Hur man blir frilansfotograf

När fotografering är din passion, bestämmer du att bli en frilansfotograf kan tyckas som ett enkelt beslut. Att lära sig att driva ett framgångsrikt fotoföretag är dock lite mer komplicerat. Det beror på att din framgång inte bara vilar på dina fotografiska färdigheter - du måste också kunna bära alla administrativa uppgifter.

Steg

Del 1 av 3:
Starta ett frilansfoto
  1. Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 13
1. Välj en specialitet. När du är en professionell fotograf kan du specialisera dig i olika typer av fotografering, som nyheter, bröllop och andra speciella evenemang, eller porträtt. Men om du planerar att frilans, är det ännu viktigare att fokusera ditt företag eftersom du behöver veta vilken typ av utrustning och tillbehör du behöver och hur man marknadsför ditt företag. Du behöver inte nödvändigtvis begränsa dig till en specialitet, för att du ofta lockar mer affärer om du erbjuder fler tjänster. Till exempel kan du annonsera dig själv som en händelse och porträttfotograf. De två specialiteterna går bra tillsammans eftersom ett par som anställde dig för att skjuta sitt bröllop och gillade sina bilder kan komma ihåg dig när det kommer dags att få sina barns porträtt tagit.
  • Eventfotografering innebär vanligtvis att ta bilder på bröllop, fester, examen och andra speciella evenemang.
  • Om du specialiserar dig i porträttfotografering tar du bilder av individer, som ofta betyder familjer, barn och till och med husdjur.
  • Kommersiella och produktfotografering innebär vanligtvis att du tar bilder av produkter, egenskaper och andra föremål för att hjälpa en affärsmarknad.
  • Stockbilder Avser bilder som tas för det enda syftet att sälja. Du kan sälja dina bilder via en Stock Photo Agency, där individer och företag som behöver ett foto av ett visst objekt eller en situation kan köpa dem.
  • Nyhetsfotografer tar bilder av anmärkningsvärda händelser och människor. Medan det kan vara ett spännande jobb är det extremt svårt att bryta sig in i fältet som frilansare om du inte har tidigare erfarenhet.
  • Bild med titeln Ansök om småföretagsbidrag för kvinnor Steg 4
    2. Få en företagslicens. Liksom alla affärer behöver en frilansfotografering en viss typ av tillstånd eller licens att fungera i din stad, län eller stat. I de flesta fall behöver du en allmän företagslicens. Men om du kör ditt företag ut ur ditt hem, kan du också behöva ett hembeloppstillstånd. Börja inte ta några bilder innan du har nödvändig licens (er).
  • Om du är osäker på vilken licens du behöver i ditt område eller hur du skaffa dem kan du hitta mer information om Small Business Administration hemsida (SBA.gov).
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 17
    3. Överväga skatter. Som frilansare kommer det att vara ditt ansvar att betala både federala och statliga skatter eftersom de inte automatiskt tas ut ur dina intäkter, eftersom de skulle vara av en arbetsgivare. Eftersom det kan vara något förvirrande, är det vanligtvis en bra idé att konsultera en revisor, vars kunskap och expertis ofta kan hjälpa till med att spara pengar.
  • Försök hitta en revisor som specialiserar sig på småföretag, så du kan lita på att de är uppdaterade på alla skattekoder och fördelar som påverkar dig.
  • Du kan också fråga din revisor för råd om vilken typ av struktur som ditt företag ska ta. De flesta fotograferingsföretag är vanligtvis ensamma innehavare, vilket innebär att de ägs av en enda person som får alla vinster.
  • Bild med titeln Köp Legal Insurance Steg 10
    4. Uppsättning. Innan du kan börja lindra klienter, behöver du veta hur mycket du planerar att debitera för dina tjänster. När det gäller att skapa ett avgiftsschema, bör du faktor i utgifter som utrustning, skatter och driftsavgifter. Du bör dock också överväga den tid som går in i varje projekt, inklusive transporttid, så du kan se till att du gör tillräckligt med pengar för att överleva.
  • Det finns olika typer av programvara, som fotoquote och blinkbid, som hjälper dig att uppskatta kostnaderna för fotograferingsprojekt och skapa fakturor för dina kunder.
  • Bild med titeln Aktivera ditt ATM-kort Steg 7
    5. Bestäm vilka betalningsmetoder du accepterar. När du startar ditt företag är det viktigt att överväga hur du planerar att samla avgifter från dina kunder. Till exempel kan du besluta att bara acceptera kontanter. Det är dock vanligtvis bättre att erbjuda så många betalningsalternativ som möjligt, så överväga att tillåta kreditkort och kontrollera betalningar också.
  • Om du vill acceptera kreditkort för dina fotograferingstjänster, finns det appar och donglar som gör det möjligt att bearbeta dem från din surfplatta eller smartphone. Du kan också få din webbplats att acceptera någon typ av online kreditkortsbetalningar.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 8
    6. Bygg en portfölj. Det viktigaste verktyget i marknadsföring själv som frilansfotograf är en imponerande samling bilder som du kan visa upp till potentiella kunder. Om du bara har börjat, fråga familj och vänner om du kan ta bilder av dem för din portfölj. Du kan också söka lokala modeller som kan behöva bilder för sina egna portföljer, så du kan hjälpa varandra ut.
  • Kom ihåg att överväga din publik när du bygger din portfölj. Till exempel, om du planerar att marknadsföra dig som ett bröllop och händelsefotograf, fyll inte din portfölj med ingenting annat än produktbilder.
  • Om möjligt, skapa både en digital och hård kopia av din portfölj. Vissa kunder kan njuta av bekvämligheten med att titta på dina foton online eller via en länk, medan andra är mer imponerade av faktiska fotografier.
  • Del 2 av 3:
    Få kunder
    1. Bild med titeln Hyr en bröllopsfotograf på rad steg 1
    1. Skapa en webbplats. När du börjar en frilansfotografering behöver du en webbplats för att visa upp ditt arbete så att potentiella kunder kan se vad de kan förvänta sig. Du kan också använda din webbplats så att potentiella kunder ska komma i kontakt med dig, planera dina tjänster och leverera dina färdiga bilder. Se till att webbplatsen är lätt att navigera och innehåller bara dina bästa bilder.
    • Om du inte vet mycket om att bygga en webbplats är WordPress ett bra ställe att börja eftersom de har mallar och teman som är utformade speciellt för fotografering.
    • Det är en bra idé att införliva en blogg på din webbplats. Skriv ett nytt foto med inträde, så kunder kan se vad du har varit upp till nyligen.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 18
    2. Upprätta sociala medier konton. Förutom en webbplats är Social Media ett idealiskt sätt att marknadsföra dina tjänster online. Fotografi är ett visuellt medium, så ett bra foto kan snabbt gå viral och bekanta potentiella kunder med ditt arbete. Skapa Instagram, Facebook, Twitter och Pinterest-konton, så du kan visa upp ditt arbete i en inställning där det är mycket lättare för människor att dela det.
  • Inkludera länkar till alla dina sociala mediekonton på din webbplats, så potentiella kunder kan enkelt hitta dem.
  • Bilden med titeln Ansök om småföretagsbidrag för kvinnor Steg 10
    3. Skriv ut visitkort. Ord av mun kan vara ett effektivt sätt för frilansfotografer för att få nya kunder, så det hjälper till att ha visitkort som du kan ge till familj, vänner och befintliga kunder. De kan passera korten på personer som de vet vem som kan vara intresserade av dina tjänster.
  • Skapa ett tydligt utseende för dina visitkort genom att inkludera en av dina bilder på den. Det kan vara ett självporträtt så klienter kommer ihåg dig specifikt eller ett foto som du är särskilt stolt över och visar dina färdigheter.
  • Se till att dina kort innehåller all din kontaktinformation, inklusive din webbadress. Du vill ha potentiella kunder att hitta din online-portfölj.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 9
    4. Nätverk för att generera leads. Förhoppningsvis kommer munnen att sprida sig om dina fotografiska färdigheter, men du vill inte vänta på jobb för att komma till dig. Genom att göra anslutningar med relaterade företag kan du kanske hitta nya kunder. Om du till exempel vill arbeta som en händelsefotograf kan du kontakta bröllop eller festplanerare, cateringshallar och andra evenemangsrelaterade företag att presentera dig själv och ditt arbete. På det sättet, om en person som planerar en händelse ber om en rekommendation för en fotograf, kan din kontakt passera ditt namn.
  • Om du är intresserad av att arbeta som ett kommersiellt eller ett produktfoto, kan du försöka hitta en kontakt hos ett marknadsförings- eller PR-företag.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 1
    5. Gör några gratis uppdrag. När du bara börjar som frilansfotograf är byggnadsordet nyckel. Därför hjälper det ofta till att göra några jobb gratis - du kan få erfarenhet och generera en buzz med potentiella kunder. Om du är specialiserad på specialhändelse eller porträttfotografi, fråga familj och vänner om de behöver några fotografier som tagits. Om du hoppas att bryta in i kommersiell eller produktfotografi, se om det finns några småföretag i ditt område som kan låta dig skjuta bilder för sina marknadsföringsmaterial.
  • Du kanske också vill överväga att hålla sessioner där du inte tar betalt för själva sessionen. Istället betalar kunderna bara om de bestämmer sig för att köpa utskrifter från dig. Det kan vara ett effektivt sätt att locka nya kunder i och fortfarande tjäna lite pengar.
  • Var noga med att fråga alla dina gratis klienter för testimonials efter att du har tagit bilderna. Om de är positiva kan du använda dem i ditt kampanjmaterial eller som referenser för potentiella kunder. Om dina gratis kunder har någon kritik av ditt arbete, använd dem för att förbättra dina färdigheter och tjänster.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra dina fotografiska färdigheter
    1. Bild med titeln Bli en naturfotograf Steg 10
    1. Uppgradera din utrustning. Om du vill ha en karriär som frilansfotograf kan du inte ta bilder med din telefon eller en gammal punkt-och-shoot-kamera. Därför är det viktigt att investera i en aktuell digitalkamera som du kan använda för att ta bilder av hög kvalitet och uppgradera utrustningen när ditt företag börjar bli vinst.
    • När du börjar, överväga att köpa en begagnad kamera och annan utrustning som du kanske behöver för att hålla kostnaderna nere.
    • Beroende på vilken typ av fotografi du planerar att specialisera dig, kan du också behöva ljus, diffusorer och reflektorer för att säkerställa att belysningen är rätt för dina foton.
    • Medan din kamera kommer med en lins, kanske du vill köpa ytterligare linser, till exempel en bred zoom eller pannkaka, så att du kan ändra dina bilder.
    • För att redigera dina foton behöver du också tillgång till en dator och fotoredigeringsprogramvara.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 5
    2. Ta lektioner. Vissa fotografiska färdigheter kommer naturligt, till exempel att ha ett bra öga för komposition, men det finns viss kunskap som behöver läras, särskilt om du inte är så bekant med att använda en kamera. Om du studerar på eller planerar att delta i College, erbjuder din skola förmodligen fotograferingskurser och kan till och med ha en stor i ämnet som kan hjälpa till att förbereda dig för en karriär.
  • Om du inte är på college, överväga att ta några fotograferingskurser på ditt lokala community college eller yrkesskola.
  • Om du inte hittar några lokala fotoklasser, erbjuder många online-skola kurser som kan hjälpa dig att förfina dina färdigheter.
  • Konstklasser kan också vara till hjälp för en fotograf eftersom de kan lära dig hur man utvecklar ett bättre öga och låter dig arbeta på din komposition.
  • Om du ska köra ditt eget frilansbransch, kanske du vill ta lite företag, marknadsföring och bokföringsklasser också.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 22
    3. Få utbildning på jobbet. Innan du griar ut på egen hand, hjälper det till att få lite jobbupplevelse i fotograferingsfältet. Att arbeta som assistent till en professionell fotograf kan vara ett utmärkt tillfälle att lära sig tips och tekniker, och fråga fotografen för feedback på dina bilder så att du kan förbättra ditt arbete. Du kan dock också arbeta i en porträttstudio där du själv tar bilderna och lär dig i första hand den typ av foton som kunderna tenderar att föredra.
  • Allt din utbildning på jobbet behöver inte nödvändigtvis betalas. Du kan erbjuda dina fotograferingstjänster till vänner och familj som har speciella evenemang, som årsdagspartier eller examen och får erfarenhet på det sättet.
  • Bild med titeln Hyr en bröllopsfotograf på raden Steg 3
    4. Ange några tävlingar. När du känner dig mer självsäker, kan komma in i fotograferingskonkurrenser vara ett bra sätt att se hur bra dina färdigheter staplar upp mot andra fotografer. Om du vinner, har du också en idealisk prestation för att lägga till i ditt CV. I de flesta fall kommer tävlingar också att uppmuntra dig att vara mer kreativ med dina bilder, vilket kan hjälpa dig på vägen.
  • Om du inte är medveten om några lokala fotograferingskonkurrenser, gör en online-sökning. Du hittar ett brett utbud av nationella och internationella tävlingar som du kanske är intresserad av.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 3
    5. Gå med i en fotograferingsgrupp. Att ta emot konstruktiv kritik från andra fotografer kan hjälpa dig att stärka dina färdigheter och ta bilder till nästa nivå. Om du är en student kan din högskola eller universitet ha en fotoklubb där du kan diskutera ditt arbete med andra fotografer.Om du inte är i skolan kan du fråga på din lokala detaljhandelskameraffär för att se om det finns några klubbar i ditt område.
  • Om du inte hittar en klubb i ditt område, överväga att starta din egen. Fråga andra fotografer som du vet om de skulle vara villiga att träffas på en veckovis eller månadsvis för att kritisera en andras arbete.
  • Online fotografier eller samhällen är ett annat alternativ om du inte hittar en grupp lokalt. Du skickar dina bilder online, och andra medlemmar kan ge feedback. Du kan göra en online-sökning, men Google+ och Lightstalking är för bra ställen att börja.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Även om ditt frilansbranschen är framgångsrik kan du ibland ta fotograferingsverkstäder eller fortbildningskurser. Det kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken, och hjälp förnya din passion för fotografering.
  • Du vill hålla ett noggrant schema över dina frilansuppdrag. Det finns inget värre än överboken och måste besvikna en klient.
  • Varningar

    Det kan ta lite tid för en frilansfotografering för att verkligen ta av. Därför är det en bra idé att börja på deltid så att du inte behöver oroa dig för att tjäna pengar medan du arbetar för att bygga upp en klientbas.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande