Hur man blir en certifierad medicinsk biller

Medicinska Billers är professionella som översätter en sjukvårdstjänst till ett faktureringskrav för dig eller ditt försäkringsbolag. Du kan överväga en karriär inom detta spännande fält, vilket kan optimera intäkterna för en läkarkontor eller övning. Eftersom människor alltid går till doktorn betyder det att du inte bara har bra jobbutsikter, men skulle också låta dig arbeta med läkare, patienter och olika företag. Men du kan vara osäker på hur man bedriver den här karriärvägen. Genom att få certifierad och praktisk erfarenhet och sedan jobba med olika jobb kan du bli en certifierad medicinsk biller.

Steg

Del 1 av 3:
Få certifierad och praktisk erfarenhet
  1. Bild med titeln utveckla självförtroende och påverka människor med offentligt talande steg 4
1. Känna igen dina alternativ. Du behöver inte certifiering för att arbeta som medicinsk biller. Det är dock en bra idé att överväga att få certifiering via oberoende organisationer eller en av de två primära medicinska faktureringsorganisationerna, American Health Information Management Association (Ahima), American Medical Fakturing Association (Amba) eller American Academy of Professional Coders. Inte bara kommer dessa program att ge dig den nödvändiga utbildningen att vara en medicinsk biller, men de erbjuder också kurser för att göra dig till en mer grundlig och effektiv medicinsk biller. Detta kan översätta till ett bättre jobb för dig.
  • Överväga att bli certifierad med ett av de två primära nationella programmen, som erbjuder kurser om att vara en medicinsk biller, men stödja kurser om att vara en medicinsk kodare, datakoder och affärsmetoder.
  • Var medveten om att många samhälls- och tekniska högskolor och universitet erbjuder 2 eller 4 års program för att vara en certifierad medicinsk Biller. Möt med en antagnings professionell för att diskutera dina alternativ och se om den medicinska faktureringskursen slutar med certifiering genom en av de nationella organisationerna. I många fall kommer dessa examensprogram att förbereda dig för att sitta för en av de nationella certifieringsexamen.
  • Bild med titeln Bli en marknadschef Steg 5
    2. Få erforderlig utbildning. På ett minimum behöver du ett gymnasiet diplom eller GED för att vara en medicinsk biller. Vissa program, som AAPC, kräver en associerad examen och kurs i anatomi, fysiologi eller andra relaterade områden. Slutligen kan du också behöva yrkesutbildning för att få din certifiering.
  • Ta reda på vilken typ av medicinsk fakturering du vill göra. Om du bara vill skapa medicinska räkningar kan du anmäla dig till online-program som Ahima och AAPC. Men om du vill arbeta i en mängd olika miljöer som ett sjukhus eller doktors kontor, behöver du mer utbildning som också är tillgänglig från dessa organisationer samt lokala högskolor och tekniska skolor.
  • Anmäl dig i alla nödvändiga kurser och överväga att lägga till klasser som kommer att öka din grundläggande kunskap. Var medveten om att de fler klasserna du tar, desto mer kostar det dig. Överväga att ansöka om vad du har råd och ökar din utbildning som du har råd med det.
  • Bild med titeln Lär Litteratur till högskolestudenter Steg 18
    3. Registrera dig för ett certifieringsprogram. Tänk på de olika programalternativen inklusive oberoende certifieringsprogram och erkända program som AAPC eller AHIMA. Varje program har olika utbildnings- och certifieringskrav, men de består i allmänhet av de grundläggande komponenterna i utbildningen och en certifieringsundersökning. Granska varje programs funktioner för att se vilka som passar dina önskemål och behov för att vara en medicinsk biller. Tänk på faktorer inklusive kostnad och tidsramen för att erhålla certifiering..
  • Anmäl dig i ett certifieringsprogram antingen på AAPC eller Ahima-webbplatser. Dessa kan också peka dig på anslutna program i ditt område.
  • Ge någon information som är nödvändig för att anmäla. Detta inkluderar i allmänhet din personliga information, pedagogisk och professionell bakgrund, och allt annat som kan vara relevant för din önskan att vara en medicinsk biller. Du kan också behöva bli medlem i den certifierande organisationen. Slutligen, betala eventuella kursavgifter som krävs av programmet.
  • Bild med titeln Lär Litteratur till högskolestudenter Steg 2
    4. Uppfylla utbildningskrav. När du har registrerat dig för ett utbildnings- och certifieringsprogram måste du möta utbildningskrav som kurs och delta i webinars för att kunna ta certifieringsexamen. Ditt kursarbete hjälper dig att inte bara skicka certifieringsexamen, utan också optimalt utföra dina uppgifter som en medicinsk biller.
  • Följ de kursskrav som anges i ditt utbildningspaket. I allmänhet innefattar dessa element som att tilldela lämpliga medicinska koder för specifika diagnoser och förfaranden som utförs av läkare, färdighet med ett brett utbud av tjänster, inklusive ledning och anestesi, kunskap om medicinska kodningsriktlinjer och föreskrifter, som vet hur man integrerar kodning och betalningsändringar i ett befintligt system, och kunskap om terminologin som används i ett medicinskt kontor.
  • Bild med titeln Lär Litteratur till högskolestudenter Steg 12
    5. Gör en praktikplats. Vissa program kan kräva praktisk erfarenhet som en del av sitt utbildningsprogram. Om din, överväga att göra en praktik eller arbeta i ett medicinskt kontor för att få praktisk erfarenhet som kan öka din utbildning och hjälpa dig att klara certifieringsexamen. Dessutom kan en praktikplats öppnas för dörren för dig till framtida anställning.
  • Tala med en karriärrådgivare, lokal doktors kontor, eller dra på ett professionellt nätverk om att få praktisk erfarenhet. Fråga om de bästa arbetena för dina specifika utbildnings- och certifieringsmål.
  • Var medveten om att många organisationer överväger två års erfarenhet som en medicinsk biller som är nödvändig för att klara certifieringsexamen.
  • Bild med titeln Stoppa ett skilsmässa steg 4
    6. Skicka in en ansökan om certifiering. När du har avslutat dina utbildnings- och pre-certifieringskrav, skicka in en ansökan till din certifieringsorganisation för att ta certifieringsexamen. Kontrollera organisationens hemsida för att få exakta tillämpningskrav.
  • Planera ett examensdatum från alternativen i ditt område. Kom ihåg att du måste delta i en tentamen med en proctor på en fysisk plats.
  • Få några bokstäver av rekommendation och arbetsgivare Verifiering Du måste ta provet.
  • Betala eventuella extra avgifter som är nödvändiga för att sitta tentamen.
  • Bild med titeln Deal med examen stress steg 16
    7. Förbered dig för din certifieringsexamen. När du har ansökt om att ta certifieringsexamen måste du ta det för att få din medicinska Biller-certifiering. Du bör studera före tentamen för att förbättra dina chanser att passera på det första försöket.
  • Träffa klasskamrater eller delta i organisationens lokala kapitelmöten för att möta personer med vilka du kan studera. Du kan hitta att du lär dig mer genom att studera som en grupp än om du studerar ensam.
  • Använd de senaste kodningsböckerna för att studera för tentamen. Dessa resurser uppdateras varje år och använder inte rätt volym kan hindra din förmåga att passera. Var noga med att studera en mängd olika ämnen för din examen. Många tentor kommer att ha frågor om följande områden: anatomi, medicinsk terminologi, informationsteknik och datorer, kodning, försäkring, bedrägeri och missbruk, överensstämmelse och hälsolag.
  • Bild med titeln Deal med examen stress Steg 3
    8. Ta certifieringsexamen. I de flesta fall kommer du att ta provet på ett angivet läge, men vissa program kan låta dig ta certifieringsundersökningen online. Efter schemaläggning av tentamen och förbereder dig själv, sitta provet i en tid du känner dig bekväm. Se till att du betalar några avgifter på framsidan så att du kan komma in på arbetsmarknaden så fort som möjligt.
  • Verifiera en undersökningsinformation du får från certifieringsorganisationen. Du kan få denna elektroniskt eller via post. Var noga med att notera namnet på din proctor och telefonnummer för att verifiera examensinformation.
  • Få dina examensresultat mellan 7-10 dagar efter att du sitter i provet. Resultaten är allmänt tillgängliga online och via post.
  • Var medveten om politik om du misslyckas provet. En del organisation kommer att kräva att du betalar en avgift varje gång du tar provet. Du kan också behöva vänta på en viss tidsperiod mellan tentor.
  • Bild med titeln Acceptera en workaholic man Steg 8
    9. Uppdatera din certifiering. Beroende på din certifierande organisation måste du recertify dina färdigheter varje par år. Detta hjälper dig att hålla dig ovanpå kodande utveckling och trender och behålla ditt professionella utseende.
  • Överväga omprövningsbehov när du startar din utbildning och certifieringsprocess. Du behöver i allmänhet ett visst antal fortsatta utbildningsenheter för att få din omprövning. Du kan också behöva ytterligare kurs.
  • Ge någon dokumentation och betala eventuella avgifter som behövs för omvärdering. Du kan behöva visa följande information: Kodning av självbedömningar, bevis på att få fortbildningskrediter, deltagande i godkända och kvalificerade fortbildning och bevis på avgifter.
  • Del 2 av 3:
    Hitta arbete
    1. Bildbeteckningen blir en berömd dansare steg 10
    1. Ansök om jobb. Som en certifierad medicinsk Biller har du möjlighet att arbeta i olika yrkesmiljöer. Beroende på dina önskemål och erfarenhet kan du arbeta på ett sjukhus, doktors kontor eller med en annan vårdgivare.
    • Skicka avsiktsförklaringar till lokala arbetsgivare om ditt intresse för att arbeta för dem och dina referenser. Till exempel, kontakta lokala sjukhus och fråga om de letar efter någon med din certifiering och färdigheter.
    • Fråga med medicinska billers i ditt lokala område om de känner till några jobbmöjligheter.
    • Kontrollera webbplatser för professionella organisationer som Amba, AAPC och Ahima för jobbförteckningar.
    • Registrera dig själv med en headhunter eller placeringsbyrå för att hitta möjligheter som en medicinsk biller.
  • Bild med titeln Stoppa ett skilsmässa steg 7
    2. Vara en volontär. Om du nyligen är certifierad och letar efter ett jobb, överväga volontärarbete under din downtid. Välj ett sjukhus, doktorsbyrå eller en annan anläggning där du tror att du kanske vill arbeta. Detta kan hjälpa dig att bygga ditt nätverk av kollegor och kan också varna dig till jobbmöjligheter snabbare.
  • Överväg volontärarbete som ett sätt att få värdefull praktisk erfarenhet och göra inroads i det medicinska faktureringsprofessionen. Kom ihåg att det också kommer att se bra ut på ditt CV.
  • Bild med titeln Arbeta för ESPN Steg 13
    3. Nätverk med andra faktureringspersonal. Möte andra medicinska billers kan utöka din kunskap om yrket och hjälpa dig att hitta arbete. Delta i workshops, lokala kapitelmöten och nationella konferenser när du får chansen.
  • Gå med i lokala och nationella medicinska billerorganisationer som Amba, AAPC och Ahima. Dessa organisationer har lokala kapitel, regelbundna möten, nationella konferenser och evenemang där du kan träffa andra certifierade medicinska billers.
  • Del 3 av 3:
    Med tanke på en karriär som medicinsk biller
    1. Bild med titeln Beräkna medicinska faktureringskostnader Steg 5
    1. Informera dig om medicinsk fakturering. Om du vill ha en karriär i medicin, men inte vill vara läkare, överväga att arbeta som medicinsk biller. Att hjälpa en medicinsk anläggning att köra smidigt kan vara mycket givande. Det låter dig arbeta med läkare, patienter och andra som försäkringsbolag.
    • Att ge hjälp kan vara mycket givande inte bara för dig, utan också för de människor som ditt arbete stöder.
    • Var medveten om att medicinsk kodning kan ha några känslomässiga krav. Du kanske måste betala för allvarliga förhållanden som cancer eller dödsfall. Detta kan störa dig. Du kan också behöva positivt manövreringsdynamik eller situationer som involverar patienter, sjukvårdspersonal och försäkringsbolag. Om du gillar att arbeta med och hjälpa människor, kan det vara ett bra alternativ för dig.
  • Bild med titeln Beräkna medicinska faktureringskostnader Steg 12
    2. Se till att du uppfyller grundläggande krav. Du behöver speciell utbildning och utbildning för att vara en certifierad medicinsk Biller. Att se om du möter grundläggande utbildningskrav och har rätt personlighetsdrag kan hjälpa dig att räkna ut om det här är rätt väg för dig.
  • Överväga att skugga en medicinsk biller för en dag så att du kan få en bättre känsla av vad en typisk arbetsdag medför.Var noga med att ställa frågor om personens karriärväg och eventuella saker som de gillar och ogillar om yrket.
  • Var medveten om att du behöver åtminstone ett gymnasiet eller GED för att anmäla sig till en kurs. Du behöver vidareutbildning och praktisk erfarenhet för att få certifiering.
  • Bild med titeln vara i ett åldersgap förhållande steg 4
    3. Fråga hur karriären passar din livsstil. Att vara en medicinsk biller kan vara mycket givande, men har också krav som att sitta i långa timmar och dechiffrera dålig handstil. Att räkna ut om du kan ta den här karriärvägen och behålla din livsstil kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av certifiering du vill ha. Fråga dig själv några av följande frågor:
  • Vilka är de möjliga fysiska kraven? Du kanske behöver jobba sent på kvällen, stirra på dataskärmar i långa timmar, eller sitta i timmar i taget.
  • Passar medicinsk fakturering min personlighet? Arbeta med läkare, försäkringsbolag, och patienter är en stor del av att vara en medicinsk biller. Detta kan vara ett bra alternativ för dig om du gillar att arbeta med människor och i det medicinska yrket.
  • Hur passar medicinsk fakturering min livsstil? Medicinska billers är nödvändiga för hälso- och sjukvård eller medicinsk anläggning och i många fall kan du kanske ställa in dina timmar enligt ditt schema. Du kan behöva jobba mer i tider med högt behov, men kommer också att få förmåner som semestertid.
  • Ska jag göra tillräckligt med pengar? Medicinsk fakturering är ett snabbt växande yrke och det betyder att du inte borde ha svårt att hitta ett jobb. För närvarande är den genomsnittliga lönen för medicinska billers i USA $ 34.000. Beroende på vilken anläggning där du arbetar, kan du också få hälsofördelar utöver din lön.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande