Hur man byter kylvätska

Din bils radiator har det viktiga jobbet att reglera temperaturen på din motor.Det gör detta genom att cykla kylvätska genom kylvätska linjer som löper längs motorn och tillbaka till radiatorn för att sprida värmen.Detta kylvätska kan försämras över tiden, vilket resulterar i en reducerad förmåga att överföra och sprida den värmen.Försämrad kylvätska kan resultera i ditt fordon överhettning, vilket kan orsaka signifikant skada på motorn.Förhindra att detta förekommer genom att spola ditt kylvätska med föreskrivna intervaller för ditt fordon.Vissa fordon rekommenderar en kylvårdsändring varje 30 000 miles, medan andra kan vara upp till 60 000.Titta i ditt fordons bruksanvisning för att ta reda på vad som är lämpligt för din bil eller lastbil.

Steg

Del 1 av 4:
Komma igång säkert
  1. Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 1
1. Slå upp din bils kylvätska kapacitet.Kylvätska kapacitetsspecifikationer varierar signifikant från motorn till motorn, så det är viktigt att du tittar upp det belopp och typ av kylvätska du måste fylla din bil med förut.Vissa fordon kräver bara fyra eller fem kvarts kylvätska, medan andra kan kräva så mycket som fjorton.Du hittar den information du behöver i fordonets bruksanvisning.
  • Se till att du köper kylvätskan innan du börjar projektet, eftersom du inte kommer att kunna köra bilen tills du fyller på den dränerade radiatorn.
  • Du kan fråga clerks på din lokala Auto Parts Store för att leta upp kapaciteten och typen av kylvätska du behöver om du inte har bruksanvisningen.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska Steg 2
    2. Parkera bilen på nivå mark.Tömningen av din radiatorvätska kommer sannolikt att kräva att bilen uppåt, så det är absolut nödvändigt att du hittar en jämn yta för att parkera bilen innan du börjar.Försök att använda betong eller blacktop, eftersom grus eller smuts uppfart kanske inte ger tillräckligt med stöd för jack eller jackstativ när bilen lyfts av av sina hjul.
  • Detta projekt kan slutföras i ett garage om du har en tillgänglig för dig.
  • Aldrig Jacka en bil upp på gräs, som Jacks och Jack står kan sjunka medan du är under fordonet.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 3
    3. Vänta på att bilen är kyla tillräckligt.Många bilar fungerar väl över 200 grader Fahrenheit och värmen kan förenas under huven.Din radiator är utformad för att sprida den värmen genom att pumpa kylvätska genom hela motorn och in i radiatorn, där vind och fläkten kan kyla den.På grund av detta är vätskan inuti din radiator extremt varm.Denna värme kan trycka på vätskan i radiatorn, vilket gör att den kan utvisa extremt het ånga eller kylvätska som kan bränna dig.
  • Vänta tills kylaren är cool nog att röra innan du öppnar några kepsar eller ventiler.
  • Beroende på hur länge bilen körde, kan du behöva vänta några timmar innan det är coolt nog.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 4
    4. Koppla ur batteriet.Medan du inte arbetar med bilens elektriska system är det ett viktigt första steg från batteriet ett viktigt första steg till något bildefinier eller reparationsprojekt.Genom att koppla ur batteriet, säkerställer du att bilen inte kan startas när du byter kylvätskan.
  • Koppla ur batteriet genom att lossa bulten på batteriets negativa kontakt och ta bort kabeln från terminalen.
  • Se till att huven är uppstod säkert, antingen med hydrauliska kolvar eller en robust huva.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 5
    5. Jack bilen upp om det behövs.Beroende på fordonet kan du ha tillräckligt med utrymme för att glida en hink under radiatorn för att fånga dräneringsvätskan, men om det inte finns tillräckligt med utrymme måste du sticka bilen upp till en höjd som tillåter det.Använd Jack står för att stödja bilen efter att du har lyft upp det. Lämna inte fordonets vikt som stöds av jacken själv när du arbetar.
  • Var noga med att sticka bilen upp från Lämpliga jackpunkter För att du inte skadar fordonets ram eller kropp.
  • När du har fått fordonet upp, Använd Jack Stands att ta vikten av jacken och stödja fordonet.
  • Du kan också använda hjulramper för att lyfta bilen, om du har dem.
  • Del 2 av 4:
    Dränering av radiatorn
    1. Bild med titeln Ändra radiatorvätska Steg 6
    1. Leta reda på avloppsventilen på radiatorn.Din radiator ligger på framsidan av motorbåten, strax bakom grillen på bilen.Det kommer sannolikt att vara en eller två fläktar monterade på den främre vända sidan av radiatorn, med plast- eller metalländbehållare på vardera sidan av aluminiumkroppen.Avloppsventilen på radiatorn är vanligtvis placerad på förarsidan, nära botten, på en av ändtankarna.
    • Beroende på fordonets make och modell kan det finnas en plugg i avloppsventilen som kallas en "avloppskuk."
    • Om du har svårt att hitta avloppsventilen eller kuk, kolla in din bruksanvisning.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska Steg 7
    2. Placera en hink under radiatorn och öppna ventilen.Se till att du har en hink som är tillräckligt stor för att hålla all vätska som dräneras från radiatorn och placera den under avloppsventilen.Öppna avloppsventilen eller ta bort avloppsröret och låt kylvätskan dräneras i hinken.
  • Var försiktig, även om kylaren bara är varm till beröringen, kan kylmediet fortfarande vara ganska het.
  • Se till att du inte tillåter kylvätskan att dränera på marken eller i ett avlopp.Kylmedel måste kasseras ordentligt för att skydda miljön och följa lagen.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 8
    3. Stäng avloppsventilen och öppna radiatortryckslocket.När radiatorn är tömd, stäng ventilen eller byt ut dräneringsocken.Öppna sedan radiatorlocket eller radiatortryckskåpan (beroende på fordonet).Du kan hitta locket genom att markera i bruksanvisningen, eller helt enkelt följa röret som leder från radiatorn till motorn.Om det finns ett lock längs linjen, använd det, eller det kan leda till en kylvätskebehållare med ett lock på toppen.När du väl locating den lämpliga locket, öppna den och se inuti - vätskenivån ska vara ganska låg efter att ha dränerar radiatorn.
  • Se till att du stänger avloppsventilen så att vätska inte läcker ut när du häller mer i.
  • Kylvätskans trycklock kommer ofta att markeras med varningar som ", öppna inte när motorn är varm."
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska Steg 9
    4. Byt ut radiatorlocket om det behövs.Om du kan höra kylvätska kokar trots bilens temperaturmätare som indikerar en normal temperatur eller om du märker bubblande kylvätska som läcker under radiatorlocket, kommer du sannolikt att behöva byta ut det.Att göra det kommer att kräva inköp av lämplig radiatorlock från din lokala Auto Parts Store.Var noga med att ge dem tillverkning, modell och år på ditt fordon såväl som motorns storlek så att du kan vara säker på att du får rätt lock.
  • För att installera en ny radiatorlock, skruva helt enkelt på ersättningsslocket på plats för den gamla locket när du har tagit bort den.
  • En felaktig radiatorlock kan hämma ditt fordons förmåga att reglera sin driftstemperatur, vilket resulterar i överhettning och skada.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 10
    5. Fyll radiatorn med vatten.Använd en kanna för att hälla vatten i öppningen för radiatortryckskåpan eller in i kylvätskebehållaren.En gång fylld, stäng locket och starta motorn.Vrid värmen till full i fordonets hytt och låt den springa i ungefär tio minuter, det kommer att cykla vattnet genom kylmedelssystemet för att hjälpa dig att få den sista av den gamla kylvätskan dränerade.
  • Håll ett öga på temperaturmätaren på ditt fordon medan det körs.Om handen närmar sig den röda delen av mätaren, stäng av bilen omedelbart.Låt det inte nå det röda, som det indikerar överhettning.
  • Om ditt fordon har ett varningslampa för motortemperatur istället för en mätare, stäng av fordonet omedelbart om ljuset slås på.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 11
    6. Häll det dränerade kylmediet i tätbara behållare.Du måste transportera det dränerade kylvätskan till ett auktoriserat kylvätskeavfall.Många automatiska delbutiker och länåtervinningscentraler / avfallshanteringscentra kan du släppa bort kylvätska utan kostnad, men beroende på din plats kan du behöva betala för avyttringstjänst.Häll hinken du använde för att tömma kylvätskan till gamla krukor eller något annat som kan förseglas för att undvika att spilla det under vägen.
  • Gamla kylvätskeburkar fungerar bra för att lagra används kylvätska.
  • Häll inte det använda kylvätskan i gamla oljebehållare, eftersom blandning av de två vätskorna kan förhindra att vissa platser tar avfallskylvan.
  • Del 3 av 4:
    Byte av din bils termostat
    1. Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 12
    1. Leta reda på termostaten medan kylmedelssystemet är tomt.Om ditt fordon har överhettat eller misslyckats med lämplig driftstemperatur kan det bero på att du behöver byta termostaten.Medan termostaten kan vara placerad på olika ställen beroende på tillverkning och modell av ditt fordon, kan det vanligtvis hittas där den mest radiatorslangen möter motorn.
    • Du kan söka efter platsen för ditt specifika fordonets termostat online eller fråga clerk på din Auto Parts Store för att hjälpa till med att peka på var det borde vara.
    • Vissa fordon levereras med underhållshäften som följer med bruksanvisningen.Platsen för termostaten ska anges i ditt underhållshäfte.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 13
    2. Koppla bort radiatorslangen.Linjen kommer sannolikt att fästas på ett munstycke och hålls på plats med hjälp av en slangklämma.Vissa slangklämmor kräver användning av en platt eller Phillips huvudskruvmejsel för att lossa, medan andra behöver pressas med tänger.Bestäm det rätta sättet att lossa slangklämman, så gör det och ta bort slangen från metallmunstycket.
  • Se till att det finns en hink under slangen för att fånga ett kvarvarande kylmedel som kan dränera ur slangen när du kopplar bort den.
  • Lämna radiatorlinjen ansluten på radiatoränden.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 14
    3. Unbolt termostathuset och ta bort det.Munstycket den slang som används för att vara ansluten till bör ha två bultar (men möjligen så många som fyra) säkrar den till motorn.Använda en hand- eller socketnyckel, ta bort dessa bultar och försök att ta bort huset (munstycke).Om det inte kommer lätt, använd inte ett verktyg för att pry mot det, eftersom du kan skada delarna och göra det omöjligt att täta kylmedelssystemet.
  • Om det inte kommer att Budge, tryck på det med en bit av trä eller gummi mallet tills gummipackningen håller den på plats ger väg.
  • Ta bort huset (munstycke) och sätt det åt sidan.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska steg 15
    4. Skrapa av det gamla packningsmaterialet.Termostathuset är förseglat med en packning som måste bytas ut.Innan den nya packningen kan införas, måste den gamla skadade packningen skrapas av både huset och där den monteras på motorn.Du kan använda en skrapa eller rakblad för att skrapa bort det återstående packningsmaterialet.
  • Allt material måste avlägsnas för att den nya packningen ska kunna täta ordentligt.
  • Var försiktig så att du inte skadar huset.Huset måste sitta säkert på motorn för att säkerställa att det förseglas.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 16
    5. Byt termostaten och installera den nya packningen.För att ta bort termostaten, lyft helt enkelt den ut ur det nu öppna termostathuset.Placera den nya termostaten i huset på exakt samma sätt som du hittade den gamla.När den nya termostaten är i huset, placera den nya packningen på huset som tar hand om för att anpassa hålen för bultarna.
  • Du kan köpa lämplig packning på din lokala Auto Parts Store.
  • Var noga med att tillhandahålla ditt fordon, modell, år och motorstorlek när du köper packningen för att du ska få rätt.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 17
    6. Bultar huset tillbaka på plats och koppla tillbaka slangen.Med packningen på plats, sätt munstycket tillbaka över termostaten och säkra den med de bultar du tog bort tidigare.Du kan sedan sova slangen och säkra den på plats med slangklämman.
  • Se till att allt är tätt, annars kan ditt kylmedelssystem läcka.
  • Du kan behöva byta slangklämman om den förstördes medan du tog bort den.Du kan köpa slangklämmor på mer hårdvara eller auto delar butiker.
  • Del 4 av 4:
    Lägger till nytt kylvätska
    1. Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 18
    1. Låt fordonet svalna igen.Stäng av fordonet och låt det svalna igen innan du försöker vidarebefordra ytterligare.Även om du bara låter det springa i tio minuter eller så, kan det ta lite längre tid än det för att det ska vara tillräckligt kallt för att du ska börja arbeta.Om bilens temperaturmätare började stiga mot det röda, kommer det troligen att ta ännu längre.
    • Vänta tills radiatorn är en gång cool nog att röra innan du går framåt.
    • Om fordonet närmade sig överhettning kan du behöva vänta en timme eller längre.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 19
    2. Töm vattnet från radiatorn.Följ samma steg som du använde för att tömma det gamla kylvätskan från radiatorn för att tömma det vatten du lagt till.Detta vatten kommer att spola ut det återstående gamla kylvätskan när du dränerar det och lämnar ditt kylmedelssystem klart för dig att fylla det med en ny kylmedelsblandning.
  • Du måste kassera detta avloppsvatten på samma sätt som kylvätskan, så du bör överföra den till tätbara behållare.
  • Se till att du säkert stänger avloppsventilen efter att ha dränerar vattnet innan du lägger till ett kylvätska till fordonet.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätska Steg 20
    3. Häll i det nya kylvätskan.Se bilens bruksanvisning för att se till att du fyller fordonet med rätt kylvätska.De flesta fordon kräver en 50/50 blandning av kylvätska och vatten, så du kan antingen blanda det själv eller köpa förblandad kylvätska och vatten från din lokala återförsäljare.Häll kylvätskan i samma öppna keps som du tidigare använt för att fylla radiatorn med vatten.Vissa system kräver att du häller vätskan långsamt, eftersom den gradvis förskjuter vätskan ur behållaren och in i kylmedelslinjerna, så var tålmodig för att undvika överflöd.
  • Se till att hälla i mängden kylvätska / vattenblandning Din bruksanvisning indikerar är korrekt för ditt fordons motor.
  • Kontrollera under bilen för eventuella läckor, särskilt nära avloppsventilen.Om avloppsventilen läcker, dra åt den för att stoppa läckan, eftersom det blir värre under tryck.Om du upptäcker läcker någon annanstans, kommer du sannolikt att behöva ta ditt fordon för professionella reparationer.
  • När den fylls, ska kylvätskan / vattenblandningen nå "MAX" -linjen på reservoaren om ditt fordon har en.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 21
    4. Stäng locket och starta motorn igen.Kör motorn i ytterligare tio minuter med värmaren i fordonets hytt på hög.Titta på temperaturmätaren när motorn cyklar vatten / kylmedelsblandningen genom kylmedelssystemet.Mätaren kommer sannolikt att gå upp lite innan han återvänder till det normala, vilket ska anges i blått eller som "mitt" i mätaren.
  • Om temperaturen börjar klättra mot överhettning, stäng av fordonet och kontrollera kylvätskenivåerna för att se till att den är fylld.
  • Efter ungefär tio minuter, stäng av fordonet.Om temperaturen läser normal är kylmedelsförändringen klar.
  • Sänk fordonets fordon och städa upp området, betala speciell uppmärksamhet för att inte spilla ett avfallskylmedel eller vatten.
  • Bild med titeln Ändra radiatorvätskegen 22
    5. Kontrollera vätskenivån igen efter några dagar.Efter några dagar efter regelbunden körning, kolla kylvätskenivån igen.Vätskenivåerna kan ha sänkts när kylvätskan / vattenblandningen fyllde alla kylmedelslinjer och radiatorn, så lägg till vätskor om du märker nivån är låg i kylvätskebehållaren.Det finns vanligtvis linjer som indikerar minimala och maximala kylvätskenivåer.Fyll behållaren tills den når "Max" -linjen om den har fallit under den.
  • Om kylvätskenivåerna är allvarligt låga, har du sannolikt en läcka och ska ta med ditt fordon till en professionell serviceplats som ska ses på.
  • Om du oavsiktligt överfyller reservoaren kan du tömma lite vätska på samma sätt som du har tidigare, men var mycket försiktig, eftersom det kan vara svårt att stoppa radiatorn från att tömma när du öppnar ventilen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande