Hur man firar waitangi day



Waitangi Day är en Nya Zeeland National Day firade varje år den 6 februari. Det markerar det tillfälle som Maori-cheferna undertecknade Waitangi-fördraget med brittiska representanter 1840. Waitangi-fördraget är känt som Nya Zeelands grundläggande dokument, som täcker frågor om suveränitet och medborgarskap. Waitangi Day är en dag där Nya Zeelanders kan reflektera över sitt förflutna och tänka på framtiden. Gör dig redo att säga Kia Ora till alla på Waitangi Day och kanske fira på ett av följande sätt.

Steg

  1. Bild med titeln Fira Waitangi Day Steg 1
1. Planera en fest i ditt lokala samhälle. Det finns en särskild statsbidragsfond tillgänglig om du har en bra idé som kommer att bidra till att förbättra förståelsen för den avgörande rollen i fördraget i Nya Zeelands historia. Detaljer finns på den relevanta regeringens webbplats.
  • Bild med titeln Fira Waitangi Day Steg 2
    2. Skapa ett kiwi tema. Häng Nya Zeelands flagga och skapa ett Kiwi-tema i ditt hem eller arbetsplats. Bära objekt som speglar färgerna i Nya Zeeland. Lyssna på Kiwi musik hela dagen.
  • Bild med titeln Fira Waitangi Day Steg 3
    3. Ha en fest. Organisera en fest, en korv sizzle eller en grill i ditt hem för att få vänner tillsammans för dagen. Om du är på jobbet, be alla att ta med en maträtt med en arbetslunch. Var noga med att få en mängd olika rätter som speglar de olika kulturerna som utgör Nya Zeeland. Om du bestämmer dig för att ha en middagsfest, laga lamm, kumara och kiwi pavlova Som representativt för Nya Zeeland Cuisine. Ha en hangi kanske.
  • Bild med titeln Fira Waitangi Day Steg 4
    4. Delta i officiella händelser. Din lokalsamhälle kan köra officiella händelser under dagen, inklusive KAPA Haka och Hangi, trumma, konserter, parader, dans, mat, konst och levande underhållning. Titta i dina lokala tidningar eller online för att ta reda på vad som händer i ditt område.
  • Bild med titeln Fira Waitangi Day Steg 5
    5. Besöka ett museum. Läs mer om Nya Zeelands historia och Waitangi-fördraget. Du kan också lära dig mer historia genom att kontrollera regering, råd och musees webbplatser online - hitta webbplatser och lära mer om Nya Zeelands historia kan göra ett bra projekt för barn i ledningen fram till dagen.
  • Bild med titeln Fira Waitangi Day Steg 6
    6. Gör något för att hjälpa New Zealand-miljön. Besök lokala våtmarker och naturreservat för att lära dig mer om miljöfrågor. Plantera ett träd. Plocka upp lite kull och kassera det ordentligt. Rid din cykel till jobbet eller firandet istället för att ta bilen.
  • Tips

    Bära en hatt och solskyddsmedel om du spenderar dagen utomhus.
  • Lär dig om orsakerna till att vissa människor inte håller med att fira waitangi dag och varför de protesterar på dagen.Det är viktigt att förstå historien och se alla människors perspektiv när du gör ditt eget sinne om de värden som är inbäddade i historiska firandet.
  • Saker du behöver

    • Flaggor
    • Mat och dryck (som Pavlova)
    • Kiwi musik
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande