Hur man väljer en pediatrisk tandläkare

Att välja en pediatrisk tandläkare kräver att man utvärderar en serie kriterier, vilket fattar ett beslut baserat på hur viktigt varje problem är för dig och ditt barn.Innan du väljer en pediatrisk tandläkare, väga dina alternativ genom att få rekommendationer från kvalificerade pediatriska tandläkare i ditt område och upptäcker vilka tandläkare ditt barn kan se baserat på deras vårddäck.Hitta en pediatrisk tandläkare som är mild, omtänksam och grundlig när du arbetar på ditt barns mun.Välj inte en pediatrisk tandläkare med ett enda kriterium - istället, använd alla tillgängliga fakta för att bestämma vilken pediatrisk tandläkare som är bäst för ditt barn.

Steg

Metod 1 av 3:
Med tanke på dina alternativ
  1. Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 1
1. Hitta en kvalificerad tandläkare.Inte alla tandläkare kan ge dina barns tandläkare.Fråga din tandläkare eller barnläkare för rekommendationer om en bra pediatrisk tandläkare.Vänner och familjemedlemmar med barn kan också ha användbara rekommendationer, så fråga dem om de kan hjälpa till.
  • Som en sista utväg kan du välja att använda online recensioner i dina ansträngningar för att hitta en kvalificerad tandläkare.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 2
    2. Leta reda på en tandläkare som erkänns av en professionell tandläkarorganisation.Leta efter en tandläkare som är medlem i American Academy of Pediatric Dentistry eller en liknande organisation.Det betyder att tandläkaren har speciellt intresse eller utbildning i tandvård för barn.En bra tandläkare kommer också att hålla medlemskap i American Dental Association eller en liknande professionell organisation.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 3
    3. Ta reda på hur tandläkaren handlar om nödsituationer.Fråga tandläkaren eller en representant för deras kontor, "Har det någonsin varit några nödsituationer på ditt kontor?Hur gjorde du - eller hur skulle du - hantera nödsituationer?"Lyssna noga på tandläkarens svar.Undvik pediatriska tandläkare som inte kan erbjuda ett detaljerat och lugnande svar på dessa frågor.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 4
    4. Karta avståndet från tandläkaren till ditt hem.Det finns många bra pediatriska tandläkare där ute, men inte alla kommer att vara inom räckhåll.Innan du väljer en pediatrisk tandläkare, bestämma det maximala avståndet du föredrar att resa för pediatrisk tandvård.Leta efter pediatriska tandläkare som bara faller inom den zon du har valt.
  • Till exempel kan du bestämma att du inte vill ta ditt barn mer än 45 minuter bort för tandvård.I så fall, bara överväga dentala kontor som ligger inom 45 minuters resetid.
  • Det finns inget rätt sätt att bestämma hur långt du ska gå för pediatrisk tandvård.Vissa människor kommer att bestämma 30 minuter är för långt, medan andra är villiga att resa 60 minuter eller mer för pediatrisk vård.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 5
    5. Kontrollera tillgängligheten av tandvård för ditt barn.Beroende på var du bor kan du ha begränsade alternativ om vilken pediatrisk tandläkare du kan välja.Till exempel, om du har en privat tandläkförsäkring, kommer du bara att kunna välja en pediatrisk tandläkare som accepterar den typen av försäkring du har.Kontakta Pediatriska tandläkare Du är intresserad av att spela förmyndare innan du planerar ett möte för att ta reda på om det är möjligt att ta emot vård baserat på ditt barns hälsoförsäkring.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 6
    6. Ta ditt barn till en vanlig tandläkare om det behövs.I det sällsynta fallet som du inte kan hitta en pediatrisk tandläkare inom ett rimligt område, borde du kunna få adekvat vård från en vanlig tandläkare.Fråga flera tandläkare i området om de accepterar barn som patienter och vilka åldrar av barn de kommer att behandla. Utvärdera dem med hjälp av de andra kriterier du skulle använda när du bestämmer vilken pediatrisk tandläkare att välja.
  • Metod 2 av 3:
    Besökande tandläkarbyråer
    1. Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 7
    1. Ta ditt barn till dentalkontoret före sitt besök.Ge ditt barn tid att träffa tandläkaren du tänker på kort och bekanta sig med den pediatriska tandläkarens kontor.Låt dem leka med några av leksakerna eller spelen strödda om kontoret.Om ditt barn har ett positivt första intryck av tandläkarens kontor, bör du använda den feedbacken för att rangordna den tandläkarens kontor på ett positivt sätt mot andra tandläkare.
    • När en tandläkare är ett bra första intryck på ditt barn, kommer barnet att uppleva mindre ångest än vad de annars kan när det äntligen är dags att få en checkup eller annan möte.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 8
    2. Titta på kontoret.När du tar med ditt barn till den pediatriska tandläkaren eller tandläkare du är mest intresserad av, kolla in sitt väntrum.Ett tecken på en tandläkare som är engagerad i att ta hand om barnens behov är närvaron av barnmöbler, böcker, spel och andra tillbehör av barndomen.Den pediatriska tandläkarens kontor borde också presentera barnvänliga inredning - ljusa färger, tecknade tecken och så vidare.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 9
    3. Se till att tandläkaren tar en komplett medicinsk och dental historia.Om ditt barn kommer till en pediatrisk tandläkare för första gången, borde de fråga om ditt barns medicinska historia och få en kopia av alla relevanta journaler före deras första möte.Om ditt barn byter från en tandläkare till en annan, ska den nya tandläkaren inte bara få en kopia av ditt barns journaler, utan också en kopia av tandläkare från deras tidigare barns tandläkare.
  • Med dessa poster i handen kommer den pediatriska tandläkaren att kunna göra de bästa besluten om ditt barns tandhälsa.
  • Metod 3 av 3:
    Utvärdera ditt besök
    1. Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 10
    1. Leta efter punktlighet.När du utvärderar ditt barns tandbesök, tänk på hur snabbt du såg.Om du var planerad till 10:00, till exempel, men du såg inte i tjugo minuter eller mer, den pediatriska tandkliniken kanske inte fungerar på ett punktligt och effektivt sätt.Om du ofta är gjord för att vänta, se någon annanstans för att säkerställa att din tid inte är bortkastad och för att få den snabba tjänsten du borde förvänta dig av en kvalitetspediatrisk tandläkare.
    • Ibland uppstår nödsituationer som kan driva tillbaka möten. Om en sen möte händer bara en eller två gånger och de förklarar orsakerna till varför, ge dem en annan chans.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 11
    2. Se till att ditt barn var omhändertagen.Medan du tittar på den pediatriska tandläkaren och deras personal, se till att de är grundliga men mjuka under ditt barns undersökning.Efter utnämningen, debrief ditt barn om deras erfarenhet, även om du var i provrummet med dem hela tiden.De flesta barn lämnar inte tandläkarens kontor med en glödande granskning av tandläkaren.Men de borde vara fria från klagomål om allvarlig smärta och komma undan och känna att tandläkaren var avsevärd av dem.
  • Du kan avgöra om tandläkaren och deras personal är mild och grundlig genom att observera förfarandet, lyssna på skrik av smärta från ditt barn och sedan leta efter ett sympatiskt svar från tandläkaren eller personalen.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 12
    3. Valde en tandläkare som informerar dig om ditt barns tandhälsa.När din tandläkare ser ditt barns tänder, bör de omedelbart låta dig veta tillståndet för ditt barns tandhälsa, inklusive eventuella problem som kan ha utvecklats.De borde tålmodigt och tydligt lyssna på och svara på frågor du kan ha, och ge dig råd om vilka steg du kan vidta för att förbättra ditt barns tandhälsa, om det behövs.
  • Bild med titeln Välj en pediatrisk tandläkare Steg 13
    4. Välj en tandläkare som engagerar ditt barn i sin egen tandvård.En bra pediatrisk tandläkare kommer inte bara att kräva dig om ditt barns tandhälsa, de kommer också att uppmuntra barnet att erkänna sin egen roll för att hålla sig frisk.Till exempel kan din tandläkare och / eller deras personal uppmuntra ditt barn att borsta och flossa dagligen, vilket visar dem på rätt sätt att göra det.De bör också uppmuntra ditt barn att hålla sig borta från söta juice och sugary snacks.
  • Tips

    Ditt barn ska se en pediatrisk tandläkare ungefär sex månader efter att tänderna börjar komma in.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande