Hur man blir en musikjournalist

Musikjournalistik är ett snabbt, spännande yrke som erbjuder dem som äter, sover och andas musik en chans att bli involverad på insidan. Det är inte ett enkelt företag att bryta sig in, dock. Tävlingen är hård, och det kan vara skrämmande att veta vart man ska börja. Du måste ha en passion för musik, hålla dig informerad om alla de senaste nyheterna och utgåvorna och vara villiga att ägna din tid och energi för att utveckla dina skrivförmåga. Med tålamod, en positiv attityd och mycket hårt arbete, kan du inse din dröm om att vända musikvärderingen i din karriär.

Steg

Del 1 av 3:
Bygga de nödvändiga färdigheterna och utbildningen
  1. Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 1
1. Börja skriva musikrecensioner. Det första du ska göra när du har bestämt dig för att börja en karriär i musikjournalistik börjar bygga erfarenhet gör det du vill göra: skriver om musik. Provera upp recensioner av dina favoritalbum och spela in dina tankar om live-shows. Utveckla ett öga för detaljer och ta ditt eget arbete på allvar, även om du bara gör det på en amatörnivå.
  • Tänk på dina tidiga recensioner som träning. Syfte att uttrycka dina idéer på ett tydligt och engagerande sätt. Gör varje stycke säga något, även om ingen läser den.
  • Ju mer du vet om den musik du granskar, desto bättre. Med ett större kunskapsområde kan du bättre göra objektiv kritik och jämförelser och noll på vad som är bra och dåligt om en sång, album eller prestanda.
  • Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 2
    2. Stanna aktuell på musikrelaterade nyheter. Journalistik är ett dygnet runt jobb - detsamma gäller för kritiker i musikbranschen. När du inte skriver om musik, bör du undersöka den. Håll dig uppdaterad om de stora konstnärernas aktiviteter, uppmärksamma stora meddelanden och hämta nya utgåvor när de kommer ut. När du undersöker nyheter om musikvärlden, är du gruvdrift för material att använda i ditt arbete.
  • Forskning är en viktig del av alla journalists dagliga uppgifter, och kan vara ännu mer tidskrävande än att faktiskt skriva.
  • Bilden med titeln Bli en musikjournalist Steg 3
    3. Läs High Profile Music Publications. Bli en ivrig läsare av de stora utskriftsgranskarna som rullande sten, liksom online publikationer som Pitchfork och Stereogum. Dessa nyhetsställen ger dig en uppfattning om den stil och innehåll som redaktörer letar efter. Du kommer också att lära dig mer om musik i processen, vilket hjälper dig på väg att bli expert på ditt hantverk.
  • De artiklar som publiceras i inflytelserika källor tenderar att vara det bästa av deras slag. Vad står ut för dig om deras stil och meddelande? Vad verkar de ha gemensamt?
  • Vara på utkik efter karriäröppningar med de publikationer du läser.
  • Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 4
    4. Tjäna en examen i journalistik eller kommunikation. Överväg att anmäla sig till ett skrivfokuserat kandidatexamen på ditt lokala community college eller universitet. Även om det inte är absolut nödvändigt att hålla en examen för att lyckas som en musikkritiker, kommer det bara att lägga till dina uppgifter. Den typ av arbete du gör i skolan kommer också att stärka dina språkkunskaper och kan till och med ge möjligheter att göra kontakter som kommer att kunna hjälpa dig i framtiden.
  • Om ett anställningsval någonsin kommer ner till dig eller någon annan, med en examen kan vara bara den kant du behöver för att vinna ut.
  • Bestäm om tiden och kostnaden för att gå till skolan skulle vara värt det, eller om du skulle vara bättre med din energi för att bygga praktisk erfarenhet. Många anmärkningsvärda musikjournalister har stigit till toppen av sitt fält utan fördel av en högskoleexamen.
  • Del 2 av 3:
    Få erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir en musikjournalist Steg 5
    1. Förfina din skrivstil. Skriv mycket. Övning ger färdighet. Koncentrera sig på att komponera klämmor (kritiska bitar som inkluderar recensioner, intervjuer, funktioner och redaktioner) med en kortfattad, stansig stil som kommer att fånga människors uppmärksamhet och få dem att notera. Lär dig hur du skriver snabbt för att simulera arbeta under en tidsfrist. Återuppta listor är en bonus, men inget betyder mer till anställningsdirektörerna på musikpublikationer än hur fasta en bidragsgivare är.
    • Observera vad du tycker om de artiklar du läser på prestigefyllda webbplatser och tidskrifter och försök att införliva dessa drag i ditt eget skrivande.
    • Ditt skrivande ska säga något unikt om själva musiken.
  • Bildbeteckningen blir en musikjournalist Steg 6
    2. Bygg din portfölj. Så snart du har börjat skriva clips, kompilera dem i en portfölj som du kan visa upp till berörda parter. Att ha prover av ditt arbete som samlats på ett ställe gör det enkelt för potentiella arbetsgivare att bedöma din stil och avgöra om du skulle vara en bra passform för deras publikation. Välj ditt starkaste arbete för att gå in i din portfölj. När du har börjat ansöka om arbete kan du skicka in val för att följa med din arbetslivserfarenhet.
  • Starta en blogg. Majoriteten av musikjournalistik utförs via Internet idag. En väl utformad, populär blogg med en minnesvärd titel som är full av gott skrivande kommer att fungera som en lovordportfolio själv.
  • Det är bra om det mesta av ditt skrivande publiceras online, men med fysiska kopior av ditt arbete som du kan dela ut är en bestämd fördel.
  • Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 7
    3. Bli involverad i din lokala musikscene. Upprätta ett rykte i din stad genom att sätta dig på frontlinjen i din lokala musikscene. Vara närvarande i varje show du kan och var noga med att ställa ner dina tankar. Detta är ett utmärkt sätt att börja möta andra journalister, musikchefer och även konstnärer själva. Vissa städer har även små tidskrifter som specialiserar sig på att täcka lokala musiker och arenor. Att arbeta för eller med en av periodikalen skulle vara ett bra sätt att bryta sig in i verksamheten.
  • Om en publikation som är värt att skriva för inte finns i ditt område, skapa en dig själv. Zines är fortfarande ganska populära i nisch- och underjordiska musikscener, och du kan cirkulera dem där du tror att de får mest uppmärksamhet.
  • Bilden med titeln Bli en musikjournalist Steg 8
    4. Skicka dina klipp till olika webbplatser och tidskrifter. När du tror att ditt arbete är tillräckligt bra för att läsas av en större publik, skicka det till inlämningsavdelningarna för olika musiknyheter. Detta kan innehålla utskriftskällor och online-publikationer. Berätta lite om dig själv och din passion, och var noga med att inkludera prover av de klipp du har jobbat på. Om en redaktör tycker att du skulle göra en tillgång till publikationen, kommer de sannolikt att anställa dig.
  • Vet vem som ska komma i kontakt med och var du ska skicka ditt arbete. Du kommer att visas mer professionell och organiserad än om du mattor bomb varje e-postadress du stöter på med att skriva prover.
  • Var inte rädd för att göra kalla samtal till en publikation du vill arbeta för, eller helt enkelt dyka upp. Det kommer att lyfta fram din ambition och klargöra att du är villig att göra vad som krävs för att komma till var du vill vara.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din karriär
    1. Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 9
    1. Göra branschkontakter. Smida vänliga professionella relationer med de människor du kommer i kontakt med medan du börjar. Försök att komma ihåg varje namn och ansikte du stöter på, som du aldrig vet när någon kan hjälpa dig med linjen. Var snäll, artig och lätt att arbeta med. När människor bevittnar hur allvarligt ditt intresse för musik är, kommer de att hålla dig i åtanke när det är viktigt att jobba.
    • Framgång handlar inte om vem du vet, men det kan definitivt hjälpa till att vara välansluten. Det gör aldrig ont för att ha för många vänner.
    • Vara ivriga att utföra favoriter för människor när du har chansen. De kan kunna återvända till gynnet genom att ge dig ett ben upp.
    • Gör ditt bästa för att göra ett bra intryck. Folk kommer ihåg vem de gillar ... och vem de inte tycker om.
  • Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 10
    2. Erbjud dina tjänster frilans. Du får inte anställas med en välrenommerad publikation direkt, men det betyder inte att du inte kan leva som en musikjournalist. Håll produktionsklipp och leta efter platser där du kan hitta frilansarbete. Många webbplatser och mindre utgivare accepterar gästbidrag. Det kan vara svårt att hitta konsekvent arbete som frilansmedel, och du får inte få betalt mycket, men inte avskräckas. Det viktiga är att hålla ditt namn där ute och få så mycket exponering som du kan.
  • Att skriva frilans kan vara ett bra sätt att komplettera din inkomst som journalist. Du kan till och med kunna hitta tillräckligt med arbete för att omvandla det till en heltids konsert.
  • Det kan också finnas möjligheter att använda dina skrivkunskaper för att komma med BIOS och pressmaterial för sig själva musikare själva. Kontakta en konstnär eller deras representation direkt för att se om de kunde använda dig.
  • Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 11
    3. Sätt i tid med ett musiknyheter. Om du är lycklig att erbjuda ett jobb på en publikation på musik, har du redan en fot i dörren. Spänna ner och förbered dig för att arbeta dig upp i ledningarna. Var lojal och engagerad i ditt lag och alltid se till att du lägger ut ditt bästa arbete. Dina ansträngningar kommer inte att gå obemärkt. Efter att du har tjänat någon tid, kan din vara en av de namn som kastas i hatten för en höjning eller kampanj.
  • Håll en positiv attityd och vara produktiv, även om du måste börja i postrummet eller göra kaffe. Din personlighet och arbetsetik kommer att vara de största faktorerna i hur långt du går.
  • Leta efter sätt att ständigt förbättra dig själv så att ditt arbete fortsätter att stå ut även efter att du har etablerat dig själv.
  • Bild med titeln Bli en musikjournalist Steg 12
    4. Bli en redaktör. Redaktör är den mest eftertraktade positionen för de flesta journalister. Om du arbetar tillräckligt hårt för tillräckligt länge, når du redigeringsnivån ett uppnåeligt mål. Som redaktör har du befogenhet att välja artiklar för publicering, övervaka arbetet med personalförfattare och till och med författare specialintresse på ämnen av ditt val. Redaktörer står också för att ta emot många andra förmåner, inklusive gratis konsertintag, backstage passerar, förskott nyheter och musikutgåvor och chanser att intervjua konstnärer.
  • När du är en redaktör, kommer din erfarenhet att tala för sig själv. Du kommer att kunna ta dina talanger till andra nyhetsställen och publikationer som du tycker är lämplig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Även om du inte kan landa ett betalande jobb direkt, kanske du kan hitta en lokal publikation som behöver praktikanter för att hjälpa till med sin verksamhet. Intning på en av dessa platser kommer att bekanta dig med att skriva, redigera och publicera.
  • Dina artiklar ska göra mer än bara beskriva den musik du granskar. Kunna erbjuda läsare kvalitativa sammanfattningar av musikutgåvor och föreställningar som kommer att förbättra sin lyssningsupplevelse.
  • Var beredd att få kritik för dina synpunkter, speciellt om du delar dem öppet på en blogg. Smaker skiljer sig, och inte alla kommer att hålla med dig. Dö-hårda fans kommer att vara särskilt outspoken för att försvara de konstnärer du skriver om.
  • Lär dig att skriva om många olika typer av musik, snarare än att specialisera på en enda genre. Du har större sannolikhet att hitta arbete, bli publicerad och läs om du kan diversifiera din expertis.
  • Om möjligt, ta kontakt med andra musikjournalister på en lokal nivå och fråga dem om pekare om hur man startar en karriär som kritiker. De flesta av dem fick sin start på samma sätt som du gjorde, och de kommer troligen att vara glada att hjälpa en annan aspirerande författare.
  • Varningar

    Musikjournalistik är en bransch som består huvudsakligen av frilansmedel. Medan vissa uttag har dedikerade personalförfattare skickas de flesta material av deltidsbidragsgivare. Som ett resultat kan det vara svårt att göra en långsiktig, dedikerad position.
  • Förvänta dig inte att bli rik som en musikjournalist, särskilt när du först börjar. Författare betalas ofta blygsamma summor för sina clips, och frilansarbete kan vara knappa. Du kan erbjudas en chans att få ditt skrivande publicerat, men för lite eller ingen lön. Omfamna varje tillfälle att få ditt arbete sett. När du är lite mer känd kan du ta dina talanger till större publikationer och förvänta dig bättre lön.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande