Hur man kastar teatraliska roller

Gjutningsroller i en show är som att köpa skor: om de inte passar, är du ute för någon allvarlig smärta. Följande förslag kan hjälpa dig att undvika en mardröm med öppningsnatt, och i stället leder dig och din gjutning till berömmelse och förmögenhet i både män och kvinnors ögon.

Steg

  1. Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 1
1. Känn skriptet så väl som möjligt före auditioner. Du kanske vill kolla professionella eller amatörproduktioner på video, men var försiktig så att du inte är låst i förutbestämda begrepp om vad ett tecken ska eller inte ska se eller låta.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 2
    2. Identifiera en talangspool Innan du ens väljer en show. Var noga med att du har talang som är tillräcklig för att spela alla viktiga roller. Tänk inte ens på att producera "Spelman på taket" Om du inte har några män som kan bära tevye. Du kan få tur när någon visas från ingenstans sång "Om jag var en rik man" i en vacker bariton, men räkna inte med det.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 3
    3. Leta efter smarta människor. Intelligens är en av skådespelarens viktigaste egenskaper. När det är i tvivel är det bättre att välja en smart person.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 4
    4. Aktivering läser inte. Basera inte på hur bra en auditioner kan läsa högt. Ibland kan dåliga läsare agera cirklar runt bra läsare. Fråga dem som har svårt att läsa för att recitera något från minnet, även alfabetet, för att få en känsla av deras känslomässiga förmåga.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 5
    5. Lägg märke till allt om auditionern. Från det ögonblick som någon går in kan du berätta om de är en tävlande. Märka deras sätt att tala, deras kroppsspråk, deras attityd.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 6
    6. Notera fysiska egenskaper Vid gjutning av tecken, särskilt de som arbetar i par eller när man kastar en barns roll. Till exempel vill du förmodligen inte kasta någon som är 5`4" Att spela Romeo till en Juliet som är 6`2". Då antar du inte att saker kanske inte fungerar!
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 7
    7. Titta på krediter, speciellt de med större roller! Kvaliteten på roller är bättre än kvantitet. Det tar inte mycket på vissa ställen att få en ensemble del, men stora / ledande roller visar att skådespelaren har förmåga.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 8
    8. Ta din tid gjutning av showen. När du har satt någon i en roll, kan han eller hon bli mycket knuten till den. Bättre att fördröja processen med återuppringningar än att realisera efter en vecka av repetition som du har gjort ett misstag.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 9
    9. Fördröjning av gjutning om nödvändigt. Du kanske vill välja en cast och börja läsa innan du tilldelar specifika roller. På det sättet kan du göra skriptanalys och bygga cast camaraderie under de första dagarna medan du bestämmer vem som passar bäst.
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller steg 10
    10. Få ett schema från varje potentiell skådespelare. Du behöver veta när han eller hon är tillgänglig för att repetera. Se också till att skådespelaren kommer att vara i stan under showens körning!
  • Bild med titeln gjutna teatraliska roller Steg 11
    11. Har aktörer tecknar ett kontrakt. Det bör ange vad som förväntas av varje cast-medlem och inkluderar ett tentativ repetitionschema.
  • Tips

    Försök att inte kasta av utseende! Förstå att det finns mycket som smink, peruker, färgämne, etc. kan göra. Till exempel, om du kastar efter Annie, välj inte bara den första rödhåriga tjejen vid auditionen när en brunett tjej kan ha den perfekta rösten för delen.
  • Om det är väldigt för svårt att bestämma en del, försök att ha en understudy. Dubbelgjutning fungerar också underverk för både dig och skådespelarna!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande