Hur blöder servostyrning

Du kan sluta med luft i dina servostyrning om du arbetade på ditt fordon, ersätter en del, eller du har en mindre läcka i servostyrningslinjerna. Om luften finner sin väg inuti servostyrningsaggregatet, kan du höra ett växande ljud när du kör och ratten kan vara lite svårare att vända sig än det normalt är. Blödning av servostyrningen är ett enkelt sätt att tvinga fånga luft ut ur din servostyrande pump och hydrauliska linjer. Tänk på, om du blöder servostyrningen och problemet återvänder om några månader, har du förmodligen läckage. Om du gör det, ta en mekaniker ta en titt på ditt fordon för att diagnostisera och reparera problemet.

Steg

Del 1 av 2:
Kontrollera och fylla på systemet
  1. Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 1
1. Leta reda på servostyrningsbehållaren och vrid av locket. Läs ditt fordons manual för att hitta din servostyrningsbehållare, vilket är där servostyrningsvätskan lagras. Placeringen av denna tank varierar från fordon till fordon, men det är vanligtvis bredvid kylvätskebehållaren på passagerarsidan av motorbåten. Leta efter ett litet cylindriskt fack som ser ungefär hälften av kylvätskebehållaren och har en avtagbar plastlock på toppen. Med fordonet av, vrid kappan av strömstyrningsbehållaren genom att vrida den moturs.
  • Det kommer vanligtvis att säga "servostyrning" ovanpå plastlocket. Det kan också lista den typ av servostyrningsvätska du behöver på locket.
  • Detta är en av de bilreparationer som i princip kan göra, särskilt eftersom du inte behöver ta bort eller demontera någonting. Detta är ett bra sätt att spara några dollar genom att hoppa över en resa till mekanikern!
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 2
    2. Fyll strömstyrningsbehållaren till den kalla fyllningen om vätskan är låg. Du kan bestämma vilken typ av servostyrningsvätska du behöver genom att läsa din bruksanvisning. Det är vanligtvis tryckt på reservoarmet också. Kontrollera oljestickan fäst vid kåpans botten. Det finns två hash märken: kallt och varmt. Om vätskan är lägre än "Cold" Hash Mark, skjut en tratt i behållarens öppning och häll i tillräckligt med servostyrningsvätska för att nå "kall" hash-märket på oljestickan.
  • De flesta fordon använder dextron, pentosin eller syntetisk hydraulvätska. Du kan köpa servostyrningsvätska vid någon bilbutik.
  • Om din reservoar inte har en mätstick, finns det en fyllningslinje på insidan eller utanför reservoaren. Du kan behöva använda en ficklampa för att se inuti tanken och leta efter fyllningslinjen.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 3
    3. Stäng locket för att hålla vätska från att poppa ut medan du blöder systemet. Blödning av servostyrningsledningarna tvingar luft ut ur systemet. Detta kan orsaka att servostyrningsvätskan spillas ut ur reservoaren, eftersom trycket i servostyrningslinjerna ökar. För att undvika att göra en röra, sätt tillbaka locket på din servostyrningsbehållare och stäng det tätt.
  • När ditt fordon är borta från marken kan du glida en dropppanna under reservoaren bara för att vara säker. Detta är förmodligen onödigt, men det är en bra idé om du vill hålla rattens vätska av marken.
  • Del 2 av 2:
    Ta bort luften
    1. Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 4
    1. Blöda systemet med ett vakuumpumpsats om din bil har en blödventil. Läs fordonets bruksanvisning för att se om din servostyrning har en blödventil. Om det gör det, köp ett vakuumpumpats för ett servostyrningssystem och skjuter änden av vakuumpumpens slang över den blöda ventilen. Dra sedan avtryckaren på vakuumet tills mätaren på pumpen läser 20 hg (tum kvicksilver). Detta kommer att dra överflödig luft ut ur systemet.
    • En liten andel fordon har blöda ventiler på servostyrenheten. De flesta fordon kommer inte med en eftersom det är ganska lätt att blöda servostyrningen utan ett vakuumkit.
    • Du kan köpa en reservoarlock med en blödventiladapter på locket om du vill använda ett vakuumkit för att pumpa dina servostyrning, men du har inte en inbyggd blödventil. Du kan också köpa ett vakuumkit med en adapter som glider direkt i reservoarens öppning om du inte vill köpa en ny keps.
    • Du kan fortfarande blöda din servostyrning med den traditionella metoden om du har en blödventil. Detta är bara ett alternativ du har om ditt fordon levereras med en blödventil. Det är lättare att göra det här eftersom du inte behöver höja fordonet och det tar mindre än 5 minuter.
    • Du behöver inte öppna eller stänga något för att sätta in slangen i blödventilen. Slangen glider bara direkt.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 5
    2. Lyft ditt fordon av marken med Jack står. Med ditt fordon på en plan yta, glida kilar eller chocks bakom dina bakdäck för att hålla fordonet att glida tillbaka. Skjut en hydraulisk golvuttag under ena sidan av ditt fordon. Steg upprepade gånger på hydrauliska jackens pedal för att höja sidan av ditt fordon. Skjut sedan en jackstativ under fordonets sida så det vilar på ramen. Upprepa denna process på andra sidan för att lyfta framhjulen helt av marken.
  • Om du kan, använd de minsta jackstativen som är tillgängliga för dig. Du behöver bara däcken vara lite av marken, och det blir lättare och säkrare att komma in och ut ur fordonet om du inte behöver klättra upp för att komma i förarsätet.
  • Du behöver inte höja tillbaka. Blödning av servostyrningen innebär att ratten vrids upp och tillbaka om och om igen. Du behöver bara framhjulen av marken.
  • Om du inte har jackstativ kan du fortfarande göra det med ditt fordon på marken. Du kanske inte helt blöder servostyrningslinjerna, men du bör fortfarande se en märkbar förbättring om det finns luft som fångas i systemet.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 6
    3. Sätt nyckeln i tändningen för att låsa upp ratten. Ta försiktigt i fordonet, eller öppna dörren och nå över till tändningen. Sätt in nyckeln i tändningen, men vrid inte fordonet. Du måste vrida ratten medan fordonet är avstängt, men du kan inte göra det om nyckeln inte är i tändningen.
  • På vissa fordon måste du vrida nyckeln till tillbehörspositionen genom att vrida den halvvägs eller bakåt för att låsa upp ratten. Allt beror på din make och modell.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 7
    4. Vrid rattlåset för att låsa genom att vrida den åt vänster och höger. Ta tag i ratten och vrid det hela vägen till vänster som om du gör en extrem vänstra sväng. När hjulen roterar så långt de kan till vänster, vrid ratten hela vägen till höger. Detta är känt som att vrida ratten från lås till lås, och denna process tvingar luft ut ur din servostyrpump och linjer.
  • Om du vrider ratten ingriper strömstyrningen och krafter vätskan för att cykla genom linjerna. Om det är fånga i dina servostyrning, tvingar detta tryck luften ut till toppen av reservoaren.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 8
    5. Fortsätt att vrida ratten 20 eller 35 gånger för att trycka ut luften. Fortsätt vrida ratten fram och tillbaka. Gå hela vägen till vänster, då hela vägen till höger. Om du kör en standardbil, gör det minst 20 gånger för att tvinga hela luften ut. Gör det här 35 gånger om du kör en SUV, lastbil eller minivan.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 9
    6. Kontrollera servostyrningsnivån efter att ha vridit hjulet och fyll i efter behov. Gå ut ur fordonet försiktigt och gå tillbaka till servostyrningsreservoaren. Öppna locket på din reservoar och kolla servostyrningsvätskan för att se om det är lägre än det var när du först kontrollerade det. Om det är lågt, fyll på servostyrningsbehållaren upp med mer servostyrningsvätska så att vätskan når "kall" fyllningslinjen på oljestickan.
  • Servostyrningsvätskenivån går normalt ner när du tar bort luften. Överskottsluften sitter i servostyrningsledningarna och trycker upp vätskan för att det verkar som om det finns mer vätska i servostyrningslinjerna än det är faktiskt. Ta bort denna luft kommer att leda till att vätskenivån sjunker ner.
  • Du kan höra ett litet poppljud när du öppnar locket. Detta beror på att hela luften tvingades till toppen av reservoaren när du vände lås till lås.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 10
    7. Starta fordonet och vrid rattlåset till lås 20 eller 35 gånger. Stäng locket på servostyrningsreservoaren och kom tillbaka i fordonet. Starta ditt fordon. Sedan vrid hjullåset för att låsa igen genom att vrida hjulet hela vägen till vänster, då hela vägen till höger. Om du kör en vanlig bil, gör det ytterligare 20 gånger för att låta servostyrningsvätskan genom linjerna igen. Om du har en SUV, lastbil eller minivan, gör det här 35 gånger.
  • Om du märker styrningen är mjukare medan du gör det här, grattis! Du har troligen tagit bort hela luften och du ska göras.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 11
    8. Kontrollera toppen av servostyrningsreservoaren för bubblor. Stäng av motorn och gå ut ur fordonet igen. Gå till din servostyrningsbehållare och öppna locket. Om du ser vätskan på toppen av reservoarbubblingen betyder det att det fortfarande finns lite luft i dina servostyrningslinjer. Om det inte finns någon bubbling är luften borta och du är klar!
  • Om hela luften är borta och det finns ingen mer bubbling, stäng locket på din servostyrningsreservoar och ta bort kontakten.
  • Bild med titeln Bleed Power Steering Steg 12
    9. Fortsätt att vrida ratten tills vätskan är bubblafri. Om du såg bubblor i servostyrningsreservoaren, stäng locket och kom tillbaka i fordonet. Slå på motorn och vrid den lås för att låsa ytterligare 20-30 gånger. Fortsätt att upprepa denna process tills du inte längre ser bubblor som visas längst upp på servostyrningsreservoaren.
  • När du är klar, dra åt locket på behållaren och ta bort ditt fordon från jackstativen.
  • Tips

    Om det växande ljudet i din motor returnerar de närmaste 2-6 månaderna, har du förmodligen läckage i din servostyrande pump. Ta ditt fordon till en mekaniker och ta en titt på frågan.
  • Om du ser bubbling när du kontrollerar reservoaren efter att ha blivit lås till lås, kan det se ut som om din servostyrande vätska har ändrat färger. Oroa dig inte för det här, det betyder bara att det finns mycket luft kvar i dina linjer.
  • Saker du behöver

    • Jack står
    • Styrservoolja
    • Bruksanvisning
    • Ficklampa (tillval)
    • Drip Pan (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande