Hur man väljer en bur för en ferret

Ferrets är roliga, intelligenta djur med en lekfull, vänlig personlighet. Detta gör dem bra husdjur för små djurälskare, men det kan vara svårt att hitta den perfekta buret för din nya furryvän. Lyckligtvis, när du väl känner till din Ferrets behov, kan du enkelt hitta en bur och lägga till saker som sängkläder, mat och vatten för att ge ditt husdjur det idealiska hemmet.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt storlek
  1. Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 1
1. Välj en bur som är 36 i (91 cm) bred och 24 i (61 cm) lång för 1 ferret. Välj en bur som är minst 36 i (91 cm) bred, 24 tum (61 cm) lång och 24 i (61 cm) lång för 1 ferret. Det borde finnas gott om plats för att sova, äta, spela och en kullkorg.
  • Om ditt husdjur inte kommer att ha minst 4 timmar per dag för att utforska utanför buret, överväga att välja en större bur.

Varning: Undvik att köpa en målad eller tryckbehandlad bur, som kan innehålla toxiner som bly eller zink.

  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 2
    2. Gå med en betydligt större bur om du planerar att hålla flera illrar. En enfräcklig bur kommer inte att vara tillräckligt stor för 2 eller flera illrar, så om du planerar att ha mer än 1 ferret, välj en större bur som bekvämt kan hylla dem. För varje ytterligare ferret, lägg till 6 i (15 cm) utrymme till single-ferret burdimensionerna.
  • Till exempel, om du planerar att ha 2 illrar, få en bur som är minst 42 tum (110 cm) bred, 30 tum (76 cm) lång och 30 tum (76 cm) lång.
  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 3
    3. Få en bur med flera nivåer för att ge stimulering och rörlighet. En lämplig ferretbur bör ha 2-3 olika nivåer. Se till att det finns rampar placerade mellan nivåerna så att din fräter kan springa och spela över hela buret.
  • För 2 eller fler illrar, planerar du att ha minst 4 nivåer för att de ska sova, äta och spela på.
  • Metod 2 av 3:
    Plockar ett säkert hölje
    1. Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 4
    1. Se till att barerna är åtskilda mindre än 1 tum (2.5 cm) från varandra. Ferrets är snygga och kommer att försöka komma ut ur buret. Mäta utrymmet mellan staplarna för att se till att det är mindre än 1 tum (2.5 cm), som borde hålla en ung ferrett säkert inuti.
    • Om du är rädd att din ferret kan fly, kan du slå kycklingtråd runt utsidan av buret.
  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 5
    2. Kontrollera spärrens styrka för att hålla din fräter från att fly. Se till att dörren till buret har en låsningsmekanism eftersom illrar lätt kan trycka eller dra öppna dörrar som inte är låsade. Varje dörr ska ha en stark låsspärr, och du kan förstärka dörrarna med bindemedelsklämmor om det behövs.
  • Om din ferret lyckas komma över spärren, försök lägga till extra lås till dörrarna. Vissa människor använder bindemedelsklämmor eller klämmor för att hålla dörrarna på plats för att förhindra manipulering.
  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 6
    3. Välj en bur som har ett fast golv för att skydda ferrets fötter. Leta efter burar som har fasta pannor, dynor eller mattor längs de platta ytorna, snarare än trådgolv. Ferrets har mycket känsliga fötter som lätt kan fångas mellan ledningar, vilket resulterar i brutna lemmar eller nedskärningar. Om du måste använda en bur med trådgolv, täck golvet med en bit mattor, vaddering eller annat platt objekt för att göra buret säkert.
  • Om du har problem med att hitta bitar av mattor, kan du kanske få prover från en mattningsbutik. Normalt är det den perfekta storleken för att täcka botten av buret.
  • Metod 3 av 3:
    Fyller buret med leksaker och nödvändigheter
    1. Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 7
    1. Placera en tung skål på en av nivåerna för att hålla mat. Välj en keramisk skål eller välj en skål som låses på sidan av buret. Illrar kommer ibland att försöka flytta eller leka med sina matskålar genom att klättra in i dem eller trycka dem runt buret. En tung eller låsande matskål kommer att hålla din frässa säkra.
    • De flesta husdjursaffärer och online-återförsäljare har speciella matskålar för illrar som har en kombination av lås på dem. Dessutom är dessa skålar normalt ganska tunga för att förhindra att illrar skjuter dem runt.
  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 8
    2. Säkra 2 vattenflaskor till sidan av buret så att din ferret kan dricka. Illrar kan dricka mycket när de är aktiva, så det är viktigt att ha en mängd olika källor till färskt vatten. Placera en vattenflaska på varje nivå av buret så att illret alltid har tillgång till vatten, även om en av flaskorna löper ut. Byt vattnet i flaskorna varannan dag, även om flaskorna inte är tomma.

    Dricks: Placera en liten, låskål under vattentumpen för att fånga några droppar eftersom illrar brukar vilja leka med sina vattenflaskor.

  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 9
    3. Ge en kullpanna för att samla avfall i en av hörnen av buret. Välj en kullpanna som låser till sidan av buret och häll i en pappersbaserad eller träbaserad kull. Se till att kullen är ca 1 tum (2.5 cm) Djup och placera ferret i kullrutan så det vet var det är beläget. Om du har mer än 1 Ferret, se till att du får en extra kullkorg eftersom illrar kan vara territoriella!
  • Undvik att använda doft eller dammiga kullar eftersom det kan orsaka andningsproblem för din ferret.
  • Använd inte klumpig kull eftersom det kan blockera Ferrets tarm om den är ätit.
  • Kom ihåg att rengöra kullboxen dagligen för att säkerställa att ditt husdjur är glad och för att förhindra luktar.
  • Bild med titeln Välj en bur för ett ferret steg 10
    4. Lägg till några stycken kläder eller en filt till buret för sängkläder. På vintern, ge tyngre, varmare föremål, som gamla sweatshirts eller fleece filtar för ferret att sova i. På sommaren, byt ut dessa med gamla t-shirts eller en vanlig ferrettbädd för att hålla ditt husdjur coolt och uppdaterat.
  • Du kan också hitta hängmattor och speciella Ferret Bolster sängar online, som vissa illrar verkligen tycker om. Men alla illrar är olika, och vissa djur kommer inte att använda dessa föremål. Försök byta upp alternativen i buret för att se vad ditt husdjur gillar.
  • Bild med titeln Välj en bur för ett Ferret Steg 11
    5. Ge hårda plastleksaker för ferret att leka med i buret. Eftersom din ferret kommer att vara inuti buret under långa perioder, kommer det definitivt att behöva något att leka med. Välj hårt, plastbollar, robusta noisemakers och plaströr för att springa och glida. Undvik att ge ditt husdjur allt som enkelt kan tuggas igenom eller dras från varandra.
  • Du kan normalt hitta en mängd olika ferret och små djurleksaker på djuraffären. Var noga med att inspektera leksaken nära för att se till att det inte finns några delar som kan falla av eller lätt tuggas.
  • Tips

    Håll alltid din Ferrets Cage Clean! Även om illrar är naturligt tenderar att vara mycket rena djur, kommer ditt husdjur att förlita sig på dig för att säkerställa att dess kull, sängkläder, mat och vatten hålls alla.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande