Hur man tränar din ferret i en lek

Ferrets sover upp till 18 timmar om dagen, men de behöver mycket tid och utrymme att spela och träna. När du väljer en PlayPen, se till att du får något som är tillräckligt stort och bekvämt för din ferret. Att ställa in ett Ferret Gym i PlayPen ger illrar ett säkert utrymme för att träna och spela samtidigt som de håller dem säkert. Att sätta leksaker i din Ferrets PlayPen kommer att stimulera dem och hålla dem upptagna.

Steg

Del 1 av 3:
Välja din PlayPen
  1. Bild med titeln Övning din ferret i ett PlayPen Steg 7
1. Välj en PlayPen som är speciellt gjord för illrar. Du kan få dem från någon vanlig djuraffär, liksom från många online-återförsäljare. PlayPens som är gjorda speciellt för illrar kommer inte att ha några mellanslag där din ferret kan fly, vilket de lätt kan göra, med tanke på sina flexibla spines.
  • 2. Välj en PlayPen som enkelt kan rengöras. Renlighet är viktigt för din Ferrets hälsa, och det är också nödvändigt att hålla dåliga lukt till ett minimum. Hitta en PlayPen som är lätt att tvätta och desinficera. Vissa playpens innehåller plast- eller vattentäta tygmattor som kan placeras under för att förhindra messor och göra rengöring enklare.
  • Bild med titeln Övning din ferret i ett PlayPen steg 8
    3. Få en stor nog PlayPen för din Ferret. Den mycket minsta lekpen kan vara 28 tum (70 cm) lång, 24 tum (60 centimeter) breda och 20 tums (50 cm). Men för att illrar älskar att springa och leka, ju större pennan desto bättre. Om du har 2 illrar som spelar i samma lekpunkt, bör du dubbla minsta storlek.
  • Bild med titeln Övning din illaluktande i ett PlayPen Steg 9
    4. Leta efter en lekplats med en solid botten och säker topp. Trådbundna bottnar kan skada dina ferrets fötter, och eftersom illrar som att gräva, kan de få sina tassar fast under ledningen. Solida bottnar är säkrare och lättare på dina ferrets fötter. Du vill också ha en säker topp för att hålla din fräsch från att fly.
  • Bild med titeln Övning din ferret i ett leksteg steg 10
    5. Få en lekplats med flera nivåer. Eftersom illrar gillar att klättra, leta efter en lekplats som har mer än 1 nivå. Flera nivåer tillåter dig också att ha plats för alla dina illrar saker, inklusive en kullkorg, skålar för mat och vatten och hängmattor.
  • Sätt kullboxen i hörnet på den lägsta nivån. Mat och vattenskålar kan gå på en högre nivå, men säkra dem till sidan av lekspetsen med zip-slipsar om du kan. Annars kan din ferret slå dem ner.
  • Hängmattorna ska vara så långt ifrån kullrutan som möjligt, eftersom din ferret inte vill ha lap och använda badrummet på samma plats!
  • Del 2 av 3:
    Ställa in ett Ferret Gym i Playpen
    1. Bild med titeln Övning Din Ferret i ett PlayPen Steg 1
    1. Ställ in en grävlåda. Ferrets älskar att gräva - det är vad de gör mest i naturen! Du kan skapa en grävlåda för att sätta i sin lekpinn genom att fylla en stor plastförvaringslåda med material som de kan gräva i. Dölj sedan leksaker i facket och låt dina illrar gå till stan!
    • Det är bäst att använda långkornigt ris eller majsstärkelse packning jordnötter för grävmaterialet. Använd inte omedelbart ris, eftersom det kan komma intas och orsaka intern skada i din ferret. Du kan berätta om dina packningsbehållare är majsstärkelse genom att sätta en i vatten och se om det löser sig.
    • Använd inte leksaker som är tillräckligt små för att fröet ska svälja.
  • Bild med titeln Övning din Ferret i ett PlayPen Steg 2
    2. Lägg till tunnlar på PlayPen. Du kan ställa in styva och flexibla tunnlar för din friter i sin lek. Du kan lägga flexibla tunnlar på lekplatsen eller använd en styv tunnel som en lutning från en nivå till en annan.
  • För en styv tunnel kan du använda material som ett dräneringsrör - som är tillgängligt på de flesta hårdvaruaffärer.
  • En torkslang fungerar bra som en flexibel tunnel för din ferret.
  • Om du använder en styv tunnel för att göra en lutning, se till att du säkrar röret till sidan av buret.
  • Bild med titeln Övning din ferret i ett leksteg steg 3
    3. Ställ in en gammal matta i lekpen. Din Ferret kan också gilla att springa runt under ett litet kasta matta. Det ger dem mer rörelse än de skulle komma i ett rör.
  • Se till att mattan inte har några lösa trådar i slutet. Annars kan din Ferret tugga på dem och choke.
  • Del 3 av 3:
    Sätta leksaker och godis i leken
    1. Bild med titeln Övning din ferret i ett leksteg 4
    1. Placera några kartonger och papperspåsar i lekpen. Ferrets älskar att leka med och i papper och kartong och påsar. Det ger dem något att krossa med, och de är relativt säkra. Se bara till att några lådor är fria från styrofoam packning jordnötter, skarpa hörn, häftklamrar eller förpackningstejp.
  • Bild med titeln Övning din ferret i ett leksteg steg 5
    2. Göm ferret leksaker runt lekpen. De flesta husdjursaffärer kommer att ha ferret leksaker, som ofta liknar kattleksaker. Få några av dessa och göm dem runt din Ferrets PlayPen, uppmuntra dem att söka efter leksakerna.
  • Undvik att få din ferret några gummi leksaker. De älskar att leka med gummi, men eftersom deras tänder är så skarpa, kunde de bita av bitar av leksakerna och kväva på dem.
  • Var noga med att få leksaker gjorda av ferret-säkra material.
  • Bild med titeln Övning din ferret i ett PlayPen Steg 6
    3. Dölja godis. Ett annat sätt att uppmuntra din friter att spela är att dölja sina favoritmaterial i slutet av tunnlarna, på höga plattformar eller på olika ställen runt lekpen.
  • Du kan borsta naturliga, ätbara smakämnen på sina leksaker eller runt deras lekperson för att uppmuntra dem att söka efter dem. Naturlig vanilj eller citron torkad på toppen av en plattform uppmuntrar din ferret att klättra.
  • 4. Kontrollera dina Ferrets leksaker och tillbehör till tecken på skada dagligen. Ferrets älskar att spela aggressivt och tugga på sina leksaker. Om en leksak eller tillbehör blir för sliten, finns det en fara att en bit kan bryta av och skada illret om det sväljs. Om du märker skador eller fraying, ta bort leksaken eller tillbehöret och byt ut den.
  • Tips

    Ställ upp PlayPen upp i ett Ferret-korrektrum. Det borde vara fri från allt de kan tugga på eller stjäla eller eventuellt skada sig på. Det borde också ha dörrar du kan stänga så att de kan stanna kvar.

    Varningar

    Du borde aldrig låta dina illrar spela obevakad, även om de är i deras lek.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande