Hur man bestämmer om en ferret är rätt husdjur för dig

Ferrets är roliga och interaktiva djur, som ofta beskrivs som eviga kattungar. Ferrets kan vara ett bra husdjur att äga, men det finns saker att tänka på innan du antar en ferret. Ferrets kräver ett stort tidsåtagande. Du måste spela med din Ferret dagligen och spendera mycket tid Ferret Proofing ditt hem. Ditt hushåll bör också vara kompatibelt med en ferret. Ferrets får inte komma med små barn och mindre husdjur. Också, överväga kostnaden. Ferrets kan vara dyr att anta och köpa, och också med en mängd olika medicinska krav.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på tidsåtagandet
  1. Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 1
1. Tänk på tidsåtagandet av ferret-proofing ditt hem. Innan du får en illret, måste du spendera mycket tid på att sätta upp. Du måste springa många ärenden som samlar förnödenheter, och sedan ta en eftermiddag för att montera dem i ditt hem. Om du flyttar måste du upprepa processen. Var ärlig med dig själv om du har tid för Ferret Proofing.
  • Du måste fylla i några hål eller luckor i möbler eller väggar, illrar älskar att krypa och gömma sig i sådana områden. Du måste också gömma tyngre föremål, som stereos och högtalare, i skåp. Ferrets älskar att klättra, och kan slå sådana föremål över och bli skadade.
  • Trappor måste blockeras och hushållsmöbler av produkter som trä behöver skydd. Ferrets kommer att tugga sådana föremål.
  • Rengöring och underhåll av ditt hem kommer att vara mer aktuellt när du har en ferret. Ferrets tuggar nästan vad som helst, och kan bli skadad om de tuggar eller sväljer fel objekt. Därför måste du hålla ditt hem väldigt rent om du är en ferret.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 2
    2. Se om du har tillräckligt med tid att spela med en frätett. Ferrets är sociala djur. De kommer inte vara glada om de inte har tid att leka med en mänsklig följeslagare. En ferret är, inte på något sätt en händer av husdjur, så se till att du kan ägna tillräcklig tid för att leka med din ferret.
  • Ferrets sover mycket. De tenderar att sova i ca 18 timmar om dagen. Men under tider när de är vakna är de mycket aktiva och behöver mycket stimulering.
  • Lämna inte en illa i ett skydd eller bur för hela dagen. Du måste spendera flera timmar om dagen med din ferret för att hålla den frisk och glad.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 3
    3. Kom ihåg att illrar kräver träning. Kullträning är viktigt för en illaluktande, eftersom du inte vill ha en friter som har olyckor runt hemmet. Också måste illrar läras ordentligt beteende. Du måste ägna tid att träna din ferret att inte bita och skrapa.
  • Ferrets är intelligenta och högutövningsbara. Men som alla djur tar träning tid och uthållighet. Du måste träna din ferret under flera veckor, och straffa alltid negativa beteenden som att bita. Detta kan vara tidskrävande, så du borde inte anta en illaluktande om du inte känner att du har tid att träna den.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 4
    4. Håll rengöringstid i åtanke. Ferrets har en kullkorg som måste ändras dagligen, som en kattens kullkorg. Du måste också regelbundet rengöra sin bur. Även om dessa är små sysslor som vanligtvis inte tar lång tid, håll dem i åtanke när man tänker på tiden. Varje kärna som behövs för att hålla en ferret lägger till, och du bör inte anta ett husdjur om du inte kan begå sig till alla aspekter av sin vård.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 5
    5. Kom ihåg en Ferrets livslängd. Detta är särskilt viktigt om du köper en yngre ferret. Illrar lever inte så länge som några husdjur, som mindre hundar och katter, men deras livslängd är inte kortfattad. Ferrets lever mellan 6 och 10 år. Du vill inte anta en ferret om du potentiellt måste ge upp det om några år.
  • Tänk på stabiliteten i din levande situation. Om du kommer att flytta från år till år kan det vara svårt att hitta platser som tillåter illrar. Till skillnad från hundar och katter kan det finnas specifika regler mot illrar eller liknande djur på vissa ställen på grund av deras lukt.
  • Tänk på andra faktorer. Ska du starta en ny karriär, avsluta ett skolprogram, resa eller göra några andra stora förändringar? Om så är fallet kan det vara svårt att hålla din ferret på lång sikt.
  • Om du vill ha en ferret, men oroa dig är att ditt liv är för obetydlig, kan du alltid överväga att anta en äldre ferret snarare än en bebis.
  • Del 2 av 3:
    Utvärdera ditt hushåll
    1. Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 6
    1. Undvik en illa om du har små barn. Ferrets gör inte bra med små barn. Illrar kommer att bita om hanteras ungefär. Om dina barn inte är gamla nog att veta hur man försiktigt hanterar ett djur, är en illret inte husdjuret för dig.
    • Ferrets kan komma överens med äldre barn, dock. Om dina barn vet hur man säkert hanterar ett djur, och har varit mild med djur i det förflutna, kan en ferret vara ett bra tillägg till ditt hem.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 7
    2. Tänk på hur upptagen ditt hem är. Om det finns mycket att komma och gå i ditt hem, finns det två stora bekymmer. Först är illrar under foten mycket. Om det ofta finns många människor runt, kan en frässledning lätt komma på. För det andra har illrar tendens att fly. Om dörrarna ofta öppnas och stängs, finns det en säkerhetsrisk för din ferret.
  • Illrar tenderar att göra bäst i tystare hem, där det inte finns mycket uppror.
  • Dörrar och fönster måste stängas för att säkert hålla en illa. Om du gillar naturligt luftflöde från öppna dörrar och fönster, kommer du inte att göra det bra med en fräs.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 8
    3. Tänk på dina andra husdjur. Ferrets gör i allmänhet bäst i ett hem utan andra husdjur. Katter och hundar är ofta aggressiva med illrar. Ferrets kommer att be på mindre djur, som möss och råttor. Om du redan har husdjur, kanske en Ferret inte är ditt bästa alternativ.
  • Vissa människor håller illrar med mindre hundar eller katter. Om du bestämmer dig för att få en illa trots att ha en hund eller katt, tillåta bara övervakad interaktion. Även under lek kan en hund eller katt oavsiktligt skada en illaluktande.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 9
    4. Bestäm om du kan tolerera lukten. Ferrets kommer med en stark lukt. Djupkörtlarna En Ferret använder för att markera territorium utsöndra olja, vilket ger en smaklös doft i ditt hem. Om du bor i ett mindre hem, eller en lägenhet, kan en illaluktande lukt bli mycket märkbar.
  • Lukten av Ferret är något som doften av en skunk.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 10
    5. Se till att du kan hålla en illamående i ditt hem. Bara för att djuraffären säljer dem betyder inte att de är lagliga att äga i ditt område. I vissa länder och stater är att äga en illaluktande olaglig. De är också ibland olagliga att äga i vissa städer eller områden, och du kan behöva en licens för att äga en illa platser.
  • Kolla med ett lokalt humant samhälle eller avdelning för djurliv för regler i ditt område.
  • Tänk också på lagligt boende en ferret. Om du hyr, får illrar inte tillåtas i din byggnad, även om de är tillåtna i ditt område. Kolla med din hyresvärd innan du antar en ferret.
  • Del 3 av 3:
    Vägkostnad
    1. Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 11
    1. Lär dig om adoptionsavgifter. Ferrets är Notcheap. Kostnaden för adoption kommer att variera beroende på det humana samhället eller djuraffär du arbetar med, men det varierar från $ 75 till $ 250.
    • I allmänhet, om du antar en illaluktande från ett skydd, kan du förvänta dig att kostnaden är lägre.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 12
    2. Se till att du har råd med vaccinationer. Liksom alla djur behöver illrar grundläggande vaccinationer för att förhindra sjukdomar som rabies. Kontrollera med veterinärer i ditt område för att se vad den genomsnittliga avgiften för vaccinationer är. Också, som alla husdjur, behöver illrar årliga veterinära besök för att vara frisk.
  • Se till att du kan hitta en veterinär i ditt område som tar illrar. Inte alla veterinärer är bekanta med att behandla illrar.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 13
    3. Tänk på kostnaden för sterilisering. Om din ferret inte redan är spayed eller neutraliserad är det viktigt att ha förfarandet gjort. Om du inte är specifikt köper en illaluktande för att odla, vill du inte sluta med oönskade barn. Sterilisering är särskilt viktigt om du har två illrar av olika könen.
  • Medan kostnaden varierar från veterinär till veterinär, kostar sterilisering i allmänhet mellan $ 200 och $ 300. Det kan också finnas andra avgifter för alla läkemedel som dina ferret behöver efter operationen.
  • Bild med titeln Bestäm om en Ferret är rätt husdjur för dig Steg 14
    4. Väga i andra allmänna kostnader för vård. Mellan buret, tillbehör, mat, godis, leksaker, kull och andra föremål, kan din Ferret kosta en stor summa pengar på förhand. Gör en lista över alla saker du behöver köpa och lägga till den totala kostnaden. Detta ger dig en känsla av om du verkligen kan ha råd med en illaluktande i det aktuella ögonblicket.
  • Du borde också ha några extra pengar i händelse av oväntade omständigheter. En ferret kunde till exempel kontrahera en kall från en djuraffär eller skydd. Du behöver extra pengar för veterinärräkningar.
  • Tips

    Besök vänner som äger illrar eller Ferret Rescue Shelters för att observera dem och ställa frågor om Ferret Care.

    Varningar

    Du bör aldrig anta ett husdjur om du inte tror att du kan hantera engagemanget. Avstå från att anta en illaluktande om du har några reservationer om att ta hand om husdjuret ordentligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande