Så här byter du en bromskaliper

Bromskaliper styr hur tätt bromsbelken sitter fast runt hjulets rotor så att du kommer till ett säkert och kontrollerat stopp. Över tiden kan kaliper rost eller bli låst på plats som kan göra dina bromsar frysa upp eller squeal när du använder dem. När du vill byta ut en bromskaliper, ta av hjulet som täcker ditt bromssystem så att du kan ta bort den gamla kaliperen. När du väl bifogar en ny kaliper som matchar ditt fordons modell, blöda bromsarna Så det finns inte någon luft i linjen.

Steg

Del 1 av 3:
Ta bort den gamla tjockleken
  1. Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 1
1
Höja ditt fordon av marken för att placera jack står under den. Placera din jack under sidan av ditt fordon så huvudliftarmen är mot fordonets ram. Veva kontakten för att lyfta fordonets sida tills hjulet du behöver ta bort är av marken. När du har höjt ditt fordon står positionsuttaget under ramen så att fordonet inte släpper eller släpper.
  • Försök inte att arbeta på ditt fordon om det bara stöds av jacken eftersom det kanske inte är säkert och kan glida.
  • Se till att ditt fordon är parkerat på en platt, jämn yta när du stöter på det.
  • Om du är orolig för ditt fordon som rullar, lägg block framför eller bakom hjulen som fortfarande rör på marken.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 2
    2. Ta av hjulet som ligger framför bromskaliperen du byter ut. Använd ett däckjärn eller en ratchet för att lossa hjulmuttrarna som håller hjulet på plats. När du har tagit bort luggmuttrarna, ta tag i båda sidor av däcket och dra försiktigt det rakt av bultarna som håller den på plats för att exponera bromsenheten.
  • Om du har problem med att ta bort släpmuttrarna från ditt fordon, spraya dem med ett smörjmedel för att lossa dem från plats.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 3
    3. Ta bort de 2 bultarna på baksidan av kaliperen med en ratchet. Kaliperen är den stora metallstycket som klämmer runt bromsrotorn, som ser ut som en stor metallskiva. Leta reda på de 2 bultarna på baksidan av den kaliper som fäster på fjädrarna på sidan. Montera slutet av en ratchet på bultarna och rotera dem moturs för att lossa dem från plats.
  • Om du inte kan få tillräckligt med hävstång för att lossa bultarna från baksidan av kaliperen, fäst sedan uttaget till en längre brytbar, så att du kan få mer makt. Du kan köpa brytare från din lokala hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 4
    4. Pry-kaliperen av bromsbeläggen med en skruvmejsel. När du lossnar bultarna från baksidan av kaliperen, kommer mittdelen att vara lös. Försök att dra upp och av bromsrotorn först. Om du inte kan ta bort kaliperen för hand, lägg sedan slutet på en flathead skruvmejsel mellan bromsrotorn och kaliper. Dra skruvmejselhandtaget upp för att lyfta med kaliperen av bromsbeläggen.
  • Kaliperen kommer fortfarande att fästas på ditt fordon med en slang som leder till din broms huvudcylinder. Lämna kaliperen fäst vid slangen för tillfället eftersom den kan läcka bromsvätska annars.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 5
    5. Ta bort bromsbeläggarna från kaliperfästet. Bromsbeläggningarna är de rektangulära formade bitarna på vardera sidan av rotorn som täckdes av den centrala delen av tjockleken. Dra bromsbeläggningarna rakt ut från sina höljen på konsolen för att ta bort dem från bromsenheten.
  • Kontrollera tjockleken på dina bromsbelägg när du tar bort dem. Om de är mindre än /4 tum (0.64 cm) tjock, sedan ersätta dem liksom så du kan vara säker medan du kör.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 6
    6. Ta ut de 2 bultarna som håller kaliperfästet på plats. Leta reda på de 2 bultarna på baksidan av den kaliperfäste som är på toppen och botten. Använd din ratchet för att rotera skruvarna moturs för att lossa dem från plats. När du har tagit bort båda bultarna från baksidan, lyft försiktigt fästet av bromsrotorn för att ta bort den.
  • Använd en brytbar om du inte kan få en bra mängd hävstång för att lossa bultarna.
  • Kaliperfästet kan glida när du tar bort den andra bulten, så håll den på plats med din fria hand så det faller inte och skadas.
  • Del 2 av 3:
    Installera den nya kaliperen
    1. Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 7
    1. Få en ny bromskaliper som är kompatibel med ditt fordon. Sök efter en bromskaliper som matchar ditt fordons år, gör och modell. Välj en tjocklek som innehåller en konsol så du behöver inte matcha hårdvaran till din gamla. Se till att kaliperen är samma stil som din gamla, annars behöver du också byta kaliper på dina andra hjul.
    • Du kan köpa nya kaliper online eller från Auto Part Stores. En ny kaliper kostar vanligtvis mellan $ 25-50 USD.
    • Standardkaliper har 1 kolv i dem som trycker mot bromsbeläggen för att sakta ner ditt fordon.
    • Prestanda kaliper har flera kolvar för att applicera tryck på dina bromsar snabbt och jämnt.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 8
    2. Skruva av banjobulten på den kaliper som ansluts till bromsslangen. Banjobulten ligger ovanpå huvudkaliperstycket och fästs på slangen som leder till broms huvudcylinder. Grip bulten med din ratchet och rotera den moturs för att koppla ur slangen från den gamla tjockleken. När du tar bort den gamla tjockleken kan du kasta den bort.
  • Du kanske kan återvinna din gamla tjocklek på en bilverkstad. Ring en i förväg för att se om de kan bli av med det för dig.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 9
    3. Säkra slangen på inloppsporten på den nya kaliperen. Leta efter ett stort hål intill ett litet hål ovanpå den nya kaliperen. Placera banjobulten fäst vid slangen så att den gängade delen är i det stora hålet och änden av armbågformade stycket på sidan är i det lilla hålet. Skruva Banjo Bolt medurs för hand för att säkra den på plats innan du skär det med din ratchet.
  • Om slangen eller bulten läckte någon bromsvätska, torka det rent med en butiksduk innan den skruvas in i kaliperen för att förhindra att korrosion uppträder.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 10
    4. Skruva fast kaliperhållaren mot bromsrotorn. Placera konsolen som ingår i din kaliper på bromsrotorn på samma plats som den gamla så bulthålen är på baksidan. Mata bultarna genom hålen på konsolen och dra åt dem tills du inte kan rotera dem längre. Använd din ratchet för att dra åt fästet tillbaka på plats så det rör sig inte eller flyttar runt.
  • Applicera en anti-gripande vätska på bultarna innan du skruvar dem om du vill ta bort dem enklare nästa gång du behöver göra reparationer på dina bromsar.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 11
    5. Skjut bromsbeläggen på framsidan och baksidan av kaliperfästet. Du kan använda samma bromsbelägg som du tidigare haft eller du kan köpa nya om de behöver bytas ut. Skjut bromsbeläggets ändar i slitsarna på fästets övre och nedre delar tills den kontaktar bromsrotorn. Placera den andra bromsbelägget på rotorns baksida så att den är säker i kaliperfästet.
  • Se till att du installerar bromsbeläggen så att den vadderade sidan är mot rotorn. Annars kan du skada ditt bromssystem.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 12
    6. Fäst den nya kaliperen på konsolen så att den passar runt bromsbeläggen. Placera kaliperen så att sidan med kolven är på baksidan av bromsrotorn. Ställ in kaliperen över bromsbelägget och skjut bultarna genom hålen på toppen och botten. Dra åt bultarna för hand tills du inte kan snurra dem längre innan du säkrar dem med din ratchet.
  • Kontrollera att kaliperen inte rör sig om efter att du säkrar den på plats, annars kan den lossa när du kör.
  • Del 3 av 3:
    Blödning av bromssystemet
    1. Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 13
    1. Lossa locket på huvudbromscylindern under fordonets huva. Öppna fordonets huva och leta efter en plastbehållare som är märkt "bromsvätska" eller "huvudcylinder."Skruva av plastlocket ovanpå huvudcylindern så att du kan se bromsvätskan inuti.
    • Kontakta fordonets användarmanual om du inte hittar bromscylindern.
    • Lossa locket kommer att hjälpa bromsvätsketrömmen snabbare för att blöda dina bromsar enklare.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 14
    2. Anslut en klar plastslang mellan blödningsventilen och en flaska. Leta efter metallblödningsventilen på baksidan av kaliperen nära där slangen ansluter sig ovanpå. Skjut änden av en klar plastslang på änden av blöderventilen så att den är lufttät. Kör den andra änden av slangen till en återförslutbar glasflaska eller burk så att vätskan kan dränera in i den.
  • Använd inte en ogenomskinlig slang eftersom du inte kommer att kunna se de luftbubblor som bildas.
  • Undvik att använda en slang som passar löst över blödningsventilen eftersom den kan tillåta luft i.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 15
    3. Öppna blödningsventilen på tjockleken tills den börjar läcka bromsvätska. Placera änden av en nyckelnyckel på hexmuttern på botten av blödningsventilen och rotera långsamt den moturs för att lossa den. Efter några sekunder kommer du att märka att en bromsvätska läcker ut ur ventilen i slangen.
  • Blödningsventilen hjälper till att avlägsna luften från kaliperen så att bromsarna fungerar ordentligt.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 16
    4. Be en hjälpare att pumpa bromspedalen tills du inte ser bubblor i slangen. Medan ditt fordon är parkerat och stängt av, har du en hjälpare tryck ner på bromspedalen flera gånger för att pumpa luften ur kaliperen. Få dem att fortsätta pumpa bromsarna tills du inte ser några luftbubblor som kommer in i slangen från kaliperen. Berätta för din hjälpare att hålla bromsarna ner innan du skär ner hexmuttern runt ventilen.
  • Luft i din kaliper kan göra dina bromsar mjuka och du får inte få så mycket stoppkraft som du normalt skulle.
  • Du kan behöva fylla på din cylinder med bromsvätska om den löper ut.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 17
    5. Sätt tillbaka hjulet till ditt fordon. När du har blöt bromsarna, placera ditt hjul tillbaka på bultarna och tryck på det så långt det kan gå. Säkra dragmuttrarna för hand genom att vrida dem moturs. Använd sedan ditt däckjärn för att dra åt muttrarna tills du inte kan vända dem längre för att säkerställa att hjulets säkra.
  • Bild med titeln Ändra en bromskaliper Steg 18
    6. Ta ditt fordon för en provkörning för att se till att bromsarna fungerar ordentligt. Starta ditt fordon, och kör det långsamt ner en lugn grannskap för att testa bromsarna. Tryck på bromspedalen för att se till att kaliper fungerar ordentligt och gör inget ljud medan du kör.
  • Kör inte för fort medan du testar dina bromsar bara om något skulle gå fel.
  • Tips

    Kontrollera dina bromsbelägg medan du byter kaliper eftersom de kan bäras ner. Om du byter bromsbelägg för 1 hjul, byt också av dynorna på motsatt sida av ditt fordon så att de slits ner jämnt.

    Varningar

    Bromsvätska är frätande på färg och metall, så var noga med att skölja eller torka alla områden där du spillde.
  • Om du inte känner dig bekväm att arbeta med ditt fordons bromsar på egen hand, ta det till en mekaniker så att de kan ersätta kaliperna för dig.
  • Saker du behöver

    • Fordonsuttag
    • Jack står
    • Däckjärn
    • Ratchet
    • spårmejsel
    • Bromsok
    • Butiksdukar
    • Tydlig plastslang
    • Flaska
    • Skiftnyckel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande