Hur man är en framgångsrik pr-intern

Så kanske du är en junior eller senior i college som studerar ditt senaste år som en PR-undergrad. Det betyder att det är dags att möta den fruktade stressen att leta efter en praktik. Att landa din dröm praktik tar följande steg.

Steg

  1. Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 1
1. Stressa inte! Om du lägger i tid och ansträngning att hitta en praktik, kommer allt att betala. Att hitta en praktik är inte det enklaste, men om du planerar (flera månader i förväg) och pratar med dina professorer, kommer dina chanser att en smidig praktiksökning inte vara så dålig.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik PR-internt steg 2
    2. Tänk på dina mål. Vad exakt är det du vill göra? Var en evenemangsplanerare? En författare? Lite av allt? Ta lite tid, eller mycket tid, att verkligen sitta och överväga dina intressen och vad du är passionerad. Så många människor ansöker om praktik som de eventuellt kan hitta, vilket inte nödvändigtvis är en dålig idé, men punkten för en praktik är att få erfarenhet i din major. Bosätta sig för en praktik som inte alls är relaterat till din största sannolikt kommer inte att ge dig den erfarenhet du letar efter. Kom ihåg: Din praktik är det första steget att starta din framtid i den verkliga världen.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-tåg 3
    3. Forskning. Det finns så många företag, ideella vinster, mindre företag och en aldrig slutändling av företag där ute som du inte ens inser det. Alla dessa kategorier skiljer sig mycket i vilken typ av arbete företaget genererar tillsammans med vad deras primära mål är. Se till att du vet vad du får dig in i. Eller sikta på erfarenhet i varje fält. Du vet aldrig vad du ska ha ett intresse för tills du försöker något första hand.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik PR-tåg 4
    4. Kontakta korrekt. Vad betyder det här? Det innebär att prata i en professionell herrgård när du kontaktar den stora företagets president, eller den direktören för den marknadsavdelningen du vill komma in i. De flesta antar bara att det är ok att skicka ett e-postmeddelande som säger något i linje med "Jag undrade om du har några möjligheter till en sommar praktik" eller "Jag undrade om du letar efter en vårinter."Ord till det vise: Säg inte det. Prova något så här: "Jag är en Junior Public Relations Major At - - - och letar efter min kunskap på fältet. Jag är mycket intresserad av ditt företag och var nyfiken på att veta om du har några möjligheter där jag kunde öka erfarenheten i PR."Se skillnaden i dessa uttalanden? Bra.
  • Metod 1 av 3:
    Evenemangsplanering

    Om du är en aspirerande händelseplanerare finns det flera saker som du borde veta när det gäller evenemangsplanering under din PR-praktik. Här är några riktlinjer att följa på händelsens dag:

    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 5
    1. Var redo för det värsta. Det är inte "förbered dig för det värsta och hoppet på det bästa", det är bara "förbered dig för det värsta."Var medveten om att något alltid kommer att gå fel. Ditt team av evenemangsplanerare kan vara 100% säkra på att de har allt perfekta för dagen för evenemanget, men det misslyckas aldrig att det inte kommer att gå som du planerat. Ha en back up plan, eller 2, eller 3, få den?
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 6
    2. Förstå det i tid betyder tidigt. Om din handledare ber om att du anländer till 8:00 dagen för en händelse, anländer närmare 7:50. Ju mer tid du spenderar vid en händelse, desto mer erfarenhet kommer du att få, och det bättre intrycket du kommer att göra. Tro det eller inte, mycket kan hända i 10-minuters span. Händelseuppsättning är en galen sak.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik PR-internt steg 7
    3. Hjälp så mycket du kan. Dagen för en händelse är absolut utmattande. Det kanske inte är de ord du vill höra, men när du håller titeln på en praktikant kan vissa människor visa dig som deras slav. Oroa dig inte, inte alla kommer att behandla dig på det här sättet, men bottenlinjen är att ju mer du visar att du är villig att byta din rumpa och bryta en svett, desto bättre intryck kommer du att göra.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 8
    4. Håll lugnet och fortsätt. Vad menar jag med det här? När den där saken går fel på dagen för en händelse, eller till och med i planeringsprocessen är det värsta du kan göra panik och freak out. Detta kommer att få dig ingenstans. Ta ett djupt andetag och verkligen titta på vad som kan göras för att åtgärda situationen. Viktigast, aldrig någonsin ta din stress eller frustration ut på någon annan.
  • Metod 2 av 3:
    Skrivning
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 9
    1. Förbered dig på konstruktiv kritik. Detta kommer i slutändan att vara det bästa sättet för dig att förbättra dina skrivförmåga. Ingen kommer att veta mer om att skriva än din handledare på din praktik. De är redan proffs, du är inte.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 10
    2. Skriva med förtroende. Innan du börjar, se till att du vet vad du skriver om. Om det är en sak som du är oklart om, fråga! Det värsta du kan göra är att anta att det du skrev är meningsfullt. Ju fler frågor du frågar, desto bättre resultat kommer du att få.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 11
    3. Var uppmärksam på hur du kan orda saker. Ett ordbyte kan göra hela skillnaden. Gör tesaurus din bff.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 12
    4. Redigera, redigera och redigera lite mer! Det finns inget sådant som för mycket redigering. Du kommer bli förvånad över hur många små fel som dina ögon kan hoppa över rätt.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 13
    5. Lyssna på de angivna råd. Hör det. Kom ihåg det. Använd den. Det är allt.
  • Metod 3 av 3:
    Göra ett intryck
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-detalj
    1. Ditt mål under hela din praktikprocess bör vara detta: Komma ihåg. Hur? Mötas så många som möjligt. Du vet aldrig vilka anslutningar som någon kunde ha. Ett leende, handskakning och konversation med en viss person kan vara början på din karriär. Det handlar om hur du levererar dig själv.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik PR-internt steg 15
    2. Var alltid förtroende. Bara för att du är marsvin av företaget, låt aldrig din haka ner. Leverera dig själv på ett sätt som bara skriker, "Hyr mig! jag vill ha detta!"
  • Bild med titeln vara en framgångsrik PR-internt steg 16
    3. Alltid vara sanningsenlig i din förmåga att uppnå något. Exempel: Säg inte att du vet hur du skapar ett kalkylblad om du verkligen inte gör det.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik PR-internt steg 17
    4. Ökar inte dina gränser som en praktikant. Även om ovanstående uttalande säger att alltid ha förtroende, var inte övertygad. Återigen är du inte den professionella just än. Att bli för involverad och ge din åsikt 24/7 kan ibland ge dig ett dåligt rykte.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 18
    5. Klänning, titta och agera professionell hela tiden.
  • Bildbetaget är en framgångsrik PR-internt steg 19
    6. Inte över-lova och underleverera. Om det finns en tidsfrist för en viss uppgift, har det gjorts i tid. Om du är osäker på en specifik uppgift du har tilldelats, agera inte som du vet vad du gör. Du vill aldrig lova någon högkvalitativt arbete om du bara kommer att ge dem squat! Fråga frågor!
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 20
    7. Sätt dig där ute. Var öppen för någonting. Det finns inget sådant som för mycket erfarenhet. Få vad du än kan under bältet på arbetsplatsen - det kommer att vara till nytta en dag!
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik PR-internt steg 21
    8. Le, ha kul och dra full nytta av varje tillfälle.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande