Det är bara så mycket pengar som går runt, så vissa människor kan bli ganska nippy.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 17
    5. Spik ner den handskakningen. När du har satt i din tid somnar på tangentbordet och gör presentationer som din chef får krediter, kommer du så småningom till den punkt där du betalas för att flyga till Chicago och skaka någon gammal killar hand. När det gäller det, se till att du har jobbat på ditt charmiga leende, din punktlighet, din smak för whisky och ditt fasta-ännu-varma grepp.
  • Det är allt Schmoozing och boozing i slutet. Allt det arbete du gjorde tidigt kommer slutligen att betala. Människor kommer till dig - det är inte nödvändigt att komma till dem. Detta kommer att ta år, säkert, kanske ännu mer än ett decennium, men det kan komma med rätt mängd uthållighet (och, ja, ekonomiska uppgångar).
  • Bild med titeln vara en banker Steg 18
    6. Rocka de gyllene handbojoren. Det är sorts pessimistiskt, säkert, men det betyder inte nödvändigtvis att det är osannat. När du gör den massiva sex siffra lön, kan du kunna backa ut tidigt och spendera resten av ditt liv gör något lite mindre stressigt. Eller du kan bli beroende av den lönecheck och se ut resten av dina år som arbetar för att få det. Du kommer att vara handbojor till ditt jobb, men åtminstone de handbojor är glänsande.
  • Tips

    Ta reda på vilka seminarier och träning som är tillgängliga för dig utan kostnad eller minimal kostnad för att ge dig ytterligare träning i ditt bankområde. Dessa kan erbjudas internt på din institution, eller de kan vara träningsseminarier som kräver resor. Genom att öka din kunskap och fortsätta din utbildning, bredda ditt kompetensområde och göra dina chanser för framtida framsteg bättre.
  • Ange en standard av professionalism. Om du vill vara bankir, bli en modellanställd genom att vara punktlig, dressing på ett affärsmässigt sätt, talar professionellt, och avstå från förbannelse eller användning av slangspråk.
  • Forskning nyanser av din speciella jobbbeskrivning. Riktlinjer har fastställts för bankindustrin av en anledning. De är där för att skydda institutionen för att hjälpa dem att följa statliga och nationella regleringsriktlinjer. Så det är absolut nödvändigt att du tar alla försiktighetsåtgärder för att förstå och följa reglerna och instruktionerna som anges före dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande