Hur man är en resenär och inte en turist

Till skillnad från en turist är en resenär någon som vill uppleva en annan kultur och undvika "turistfällor" och annan mindre äkta erfarenhet. Att omfamna resenären i dig, fokusera på kulturen i landet eller staden du besöker och ansluter till lokalbefolkningen för råd och nya vänskap. Vara spontan! Du vet aldrig vad som kan vänta på dig om du bara säger "Ja."

Steg

Metod 1 av 4:
Fokusera på kultur
  1. Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 1
1. Studera ditt resmål innan du lämnar. Att veta historien och kulturen i var du ska hjälpa dig att ansluta till lokalbefolkningen, vara mer resmedvetna och förbättra din erfarenhet övergripande. Börja undersöka genom att läsa guideböcker och kolla sedan på lokala tidningar och dokumentärer om möjligt.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 2
    2. Lär dig några språkliga grunderna. Att veta hur man säger "Hej", "Tack," "Var är badrummet?"Och" en öl tack "på det lokala språket kommer inte bara att förbättra din erfarenhet, utan hjälper dig också att binda med lokalbefolkningen. Genom att lära sig några språkundersökningar visar du också de lokalbefolkningen som du uppskattar och värdesätter sin kultur.
  • Hälsning och fråga någon "Pratar du engelska?" På det lokala språket innan du byter till engelska kommer personen att uppskatta dig mer än att försöka prata direkt på engelska.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 3
    3. Klä för att passa in. Dina kläder är en av de första sakerna som en lokal kommer att märka om dig, så se till att du börjar på höger fot. Ibland kan dressing för att passa in blivit en säkerhetsansvar. Forskning ditt resmål och pack på lämpligt sätt. Se till att du respekterar ett lands kultur eller utbredd religiösa övertygelser med kläderna du bär där.
  • Minimera dina risker för fara genom att ha på sig lämpliga kläder som inte gör det uppenbart att du är en turist.
  • Om du besöker ett land där människor klär sig blygsamt eller formellt, undviker du tankar och flip-flops.
  • Om du är i ett land med starka religiösa övertygelser, undviker du med symboler som kan förolämpa sina medborgare. Till exempel, om du reser i Thailand, bär inte kläder som visar Buddha. Om du har en tatuering av Buddha, täcka den.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 4
    4. Hoppa över Big-City Hotel. Välj Bed and Breakfast-alternativ eller små landsbygdshotell. Dessa mindre alternativ är ofta mer personliga och autentiska. Fråga hotellets ägare eller chef vad de skulle göra med en ledig dag och uppleva en dag i ett lokalt liv!
  • Försök hyra en Airbnb eller Couchsurfing för en ännu närmare anslutning till den lokala kulturen.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 5
    5. Gör inte saker bara för att de är en stads "måste-se."Det kommer oundvikligen att vara ett" måste-se "eller" måste-göra "-post i någon stad eller ett land du besöker. Oavsett om det besöker Eiffeltornet i Paris, vandring Machu Picchu i Peru, eller kolla in Taj Mahal i Indien, motstå uppmaningen att gå eller göra dessa erfarenheter bara för att du känner att du "saknar" om du inte gör det.
  • Men om du verkligen vill uppleva något "turistiskt", håll dig inte tillbaka heller! Att vara en resenär handlar om att vara sant mot dig själv och dina önskningar.
  • Metod 2 av 4:
    Anslutning med lokalbefolkningen
    1. Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 6
    1. Fråga lokalbefolkningen för råd. Du behöver inte stoppa någon slumpmässig på gatan (även om du verkligen kan!) för att få råd från en lokal. Fråga dina taxichaufförer, bartenders och hotell concierges eller bed and breakfast värdar där de rekommenderar. Oavsett om du vill ha dagstur, mat, nattliv eller andra råd, kan lokalbefolkningen hjälpa till!
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 7
    2. Kopiera lokalbefolkningen. Din bästa indikation på att något inte är turistiskt är att hitta var lokalbefolkningen går och gör. Detta kan göra ditt liv svårare på något sätt, speciellt om du inte talar det lokala språket, men det är det bästa sättet att ha en äkta erfarenhet.
  • Till exempel, om du ser en stor samling av lokalbefolkningen, se var de går eller vad de är upp till. De kan vara på väg till ett sportspel eller lokalpark för en festival.
  • Hitta lokalbefolkningen spelar pickup fotboll och be att gå med. Sport är ett bra sätt att göra nya vänner!
  • I stället för att delta i opera eller teater, gå till en lokal musikalisk prestanda istället.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 8
    3. Delta i den lokala ekonomin. Undvik att köpa souvenirer på turistbutiker, eftersom de förmodligen inte gjordes av lokalbefolkningen och är därför förmodligen inte äkta för regionen. I stället leta efter lokalt gjorda hantverk. De kan vara lite dyrare, men om du vill ha en souvenir, kommer du att lämna med något mycket mer värdefullt än en massproducerad prydnad.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 9
    4. Prova gratis aktiviteter som cyklar och vandring. Dessa typer av aktiviteter förbises ofta under semestern på grund av behovet av att göra allt "viktigt" i en viss stad. Men cykling runt en stad ger dig en fantastisk utsikt över arkitekturen och en känsla för stadens liv och livskraft. På samma sätt kan vandring i skogar och parker vara ett vackert och avkopplande sätt att ansluta till kulturen.
  • Vissa städer har nu cykeldelningsprogram. Detta gör att du kan hämta en cykel på ena sidan av staden och släppa den av någon annanstans. Kontrollera om ditt resmål har det här alternativet!
  • Om du går någonstans mer lantlig, lokalisera lokala cykelbutiker som kan sälja cyklar. Fråga lokalbefolkningen eller ditt hotell concierge där du kan hitta en av dessa butiker.
  • Alltid se till att du tar med rätt vandringstillbehör före någon utflykt och planerar att vara tillbaka i civilisationen minst en timme före solnedgången.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 10
    5. Använd kollektivtrafik istället. Medan det kan vara frestande att taxi överallt, med hjälp av kollektivtrafik säkerställer att du känner EBB och flöde av en stads kultur. Gå, ta bussen, eller prova tunnelbanesystemet för en mer nedsänkt upplevelse.
  • Om du ser att alla tar samma utgång, gå av också, och se vad allt väsen handlar om!
  • Metod 3 av 4:
    Omfamna spontanitet
    1. Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 11
    1. Vara spontan. Håll din planering till ett minimum så att du kan gå med flödet och följa lokala rekommendationer. Du kanske har trott att du skulle spendera en vecka i en stad, bara för att hitta att du vill spendera fem dagar av de sju i en mindre stad på landsbygden som en lokal rekommenderad istället. Minimera tidigare planer hjälper dig att kunna gå där fancy tar dig!
    • Ibland kan denna typ av spontanitet vara dyr. Om du vill ha en billigare resa, nail ner rese och hotelldatum, men undvika att planera saker som turer eller utflykter, så du kan följa lokala rekommendationer när du kommer dit!
    • Planer är för turister, förändring av planer är för resenärer.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 12
    2. Säg ja."Om du stöter på olycka på vägen, eller om du gör en ny vän som är lokal mot området, kan de bjuda in dig att göra något med dem. Det kan vara så enkelt som middag eller så komplicerat som att resa någon annanstans, men om erbjudandet låter spännande, säg "Ja!"Inte bara kommer det att ge dig en mer autentisk upplevelse, men du kan bara snubbla på ditt livs resa.
  • Gå aldrig med någon om de får dig att känna sig obekväma. Lita på dina instinkter. Om du känner dig osäker, ursäkta dig själv (även om det är impolite) och hitta en allmän plats och stanna tills du kan hitta en vän eller polis.
  • Berätta alltid för någon där du ska, speciellt om du reser med en främling. Även om din nya vän inte har gjort något för att indikera att de inte är trovärdiga, är du bättre säker än förlåt!
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 13
    3. Resa ensam. Skjut dig utanför din komfortzon genom att resa ensam och förlita sig bara på dig själv och de vänner du gör under din resa. Ibland kommer du att göra tillfälliga vänner, annars kan de vara vänner du bor i kontakt via sociala medier eller meddelanden. Men ibland, reser ensam och möter någon annan i ett främmande ställe leder till en vänskap som kan vara en livstid.
  • Metod 4 av 4:
    Tar vägen mindre reste
    1. Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 14
    1. Ta tåget. När du tar tåget uppmanas du att titta på landskapet och uppskatta din omgivning. Ännu bättre väljer lokalbefolkningen ofta tåg istället för bussar eller plan, så ta dig över till matvagnen och börja göra några vänner! Du vet aldrig, någon du träffas på tåget kan helt ändra dina planer!
    • Fråga lokalbefolkningen där de ska, om de har några råd för saker att göra i regionen, och om deras erfarenhet i området.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turist steg 15
    2. Kör om du kan. Körning ger dig mer frihet att gå vart du vill utan att behöva förlita dig på specifika tågtider eller flygplatser. Bättre än körning kräver inte bokningsbiljetter i förväg, eller straffas du med höjda priser om du försöker köpa en biljettdag.
  • Observera att vissa länder kräver ett internationellt körkort innan du kan hyra en bil.
  • Bild med titeln vara en resenär och inte ett turiststeg 16
    3. Håll dig borta från motorvägarna. Vägar är ett bra sätt att få där du måste gå fort, men du kan lära dig så mycket mer om landets lek, geografi på den plats du besöker, och om det lokala livet om du håller fast vid små vägar. Be om råd och anvisningar, och var inte rädd för att gå vilse! Ibland är de bästa upptäckterna de oväntade.
  • Tips

    Du kan vara en resenär var du än går! Öva att vara en resenär genom att börja i din egen stat eller land.
  • Minimera att ta bilder och maximera fokus på erfarenheter istället!
  • Var inte rädd för att vara "uttråkad" eller inte ha "tillräckligt" att göra. Om du går tom för idéer, gå till ett lokalt café eller bar och skapa nya vänner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande