Hur man väljer leksaker för din ferret

Ferrets är smarta och nyfikna djur som behöver mycket fysisk och mental stimulering. Det är viktigt att ge dem leksaker att leka med om du är runt eller inte. För att välja leksaker för din ferret, kom ihåg att du kan ge det både butiksköp och hemlagade leksaker. Vart du än får dem, var noga med att få ett bra utbud av leksaker som gör det möjligt att tugga, gräva, gräva, och i allmänhet leka till sitt hjärtans innehåll.

Steg

Metod 1 av 3:
Plockning av butiksköpta leksaker
  1. Bild med titeln Välj leksaker för din Ferret Steg 1
1. Få din Ferret en mängd olika bollar. Ferrets älskar att jaga lite bollar runt. Få din Ferret en tennisboll, en racketboll eller en ping-boll på din lokala sportbutik, leksaksaffär eller online. Du kan till och med ha en som ligger runt ditt hem som din ferret kan använda.
  • Överväg att få det en boll som jösar eller lyser när den flyttas. Detta kan hålla din fräsch intresserad av att leka med den.
  • Det är en bra idé att ge dessa leksaker till din ferret medan du övervakar den. En ferret kvar ensam med en av dessa bollar kan tugga igenom den. Detta kan leda till matsmältningsproblem för ditt husdjur.
  • Fyll upp en kartong med plastbollar för din ferret att spela i. Det kommer att älska dykning i bollpoolen och wiggling runt i den.
  • Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 2
    2. Köp små katt och hundleksaker. Välj en filtmus eller annan tygleksak som inte har någon färg eller googly ögon som lätt kan komma ut av det. Illrar också som bomull knutna rep hund tugg leksaker. Det här är bra leksaker för illrar, eftersom de kan tugga på dem och bat dem runt säkert.
  • Undvik gummi leksaker som är gjorda för katter och hundar. Din ferret kan lätt intag av bitar av gummit och det kommer att orsaka det tarmar.
  • Bild med titeln Välj leksaker för din Ferret Steg 3
    3. Ge dina ferret cylindriska leksaker. Det finns en mängd olika husdjursleksaker gjorda för tunnel och krypa igenom. Ge din Ferret en tunnelkoja, som en ferretboll eller rör, och låt det utforska det.
  • Det finns en mängd olika Tunneling Leksaker tillgängliga för din Ferret. Bara se till att din ferret lätt kan passa genom det leksaksrör du får. Också, övervaka ditt husdjur medan det spelar med sin nya leksak så att du kan hjälpa det om det fastnar.
  • Bild med titeln Välj leksaker för din Ferret Steg 4
    4. Ge objekt för din friter att lounge och klättra på. Ferrets gillar att utforska sin omgivning. De kommer att underhålla sig genom att scouting ut hela sin miljö och sedan curling upp för en tupplur där de någonsin hittar en bekväm plats. Ge en sling, hängmatta eller hyllan i din Ferrets bur för att den ska spela och snooze på.
  • Dessa produkter är vanligtvis tillgängliga på husdjursaffärer eller från online-återförsäljare.
  • Metod 2 av 3:
    Gör hemlagad leksaker
    1. Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 5
    1. Ge din Ferret en papperspåse eller kartonglåda. Du kan göra egna leksaker för en illaluktande genom att ge det gemensamma hushållsartiklar. Det skrynkliga papperet av en papperspåse är ett bra val för en nyfikenhet. Illrar också som att krypa i kartonglådor med slumpmässiga hål skär i dem.
    • Klipp hål i kartonglådan som din ferret kan passa igenom. Vanligtvis behöver de bara vara ett par inches breda, om det. Dessa hål kan skäras med ett sax, en lådskärare eller annan typ av nytta kniv.
    • Ge inte dina Ferret plastpåsar. Det här är ett kvävningsfara för ditt husdjur.
  • Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 6
    2. Skapa tunnlar för din ferret. Ferrets njuter av att krypa genom snäva utrymmen. Ge din Ferret en bit av PVC-rörledningar, dräneringsrör, torktumslar eller poströr för att krypa igenom. Om du vill fancy kan du även ansluta flera bitar av PVC-piping för att göra en labyrint av tunnlar för att ferret ska utforska.
  • Se till att rören du använder för dina ferret tunnlar är tillräckligt stora för det. Du vill se till att din ferret inte kommer fastnat i dem medan det utforskar. Vanligtvis kan en ferret lätt komma genom ett rör med en 4 tum (10 cm) inre diameter, även om du kanske vill få ännu större slang för att säkerställa att ferret lätt kan komma igenom.
  • För att göra en ferret tunnel ut ur PVC måste du skära röret med en hacksåg eller rörskärare. Därefter kan bitarna anslutas till ett stort antal former med hjälp av kopplingar och PVC-lim.
  • Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 7
    3. Göra en burrowing leksak. Ferrets gillar att krypa inuti saker så att de kan curl upp och känna sig trygga. Ge din Ferret en tom kuddväska, en gammal handväska, en stor begagnad sko eller en mjölkkanna med toppskuren. Alla dessa föremål är vanligtvis mycket attraktiva för illrar.
  • Om du har en energisk ferret och du vill se den gå vild, ge den en papperspåse fylld på toppen med krämigt papper. Din ferret kommer att älska att gräva igenom den.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla speltid säkert och roligt
    1. Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 8
    1. Plocka leksaker som är säkra att tugga på. Förhindra sjukdom i din husdjursferret genom att välja rätt leksaker för det. Välj leksaker av hård plast, tyg, bomullsruta eller andra naturfibrer.
    • Helst bör du ge dina ferretleksaker att det inte kan förstöra. Men att ge det leksaker som är gjorda av produkter som det kan ta säkert om det förstör dem är också bra.
  • Bild med titeln Välj leksaker för din Ferret Steg 9
    2. Undvik leksaker som kan orsaka fara. Välj inte leksaker med delar som kan tuggas, som har metall på dem, eller som har små gummidelar. Till exempel, välj aldrig leksaker för din ferret som är gjorda av tennfolie, gummi eller tunn plast. Dessa material kan orsaka intestinala blockeringar om din fräter intar dem och kan vara hälsorisker för ditt husdjur.
  • Var noga med att undvika leksaker med några lösa delar. Din Ferret kommer att göra ett snabbt arbete med små delar och bitar på en flimig leksak.
  • Bild med titeln Välj leksaker för din Ferret Steg 10
    3. Övervaka din illaluktande när den spelar med leksaker som kan vara en fara. Det finns några gånger när du bör övervaka din ferret medan den spelar med leksaker. Till exempel, när du ger din Ferret en ny leksak bör du se till att det inte förstör det eller äter det innan du låter det leka med leksaken ensam.
  • Det är också en bra idé att övervaka lek med en leksak som kan vara en kvävningsrisk, såsom en rörtunnel.
  • Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 11
    4. Rengör dina Ferrets leksaker regelbundet. För att hålla din ferrett frisk, bör du se till att dess leksaker är fria från bakterier och sjukdomar. Tvätta mjuka leksaker med tvål och vatten regelbundet. Torka ner hårda leksaker med en sällskapsfri renare en gång i veckan, eller oftare om de ser smutsiga ut.
  • Toy Cleaner är tillgänglig på de flesta husdjursaffärer och från online-återförsäljare.
  • Bild med titeln Välj leksaker för ditt Ferret Steg 12
    5. Ersätt leksaker som är skadade. Kontrollera dina Ferrets leksaker varje vecka för skador. Om en leksak är skadad ska den fixas eller kastas ut. En skadad leksak kan intas av din ferret, vilket kan orsaka matsmältningsbehov.
  • Leksaker som är gjorda av kartong eller papper bör ersättas ofta.
  • Ferrets älskar att leka med nya leksaker. Att byta ut gamla leksaker för nya kommer att ge din ferret mycket behövs mental och fysisk stimulering.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande