Hur man blir en bokredaktör

Det finns fler författare än det någonsin varit i historien, och alla kan dra nytta av en redaktör. Förlagsföretag följer verkligen denna filosofi, tilldela redaktörer till manuskriptet från det första beslutet att acceptera det, hela vägen till den slutliga layouten innan du skriver ut. Att bli en del av den processen kan ta år av hårt arbete, men du kan ta ditt första frilansredigering jobb länge innan det.

Steg

Del 1 av 2:
Tjäna kvalifikationer
  1. Bild med titeln Bli en bokredaktör Steg 1
1. Tjäna en universitetsexamen. Arbetsgivare föredrar kandidater med en fyraårig kandidatexamen i ett skrivt tunga ämnen som engelska, kommunikation eller journalistik. Om möjligt, ta kurs som inkluderar massmedia och tvärmedia studier. Vissa institutioner erbjuder även program fokuserade specifikt på redigering och publicering.
  • En affärs- och marknadsekonomi är mycket relevant för publiceringsvärlden, men du måste komplettera den med skrivupplevelse.
  • Bild med titeln Bli en bokredaktör Steg 2
    2. Träna dig själv för att använda publiceringsprogram. Program som Adobe InDesign eller Microsoft Publisher är vanliga i boken Publishing World. Lär dig själv hur du använder dessa på egen tid, och du har en fördel när du ansöker om redaktör. Ditt framtida jobb kommer också sannolikt att innehålla tung användning av Microsoft Words "spåra ändringar" funktion.
  • Många redaktörer arbetar med digitala multimediaprojekt. Ytterligare utbildning i innehållshanteringssystem och grafik- eller videoredigeringsprogram kommer att öppna upp fler arbetstillfällen. Ditt eventuella mål är bokredigering, men det hjälper till att ha andra alternativ när du går in i fältet.
  • Studenter kan vara berättigade till rabatter på den här programvaran.
  • Bildbetaget blir en bokredaktör Steg 3
    3
    Stärka dina skrivförmåga. Redaktörer är experter på språk och kommunikation. Arbeta på din egen blogg, roman eller annat skrivprojekt ger praktisk erfarenhet av att forma stil och form. Många framtida redaktörer börjar sina karriärer som författare, så en portfölj av färdigt arbete kan hjälpa dig att komma in i fältet.
  • Ett skriv- eller redigeringsposition med din högskola eller en studentmagasin är ett bra sätt att få erfarenhet.
  • Om du vill redigera fiktion eller memoarer är personlig erfarenhet av att skriva i denna genre ovärderlig. Överväg att registrera sig i relevanta skrivkurser om det här är din dröm.
  • Bildbetaget blir en bokredaktör Steg 4
    4. Sök publicering av praktikplatser. Under sommaren eller efter har du examen, söka praktik på ett förlag. Leta efter dessa möjligheter på webbplatser som bokjobs, utgivare Marketplace, Mediabistro och Publishers Weekly- och i utskriftspublikationen Författarens marknad.
  • De flesta publicerings praktikplatser är obetalda och koncentrerade sig i en handfull städer (cirka 20% av allt du.S. Redaktörer arbetar i New York). Det finns undantag, men förbered dig för en grundlig sökning om finanserna begränsar dig till betalda eller lokala möjligheter.
  • Leta efter publicering av hus som specialiserar sig på genrer du tycker om att läsa. Du kan söka efter det här online ("Cookbook Publishing"), eller till och med titta på upphovsrättssidan av dina favoritböcker för att ta reda på vilka företag som publicerade dem.
  • Följ förlagshus och redaktörer på Twitter för att hålla sig informerad om framtida möjligheter. Var inte rädd för att fråga dem om råd under din sökning.
  • Bild med titeln Bli en bokredaktör Steg 5
    5. Tänk på ett korrekturläsande seminarium. Dessa en-dagars workshops lär dig grunderna för korrekturläsning för hand och på en dator, inklusive hur man skriver korrekturläsningsmärken. Detta kan vara värdefullt om du har varit ute av skolan ett tag, eller om du saknar erfarenhet av ett skrivt tungt fält.
  • Bild med titeln Bli en bokredaktör Steg 6
    6. Köpreferensverk. Mest du.S. Förlagsbolag är beroende av de senaste utgåvorna av Chicago manual av stil och Merriam Webster`s Collegiate Dictionary. Hänvisa till dessa ofta som du skriver eller redigerar för att förbättra ditt grepp om stavning, skiljetecken och stilistiska regler.
  • Utanför U.S., Titta på jobblistor från att publicera hus för att identifiera vilka stilhandböcker som används i ditt område.
  • Del 2 av 2:
    Bli en redaktör
    1. Bildbeteckningen blir en bokredaktör Steg 7
    1. Arbeta som ett korrekturläsande temp. Korrekturläsning för ett tempbyrå är ett av de enklare sätten att få redigering av erfarenhet utan föregående arbetshistoria. Du kan arbeta för advokatbyråer i stället för ditt drömpublicering, men du kommer att bygga ditt CV och färdigheter.
  • Bildtiteln Bli en bokredaktör Steg 8
    2. Nätverk online för frilansarbete. Konkurrens för redigering av inresa nivå är hög. Om du inte har turen att landa ett permanent jobb direkt, måste du förlita dig på frilansarbete eller till och med frivilliga projekt. Ord av mun (eller "Ord av e-post") är extremt viktigt i detta skede. Sätt ansträngningar i en aktiv, professionell online-närvaro:
  • Visa ditt arbete på en personlig webbplats, byggd med sökmotoroptimering tekniker.
  • Främja dig själv på sociala medier.
  • Bidra till diskussioner i online-redigeringskoncerner på LinkedIn, Facebook eller Professional Editor Association webbplatser.
  • Bildbetaget blir en bokredaktör Steg 9
    3. Börja med akademiskt arbete. Universiteter och akademiska pressar publicerar böcker avsedda för små publik som är vana vid tätt, svårt språk. Många av sina kopieringsredigering av jobb fokuserar bara på grundläggande grammatik och stavning. Detta gör det till ett bra val för nybörjare, som kanske inte har erfarenhet av strukturell eller stilistisk redigering.
  • Bild med titeln Bli en bokredaktör Steg 10
    4. Ansök om redaktionella assistentjobb. Eftersom din lista över redigerade verk växer, möter du fler personer i publicering och utvecklar den erfarenhet du behöver för ett permanent jobb. Kontrollera dina drömpubliceringsbolags webbplatser ofta för jobbposter och delta i redigering och publicering av konferenser där du kan träffa arbetsgivare ansikte mot ansikte. När en av dem anställer dig, kommer det förmodligen i rollen som redaktionsassistent. Arbetet kan innehålla korrekturläsande manuskript (utföra den slutliga översynen efter att huvudredigerna är färdiga), mäter om oönskade manuskript är publicerbara och bistår resten av personalen i den dagliga organisationen.
  • Bilden med titeln Bli en bokredaktör Steg 11
    5. Förskott till full redaktör. Detta tar ofta fem till sju år i branschen. Under denna tid flyttar du från redaktionell assistent till assistentredigerare, sedan associerad redaktör, äntligen till en full redigeringsposition. Det finns flera olika roller du kan styra dig själv mot, även om inte alla förlagshus separerar dem helt:
  • Förvärv Redaktörer eller Commissioning Editors Rekrytera författare till förlaget, söker nya bästsäljare.
  • Utvecklingsredaktörer arbetar noggrant för att förbättra bokens övergripande struktur, biträdd av linjedigerare som arbetar i mindre skala.
  • Tekniska redaktörer använder specialkunskaper för att redigera verk relaterade till vetenskap, matematik och teknik.
  • Produktionsredaktörer övervakar manuskriptets slutliga stadier, hanterar kopieringsmän och typerna.
  • Tips

    Delta i professionella föreningar och organisationer för redaktörer. Du kan göra nätverkskontakter och hålla sig ajour med olika jobböppningar i redigeringsfältet.
  • Om du är självmotiverad och disciplinerad, kan du vända frilansredigering i hela din karriär. Många förlagshus hyra frilansare för det mesta av sitt copyediting arbete, och självpublicerade författare kan anställa dig för fördjupad utvecklingsredigering.
  • Läs, läs, läs sedan lite mer. Begränsa dig inte till en eller två genrer, men så många som möjligt.
  • Varningar

    Det tar ofta minst tre år för att få tillräckligt med praktisk erfarenhet för att bli en bokredaktör.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande