Hur man audition

Oavsett om du auditionerar för en lek, en akademisk entré, eller en film, behöver du veta hur du ordentligt audition. Medan det finns många olika typer av auditioner och sätt att förbereda, är det viktigaste att träna på förhand och att gå med förtroende. Om du är väl förberedd och bekväm, har du auditionen i handflatan.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser före auditionen
  1. Bild med titeln Audition Steg 1
1. Gör dina läxor på spelningen. Titta på webbplatsen för att se vad styrelseledamöterna letar efter från auditionen. När du ska auditionera för ett teaterföretag, se till att du vet lite bakgrundsinformation (tidigare shows, datum etablerade, utmärkelser vann mm.) på företaget. Casting Folk kommer gärna att höra något annat än "Inte mycket" Om de frågar dig vad du vet om företaget. Några saker att leta efter inkluderar:
  • Översikt över showen / händelsen: Om du kan, lära dig så mycket om spel, kommersiell eller scen som möjligt. Att kunna prata övertygande om varför du vill att delen kommer att hjälpa dig att få delen.
  • Direktör / Casting Agent: Du kommer inte att få detaljer om deras personliga liv, men lär dig om deras krav och förväntan på dig. Du behöver veta vad direktören eller gjutningsagenten förväntar sig från dig och ger dem mer än de förväntar sig av dig.
  • Din roll Ska du vara rolig? Mörk och allvarlig? Ofta är det här sagt upp, men du kan behöva göra lite karaktärsforskning, speciellt om det är en spel eller händelse som redan har visats.
  • Logistik: När är du nödvändig för övning eller föreställningar? Ingenting gör ont om ditt rykte som att tjäna en roll, men slår ner den eftersom du inte faktiskt kan spela den del.
  • Bild med titeln Audition Steg 2
    2. Springa igenom materialet fram och tillbaka, tills du kan utföra auditionen utan ett skript eller anteckningar. Vet att, i rummet, är det okej att kolla dina anteckningar då och då, men du kommer alltid att vara mer övertygande om du har orden mestadels memorerade. Detta låter dig fokusera mer på att agera och mindre på läsning. Om auditionen kräver att du memorerar en monolog, se till att du har det helt memorerat och är redo att agera ut det.
  • Om delen har flera tecken, få några vänner att träna med dig. Medan du bara kan träna dina linjer, kommer någon att hjälpa till med timing och reaktioner att göra dig starkare.
  • Läs inte bara linjerna blint - Välj ett sätt att läsa linjerna (kall, glad, rolig, deprimerad, professionell, etc.) som passar karaktären och träning som läser skriptet i den här tonen.
  • Alla goda monologer har rörelse - vilket betyder att karaktären är på en annan plats emotionellt än när de slutar än när de började prata. Om du kan träna denna övergång är rollen din.
  • Bild med titeln Audition Steg 3
    3. Öva läsmonologer från början, eller "kallläsning" För att vänja sig att auditionera under tryck. En kall läsning är när besättningen ger dig en bit till audition som du aldrig har läst och har du utför det på plats. Kallläser är knepiga, men kom bara ihåg att alla börjar från början också. Det bästa sättet att spika en kall läsning är att träna - ta en bok om monologer, plocka en slumpmässig och börja handla. Du kan även träna med tidningen eller tidningsartiklar.
  • Fokusera först på att läsa varje ord tydligt och lugnt. Ditt första mål är att se till att alla linjer kommer ut tydligt.
  • När du får en kall läs, välj ett humör eller ton och bara rulla med den. Försök inte få det perfekta humöret, lita bara på din tarm och begå.
  • Bild med titeln Audition Steg 4
    4
    Få en god natts sömn före auditionen och se till att du äter något på morgonen. Du vill inte gissa eller få din mage rumble under auditionen. Om du sjunger, undvik mejeri, koffein eller något annat som du vet kommer att torka ut din röst eller orsaka slem.
  • Om den här auditionen innehåller sång eller talande rekommenderas det att hålla sig borta från choklad- och mejeriprodukter som gör din mun för fuktig. Istället, försök att dricka lite varmt te med citron och honung.
  • Bild med titeln Audition Steg 5
    5. Använd presentabla, neutrala kläder. Syfte att se professionellt och göra ett bra första intryck. En ren knäppt skjorta och jeans eller en vanlig klänning är bra val. Försök inte göra ett uttalande eller matcha karaktärens kläder - ditt mål är att blanda in i karaktären före ögonen, och ju mer unika kläderna, desto svårare kommer det att vara.
  • Vissa auditioner kräver dans, så bära något bekvämt att flytta in.
  • För skor kan du bära löpskor eller lägenheter. Se till att du är bekväm! Också, om det är dans, kanske du vill ta med jazz eller karaktärsskor.
  • Bild med titeln Audition Steg 6
    6. Ändra inte ditt utseende för en audition. Till exempel, även om du tror att tecknet skulle se bättre blont / brunett, etc., Färga inte ditt hår eller klipp det. Många saker kan göras till "omforma" du senare om de tycker att det är nödvändigt. Om du vill, lägga till din vilja att göra ändringar på ditt skriftliga auditionspapper, men gör inte något radikalt innan du ens har fått delen. I bästa fall kommer du att göra det lite lättare på sminkavdelningen om du får del, men i värsta fall presenterar du en version av tecknet som inte ens matchar styrelseledamöterna, omedelbart förlorar delen.
  • Om du är underår, fråga din förälder eller vårdnadshavare om det är okej för dig att göra ändringar om du får rollen. Inte bara "antar" att din super coola mamma kommer att säga ja. Det finns inget värre än att ha en arg direktör eftersom dina föräldrar inte skulle låta dig göra det du sa att du skulle.
  • Bild med titeln Audition Steg 7
    7. Ha en idé vad du kan förvänta dig för att undvika överraskningar. Läs meddelandet om auditionen och se till att kolla in några skript eller kontrakt du skickas helt. Om det här är din första audition, vet att proceduren är ganska enkelt. Du checkar in när du anländer, och kommer att ringas in när det är din tur. Det kan finnas en person som tittar på dig, det kan vara fem, men de kommer alla att vara snäll och stödjande. Beroende på auditionen kan du bli ombedd att:
  • Leverera din beredda monolog
  • Utför en sång av ditt val
  • Kallt Läs en helt ny scen eller monolog
  • Improvisera linjen med andra
  • Del 2 av 3:
    Acing auditionen
    1. Bild med titeln Audition Steg 8
    1. Vara hänsynsfull av andra aktörer som är auditions. Närma sig inte dem för att prata om inte inbjudna eller det är en nödsituation - många aktörer som tysta tid att förbereda sig för rollen innan de går in. I allmänhet är det bäst att inte prata alls, för att du inte förlorar fokus innan du går före auditionerna. Ta med en kopia av skriptet eller en monolog och borsta på dina material - du vet aldrig vad du hittar.
  • Bild med titeln Audition Steg 9
    2. Var snäll men självsäker - gå in i rummet som du äger det. När ditt namn kallas, gå in med ett hej och ett leende. Fidget, fråga om råd eller krypa in med tvekan - du är där för att beordra en publikens uppmärksamhet, och gjutningsbesättningen är den första publiken du har. Var noga med att göra ögonkontakt, fungera vänlig och verkar som en trevlig person att arbeta med. Agera som om du möter nya medarbetare - hjärtlig och vänlig men fortfarande professionell.
  • Bry dig inte om råd eller riktning - om de har några, ger de det.
  • Försök inte göra för mycket konversation med gjutna tjänstemän - de har också andra att auditionera.
  • Om auditionerna frågar dig om du är nervös, svara nej. Istället, säg att du är upphetsad. På så sätt verkar du mer övertygad om att du faktiskt kan vara.
  • Bild med titeln Audition Steg 10
    3. Stå upp rakt och håll dig på plats när kameran är inställd. De flesta auditioner har en liten filmkamera som är inställd på att registrera alla auditioner, vilket gör det möjligt för direktören att återställa när han gör sitt slutgiltiga beslut. När du har tagit din plats, plantera dina fötter och håll dem där. Medan du kan flytta lite för att vara uttrycksfull, kommer du att visa sant professionalism om du stannar på kameran.
  • Det kallas allmänhetens ensamhet som en skådespelare att kunna vara på scen eller framför en kamera och inte distraheras av antingen.
  • Bild med titeln Audition Steg 11
    4. När du har börjat, begå helt. Be om ursäkt eller do-overs - en gång gå, låt dig falla tillbaka på din träning och träning. Om du saknar ett ord eller behöver en snabb paus, det är okej. Det som är viktigast är inte att säga "förlåt," "Kan jag försöka igen," eller "Låt mig ha en do-over." Gjutningsdirektörer letar inte bara efter rollen, de letar efter en seriös, professionell medarbetare, och detta förtroende kommer att lägga dig före många andra aktörer som är oroliga över att vara "perfekt."
  • Om gjutdirektören vill se en annan ta, kommer de att fråga, så fret och oroa dig för att du blåste din egen chans på ett missat ord som de kanske inte har märkt.
  • Bild med titeln Audition Steg 12
    5. Försök att visa tillväxt och karaktärsdjup genom att utvecklas som du agerar, oavsett hur liten delen. Det betyder inte att du alltid börjar med ett leende och sluta med tårar. Det betyder helt enkelt att du hittar en båge, men liten, i din karaktärs roll. En bra scen, sång eller kommersiella slutar på ett annat ställe och började, och ditt jobb som skådespelare är att hjälpa till att visa detta. Alla roller är olika, men det finns några vanliga sätt att visa tillväxt:
  • Stigande känslor: I grund och botten låter du din energi växa när scenen gör, vilket gör att det mest energiska eller momentiska ögonblicket i auditionen. Detta kan hjälpa dig att sälja bilar i en kommersiell eller uttrycka din passion för en obestämd kärlek.
  • Plötslig vändning eller realisering: Hitta linjen eller ögonblicket när din karaktär verkar skifta växlar, idéer eller känslor. Denna linje är ofta den mest avgörande för hela auditionen, eftersom det kräver att du naturligtvis skiftar din agerande från en känsla eller den andra.
  • Skift och ändra ditt kroppsspråk: Kanske är din karaktär under press i scenen och de börjar långsamt att fidget mer. Kanske, som de fortsätter att prata, blir de självsäkra, sitter upp rakare och rakare när de går.
  • Bild med titeln Audition Steg 13
    6. Behandla eventuella auditionspartner eller läsare med respekt och uppmärksamhet. Vissa auditioner har en annan person i rummet med dig, ett gjutningsmedel som tar ut andra roller i leken för att se hur du hanterar dialog. Oavsett vem som hjälper dig, ge dem allt du har som om du agerade över från Meryl Streep.
  • Skyll aldrig en läsare för en hård audition. Liksom de flesta försöker agera, kommer de bara att ge tillbaka så mycket energi som du ger dem. Om du är i rollen och engagerade, kommer de också att vara.
  • Bild med titeln Audition Steg 14
    7. Hålla fast vid dina val och idéer om inte annat sägs av direktören. Försök inte ändra din spelplan sista minuten efter att ha sett en annan skådespelare, eller för att du plötsligt känner att du är fel rollen. Kom ihåg att ditt självförtroende och övning är viktigare än att läsa en direktörs sinne, och du kommer bara att få i ditt eget huvud om du visar upp för att behaga någon. Lita på dig själv och dina val och fokusera på du. Resten kommer att falla på plats.
  • Del 3 av 3:
    Bygga relationer efter auditionen
    1. Bild med titeln Audition Steg 15
    1. Vara förståelse och nådig med personalen och regissören. Om du inte fick delen, jobbet eller vad du försökte för, vara nådig med regissören eller andra casting-tjänstemän. De var tvungna att se och avvisa många andra precis som du. Det betyder inte att du är mindre begåvad än den person som fick jobbet, ibland kommer det bara ner till något så enkelt som din höjd eller sätt du flyttar. Om du vill, kan du fråga dem varför de avvisade dig för att se hur du kunde förbättra.
    • Håll dig trevlig. Du vet aldrig när den ursprungliga gjutningen kan gå fel eller de behöver någon extra och de kommer ihåg den mycket älskvärda, trevliga du som var rankad nummer 2 val på deras lista. Gör inte något för att sura det goda intrycket att de hade av dig - lämna alltid dörrarna öppna.
    • Det finns många olika anledningar till varför du kanske inte får en del, men det är sällan "ditt fel." Styrelseledamöter har ofta specifika idéer i åtanke för sina karaktärer, och det är inte ditt fel om du inte passar dem.
  • Bild med titeln Audition Steg 16
    2. Förstå att du kanske har provat för fler roller än du tror. Ofta har gjutningsdirektörer generella monologer att de gillar att få en känsla för aktörer, även om du är (omedvetet) audition av olika delar. Andra gånger du kommer att prova för en del och gör det bra, men passar bättre för en annan roll. Om du får ditt hjärta på en viss roll kan det vara svårt att bli redo för en annan del. Men du borde vara tacksam för och närma dig vilken roll du får med professionalism. Gjutdirektören såg klart något i dig som de gillar.
  • Bild med titeln Audition Steg 17
    3. Lämna din headshot och fortsätt med gjutdirektören eller byrån. Du vet aldrig när en regissör letar efter någon som du för ett annat projekt. Många gjutningsdirektörer gillar att hålla register över aktörer som de gillar, bygga relationer även om den här delen inte är rätt till dig.
  • Se till att de headshots du har blivit professionellt tagna. Medan det kan vara frestande att helt enkelt fråga en vän att ta bilderna, på högsta nivå behöver du verkligen dina headshots till pop.
  • Bild med titeln Audition Steg 18
    4. Förbered nya monologer, låtar eller arbeta för alla återkallande auditioner. Ring-backar är ett sätt att vinna ner på fältet. 100 personer kan prova för första omgången, men bara 10 kan ringas tillbaka för en andra omgång. Om du ringer tillbaka, var noga med att förbereda nytt material för att utföra, helst visa en något annorlunda sida av dig själv och inte en liknande monolog till den sista.
  • Generellt har alltid åtminstone två tonalt kontrasterande monologer beredda att utföra. Var noga med att inte välja monologer som ofta utförs (som som dyker upp när du söker "Bästa monologer"), eller de som är kända.
  • Bild med titeln Audition Steg 19
    5. Fortsätt att gå till auditioner för att bli bättre och få fler roller. Även om du är säker på att du inte får jobbet, det finns ingen skada att gå till en audition bara för att träna auditionering. Det är nästan omöjligt att få jobbet varje gång, så varför inte träna för när den visar eller plats i företaget äntligen öppnas? Du är mer benägna att komma in om du har mer erfarenhet under ditt bälte. Så småningom är du säker på att det ska kastas i något!
  • Tips

    Le - chefer älskar ett fint grin.
  • Auditioners märker de minsta sakerna, som det sätt du står eller vad du gör med dina händer. Var uppmärksam på de saker du gör (som fidgeting) och upprätthålla oklanderlig hållning.
  • Kom ihåg att du inte gör det ha för att komma in. Om du inte gör det kan du alltid försöka igen nästa år!
  • Fungera inte som en annan skådespelare, agera som dig själv, eftersom auditioners inte vill anställa någon som redan är på marknaden!
  • Alltid svara på eventuella frågor att auditionerna måste det bästa av din förmåga. De kan fråga om din tidigare erfarenhet av att sjunga, dansa, etc. Det är alltid en bra idé att ha ett CV, även om det inte är nödvändigt. Detta kan få dig att se mer professionell ut.
  • Se alltid ditt bästa ut. Använd lämpliga och smickrande kläder.
  • Ankomma inte sent, smutsigt, eller på annat sätt ser oförberedda. Du bör se och visas redo för ansvaret för den del du ansöker om. Anländer sent är tillräckligt för att diskvalificera dig för den del som standard!
  • Alltid varma och redo för någonting!
  • Om det handlar om en bok, recitera din favorit citat för att visa dem att du har läst boken och vet vad som händer.
  • Använd inte rekvisita. Miming prop visar en förmåga att behålla stycket.
  • Lita på dig själv och dina instinkter - Ju mer du fokuserar på dig istället för auditionen, som är mindre nervös och det bättre förberedda du kommer att bli.
  • Varningar

    Betala aldrig för en audition, oavsett om du spelar, film eller gjutningsbyrå. De borde betala dig om du är anställd för en betalningsroll. Detta kan vara en bluff. Också, om auditionerna begär pengar, varna alla andra som auditionerar om den möjliga bluffen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande