Hur man klickar tränar din hund

Clicker Training är ett populärt sätt att träna din hund och belöna sitt goda beteende. Det kan vara kul för dig och din hund och producerar ofta snabba och effektiva resultat. Clicker Training bygger på det vetenskapliga konceptet att ett djur kommer att fortsätta att göra ett beteende som belönas. När din hund förstår vad klickaren handlar om, kommer du att kunna lära honom alla typer av tricks med massor av belöningar längs vägen.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelse till Clicker Train din hund
  1. Bild med titeln Clicker Train din hund Steg 1
1. Lär dig hur du använder en clicker. En klickare, som är tillgänglig på din lokala djuraffär, är en liten, handhållen plastenhet med en knapp eller ett litet metalltunga som du trycker på för att göra ett klickljud. Nyckeln till att använda en klick är att använda den på exakt ögonblick som din hund utför det förväntade beteendet. Ljudet av ett klick ska alltid följas av någon typ av belöning (t.ex. mat, leksaker, verbal beröm).
  • Tänk på att klickaren är den signal som en belöning kommer, snarare än att vara belöningen själv.
  • Med klickaren kommer din hund att lära sig två huvudsakliga saker - det exakta ögonblicket som han gör det rätta, och att en behandling alltid kommer efter klicket.
  • Klickaren kan vara en mycket mer exakt metod än verbala signaler ("Bra" eller "tack") att kommunicera med din hund under en träningspass. Detta kan hjälpa till att påskynda takten i träningen.
  • Du kan tänka på klickaren som den vinnande summeren på ett spelutställning - ljudet signalerar det exakta ögonblicket att det korrekta beteendet eller åtgärden utförs.
Expertips
Pippa Elliott, MRCVs

Pippa Elliott, MRCVs

Veterinärdr. Elliott, BVMS, MRCVs är en veterinär med över 30 års erfarenhet av veterinär- och konsumens djurpraxis. Hon tog examen från University of Glasgow 1987 med en examen i veterinärmedicin och kirurgi. Hon har arbetat på samma djurklinik i sin hemstad i över 20 år.
Pippa Elliott, MRCVs
Pippa Elliott, MRCVs
Veterinär

Pippa Elliott, en licensierad veterinär, rådgivning: "Vi använder en clicker eftersom den har ett distinkt ljud, till skillnad från allt annat som hunden hör. Men Du kan använda något ljud, så länge det är konsekvent- Till exempel, klicket på en kulspetspenna som drar tillbaka eller ett klick med tungan."

  • 2. Presentera din hund till klickaren. Innan du kan använda klicken för träningsändamål måste du lära dig din hund vad klickaren betyder för honom. Detta är känt som "laddning" klickaren. Medan du är i rummet med din hund (något tyst rum kommer att göra), håll en behandling i en hand och klickaren i den andra. Tryck en gång på klickaren. När din hund vänder sig till dig på ljudet av klicket, ge honom omedelbart behandlingen.
  • Du behöver åtminstone en handfull godis, eftersom du kommer att öva detta om och om igen.
  • Upprepa detta flera gånger. Variera hur mycket tid du håller behandlingen i handen innan du använder klickaren så att din hund inte börjar förvänta sig när behandlingen kommer att komma.
  • Om din hund vill sniffa och försöka få i behandlingen, håll din hand stängt och vänta tills han förlorar intresse för behandlingen innan han använder klickaren.
  • Bild med titeln Clicker Train din hund Steg 3
    3. Observera din hunds svar på klickaren. Vissa hundar kan vara känsliga för ljudet på klickaren. Om din hund går bort när han hör klickaren, är ljudet förmodligen lite för hårt för honom. För att mildra ljudet kan du slå en handduk runt klickaren. Du kan också använda en annan klickenhet, till exempel en kulspetspenna, som skulle ha ett tystare klickljud.
  • Om han fortsätter att springa bort från det klickande ljudet, kommer du förmodligen att behöva förlita sig mer på verbala signaler för att träna honom.
  • Del 2 av 2:
    Träna din hund med en klickare
    1. Bild med titeln Clicker Train din hund Steg 4
    1. Välj ett lugnt läge. När din hund har lärt sig vad du kan förvänta dig med ljudet på klickaren kan du använda den för att träna honom för att göra olika kommandon (e.g., sitta, ner, stanna). Det skulle vara bäst att träna honom i ett lugnt läge utan andra människor eller distraktioner runt. Om du har en inhägnad bakgård, kan du också clicker träna honom utanför.
    • Eftersom din hund blir bekvämare med Clicker Training, kan du använda clicker i områden som är högre eller har mer distraktioner (e.g., Rum med TV på, Dog Park).
  • 2. Klicka när din hund är i gott beteende. En metod för clicker träning din hund kallas "fånga" - du kommer att klicka så snart du fångar din hund ett gott beteende som han redan är ganska bra att göra på egen hand. Till exempel, om han är i rummet med dig och bestämmer sig för att ligga ner för att bli mer bekväm, klicka så snart han ligger ner och omedelbart kasta honom en behandling. När han står upp för att äta behandlingen, vänta tills han ligger ner igen och upprepar processen.
  • Metoden "Catching" fungerar bara när din hund redan vet hur man gör det goda beteendet utan att bli befallt att göra det.
  • Clicker-träningen kommer att förstärka honom att han gör det rätta, vilket uppmuntrar honom att upprepa det goda beteendet.
  • 3. Använd klickaren i varje litet steg av ett nytt beteende. Detta kallas "formning" - med hjälp av klickaren och omedelbar belöning vid varje litet steg, du formar det nya beteendet som helhet. Till exempel, om du vill träna din hund för att ligga i ett visst område, klicka och belöna honom så snart han vänder sin kropp i riktning mot det området. Du kan sedan klicka och belöna honom i varje litet steg: börja gå till den nya platsen, anländer till den nya platsen, börjar ligga och helt ligga på golvet.
  • Genom att använda klick och belöning vid varje litet steg, kommer du att ge honom kontinuerlig positiv förstärkning när han lär sig det nya beteendet. Han kommer att tro att det här lärandet är roligt och kommer sannolikt att utföra det nya beteendet med iver.
  • Du kan behöva träna varje steg i det nya beteendet om och om igen innan du flyttar till nästa lilla steg.
  • 4. Använd en matlocka. För denna metod används behandlingen för att locka din hund till det förväntade beteendet. En matlure används vanligen när man tränar en hund till ligg ner. För detta beteende skulle du hålla behandlingen precis framför din hunds näsa och långsamt flytta behandlingen ner till golvet. Din hund kommer att följa behandlingen ner. När hans armbågar slog golvet, klicka omedelbart och belöna honom med behandlingen.
  • När du ser att din hund konsekvent svarar med matluret, ta bort matluret men fortsätt att hålla handen framför näsan som om du har en behandling. När han ligger ner, använd omedelbart klickaren och ge honom en behandling.
  • Så småningom kommer din hund att lära sig att ligga ner genom att bara följa dina handsignaler utan locka av en behandling.
  • Metoden "Lure" kan ibland vara snabbare än "formning" eller "fånga" metoder.
  • 5. Lägg till en verbal cue. Att lägga till en verbal cue är till hjälp, oavsett vilken metod för clicker träning du har använt för att träna din hund. Du kommer att säga cue först och vänta sedan på att din hund gör det önskade beteendet. Så snart han gör beteendet, klicka och belöna honom med en behandling.
  • Din verbala cue ska vara kort och direkt, till exempel "sitta" eller "ner." Meningar, som "Var en bra pojke och stanna" eller "Rulla över för mamma" skulle vara för lång.
  • Se till att du ger den verbala cue innan Din hund gör beteendet så att han vet att du lyssnar på ditt kommando och svarar sedan på det.
  • Om du har använt "Lure" -metoden, ge handsignalen efter att ha sagt den verbala cue.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När din hund har lärt sig vad klicken betyder, kan du klicka utan godis. Tänk på att du måste ladda klickaren varje gång i taget, annars kommer din hund att sluta svara.
  • Håll clicker träningssessioner korta (15 minuter eller mindre).
  • När du klickar tåg, använd små och mjuka godis som din hund kan äta snabbt och enkelt. Hund godis är tillgängliga på din lokala djuraffär.
  • Clicker tränar din hund när du är i gott humör. Utbildningssessionerna borde vara roliga för de båda. Om du är i gott humör är chansen att din hund kommer att svara positivt till din positiva energi.
  • Tänk på Clicker Träning din hund när han är hungrig. Om han är full, kanske han inte är så intresserad av att arbeta för mat.
  • Om du har problem med klickaren tränar din hund på egen hand, kan du registrera dig för clicker träningsklasser eller få honom utbildad av en professionell hundtrainer. Prata med din veterinär för att lära dig mer om hundträningsklasser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande