Hur fixar bromsar på en cykel

Det kan finnas många problem och lösningar på cykelbromsar. Denna artikel kommer att försöka täcka de vanliga problemen med bromssystem med kaliper, och endast nämnda dashaster bromsar kortfattat.

Steg

Metod 1 av 6:
Kontrollera kaliper
  1. Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 1
1. Kontrollera bromsbeläggen.Det första du behöver veta är om bromsbeläggarna är för slitna för att fungera effektivt.Det borde finnas minst /4 tum (0.6 cm) gummi (bromsbeläggningen) mellan klämman och däcket när kaliperen är förlovad för att bromsa cykeln. Om dynorna är slitna, måste du byta ut dem.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 2
    2. Kontrollera kablarna.Krama bromshandtagen och kontrollera att kabeln rör sig.Om det inte gör det kan din kabel fastna i kabelhuset, eller klämman i handtaget kan vara lös.
  • Bild med titeln fixa bromsar på en cykel steg 3
    3. Se till att kaliperen rör sig när kabeln drar på den.Antingen klämma handtaget och titta på kaliperen nära och öppna, eller ha någon annan att driva den medan du tittar på.Om kabeln vid bromshandtaget rör sig, men änden vid kaliperen inte, kan kabeln brytas inuti kabelhuset, och hela kabelaggregatet måste bytas ut.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel steg 4
    4. Titta på kaliperen för att se till att båda sidorna klämmer mot cykelhjulet.Om en sida är fast, kan du upptäcka att endast en kudde är engagerande hjulet, och det kommer inte att ge dig effektiv bromsning.Du kan behöva lossa bultarna som håller kaliperen på cykeln och arbetar in och ut för att frigöra mekanismen.Några bra ljust maskinolja hjälper till att hålla dessa rörliga delar smörjda.
  • Metod 2 av 6:
    Byte av bromsbelägg
    1. Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 5
    1. Köp nya bromsbelägg.Om du har make och modell av din cykel, kan en cykelbutik förmodligen ge dig rätt bromsbelägg för din cykel.Det finns "universell" Pads finns i rabattbutiker, men de fungerar vanligtvis bara på billiga cyklar.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 6
    2. Ta bort muttern och brickorna från dina gamla bromsbelägg och dra kudden fritt från kaliperarmen.På de flesta cyklar kan detta göras utan att kaliperen avlägsnas från cykelramen. Om kaliperen måste avlägsnas för att tillåta att utrymme ska fungera på det, ta bort muttern i det övre mitten av kaliperen, skjut upp enheten och byt ut muttern på tappen utan att aggregatet kan komma ifrån varandra.Detta håller alla brickor, distanser och kaliperarmarna i rätt läge medan du arbetar på den.
  • Bild med titeln fixa bromsar på en cykelsteg 7
    3. Installera de nya kuddarna, var försiktig med att hålla dynan "Sann", eller i linje med däcket.För att förhindra att dynorna squeaking, tå dynorna i något, så att bakkanten kontaktar hjulet först.Se till att dynans höjd är nära mitten av metallfälgen av ditt hjul.Pads monterade för låga kan glida av fälgen, vilket orsakar en farlig situation, eller om de är monterade för höga, kommer dynan att gnugga mot däckets sidovägg, vilket också är oönskat.
  • Metod 3 av 6:
    Service av kablarna
    1. Bild med titeln Fix Bromsar på en cykel Steg 8
    1. Smörj kaliperen pivot.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 9
    2. Kontrollera justeringen av dina bromskablar.När bromsarna inte tillämpas, bör de vara om /4 tum (0.6 cm) från hjulfälgen, och när hävarmen pressas, bör de göra full kontakt med ungefär hälften av avståndet som spaken kommer att resa.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel steg 10
    3. Smörj kablarna.Du kan använda ett smörjmedel i en aerosolburk med ett rör för att spruta olja i kabelhuset vid Ferrell där kabeln går in i huset under bromshandtagen.En lätt maskinolja med ett litet munstycke som liknar "3 i 1" Olja, eller en speciell bromskabelolja som köpts på en cykelbutik rekommenderas.WD-40, och liknande produkter kan "tvätta" Fabriksmörjan från kabeln, och när de avdunstar, kommer det att finnas mycket lite smörjmedelsrester på kabeln.
  • Bild med titeln fixa bromsar på en cykelsteg 11
    4. Ta bort kabeln från sitt hölje, bara om det är mycket styvt eller svårt att fungera.Detta görs genom att ta bort klämman vid antingen kaliper eller bromsspaken och dra ut den motsatta änden.Om du tar bort kabeln, använd ett aerosollösningsmedel (eller till och med WD-40) för att spola eventuell smuts eller skräp från kabelröret medan kabeln är ute.Applicera en lätt beläggning av litiumfett eller maskinolja till kabeln och installera om den inte är skadad.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel steg 12
    5. Dra den lösa änden av kabeln genom klämman i slutet du tog bort tidigare och kontrollera "Gratis resor" (Avståndet bromshandtaget kan pressas innan bromsen kontaktar hjulet).När bromsbeläggarna är ca /4 tum (0.6 cm) från hjulet med spaken släppt, dra åt klämman.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel steg 13
    6. Byt antingen kabeln, eller den kompletta kabelanordningen om stegen ovan inte löser problemet med kabeln som inte rör sig när bromsarna appliceras.Köp samma kabel med samma diameter, fabriksmonterad, i samma längd som den ursprungliga utrustningen.Att göra Ferrells, klippa kablarna till rätt längd och gängkablar skär med tång genom klämmorna är en svår chore.
  • Metod 4 av 6:
    Service bromshandtagen
    1. Bild med titeln Fix bromsar på en cykel steg 14
    1. Kontrollera kabelklämmorna på undersidan av dina bromshandtag för att vara säker på att de är säkra.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel steg 15
    2. Smörja "svänga" stift på hävarmhandtaget.
  • Metod 5 av 6:
    Servicing av kalipren
    1. Bild med titeln fixa bromsar på en cykelsteg 16
    1. Se till att kalipren är centrerade över hjulet.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 17
    2. Se till att fjädrarna är lika spända på varje kaliperarm.När du klämmer bromshandtaget, ska varje sida av kaliperen gå vidare mot hjulet på samma sätt.Om den ena sidan har mer rörelse än den andra, måste du se till att armarna rör sig fritt och välsmörjat. Dra åt fjädern på sidan som flyttar den största mängden genom att böja den med ett tång, var försiktig så att du inte kan nicka våren eller bryta den.
  • Metod 6 av 6:
    Coaster BRAKES
    1. Bild med titeln Fix Bromsar på en cykel Steg 18
    1. Rotera pedalerna bakåt på din cykel om den är utrustad med Coaster Breaks.Pedalerna bör bara resa 1/4 sväng och bromsarna ska engagera sig.Detta inträffar i bakaxelhuset, och service rekommenderas inte för en nybörjare.
  • Bild med titeln Fix bromsar på en cykel Steg 19
    2. Kontrollera bromsarmen.På "Bendix" Typ Coaster Breakes, bromsaren är en platt, stål "ärm" fäst vid bakaxeln motsatt från kedjan, som är klämd till den nedre ramen. Se för att se om klämman har blivit lös, så att armen roterar med axeln.Om det har blivit lossnat, återkalla bromsarmen mot framsidan av cykeln.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Köp inte en mindre bromsbelägg
  • Om du inte är säker på hur du monterar eller avmonterar dina bromsbelägg, gör det inte. Få hjälp från någon som gör det.
  • Ett hjul som är monterat felaktigt kommer ofta att göra bromsarna gnugga. Du får inte ha ett bromsproblem alls!
  • Läs ägarhandboken
  • Om allt annat misslyckas eller om du inte vet vad du gör, ta det till en cykelmekaniker.
  • Do inte Få någon olja av något slag på dina nya bromsbelägg - det kommer att få dem att förlora sin bromsförmåga. Om det händer, är nya kuddar i din närmaste framtid.
  • Varningar

    Säkra bromsfönstret ordentligt så att dina nyinstallerade kuddar fungerar effektivt
  • Åka långsamt för att testa bromsarna först!
  • Saker du behöver

    • Nya bromsbelägg
    • Rätt typ av ersättningsdelar.
    • Grundläggande handverktyg.
    • Smörjolja.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande