Hur man bryr sig om en ferret

Ferrets är populära husdjur på grund av sina vänliga och utgående personligheter. Nyfiken av naturen kan en ferret ge timmar av underhållning för sin ägare. Men de kräver stor omsorg och uppmärksamhet. För att hålla en Ferret som husdjur, måste du skapa en riktig burmiljö med en kullkorg, mat och vattenskålar och leksaker. Att ta din illaluktande till veterinären på årsbasis, kommer det också att se till att den blir både frisk och glad.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en ren och bekväm miljö
  1. Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 1
1. Välj en bur som är minst 18 "x 18" x 30."Detta är tillräckligt med utrymme för en enda ferret. Om du får en annan, behöver du en något större bur. En trådbur fungerar bäst, eftersom illrar har en tendens att tugga genom trästänger. Vissa burar är bi-nivå och kommer med specialramper och fläckar för att fästa en hängmatta.
  • Håll inte din ferret i ett akvarium. De fasta sidorna förhindrar luftflödet och gör det till ett dåligt livsmiljö för illrar.
  • Se till att varje bur som du väljer har en fast, säker spärr. Ferrets uppnås flyktartister och kan lyfta spärrar om de inte är komplexa.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 2
    2. Linje golvet i buret med mattan. Att gå på ett trådgolv kan irritera dina ferrets fötter över tiden och till och med orsaka sår att utvecklas. Klipp ner en bit tvättbar matta för att passa på botten av buret. Detta ger din ferret en mjuk buryta. Om mattan blir smutsig, dra ut det och tvätta det.
  • Linoleumplattor är ett annat burgolvalternativ. Skära dem ner till storlek som du skulle med matta.
  • När du har installerat mattan, titta på din Ferret i några dagar för att säkerställa att det inte försöker tugga på fibrerna. Om det händer, byt ut mattan med plattor.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 3
    3. Sätt en kullkorg i buret. Leta efter en kartong eller plastskräppanna. Det ska vara ca 3 till 5 tum (7.6 till 12.7 cm) i höjd. Vissa kullpannor kommer med små spärrar som du kan använda för att fästa den på sidan av buret. Placera boxen på en plats bort från din Ferrets matplats.
  • Fyll i rutan med ca 1 tum (2.5 cm) papper eller växtpellets. Dessa är tillgängliga på din lokala djuraffär. Dammet från vanlig kull kan irritera dina Ferrets lungor.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 4
    4. Rengör din Ferrets bur minst två gånger i veckan. Använd en scooper för att ta bort någon smutsig kull från lådan. Dra ut burmattan och tvätta den på en varm inställning. Ta ut några hängmattor eller sängkläder och tvätta dem också. Torka ner alla leksaker och burstängerna med en naturlig rengöringsmedel.
  • Du kan göra en säker, naturlig rengöringslösning genom att lägga till lite citronsaft eller ättika till vatten.
  • Metod 2 av 3:
    Matar din ferret
    1. Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 5
    1. Få lämpliga matningsbehållare. Du behöver 2 skålar (helst rostfritt stål eller keramik): 1 för mat och 1 för vatten. Varje maträtt ska hålla minst 8 uns mat eller vatten. Djuraffärer säljer rätter som kan fästas på sidan av buret för att minimera spill. Det är också en bra idé att installera en vattenflaska som hänger från en inre vägg på buret.
    • Tvätta skålarna och flaskan med varmt vatten och diskmedel eller kör dem genom diskmaskinen på en vecka. Detta kommer att bidra till att hålla alger från att utveckla.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 6
    2. Ge din Ferret en diet med båda animaliska proteiner och fetter. En ideal Ferret diet kommer att innehålla ca 1/3: e eller fler animaliska proteiner och ca 1/4: e friska fetter. Leta efter en kvalitet torrfärger mat som innehåller ingredienser på dessa nivåer. Du kan också prata med din veterinär om att använda högkvalitativ kattunge mat också.
  • Ferrets njuter av små, skurna snacks av kokta kalkon, kokta ägg eller kycklingkött.
  • Undvik att ge din fräsch fräscha frukter eller grönsaker. Sockerarterna i frukter kan irritera din Ferrets matsmältningssystem. Och illrar har varit kända för att kväva på råa grönsaker.
  • Tänk på att illrar behöver äta ca 8 till 10 gånger per dag eftersom de behandlar mat så snabbt.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 7
    3. Ge färskt vatten varje dag. Fyll upp din Ferrets vattenskål och flaska med rumstemperaturvatten varje dag. Om vattnet är för kallt, kommer din Ferret att sluta dricka och kan riskera dehydrering.
  • För att berätta om din ferret är uttorkad, knippa huden på sin scruff (baksidan av nacken) försiktigt, dra upp och släpp. Om det snäpper tillbaka, som huden på baksidan av din hand, så är din ferrett frisk. Om huden tar ett tag att platta eller pinnar rakt, ta din illaluktande till en veterinär för eventuell uttorkning.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla din Ferrets mentala och fysiska hälsa
    1. Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 8
    1. Ta din Ferret för Årliga Vetbesök. Liksom de flesta andra djur måste illrar kontrolleras av en veterinär åtminstone årligen. Vid dessa besök kommer din veterinär att göra en allmän fysisk kontroll av din ferret. De kommer också att fråga dig om din Ferret har lidit av några hälso- eller beteendeproblem.
    • Din veterinär kommer att hålla din ferret på ett standard vaccinationsschema, inklusive årliga rabies skott. Många jurisdiktioner kräver dessa skott för husdjur.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 9
    2. Träna din ferret för att använda kullboxen. Titta på att se var din illret går till toaletten när i buret. Placera kullboxen på samma plats. Sedan, lägg några färska droppings i lådan, så att den luktar som ett toalett för din ferret. De flesta illrar börjar snabbt använda rutan.
  • Om din ferret vägrar att använda lådan, experimentera sedan med att ändra kullen till en annan typ av växtfiber.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 10
    3. Håll din ferret med 2 händer hela tiden. Ferrets kan verka som robusta små varelser, men de är faktiskt ganska bräckliga. När du hämtar eller håller din ferret, placera 1 hand under bröstet och använd en annan för att koppa sina bakre fjärdedelar. Ta aldrig bort din ferret av sin svans.
  • Du kan också hålla din ferret säker genom att använda 1 hand för att hålla sina bakre fjärdedelar, samtidigt som du använder din andra hand för att försiktigt ta tag i scruffen bakom din Ferrets nacke.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 11
    4. Tala i låga, mjuka toner till din ferret. På grund av sin akuta hörsel av hörsel, kommer du sannolikt att orsaka att din ferret är panik om du ökar din röst. Detta kan göra dem wiggle, eller ens försöka bita dig, om de hålls. Istället, göra en vana att använda en lugn, lugnande röst när du interagerar med din fräs. Detta är ett utmärkt sätt att bygga förtroende.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 12
    5. Ge din fräsch tid utanför sin bur. När illrar är vakna är de extremt nyfikna och intresserade av deras omgivning. Låt din Ferret roa runt ett ferrettisolerat rum eller utrymme i minst några timmar varje dag. Se till att du övervakar den här gången, bara om din ferret kommer i trubbel.
  • För att göra ett utrymme säkert för din ferret, kolla efter eventuella hål eller luckor där det kan gömma sig eller fastna. Ta bort eventuella läkemedel eller andra ämnen som kan förgifta din ferret. Sätta bort små föremål, till exempel fjärrkontroller, som (om det är trasigt) kan utgöra en kvävningsrisk.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 13
    6. Ge en mängd olika plastleksaker både inuti och utanför buret. Ferrets kan tugga genom gummi eller tygleksaker ganska lätt. Whiffle golfbollar, baby rattles, eller till och med nyylabones är säkrare alternativ som varar längre. Sätt 2-3 leksaker i din Ferrets bur och ha några tillgängliga i alla spelutrymmen också.
  • Inspektera varje leksak varje vecka och byt ut det som är sönderdelade eller på annat sätt skadade.
  • Torka ner leksaker med en ren våt trasa om en gång per vecka också.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 14
    7. Spela med din ferret i minst 30 minuter varje dag. Ferrets är mycket intelligenta och trivs på mänsklig kontakt. Att spela med din ferret kan vara så enkelt som försiktigt rullande några plastbollar framför den. Eller du kan få mer utarbetat och lära din illa att komma när den ringde, rulla över, eller till och med hämta.
  • Nyckeln till att undervisa tricks till din ferret är repetition. Upprepa samma förfrågan om och om igen, ge godis, till exempel kokta kycklingstycken, när din ferret får det rätt.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 15
    8. Övervaka alla interaktioner med barn och andra husdjur. De flesta illrar har en vänlig personlighet, men de kan bita om de känner sig hotade eller om de tror att du erbjuder dem mat. Av dessa skäl är det bäst om du håller ferret när barn är runt. Det är också en bra idé att begränsa interaktionerna mellan illrar och andra husdjur, som katter eller hundar.
  • Eftersom illrar har sådana bräckliga ben, kan även en liten hund lätt orsaka skador.
  • Bild med titeln Vård för ett Ferret Steg 16
    9. Bada din ferret en gång var sjätte månad eller årligen. Du kan också vänta med att bada din ferret tills den är smutsig på grund av ett spill eller en sjukdom. Att bada din ferret för ofta kan torka ut sin hud och snabb överaktiverade stinkkörtlar, vilket kan orsaka ännu mer ferret lukt.
  • Använd Ferret Shampoo, som finns på en djuraffär.
  • Din Ferrets kappa är viktig för sin hälsa. Om dess kappa är mjuk, full och har inte en ovanligt illaluktande lukt, så är din ferrett frisk.
  • Tips

    En Ferrets livslängd är i allmänhet mellan 6-10 år. Det är viktigt att du är redo för det här engagemanget innan du får en ferret.
  • Ferrets är en av två medlemmar av Mustelidae (Weasel) -familj som du kan hålla som husdjur, den andra är en skunk.
  • Varningar

    Tvätta händerna med tvål och vatten efter att ha hanterat din ferret. Det är möjligt att sprida vissa sjukdomar mellan dig och din ferret.

    Saker du behöver

    • Stor ferretbur
    • Hängmatta, sovsäck eller annan säng
    • Bur liner material
    • Ferrettmat
    • Icke-spill maträtt
    • Vattenflaska eller icke-spillrätt
    • Skräp
    • Kattlåda
    • Kullscooper
    • Ferret schampo
    • Hårda plastleksaker
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande