Hur man ställer en fråga på internet och får det besvarat

Har du försökt ställa en fråga online, bara för att vara avskräckt och scoffed på, eller helt ignoreras? Att ställa frågor från anonyma samhällsmedlemmar är mycket mer av en konstform som människor inser. Du kan inte bara ställa din fråga och förvänta dig att få det svarat - du måste lägga lite arbete i din sida. Se steg 1 nedan för att börja lära dig hur du ställer frågor på ett sätt som kommer att få dig de svar du behöver.

Steg

Del 1 av 3:
Söker efter svaret
  1. Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 1
1. Utför en webbsökning för din fråga. Innan du börjar fråga andra om din fråga, prova en Google-sökning för att se vilken typ av resultat du får. Du kan även formulera din sökning i form av en fråga, eller du kan bara söka efter nyckelorden.
  • Söker på egen hand innan du frågar är mycket viktigt. Om lösningen på din fråga är lätt sökbar, kommer du att få skämt från de människor du ställer frågan till.
  • Om du vill söka efter en viss plats för information, lägg till "Webbplats: Exempel.com" Till slutet av din sökfras. Google kommer bara att returnera resultat från den webbplats du anger.
  • Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 2
    2. Antag att frågan har blivit ombedd tidigare. Internet är ett stort ställe, och chansen är att du inte är den första personen som har problemet att du upplever. Ta lite tid och jaga potentiella svar som redan finns. Detta kan spara mycket tid och huvudvärk nerför vägen.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 3
    3. Kontrollera efter vanliga frågor. Många produkter och tjänster har FAQ (vanliga frågor) listor på sina webbsidor. Dessa kan ge snabba svar på vanliga frågor om den produkten. Försök hitta FAQ för ämnet som berör dig, om man existerar.
  • Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 4
    4. Notera partiella svar. Om du har hittat några resurser som hjälper men inte helt lösa ditt problem, notera dem. Du kan använda dessa när du formulerar din fråga för att visa andra att du redan har gjort din egen forskning och för att hjälpa dem att begränsa sina svar.
  • Del 2 av 3:
    Hitta rätt plats att fråga
    1. Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 5
    1. Undersök din fråga. Bestäm vad det allmänna kunskapsområdet du behöver för att få det svarat. Om du till exempel har en fråga om din dator, vill du ha tekniska experter att hjälpa. Om din fråga är relaterad till hemförbättring, vill du ha information från entreprenörer.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 6
    2. Bryta ner det allmänna fältet i en viss nisch. När du väl känner till det allmänna fältet, kolla på din fråga och ta reda på vilken nisch du passar in i. I varje generell kategori finns det en mängd olika underfält. Till exempel, om din teknik fråga handlar om att använda Windows, vill du fokusera på Windows-experter. Om din fråga handlar om ett visst program i Windows, till exempel Photoshop, vill du hitta Photoshop-experter i motsats till Windows-experter.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 7
    3. Sök efter forum relaterade till det fält du behöver. Ange i den kategori du behöver i en Google-sökning och lägg till ordet "forum". Till exempel, om du behöver fråga Photoshop-frågor, sök efter "Photoshop Forum".
  • Nästan alla forum kräver att du registrerar dig för ett gratis konto innan du kan skicka in.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 8
    4. Hitta ett chattrum dedikerat till ditt ämne. Utöver forum kan du kanske hitta mer omedelbara svar genom att gå med i ett chattrum dedikerat till ditt ämne. Det mest populära chattrumsnätverket är Internet Relay Chat (IRC), som innehåller ett svimlande antal chattrum för nästan alla ämnen som kan tänkas. För mer information om hur du använder och navigerar IRC, se den här guiden.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 9
    5. Använd populära frågor som ställer webbplatser. Det finns flera webbplatser som gör att du kan skicka någon fråga i hopp om att du får det svarat. Dessa webbplatser kan vara bra för allmänna frågor, men du är mindre benägna att få ett kvalitetsansvar från en expert på fältet. Ta alla svar med ett saltkorn. Populära platser inkluderar:
  • Stackutbyte
  • Fråga.com
  • Yahoo svarar
  • Quora
  • Wiki svarar
  • Bildbeteckningen Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 10
    6. Lära sig kulturen i forumet. Varje gemenskap på Internet har sin egen stil och uppsättning regler (både skrivna och oskrivna). Tillbringa lite tid att läsa igenom andra inlägg innan du gör din egen. Detta hjälper dig att lära dig etiketten för det specifika forumet. Att veta hur man frågar din fråga på ett sätt som passar in med den kulturen kan verkligen hjälpa dig att få svaren du behöver.
  • Del 3 av 3:
    Formulera din fråga
    1. Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 11
    1. Gör din titel en kortfattad version av din fråga. När du gör ett forumstolpe för din fråga, försök att göra titeln på posten som specifik och tydlig som möjligt. Du kan använda postkroppen för att lägga till detaljer, men läsare ska kunna förstå din fråga bara från att titta på titeln.
    • Till exempel, "Windows startar inte" är inte en bra titel. Istället, få lite mer specifik med ditt problem: "Windows 7 startar inte, datorn slås på bra men jag får följande felmeddelande: ".
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 12
    2. Gå in i detalj i meddelandets kropp. Efter att ha skrivit titeln, förklara detaljerna i kroppen. Lista specifika problem och vad du har försökt hittills. Observera alla resurser du redan har tittat på. Ju mer specifika du är, desto mer användbar svar på din fråga kommer att vara.
  • Om du frågar tekniska frågor, var noga med att ge rätt information om vad du använder. Till exempel, för datorrelaterade frågor, lista ditt operativsystem, Systemspecifikationer, och eventuella felmeddelanden du får. För bilfrågor, se till att notera maken och modellen, liksom vilken del av bilen du jobbar med.
  • Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 13
    3. Skriv artigt och tydligt. Du kommer att få mycket fler svar om ditt inlägg är skrivet med bra grammatik och tydligt skrivande. Undvik att överskaffa utropstecken, och försök att inte svära (även om du är väldigt frustrerad!). Om styrelsens språk inte är ditt första språk, låt läsarna veta och be om ursäkt för eventuella stavnings- och grammatikfel.
  • Undvik Internet Shorthand och Slang. Till exempel, ersätt inte "du" med "du", och skriv inte in alla kepsar, eftersom det uppfattas som att skrika.
  • Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 14
    4. Fråga en fråga i taget. Även om du upplever flera problem, begränsa varje inlägg till en fråga. Detta kommer att hjälpa respondenterna att fokusera på frågan och ge tydlig rådgivning. Om en läsare ser din fråga, men sedan öppnar ditt inlägg och ser fem fler frågor, kommer de sannolikt inte att svara alls.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 15
    5. Ha ett öppet sinne. Det finns en chans att du inte gillar det svar du får. Det finns också en chans att svaret som du inte gillar är det enda tillgängliga alternativet. Var noga med att hålla ett öppet sinne om dina svar och försök att undvika att bli defensiv.
  • Bilden med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 16
    6. Tack dina svarare. Om en av de svarande har löst din fråga, se till att tacka dem och notera att problemet har lösts. Detta kommer att hjälpa andra personer med samma problem snabbt, se vad du hade att göra för att åtgärda det, och tacksamheten ger responderföreningen att fortsätta svara på frågor för andra.
  • Bild med titeln Ställ en fråga på Internet och få det svarat på steg 17
    7. Ge inte upp. Om du inte får några svar, eller svaren är inte tillfredsställande, ta lite tid att undersöka din fråga. Var det specifikt nog? Frågade du för många frågor? Var svaret enkelt att erhållas via en webbsökning? Är frågan även ansvarig? Omarbeta din fråga och fråga det igen, antingen på samma plats eller en ny.
  • Tro aldrig att du har rätt till ett svar. Responders frivilligt sin tid för att hjälpa till med andra användare. Ingen är skyldig dig ett svar, så du bör undvika att agera som de gör.
  • Tips

    Oroa dig inte om din fråga inte svaras. Följ bara samma steg och använd en annan sökmotor, telefonsvarare eller forum.

    Varningar

    Missbruk aldrig någon som ger dig ett förslag eller ger konstruktiv kritik.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande