Hur man är en nattklubbpromotor

Har du någonsin fått en flygblad, textmeddelande eller e-postblast från en person som ville att du skulle gå till en fest på fredagskvällen?Var du någonsin nyfiken på vem som var ansvarig för att organisera och annonsera händelser på nattklubbar, barer eller konserter?Den personen kallas en promotor. En promotor har en intressant, mycket givande och ofta missförstått jobb.Denna artikel diskuterar vad en parti-promotor gör att göra speciella händelser en stor framgång.Samma saker som gör stora nattklubb händelser en framgång, kan också fungera för din egen cocktailfest!

Steg

  1. Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 1
1. Välj en målmarknad. En promotor behöver känna till sin målmarknad.Planera din händelse runt den typ av personer du vill dyka upp och hålla dem i åtanke under hela processen. Det kan låta uppenbart men många oerfarna promotorer försöker vädja till alla åldrar och demografi, tricket är att vara så selektivt som möjligt. Det finns många bra böcker tillgängliga på Amazon eller iTunes som förklarar dessa begrepp ännu längre så att du inte gör rookie misstag. Att främja barer och klubbar är ett mycket mer invecklat koncept än det först verkar, men det är också ganska intressant så det borde i slutändan vara ditt första steg. Den här artikeln kan bara ge en kort översikt, men om du tycker att det här är något du faktiskt kommer att fortsätta, se till att du utbildar dig tillräckligt.
  • Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 2
    2. Hitta en plats.Ring upp barer, nattklubbar, lounger, eller till och med konstgallerier att fråga om de skulle vara intresserade av att vara värd för din händelse.Om du är en ny promotor, kommer du verkligen att behöva sälja din förmåga att få folk genom dörrarna. Du skulle dock vara klokt att inte välja någon plats, de flesta arenor har redan ett etablerat rykte, du skulle vara klokt att överensstämma med dessa befintliga uppfattningar, eftersom det är klart att det inte är något som ändrar det.
  • Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 3
    3. Välj ett datum.Gör lite forskning för att se till att det inte kommer att bli för många konkurrerande parter samma natt som din.Plocka ett dåligt datum för din händelse kan förstöra de bästa planerna för någon promotor. Ju mer tid du ger dig själv och det mer märke du ger dina gäster, desto högre är dina chanser att lyckas.
  • Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 4
    4. Säker underhållning.Detta kan vara nattklubb DJ, ett band, etc.Var noga med att välja underhållning som passar din målmarknad.
  • Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 5
    5. Anställa människor. Vissa nyckelpersoner du kanske vill hyra för festen inkluderar en dörrperson för att samla in pengar och e-postadresser, och en fotograf för att fånga evenemanget.
  • Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 6
    6. Annonsera evenemanget.Det är här majoriteten av en promotors arbete kommer in.Du måste ha professionella reklamblad, skicka ut e-postmeddelanden, ring alla du vet, och skicka ut pressmeddelanden till lokala medier som tidningar, nattlivstidningar, forum och internetbloggar.
  • Bild med titeln vara en nattklubbpromotor Steg 7
    7. Samla dina pengar. Klubben får vanligtvis betalt per person som de kommer till festen.Detta belopp utarbetas mellan dig och arenan, ibland är det en procentandel av dörrskyddsavgiften, ibland är det hela. Du kan göra en stor summa pengar på kort tid som en promotor, om dina parter är framgångsrika.
  • Tips

    Samarbeta med en mer erfaren promotor när du börjar börja med att hjälpa till med mycket fler människor till din första fest.
  • För att vara en lyckad promotor måste du veta många människor. Om du inte redan vet många människor i ditt område, försök att samarbeta med en mer erfaren promotor tills du kan bygga ditt följande.
  • De bästa promotorerna väljer en viss nischmarknad för sina parter.När du bara börjar, försök att välja en marknad som inte redan är enorm, och du får mer framgång.
  • Professionell fotografering kan verkligen hjälpa till med dina framtida händelser.Skriv bilder på Myspace eller din egen promotorwebbplats för bra visuell annonsering.
  • Varningar

    Se till att du har råd att förlora de pengar du investerat, om något oväntat händer (som dåligt väder, en konkurrerande part som tar alla dina kunder, etc.)
  • Se till att du är beredd på rush av lätta pengar och popularitet Om dina parter är en stor framgång!
  • Se till att du betalar alla de personer du anställde efter festen. Betala dina arbetare innan festen är extremt oprofessionellt på grund av bristen på incitament eller lägre motiv från dina anställda.
  • Främjande kan vara beroendeframkallande.
  • Inte alla parter är en framgång.För att göra ett gott bo som en promotor måste du hålla fast med det i goda tider och dåliga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande