Så här byter du bromsbeläggen i din bil

Att ändra dina bromsbelägg är ett mycket billigare alternativ än att ta det till en bilaffär, som vanligtvis kan leda till en dyr avgift för någon. För kostnaden för material kan du få din bil att stoppa ordentligt efter att ha följt dessa steg.

Steg

Del 1 av 3:
Exponera bromsbeläggen
  1. Bild med titeln Ändra bromsbeläggen i din bil steg 1
1. Få rätt bromsbelägg. Pads finns tillgängliga på alla Auto Parts Store eller din lokala bilhandlare. Låt dem bara veta året, make och modell av din bil och välj en kudde i ditt prisklass. I allmänhet är de dyrare de, ju längre de varar.
  • Några mycket dyra kuddar med ett högre än önskvärt metallinnehåll kan riktas till "Rally" -marknaden för användning med prestanda rotorer. Du kommer förmodligen att undvika dessa eftersom de sannolikt kommer att orsaka för tidigt slitage av standardrotorer. Dessutom finner vissa människor att billigare dynor är bullrigare än "varumärke" dynor.
  • 2. Se till att fordonet kyls ner. Om du nyligen har kört kan du arbeta med extremt heta kuddar, kaliper och rotorer. Var säker på att dessa delar är säkra att röra innan du går vidare.
  • 3. Lossa dragmuttrarna. Med hjälp av slängen som är anordnad tillsammans med bilens jack, lossa var och en av de muttrar som håller hjulen på bilen ungefär två tredjedelar av vägen.
  • Lossa inte alla däck på en gång. Generellt kommer du att ändra åtminstone de två främre kuddarna eller de två bakkuddarna, beroende på din bil och hur jämnt bromsarna bär. Så börja med framsidan eller baksidan.
  • 4. Ta försiktigt ut bilen tills den kan tas bort bekvämt. Kontakta din bruksanvisning för att bestämma rätt läge för biluttaget under din bil. Sätt några kvarter bakom de andra hjulen för att stoppa bilen från att rulla framåt eller tillbaka.
  • Placera en jackstativ under fordonets ram. Lita inte på Jack ensam. Upprepa för den andra sidan av bilen så att båda sidorna är ordentligt stödda.
  • 5. Ta bort hjulen. Avsluta lossning och ta bort släpmuttrarna när bilen är uppvuxen. Dra hjulet rakt ut mot dig för att ta bort det.
  • Om hjulfälgarna är legerade och på tapparna, bör du rengöra dubbarna, stifthålen, rotormonteringsytan och den bakre monteringsytan av legeringshjulet med en trådborste och applicera anti-greppningsförening innan du ändrar hjulet.
  • 6. Ta bort kaliperbultarna med rätt storlek på uttaget eller ringspannern. Kaliperen passar över bromsrotorn som en klämma och jobbet är att sakta ner hjulet med hydrauliskt tryck. Bromsbeläggningarna kommer att skapa friktion med rotorerna för att sakta ner fordonet till ett stopp. Kaliprar finns i allmänhet i enstaka eller tvådelade mönster, säkrade med mellan två och fyra bultar på insidan av stubaxelhuset, där däcket passar på axeln. Spraya dessa bultar med WD-40 eller PB penetrerande katalysator för att hjälpa till med att ta bort dem.
  • Kontrollera kalipertrycket. Kaliperen av en bil i vila borde flytta fram och tillbaka lite. Om inte, är kaliperen under tryck och det kan flyga när du tar bort bultarna. Ta extra försiktighet när du kontrollerar för att hålla din kropp till sidan av sin väg, även om den är lös.
  • Kontrollera om det finns några shims eller prestanda brickor monterade mellan kalipermonteringsbultarna och monteringsytan. Om det finns, ta bort dem och hålla reda på dem för att ersätta senare. Du måste refitera kaliperen utan bromsbeläggen och mäta avståndet från monteringsytan till bromsfönstret för att ersätta dem på lämpligt sätt.
  • Många japanska fordon använder en tvådelad glidkaliper som bara kräver borttagning av två framåtriktade glidbultar, med 12-14 mm huvuden. Du behöver inte ta bort hela kaliperen.
  • 7. Häng försiktigt kaliperen med en liten bit tråd till hjulet. Kaliperen kommer fortfarande att anslutas till bromslinjen, så häng den med en liten bit av trådhängare eller annan skrot, så att den inte kommer att hänga och lägga tryck på den flexibla bromsslangen.
  • Del 2 av 3:
    Byte av dynorna
    1. Ta bort de gamla dynorna. Till sist! Observera hur varje bromsplatta är fastsatt. De sitter vanligtvis eller klämmer in med bifogade metallklipp. Ta bort båda dynorna. De kan ta en liten kraft att dyka upp, så var försiktig så att du inte skadar kaliperen eller bromslinjen medan du får dem ut.
    • Inspektera bromsrotorer för krök, värmeskada eller sprickor till yta och byt ut efter behov. Rotorer rekommenderas att bytas ut eller återupptas under byte av bromsbeläggning.
  • 2. Sätt de nya kuddarna på. Vid denna tidpunkt kan du sprida anti-gripa smörjmedel på metallkontaktkanterna och på baksidan av dynorna. Detta kommer att förhindra mycket squeaking. Men får inte något smörjmedel på insidan av bromsbeläggen. Om någon smörjmedel berör det materialet, kommer bromsen inte att ge friktion och kommer att vara värdelös. Fäst de nya kuddarna exakt som de gamla var bifogade.
  • 3. Kontrollera bromsvätskan. Kontrollera ditt fordons bromsvätska och lägg till några om det behövs.Byt ut bromsvätskebehållaren när du är klar.
  • 4. Byt ut tjockleken. Skjut kaliperen långsamt tillbaka över rotorn, fortsätt lätt för att inte skada någonting. Byt ut och dra åt de bultar som håller kaliperen på plats.
  • 5. Sätt tillbaka hjulet. Skjut hjulet tillbaka på plats och dra åt var och en av muttrarna som snyggt innan du sänker bilen.
  • 6. Dra åt muttrarna. När bilen är tillbaka på marken, dra åt muttrarna i en "stjärna" mönster. Dra åt en mutter, sedan en från den tills varje mutter är helt åtdragen till vridmomentspecifikation.
  • Kontrollera användarhandboken för att hitta vridmomentspecifikationerna för ditt fordon. Detta kommer att säkerställa att klackarna har stramats tillräckligt för att förhindra att hjulet kommer av eller överdragande.
  • 7. Starta fordonet. Se till att fordonet är i neutral eller park, pumpa bromsarna 15 till 20 gånger för att se till att dynan sitter ordentligt. Top off bromsvätskenivån eller följ blödning av bromsavsnittet för att spola ut gammal vätska och byt ut med ny vätska.
  • 8. Testa dina nya bromsbelägg. Går inte mer än 5 mph (8.0 km / h) På en lugn bostadsgata, broms som vanligt. Om fordonet verkar stoppa normalt, upprepa testet och gå upp till 10 mph (16 km / h).Upprepa flera gånger, gradvis går upp till 35 eller 40 mph (56 eller 64 km / h). Kontrollera även omvänd. Dessa bromsprovning säkerställer att det inte finns några problem med din bromsbeläggning, ger dig självförtroende när du kör på huvudgatorna och hjälper "sittplats" Bromsbelken på plats.
  • Lyssna på problem. De nya kuddarna kan knäppa lite, men jag borde höra ett slipning, metall-på-metall-ljud, du har förmodligen bromsbeläggen reverserade (i.e., Den inre ytan är felaktigt vänd utåt).Detta bör korrigeras omedelbart.
  • Del 3 av 3:
    Blödar bromsarna
    1. Ta bort locket från bromscylindern. Bromsvätska kommer att bli förorenad med smuts och andra partiklar från luften och bilens mekanik. Det kommer också att absorbera fukt från luften, vilket är farligt sänkt sin kokpunkt. Du måste blöda bromsvätskan från systemet innan du byter dina kuddar och kaliper, men du kommer också (motintressivt, kanske) vill se till att vätskan är klar innan du gör det här. Kontrollera fyllningen och lägg till lite om du behöver. Lämna locket av medan du blöder systemet.
    • Anledningen till att du måste lägga till vätska är att du blöder vätskan från kalibrerna själva - vätskan som är fångad i linjen - och du behöver fortfarande en stadig matning i huvudcylindern.
  • 2. Bestämma längden av blödningen. Generellt vill du blöda bromsen mest avlägsna från huvudcylindern först, så du måste kontrollera användarhandboken innan du gör det här. Alla bilar skiljer sig åt i den speciella ordern. Om du inte har bruksanvisningen, kolla med en Auto Parts Store.
  • 3. Montera en liten plastslang till blödernippeln. Billiga akvarietör fungerar bra för detta. Placera den andra änden av slangen i en liten flaska eller panna för att fånga vätskan. För att hålla luften från att strömma tillbaka till systemet, ska du hänga eller hålla flaskan ovanför kalibrerna och hålla tyngdkraften på din sida.
  • 4. Ha en assistentpump bromsarna. Med motorn av, ha din vän kontinuerligt pumpa bromsarna tills de upplever motstånd. De ska skrika till dig för att låta dig veta att de känner sig motstånd, vid vilken tidpunkt du ska skruva loss bleederskruven något och berätta för dem att hålla bromsen ner.
  • Vätskan ska tömma slangen i flaskan eller pannan vid denna tidpunkt. Skruva Bleederskruven tillbaka när din väns fot berör golvet.
  • Upprepa denna process tills du inte ser några luftbubblor i röret.
  • 5. Dubbelkontrollera systemet för luftbubblor. Om komprimering av bromspedalen resulterar i fluid gurgling i huvudcylindern, finns det fortfarande luftbubblor i systemet. Börja blöda dem igen innan du fortsätter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Överväg att vrida fordonets ratt så att framhjulet är inriktat på punkter utåt framåt efter det främre däcket har tagits bort. Detta kan göra att arbeta på en fronthjulskalipermontering mycket enklare på grund av förbättrad åtkomst. Var försiktig med att dina Jack-hängslen är ur vägen när du gör det här, men.
  • Om du servicerar de bakre bromsarna var försiktig runt parkeringsbromssystemet - hitta rätt sätt att ta bort och justera.
  • Inspektera dina rotorer om de är glänsande eller är inte plana. Dessa två symptom kan leda till att bromsarna squeal. Om detta skulle hända, kan rotorerna återuppfyllas så länge de stannar över minsta tjockleken.
  • Varningar

    Använd alltid jackstativ och använd stöd bakom hjulen för att undvika rullande. Lita inte på en jack av sig själv.
  • Låt inte smörjmedlet röra bromsbeläggningsmaterialet. Om det gör, ger bromsen ingen friktion och är värdelös.
  • Låt bli Ta bort bromslinjen från kaliperen Detta kommer att leda till att luften går in i raderna och gör en röra av saker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande