Hur man firar konstitutionsdagen

Konstitutionsdag är en federal semester i USA, och observeras den 17 september. Alla federala myndigheter och offentligt finansierade utbildningsinstitutioner är skyldiga att fira konstitutionsdagen. Oavsett om du planerar händelser på din skola, arbete, bibliotek eller på egen hand, finns det gott om roliga och pedagogiska sätt att fira. Från tävlingar och spel till fältturer till historiska landmärken, hitta kreativa sätt att hedra rättigheterna, styrande principer och värderingar som anges i den amerikanska konstitutionen.

Steg

Metod 1 av 3:
Firande med tävlingar och spel
  1. Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 1
1. Organisera en konstitutionell kostymkonkurrens. Uppmuntra dina elever eller firande deltagare att sporta de populära modetrenderna i slutet av 1700-talet. Prispriser för de bästa kostymerna. Hitta revolutionära krigsdräkter online och på kostymbutiker, eller försök att skapa hemlagade hattar och pulveriserade peruker.
  • Grundningsfäderna hade pulveriserade peruker, knäbyxor, strumpor och tricornhattar. Kvinnor bar kappor över petticoats, eller kjolar, tillsammans med kepsar och kepsar eller bonnets.
  • För ett bredare, mer inkluderande räckvidd, kan kostymer också relatera till konstitutionella ändringar som utvidgade medborgerliga rättigheter och rösträtt. Dina elever eller gäster kan klä sig som aktivister som Frederick Douglass, Susan B. Anthony, Elizabeth Cady Stanton och Mary Church Terrell.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 2
    2. Spela konstitution trivia spel. Håll en rolig, utmanande konstitutionell trivia turnering för dina elever eller festgäster. För mindre grupper kan enskilda spelare gå huvud till huvud med varandra. För en stor grupp, har spelarna tävlar i lag av 4.
  • Rådgör dina gäster att borsta på sin kunskap om konstitutionen före festen. Om du firar konstitutionsdagen på en skola, bör lärare täcka konstitutionen i klassens sessioner före evenemanget.
  • Hitta konstitutionella trivia frågor och svar på nätet. Flera dussin är tillgängliga på National Archives webbplats på https: // arkiv.Gov / Founding-docs / Constitution-Q-and-A.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 3
    3. Håll en uppsatskonkurrens på konstitutionsrelaterade ämnen. Essay Contests är en populär komponent av konstitutionsdag firandet på skolor och bibliotek. Vid behov, hålla separata tävlingar för betygsnivåer med åldersfria anvisningar. Ämnen som relaterar till samtida problem är vanligtvis mer engagerande för studenter.
  • Till exempel kan gymnasiet eller högskolestudenter skriva om hur framsteg i digital teknik utmanar den konstitutionella rätten till integritet.
  • Bra ämnen för yngre studenter kan vara, "vilken konstitutionell ändring är det viktigaste?"Eller" vem är din favoritfödda fader?"
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 4
    4. Prisvärda priser, till exempel pengar eller presentkort. Valutan anteckningar och mynt bär porträtten av George Washington, Thomas Jefferson, Alexander Hamilton och Benjamin Franklin, så pengar är ett bra pris för en konstitutionell tävling. Om du firar på en skola eller ett bibliotek kan du be lokala företag att sponsra stipendier eller donera presentkort för uppsatskonkurrenser.
  • För tävlingar som hålls i skolor kan den betyg som vinner en trivia-tävling eller kostymkonkurrens vinna en pizzafest.
  • Bra priser kan uppmuntra till mer deltagande i dina tävlingar.
  • Metod 2 av 3:
    Planering av utbildningsaktiviteter
    1. Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 5
    1. Distribuera pocket-sized constitution broschyrer. Du kan dela ut kopior av konstitutionen till studenter, gäster eller medarbetare, sedan läsa det högt tillsammans. Beställ pocket-sized broschyrer från Regeringskontoret, National Archives, eller från en online-återförsäljare. När de köptes i bulk kostar de i allmänhet mindre än $ 1 per kopia.
    • Du kan också hitta gratis, utskrivbara PDF-filer online och göra dina egna fackböcker.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 6
    2. Håll en debatt om samtida konstitutionella problem. Om du firar konstitutionsdag på en skola, håll en debatt för att ansluta firandet till kurs. Studenterna kan bilda lag av 4 och debatt ämnen som sträcker sig från federala och statliga befogenheter till motsatta synpunkter på konstitutionell tolkning.
  • En debatt är ett bra uppdrag för en språkkonst, samhällsstudier eller offentligtalande klass.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 7
    3. Bjud in en lokal forskare att tala om konstitutionen. Nå ut till en konstitutionell forskare vid ett närliggande universitet, museum eller tingshus. Be dem att ge en föreläsning på din skola, bibliotek eller kontor om ett relevant ämne, till exempel deras nuvarande forskning i konstitutionell rätt eller en modern konstitutionell debatt.
  • I många stater besöker län och appellationsdomar vanligtvis skolor och bibliotek för att ge tal och svara på frågor om konstitutionell lag. Kontakta din lokala federala domstol om du är intresserad av att vara värd för en domare på din institution.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 8
    4. Organisera en väljareutbildning och registrering händelse. Ställ in en informativ bås eller bord på din konstitutionsdag firande. Dela ut informationsmaterial och ha väljareregistreringsformulär till hands. Samla i färdiga registreringsformulär, se till att de är fyllda på rätt och signerade och ta med dem till ditt lokala valkontor inom 24 timmar.
  • Beroende på din plats, fråga en medlem av fakulteten, bibliotekets personal, en kollega eller en vän att lämna ut informationsmaterial och hjälpa människor att registrera sig för att rösta.
  • Hitta handouts, broschyrer, väljare registreringsformulär och frånvarande omröstningsansökningar på din statens valbrädeswebbplats eller på https: // fvap.GOV / VAO / Material.
  • Metod 3 av 3:
    Organisera fältturer
    1. Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 9
    1. Delta i en naturaliseringsceremoni på din lokala federala tingshus. Fältresor till naturaliseringsceremonier är bland de mest populära sätten skolor observerar konstitutionsdagen. Eleverna kan också delta i ceremonier genom att tjäna som färgvakt, vilket leder tillfredsställelsen, skriver och levererar välkomna brev till nya medborgare och presenterar nya medborgare med amerikanska flaggor.
    • Nya amerikanska medborgare tar eder av trovärdighet vid naturaliseringsceremonier, som hålls på federala domstolar över hela landet. Besök din Federal District Courts hemsida för att hitta ceremonin schema. Sök efter ditt distrikt på http: // uscourts.gov.
    • Ring eller skriv till din distrikts clerk kontor, och fråga dem om att få dina elever till en naturaliseringsceremoni för konstitutionsdag. Om du eller några elever är intresserade av att delta, fråga clerkens kontor om det här är ett alternativ.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 10
    2. Titta på ett tal som ges av en lokal domare. Varje konstitutionsdag, domare över hela landet gör tal om konstitutionell lag på skolor, bibliotek och andra offentliga platser. Du kan bjuda in en att prata på din skola, eller du kan få dina elever till en närliggande händelse.
  • Ibland arbetar statliga universitet och appellationsdomstolar för att fira konstitutionsdagen. Domare hör fallargument på en offentlig händelse som är värd av universitetet. Det här är unika möjligheter att bevittna den rättsliga filialen i aktion, så se online för evenemang i ditt tillstånd.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 11
    3. Gå till en patriotisk musikprestanda. Orkestrar, marschband, och körgrupper utför ofta patriotisk musik på konstitutionsdagen. Du kanske kan hitta gratis konserter på ett lokalt universitet, park eller bibliotek. Din skolas musikgrupper kan också lägga på egen patriotisk prestanda.
  • Medan konserter är underhållande kan du också lägga till en pedagogisk komponent. Efter att ha deltagit i utförandet, skriver eleverna om eller diskutera konstens roller i inspirerande patriotism.
  • Bild med titeln Fira Constitution Day Steg 12
    4. Besök ett museum eller historisk webbplats relaterad till konstitutionen. Konstitutionen är inrymt i National Archives och registeradministrationen i Washington, DC, och National Constitution Center ligger i Philadelphia, PA. Om du inte kan göra det till Philadelphia eller Washington, DC, bli kreativ och leta efter en lokal historisk plats med förbindelser med konstitutionen, tidig amerikansk historia eller medborgerliga rättigheter.
  • National Park-tjänsten ger en uttömmande lista över landmärken relaterade till konstitutionell historia på https: // nps.GOV / Parkhistory / Online_Books / Butowsky2 / Constitution4.htm.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande