Hur man skapar studiehandböcker

Studieguider är verktyg som kan bidra till att minska stressen i ett test. Om du täcker mycket material kan det tyckas skrämmande att konsolidera all information i en användbar guide. Men med några knep för sortering av information och hitta en design som fungerar för dig, kan du essera ditt nästa test och förbereda dig för någon tentamen i framtiden!

Steg

Del 1 av 3:
Formatera din studiehandledning
  1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 1
1. Gör formuläret matcha funktionen. Det finns många olika typer av studieguider, varje formaterad som passar olika ämnesyper och inlärningsstilar. Vad du än granskar för, finns det en studiehandledning, inte bara rätt för ämnet utan för dina speciella behov att lära sig ämnet. Organisera informationen i den mest användarvänliga studiehandledningen du kan.
  • Om du är en visuell elev, Överväg att använda färgkodade sektioner i dina studieguider eller använda IDE-kartläggning för att dra ut informationen och göra det snabbare tillgängligt.
  • Om du har ett linjärt sinne, organisera informationen kronologiskt, eller alfabetiskt, så du kan göra en sak i en serie och sedan gå vidare till nästa.
  • Om du behöver ansluta till information emotionellt För att förstå det, organisera dina anteckningar i berättande form för att studera det bättre. Översätt begrepp Från matematik till en historia som du kan ansluta till och sedan organisera din studiehandbok som en kort historia kan du recitera för att komma ihåg tillämpningen av formlerna.
  • Om du kan memorera information snabbt, Använd ett format som hjälper dig att memorera effektivt, oavsett om det registrerar dig själv reciterar vokab-ord och definitioner, och lyssnar sedan på din iPod hela dagen, eller genom att skapa flashkort och testa dig själv regelbundet.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 2
    2. Rita konceptkartor för att ansluta huvudidéer och prioritera information. Konceptkartor innebär att man skriver varje huvudidé i en separat låda, som är ansluten enligt deras kronologi eller betydelse. Därefter ansluter grenar av tillhörande information som härrör från huvudidéerna. Denna studiehandboksmetod ger en bra visuell av hur ämnesmaterial passar ihop för att göra ett helt koncept.
  • Ett exempel på en konceptkarta för ett historia kapitel om rymdflygning kan innebära "Rymdloppet" som huvudrubriken, som skulle skriva ut i separata kategorier för Förenta staterna och Sovjetunionen, med efterföljande data om specifika uppdrag, projekt, framgångar och misslyckanden.
  • En formell översikt, som du ibland förväntas skriva för en uppsatsuppgift, är ett exempel på en konceptkarta. Om du beskriver fungerar för dig och organiserar information på ett sätt som du tycker är användbar, skissera informationen om att studera. Formella konturer kan göra bra studiehandböcker, men bara om du hittar dem lätt att skriva ut. Om det skulle vara stressigt att göra en, hitta en annan lösning.
  • Diagram av teknisk information kan bidra till att visuellt representera processer eller förfaranden som sker genom en rad definierade steg. Dessa börjar med ett huvudkoncept och är organiserade från vänster till höger på ett sätt som belyser viktiga nyckelfaktorer i den ordning de måste hända.
  • Timelines är bra för att beskriva en serie kronologiska händelser, som oftast används för ämnen som historia, politik och biologi.
  • När du studerar kan det vara till hjälp att prioritera att studera breda fakta, formler och koncept, och relationerna mellan dem. Då blir det lättare att komma ihåg saker som historiska datum, namn och andra detaljer.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 3
    3. Använd jämförelsekartor för att markera skillnaderna i nyckelkoncept. Skapa studiehandledningar med jämförelsekartor, eller tabeller, när det är nödvändigt att jämföra och kontrastera en relaterad grupp av idéer. Du kan använda tabeller för att organisera särskilda paralleller i historia eller biologi eller att jämföra olika författare för en litteraturkurs.
  • Till exempel kan ett jämförelsediagram som samlar olika växtarter ha namnen på olika växter i olika kolumnrubriker, med plantorna "Kingdom, familj och släkt i rader under. Detta hjälper till att organisera informationen för snabb jämförelse och granskning.
  • Du kan också använda jämförelsekartor när du studerar litteratur, konfigurerar olika tecken i en roman i olika kolumner, med attribut eller annan information under vardera. På samma sätt kan information från två olika romaner vara snyggt organiserad i ett jämförelsetabell så här.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 4
    4. Använd flashkort eller konceptkort för att memorera ordförråd. Flash-kort skapas i allmänhet med hjälp av tomma 5 x 7-tums indexkort och kan innehålla så mycket eller så lite information som du vill, även om de tenderar att vara mest effektiva för att memorera enskilda ord eller definiera specifika begrepp. Av denna anledning är de särskilt effektiva för att studera språk och historia.
  • Skriv 1 nyckelkoncept på framsidan av varje indexkort och sedan, på baksidan av korten, skriv vad som helst (er) du vill associera med nyckelkoncepten. Cykla genom korten själv, eller ha någon quiz du använder korten. För att du har verkligen fått saker som memoreras, gå framåt och bakåt, börja med framsidan av kortet, sedan med baksidan. Detta fungerar särskilt bra för vokabulär för främmande språk.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 5
    5. Skriv ditt eget provtest för att studera. Att skriva ett övningsprov kan vara ett utmärkt sätt att göra dig att analysera innehållet du kommer att bli testad över från två perspektiv: Om du tänker på vad som skulle vara bra att inkludera på testet, tänker du att läraren, och Om du kan förutse dessa frågor, kommer du att vara ett steg framåt. Försök att ta reda på om du får ett multipelvalstest, fyll i-the-blank, eller krävs för att svara på uppsatsfrågor. Förbered därmed genom att skriva frågor om det sorter du kommer att bli testad över.
  • Använd dina studiematerial för att hjälpa dig att skriva frågorna. Försök att tänka på det när det gäller vad en instruktör kan fråga dig, skriv sedan svaret på de frågor som du skulle på ditt test.
  • Många lärare kommer att vara villiga att ge gamla versioner av testet, om de är tillgängliga, för att du ska kunna använda som studiehandledning. Läroböcker kommer ofta att innehålla provtest som är ett utmärkt sätt att studera. Medan det kan tyckas extra stressigt att ta testet mer än en gång, kan det vara ett utmärkt sätt att studera, och kan till och med clue dig i vilka frågor som kommer att vara på provet.
  • Om du studerar med en annan student från din klass, lägg till en tid för var och en av er för att kompensera en tentamen. Därefter handlar tentorierna med varandra och försöker svara på varandras frågor. På det sättet är du mer säker på att du inte har glossat något viktigt.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 6
    6. Studera flera studiehandböcker. Skapa en studiehandledning i en kombination av format, med hjälp av de viktigaste koncepten och stödjande information du drog från dina studiematerial. Du kan utarbeta guiderna på papper, för hand eller använda ett datorordbehandling, kalkylblad eller specialiserat studiehandbok för att organisera din information.
  • Vissa studenter finner att omskrivning av anteckningar och organisera informationen i handskrivna studieguider tvingar ditt sinne att ansluta mer fysiskt med informationen jämfört med att skriva. Medan Rote Recoptying of Notes har ingen effekt på minnet, kan aktivt läsa och omskrivning av information hjälpa dig att dua upp på studien: du har läst igenom informationen en gång när du läser, och igen när du skriver.
  • Alternativt, om du kämpar med svårt att läsa handstil, eller bara föredra att arbeta på datorn, var god och skriv ut din studiehandledning, göra det så grafiskt intressant som du vill, och skriva ut kopior eller läsa igenom den din mobila enhet.
  • Del 2 av 3:
    Välja vad man ska studera
    1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 7
    1. Fråga din lärare om vilken information testet kommer att innehålla. Den första platsen att börja studera är att prata med din instruktör, professor, lärare eller TA, för att rikta dina ansträngningar och uppmärksamhet på rätt plats. Om det inte är en stor del av klassdiskussioner, se till att du får reda på vilken information som diskuteras, läs och täckt i hela klassen Detta specifika test kommer att innehålla.
    • Vissa kurser är kumulativa, vilket innebär att informationen och färdigheterna i klassen ackumuleras under terminens gång, medan vissa kurser väntar på att testa över allt material till den slutliga undersökningen, testar istället över isolerade ämnen eller kapitel. Var noga med att fråga din lärare om det specifika innehållet på den kommande examen som du studerar och bara studerar den informationen.
    • När du är i tvivel om vad man ska studera, betona att studera ny information eller färdigheter. Medan lärare kan glädja sig för att kasta en gammal fråga på dig för att testa ditt minne, är det mer sannolikt att du bara testas över de senaste kapitlen, föreläsningarna och informationen. De flesta lärare vill inte lura dig.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 8
    2. Gå igenom din lärobok och andra läsmaterial. Beroende på vilken klass som du studerar är den viktigaste informationskällan troligen läroboken och de tillhörande läsuppdragen för klassen. Många läroböcker har redan djärvt eller på annat sätt betonat de viktigaste huvudkoncept, färdigheter och idéer för dig att studera, vilket gör dem utmärkta resurser för studiehandböcker.
  • Re-läs material för att isolera de viktigaste idéerna som ska inkluderas i din studiehandledning. Vid granskning är det förmodligen inte nödvändigt att läsa varje ord av ett visst kapitel. Istället, skanna efter huvudkoncepten för att påminna dig själv och markera den här informationen för inkludering på din studiehandledning. Detta ger i sig ett bra första steg i att granska ett test.
  • Leta efter kapitelöversyn eller studera frågor för att styra innehållet i din studiehandledning. Om en lärobok listar eventuella frågor eller förståekontroller, kopiera dem till dina anteckningar för att inkludera i din studiehandledning. Även om läraren inte baserar tester på läroboken, känner du till informationen extra grundligt ett utmärkt sätt att granska för de frågor som kan ställas.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 9
    3. Samla "Översätt" dina klassanteckningar. Kompilera alla dina föreläsningsanteckningar från klassen, inklusive eventuella handouts eller andra kompletterande material som läraren har gett dig. Beroende på fokus och innehåll i kursen kan klassanteckningar vara lika viktiga, om inte mer, än läroboken och tilldelade avläsningar.
  • Ibland kan anteckningar som tas i klassen vara rörigt, förvirrande och annars svårt att granska, vilket gör en studiehandledning mer som en allomfattande och ren version av dina klassanteckningar. Spara lite tid för att återköp, inte ord för ord, men ta de viktigaste begreppen och viktiga idéer diskuterade läraren, från dina anteckningar. Översätt dem till en kortfattad uppsättning för din studiehandledning.
  • Om du inte är en bra anteckningar, fråga en klasskamrat om du kan granska sina anteckningar, vara extra försiktig med att ta hand om dem och returnera dem i tid. Återgå gynnet i framtiden genom att ta närmare anteckningar och låta din vän använda dem för granskning.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 10
    4. Sök efter ytterligare definitioner, förklaringar och resurser. Ibland, för vissa ämnen, kan utanför forskning vara till hjälp, eller till och med nödvändig. Om dina anteckningar och texten inte gör tillräckligt för att du fullt ut förstår ett koncept, skicklighet eller faktum, gör ytterligare forskning för att klargöra viktiga termer som du inte förstår. Att fullt utforska ett visst koncept kommer att se till att du har ett unikt perspektiv och förståelse för det för testet.
  • Om du studerar för en slutprov, var noga med att samla in dina tidigare test, studiehandböcker och handouts. Dessa kan göra för utmärkta studiehandböcker.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 11
    5. Fokusera på huvudkoncepten i varje kapitel och föreläsning. Identifiera de viktigaste begreppen i en viss sektion eller kapitel, och se till att du förstår de som är till bekostnad av mer specifik, men mindre viktig information. Beroende på motivet kan vissa specifika detaljer som datum, formler eller definitioner vara viktiga, men skickligheten eller ämnet är viktigare.
  • Vid granskning av matematik eller vetenskap, Se till att du har nödvändiga formler som memoreras, om det behövs, men gör tillämpningen av de formlerna som är desto viktigare studiefokus. Förstå hur du använder formeln, och när du ska använda den. Konceptet bakom formeln är viktigare än formeln i sig. Detta går också för fysik, kemi eller andra vetenskapliga kurser, där det är till hjälp att skapa praktiska exempel som tillämpar materialet till verkliga situationer.
  • När du granskar för engelska, Se till att du känner till alla teckennamn i boken du kommer att bli testad, men fokusera mer på tomten, historiens betydelse och andra teman i läsningen, snarare än specifika detaljer. Om du måste referera till "huvudpersonens syster" I ett uppsatsprov, för att du glömde namnet, det spelar ingen roll om din uppsats är omtänksam och välskriven annars.
  • Vid granskning av historia, Det är vanligt att spendera en betydande tid som memorerar viktiga fakta och ordförråd, men det är också viktigt att förstå teman för historiens period du studerar, och anledningen till att dessa fakta är viktiga. Förstå förhållandet mellan alla namn och datum, och du kommer att vara i ännu bättre form.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 12
    6. Prioritera information. Kondensera alla studiematerial till hanterbara sektioner som kommer att studera bekvämare än att titta igenom hela kapitlet. Använd fetstil rubriker för olika delar av information och överväga att organisera saker i en punktlista för att komma åt det snabbt och effektivt.
  • Identifiera, förklara och visa relationerna mellan idéer och begrepp i delsteg på din studiehandbok, eller genom att gruppera dina studiereguider i länkade paket med information som du kan studera tillsammans. Om du granskar för en historia-final, kan det vara meningsfullt att binda alla krigssektioner i en studiegrupp, eller all information på olika presidenter, att leta efter de gemensamma teman.
  • Del 3 av 3:
    Använda studiehandböcker
    1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 13
    1. Inkludera allt du behöver för att studera, sedan bära den runt med dig hela tiden. Om du ser till att allt du behöver för testet ingår i din studiehandledning, kan du lämna din lärobok hemma och bära runt dina handfulla papper istället. Detta är särskilt viktigt för kumulativa tentor, där du kommer att testas över mycket information. Att gå igenom alla de enskilda kapitlen kan vara överväldigande, medan de går igenom dina grundliga anteckningar blir snabb och effektiv.
    • Dra ut din studiehandledning på bussen, eller medan du tittar på TV, och bläddrar bara igenom den. Ju oftare gör du "sjukhusrundor" av testinformationen, desto närmare är du att memorera den.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 14
    2. Markera svårt material för att återvända till före provet. Om du har problem med att komma ihåg en viss formel eller få ett koncept, markera det i en utsedd färg, som blå och fortsätta att studera resten av materialet. När du studerar igen, börja med allt markerat blått och se till att du har det nere före testet. Detta kan vara ett utmärkt sätt att påminna dig inte bara vad du behöver lära dig, men ge dig specifika mål för att uppnå i din studie.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 15
    3. Studera på mer än ett ställe. Vissa studier visar att förändring av platsen för din studie kan bidra till att öka din förmåga att memorera information. Med andra ord, om du inte gör något annat än att studera i ditt sovrum, kan det vara svårare att komma ihåg informationen än om du studerade lite i ditt sovrum, lite i bakgården, lite i lunchrummet under skolan.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 16
    4. Planera din studie. Skapa dina studiehandböcker så tidigt som möjligt och lägg åt tillräckligt med tid för att studera dem innan testet smyger på dig. Under några veckor före testet, dela upp din tid för alla de olika ämnena och sektioner av varje ämne du måste studera, för att du har tillräckligt med tid att spendera på varje enskilt område. Cram inte allt i sista minuten.
  • Om du kämpar med stressangst och tenderar att panik före tester kan det vara en speciellt bra idé att komma före spelet och ställa deadlines för specifika kapitel eller ämnen. Om du vet att du måste täcka de två första kapitlen i veckan, innan du går vidare till 3 och 4 den följande veckan, det betyder att du får en hel vecka att ägna sig åt den tiden, och du kommer inte att kunna Att betona om vad som är i 3 och 4 tills senare.
  • Sätt dina studier i olika fack, och fokusera bara på en i taget. Byt inte fram och tillbaka mellan fem olika ämnen tills du har studerat för en och avslutat den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänk på att varje studiehandledningsformat har olika styrkor och svagheter och att det finns många olika inlärningsstilar. Därför kan man lämpligt att anpassa en studiehandledning till ett ämne eller till olika typer av lärande, att du använder mer än 1 format. Till exempel kan visuella elever hitta kartor och diagram för att vara mest användbara, medan auditiva elever kan göra bäst med flash-kort som de kan recitera högt från.
  • Försök att hålla det så kort som möjligt. Undvik onödig information.
  • Du kan använda klibbiga anteckningar i att göra studiehandböcker. De kan avlägsnas och ersättas med nya om det behövs.
  • Ord som är markerade, eller definitionsord, i läroböcker är ofta viktiga punkter och är goda indikatorer på studiehandledningsmaterial.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande