Hur man skapar ditt eget bilracingspel i början

Detta är en enkel och enkel steg-för-steg-guide om hur du skapar ditt eget bilracingspel på början.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ditt eget bilkapplöpningsspel i repsteg 1
1. Det första steget på att skapa ditt eget bilkapplöpningsspel är att öppna upp repet på skrivbordet.
  • Bild med titeln Skapa ett bra tävlingsspel på Scratch Steg 1
    2. När steg 1 har slutförts, och repet har laddats, måste du ta bort den lilla sprite som är på höger sida av skärmen, det här kan göras genom att sväva över katten i det grå området, en liten droppe-lista kommer visas, du trycker sedan på `Delete`. Katten har använts som ett exempel på en Sprite.
  • Bild med titeln Skapa ett bra racingspel på Scratch Steg 3
    3. Du behöver nu tillcreate en ny sprite, en som är relevant för spelet du vill skapa. Du kan skapa sprite genom att dra den fri hand, eller ladda upp en. För att skapa en du klickar på knappen "Paint New Sprite".
  • Bild med titeln Skapa ett bra tävlingsspel på Scratch Steg 4
    4. När du har slutfört steg 3 visas en tom sida, det kommer att ha alla de verktyg där du behöver skapa din sprite. När du är färdig med att skapa denna sprite måste du lägga till en liten punkt framför bilen, kommer det senare att förklaras.
  • Bild med titeln Skapa ett bra racingspel på Scratch Steg 5
    5. När steg 4 är klart och den nya bilsprite skapas, trycker du på "OK". När det här har gjorts kommer den nya sprite som du skapat att vara på repsidan. Detta kommer att bli sprite som används för din racing bilracing spel sprite.
  • Bild med titeln Skapa ett bra tävlingsspel på repsteg 6
    6. Lägga till en annan bil för att göra den två spelare du svävar över sprite och klicka på Duplicera, det här kommer sedan att kopiera racerbilen och göra en annan exakt som den. Du kan ändra färgen på den andra sprite, du kan göra det genom att redigera det. Redigera-knappen är under rubriken "Kostym" Detta visas bara när du har klickat på spriten (er) du vill redigera. Du bör också lägga till en liten färgad punkt framför den duplicerade tävlingsbilen. Färgpunkten ska inte vara en färg som redan används i spelet.
  • Bild med titeln Skapa ett bra tävlingsspel på Scratch Steg 7
    7. När du vill ändra burkens layout klickar du på "Steg" -knappen, det här låter dig skapa ditt eget racingspelbakgrund.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget bilracingspel i skrap steg 8
    8. När du har skapat bakgrunden för ditt bilracingspel kan du flytta bilarna runt och placera dem vart du än vill.
  • Bild med titeln Skapa ett bra tävlingsspel på Scratch Steg 9
    9. För att få dina bilar att flytta måste du ställa dem så att de kan flytta individuellt och gå i olika riktningar, du gör det genom att göra ett skript för dem. Detta görs genom att klicka på en av spriterna. Detta är skriptet för den rosa racerbilen.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget bilracingspel i skrap steg 10
    10. När du skapar skriptet för båda racerbilarna borde du ha lagt till "för alltid om" variabeln, du borde också ha lagt till "färg _ berör _ ?"Det här är så när bilarna körs runt, kan de inte gå av spåret, så till exempel om du har lagt en liten rosa punkt framför tävlingsbilen och barriärerna är gråa, bör du sätta" färgrosa är rörande grå?"Du ändrar det här genom att klicka på rutorna som finns i variabeln och tryck på var någonsin färgerna är.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget bil Racing-spel i skrap Steg 11
    11. Skriptet för den duplicerade bilen kommer att vara något annorlunda jämfört med den första racerbilen. Kontrollerna kommer att vara något annorlunda på grund av att det är ett 2-spelare spel. De nycklar som du trycker på för att flytta bilen är bokstäver på knappsatsen. Dessa bokstäver är ditt val och vilka som helst du skulle hitta relevant och lätt att använda. Till exempel nyckeln A och nyckeln d. Brevet D kan användas för att gå medurs (höger) och bokstaven A kan användas för att gå moturs (vänster).
  • Bild med titeln Skapa ditt eget bilkapplöpningsspel i repsteg 12
    12. För att testa ditt tävlingsspel, klicka på "Byt till presentationsläge". Den här knappen ligger längst upp till höger på skrapskärmen. För att starta spelet klickar du på den gröna flaggan, det här är också längst upp till höger på skärmen.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Repa
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande