Hur man passar bromskaliperskydd (plus, är de säkra / effektiva?)

Bromskaliper Omslag är ett enkelt sätt att förbättra utseendet på dina kaliper utan att behöva byta ut eller måla dem. Var noga med att köpa Caliper Cover för din exakta fordonsmodell eller de kommer inte att passa ordentligt. Vi har sammanställt svar på några av de vanligaste frågorna som människor har om bromskaliperlock för att hjälpa dig med installationsprocessen och mer.

Steg

Fråga 1 av 5:
Hur installerar du ett kaliperlock?
  1. Bild med titeln Passform Bromsokopplar Steg 5
1. Ta bort hjulet för att starta. Parkera din bil på en plan yta och ta upp det. Ta hjulnötterna från hjulet med en slångnyckel och dra avhjulet för att komma åt kaliperen.
  • Se till att du alltid engagerar nödbromsen i ditt fordon innan du stöter på det.
  • 2. Kläm kaliperlocket på kaliperen med den medföljande hårdvaran. Slide 1 av de medföljande klämmorna på toppkaliperfästet. Sätt kaliperkåpan över tjockleken, så lockets bult passar in i klämman och dra åt muttern för hand. Slip en annan av de medföljande klämmorna över bottenkaliperhållaren, snittning av slitsen över bottenbulten på kaliperlocket och dra åt muttern för hand. Använd en momentnyckel för att dra åt båda nötterna till 18-20 tums pund.
  • Kaliperen täcker och klipp i ditt kaliperkåpan bör märkas för dina främre och bakre kaliper såväl som för höger och vänster sida.
  • Observera att klämmans stil kan variera för olika modeller av kaliperöverdrag, men installationsprocessen är mycket liknande. Se alltid till tillverkarens instruktioner för några specifika riktningar.
  • 3. Spin bromsrotorn för att se till att det inte rör kaliperkåpan. Ta rotorn och snurra den med hand. Dubbelkontrollera att det inte gör någon kontakt med kaliplockklämmorna eller någon annan del av kaliperkåpan. När du är säker på att det finns gott om clearance, du kan gå vidare och sätta tillbaka hjulet.
  • Upprepa processen för varje kimp. Det är detsamma för varje hjul.
  • Fråga 2 av 5:
    Är bromskaliper täcker säkra?
    1. Bild med titeln Passform Bromsokopplar Steg 1
    1. De är säkra så länge de är rätt storlek för din bil. Köpkokare täcker som passar din specifika bilmodell för att säkerställa att de inte störa hjulen. På det sättet stannar de på dina kaliper trevliga och säkert och orsakar inte några säkerhetsfrågor.
    • Till exempel, om du har en 2002 Honda Accord, LX, 2.3L 4 CYL, köp kaliper täcker för den exakta make, modell och år av bil. Köp inte omslag för en överenskommelse från ett annat år eller från samma år utan med ett annat antal cylindrar i motorn.
    • Caliper Cover Tillverkares webbplatser gör att du kan söka efter rätt omslag med alla dina bils specifikationer.
    • Se till att vilken kaliper som du köper har en tillverkarens garanti för att undvika knockoffs.
    • Det är bäst att köpa direkt från välrenommerade tillverkares webbplatser eller från verifierade säljare online, snarare än från okända tredjeparts säljare.
    Fråga 3 av 5:
    Kaliper täcker gör någonting?
    1. Bild med titeln Passform Bromsokopplar Steg 2
    1. De hjälper till att hålla dina bromsar och hjul rena. En fördel med bromskaliperskydd är att de skyddar dina kaliper från damm. De kan också minska mängden bromsdamm som kommer från dina bromsbelägg och kommer på dina hjul.
    • Tänk på att bromsdammreduktion kan variera beroende på bromsbelägg, men vissa rapporterar att de märker mindre bromsdamm.
  • 2. De låter dig uppgradera utseendet på din bil. Regelbundna bromskaliprar är ganska oattraktiva, men kaliperlock ger dig massor av anpassningsalternativ för att öka utseendet på dina bromsar. Du kan köpa dem i olika färger och mönster och till och med få dem graverade.
  • Till exempel lägger en uppsättning av röda kaliperöverdrag en fin pop av ljus färg till dina hjul. När de är parade med några eftermarknadsfälgar kan de ge din bil ett riktigt anpassat utseende.
  • Fråga 4 av 5:
    Täcker tjockleken orsaka överhettning?
    1. Bild med titeln Passform Bromsokopplar Steg 4
    1. Nej, de är utformade för att sprida värme från dina bromsar. Omslaget är gjorda för att vidarekoppla upp och bort från dina kaliper. De kan till och med minska den totala värmeuppbyggnaden i ditt bromssystem och förbättra prestanda.
    • Tänk på att detta inte gäller för Knockoff Caliper Cover.
    Fråga 5 av 5:
    Hur mycket kostar det att installera kaliperöverdrag?
    1. Bild med titeln Passform Bromsokopplar Steg 8
    1. Omslaget kostar ungefär $ 200- $ 300 USD. Det exakta priset varierar på din specifika modell av fordon, men de flesta kaliperkåpan faller inom detta prisklass. Om du inte vill installera dem själv, ring en lokal biltekniker och fråga hur mycket de skulle debitera dig för arbetet.
    • Till exempel täcker en uppsättning kvalitetskaliper för en 2002 Honda Accord, LX, 2.3L 4 CYL kostar $ 240- $ 270 USD.
    • Att få kaliperlocken installerade av en mekaniker kan kosta någonstans i intervallet $ 100- $ 200 USD.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande