Hur man bokar ett äventyrssemester

En äventyrsfritt är mer aktiv och spännande än din genomsnittliga semester, som erbjuder naturlig skönhet och kulturell nedsänkning som du inte kommer att upptäcka någonstans nära den misshandlade banan. Förberedelser för din resa är en spännande, befriande upplevelse som kommer att markera början på ditt äventyr. Genom att bestämma vad det är du vill uppnå på förhand, förbereda sig för dina resor tidigt och slutföra dina bokningar, kommer du att vara redo att starta ditt äventyr när tiden kommer!

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in logistik
  1. Bild med titeln Acceptera din pojkvän
1. Bestäm om du vill äventyra ensam. Om du vill att din äventyrsfråga är fokuserad kring självutforskning och upptäckt kan du bara lära dig dig själv om dig själv. Besluta att njuta av ditt äventyrssemester själv så att du kan göra exakt vad du vill göra och gå exakt var du vill gå, med ekologiska erfarenheter som är specifika för dina intressen och behov.
  • Bild med titeln Acceptera din pojkvän
    2. Resa med en grupp om du vill dela din upplevelse. Att resa med en grupp vänner, eller till och med främlingar i en resegrupp, är ett bra sätt att dela ditt äventyr med andra. Kommunicera med vänner, familj eller en resegrupp när du planerar din gruppresa för att hålla alla som är involverade i planeringen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Washington Steg 8
    3. Skapa en budget. Analysera dina intäkter och kostnader för att skapa en ansvarsfull budget för din resa. Att ställa in en budget kommer att hålla dig från att spendera för mycket pengar, och hjälper dig att planera längden på din resa senare. Bestäm hur mycket pengar du kommer att vara villig och kunna spendera på din resa, ta hänsyn till hur mycket tid du kommer att ta av från jobbet.
  • Skriv ner hur mycket pengar du är villig att spendera och hålla numret i åtanke när du planerar äventyrsemester.
  • Bild med titeln Travel World Steg 2
    4. Sätta en tidslinje. Med din budget i åtanke bestämmer du hur länge du vill ha din äventyrssemester till sist. Om du redan har bestämt dig för en organisationslednadsgrupp, notera hur länge den guidade turen kommer att vara och planera längden på din resa i enlighet med detta. Planera att ge dig själv minst två dagar av resor, beroende på var du går.
  • Att skapa en perfekt tidslinje kommer att se till att du får ut det mesta av din resa, medan du inte är på ett ställe för länge.
  • Del 2 av 4:
    Välja din aktivitet
    1. Bild med titeln Bli nära vänner med killen du gillar steg 5
    1. Besluta om en enda eller gruppaktivitet för ditt äventyr. Om du vill ha din äventyrssemester att omge en sport eller aktivitet som du redan är specialiserade på, välj en enda aktivitet för att fokusera på. Du kan också välja en enda sport som du inte specialiserar dig ännu, men vill få mer erfarenhet av. Om du inte har en sport eller aktivitet du vill fokusera på specifikt, undersöka olika typer av aktiviteter, som vattensporter, som kajakpaddling eller luftsporter, som fallskärmshoppning och bestämma vilka som är mest tilltalande för dig.
    • Dessa äventyrssporter kan vara något du har gjort tidigare, eller något du aldrig har försökt tidigare.
  • Bild med titeln Kope med en klipig flickvän eller pojkvän Steg 16
    2. Välj en aktivitet som bäst underlättar ditt äventyr. Bestäm om du vill ha en kontrollerad resväg eller vill ha utrymme för att utforska och förändringar. Vissa aktiviteter kommer att underlätta mer kontrollerade äventyrsresor, som kajakpaddling eller forsränning, medan du kan planera en vandring på ett exotiskt läge för att underlätta en lösare struktur till din resa. Var noga med att välja aktiviteter som kan avnjutas i samma klimat.
  • Din äventyrsemester bör driva dina gränser och ta dig ur din komfortzon, men med en kontrollerad resväg kan du få ut det mesta av din resa.
  • Om du letar efter en lös, okontrollerad typ av äventyr, bestämmer en aktivitet som vandring eller camping.
  • Om du letar efter en mer strukturerad resa, välj aktiviteter som kan ledas av en reseorganisation. Dessa grupper kommer att skapa din resväg för dig och underlätta all din utrustning för dig.
  • Bild med titeln Gör en gyllene triangelkrets i Indien Steg 1
    3. Forskning guidade turer och vilka olika företag erbjuder. Besök webbplatser som TripAdvisor eller Eventure Travel Trade Association för att hitta de högsta betygsatta guidade turer och äventyrsgrupper. Gör en lista över dina bästa val, beroende på vilken aktivitet du vill uppleva på din äventyrssemester. Analysera turkoncernens resväg och jämföra det med dina egna behov.
  • Förstå vilka organisationer som passar dina behov bäst hjälper dig att bestämma om en plats senare.
  • Bild med titeln Travel With Mental Illness Steg 7
    4. Låt regionens kultur guidar dina resor. Om du inte har en viss stad eller stad i åtanke för din äventyrsfråga, undersök regionens kultur för att diktera vilka städer som bäst passar dina smaker och intressen. Du kan besluta att planera mycket löst så att du kan träffa lokalbefolkningen i regionen du besöker och tillåter dem att visa dig vad ditt äventyr kommer att bli.
  • Kommunicera med lokalbefolkningen under din äventyrs semester är ett bra sätt att ha en äkta erfarenhet.
  • Del 3 av 4:
    Hitta rätt plats
    1. Bild med titeln Observera en misstänkt någon på en Disney Cruise Steg 3
    1. Besluta om en plats som passar din verksamhet. Forskning olika platser på nätet, med din aktivitet under din sökning. Gör en lista med tre eller fyra platser med klimat som passar dina behov och organisera dem från bästa till värst. Kontrollera regionen för att se till att området är säkert och väljer en enda plats som bäst passar dina behov.
    • När du söker online använder du sökningar som "bästa ställen till kajak" eller "regioner med det bästa fisket."
  • Bild med titeln Gör en gyllene triangelkrets i Indien Steg 2
    2. Besök en välkänd plats om du vill veta vad du kan förvänta dig. Många regioner som specialiserar sig på äventyrsresor kommer att ha en lång historia av recensioner och feedback. Välj en region som är känd för en viss aktivitet och forskning hur platsen har mottagits tidigare. Den här metoden gör att du kan förbereda dig, eftersom andras feedback ger dig en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig.
  • Besök på Galapagosöarna om du letar efter en exotisk kryssning och dykning.
  • Hike Machu Picchu, Peru på en sju dagars utflykt.
  • Gå skidåkning i den berömda Whistler, Kanada med ett paket som inkluderar boende, skidpass och instruktioner om var du ska åka.
  • Bild med titeln Besök New York City Steg 1
    3. Planera dina resdatum baserat på lämplig säsong. När du har bestämt dig för en enda plats för din äventyrsfråga, forskning, som deras årstider är och bestämma vilken tid på året att besöka. Var medveten om skillnaden i säsong mellan norr och södra halvklotet. Beroende på din verksamhet kan vissa årstider inspirera väder som hämmar ditt äventyr.
  • Om du går på vandring eller bergsklättring, se till att du besöker en region under områdets vår eller sommarmånader för att undvika kallt väder.
  • Var noga med att besöka en region på vintern om du vill åka längdskidåkning eller isfiske.
  • Del 4 av 4:
    Slutföra dina planer
    1. Bild med titeln Flytta till Tyskland Steg 11
    1. Köp biljetter om du reser med flyg eller tåg. Med längden på din resa, söka efter de bästa flygpriset eller tågpriserna online via webbplatser som kajak eller priceline. Om du bestämmer dig för att använda en sökaggregat som kajak eller travelocity, tillåta webbplatsen att sammanställa flygpriserna i tre dagar före eller efter önskat resedatum.
  • Bild med titeln Flytta till Tyskland Steg 1
    2. Forskning Vilka typer av pappersarbete du behöver resa. Om du reser ut ur landet måste du ansöka om visum och ha ett giltigt pass. Online, hitta vilka dokument du behöver för att slutföra och ha till hands innan du reser så att du inte hänger upp på flygplatsen eller samtidigt som du går igenom tullen. Ta reda på om du behöver få några vaccinationer innan du går in i ett nytt land.
  • Vissa parker och nationella skogar kräver dag eller campingstillstånd, så köp dessa före din äventyrssemester.
  • Bild med titeln Utveckla din egen ritningsstil Steg 1
    3. Hitta bostäder och boende som bäst passar dig. För en autentisk upplevelse, använd tjänster som Airbnb att hyra ett rum eller ett hem i stället för mer traditionella hotell eller resort boende. Kontrollera webbplatser som KAYAK eller Momondo för att hitta de bästa priserna på hotellrum nära ditt äventyrsresmål.
  • Bildtiteln låtsas du pratar i telefonen Steg 8
    4. Kontakta ditt hotell eller bostads värd direkt innan du lämnar. Det bästa sättet att veta om du har tagit hand om all nödvändig logistik innan du lämnar för din äventyrssemester är att tala direkt med dina olika bostadsorganisationer. Om du bor på mer än en plats, kontakta varje värd och fråga om det finns något du har lämnat för att bekräfta din bokning, eller om det finns något specifikt måste du bevisa ditt köp och bokning.
  • Talar direkt med en representant för ditt hotell, vandrarhem eller delat rum gör det också möjligt att mäta värdens legitimitet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande