Hur man köper australian stocks

Oavsett om du bor i Australien eller helt enkelt är intresserade av att diversifiera din portfölj genom att investera i landet, finns det flera alternativ för att köpa aktier av australiensiska företag. Det vanligaste sättet att köpa australiensiska aktier är genom en mäklande tjänst som handlar på den australiensiska börsen (ASX). Du kan dock också köpa direkt från ett företag som slår ditt intresse om det är flytande aktier genom ett inledande offentligt erbjudande (IPO) eller Crowd-Requirced Funding (CSF). Australiensiska aktier är också tillgängliga genom professionellt förvaltade fonder.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en Broking Service
  1. Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 1
1. Bestäm om du vill ha en online eller fullservice mäklare. Online-mäklare har vanligtvis lägre avgifter men erbjuder inte specifika råd som är skräddarsydda för din personliga situation. Full-service mäklare, å andra sidan, kommer att erbjuda dig personliga råd och rekommendera specifika aktier som kommer att vidareutveckla dina investeringsmål. Men de tar vanligtvis mycket högre avgifter än online-mäklare.
  • Online-mäklare erbjuder ofta omfattande pedagogiska resurser som du kan använda för att öka din ekonomiska och investeringskompetens. Men du måste kunna tillämpa det du lär dig till din speciella situation.
  • Med fullmäklare får du mer personlig uppmärksamhet och fördelen med en skicklig börsmäklare som hjälper dig att fatta beslut. Om du bestämmer dig för att gå med en fullservice mäklare, är det i allmänhet bäst att hitta en mäklare med ett kontor i ditt område, eftersom du sannolikt kommer att träffas med ditt mäklare ansikte mot ansikte.

Dricks: Om du inte bor i Australien, se till att någon mäklare du väljer Aktivt handlar på ASX om du vill köpa australiensiska aktier.

  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 2
    2. Jämför de avgifter och tjänster som erbjuds. När du har gjort det ursprungliga beslutet att använda antingen en online- eller fullmäklare, titta på flera olika mäklande tjänster i den kategorin. Forskning bakgrunden och rykte för var och en, liksom de avgifter de tar betalt för affärer och de tjänster eller resurser som de har tillgång till för investerare.
  • ASX har ett onlineverktyg tillgängligt på https: // asx.com.AU / ASX / Forskning / Findabroker.do som kan hjälpa dig att identifiera en australisk mäklande tjänst som bäst passar dina behov. Detta verktyg är endast tillgängligt för investerare som bor i Australien.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 3
    3. Ställ in ett konto med den mäklare du har valt. Om du har bestämt dig för att gå med en online-mäklare, kan du vanligtvis ställa in ditt konto online om några minuter. Du måste vanligtvis länka ett bankkonto till ditt aktiehandelskonto för att komma igång. Om du har valt en fullservice mäklare kan du behöva besöka det lokala kontoret personligen för att ställa in ditt konto.
  • Både online och fullmäklare kräver dokument och information för att verifiera din identitet. Mäklaren du har valt kommer att berätta exakt vilken information de behöver.
  • När du ställer in ditt konto måste du bestämma om du ska hålla dina aktier via din börsmäklare eller via aktiekistret. Vanligtvis är det lättare att helt enkelt hålla dina aktier via din börsmäklare. Din börsmäklare tilldelar dig ett innehavsidentifikationsnummer (HIN), ett 10-siffrigt nummer som börjar med en "X."
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 4
    4. Välj de aktier du vill köpa. Forskning Företag du är intresserad av såväl som industrin i allmänhet. Lär dig allt du kan om företagets tidigare prestanda och expert förutsägelser för företagets framtid. Denna information hjälper dig att bestämma vilka företag att investera i.
  • Nyare företag har inte mycket historia, vilket kan göra dem i sig mer riskabla än etablerade företag. Ett nyare företag kan dock minimera den risken genom att ha erfarna direktörer som har haft mycket framgång med andra företag.
  • Om du har bestämt dig för att gå med en fullservice Broking-tjänst, kommer din börsmäklare inte bara att berätta om ett företag du är intresserad av men också ge dig råd om huruvida det är en bra investering för dig.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 5
    5. Placera din beställning med din mäklare. Om du har en fullservice mäklare är allt du behöver göra för dem vilka företag du vill köpa aktier av och de kommer att gå igenom pappersarbetet och processen med att beställa för aktier. Om du har en online-mäklare, å andra sidan måste du beställa dig själv via deras hemsida. När du beställer kan du antingen ange antalet aktier du vill köpa eller hur mycket pengar du vill spendera på aktier i allmänhet.
  • Med en "marknadsföra" Beställa, du berättar för mäklaren som du vill köpa ett visst antal aktier på den goda marknadsräntan. Du kan också kunna ange det maximala summan av pengar du vill investera i bolaget.
  • A "begränsa" Beställa, å andra sidan, berättar för din mäklare att du bara betalar ett visst belopp per aktie för beståndet. Du kan också ange det specifika antalet aktier du vill köpa till det priset.
  • Det kan ta en dag eller så för att aktierna ska visas på ditt investeringskonto. Limit order tar vanligtvis längre tid att placera eftersom din mäklare måste hitta en näringsidkare som är villig att sälja till ditt pris.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 6
    6. Övervaka utförandet av dina innehav. När du har tagit dina aktier i ditt investeringskonto, checka in på dem regelbundet för att se hur de gör det. Hur ofta du checkar in beror på dina investeringsmål. Det är dock vanligtvis inte tillrådligt att kontrollera prestanda varje dag.
  • Om dina investeringsmål är mer kortsiktiga, vill du kontrollera beståndets prestanda oftare - säg en gång i månaden eller så. Detta ger dig möjlighet att reagera snabbt och sälja under-scening Stock.
  • För långsiktiga investeringsmål bör du inte behöva kontrollera dina investeringar mer än en gång ett kalenderkvartal. Bedöm prestanda i slutet av varje år och bestämma om du vill sälja under utförande av lager eller vänta på att det ska återhämta sig.
  • Metod 2 av 3:
    Köper direkt från företaget
    1. Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 7
    1. Läs företagets prospekt. Om ett företag sätter ut ett första offentligt erbjudande (IPO) måste det lämna ett prospekt med Australian Securities and Investment Commission (ASIC). Detta dokument innehåller information om bolaget, vilka typer av aktier som erbjuds, och antalet aktier som är tillgängliga.
    • Om du har lärt dig om IPO via din mäklare, kommer de sannolikt att ha det prospekt som är tillgängligt för dig. Annars kan du söka ASICs databas för prospektet på http: // Sök.asic.gov.AU / ErbjudandeLista / OfferList_Date_Received.html.
    • Om du köper aktier direkt genom folkmassad finansiering (CSF), leta efter företagets "Erbjudande dokument," skrivs vanligtvis på CSF-webbplatsen. Detta dokument liknar ett prospekt och beskriver verksamheten och villkoren i CSF-aktieret.
    • Läs igenom hela prospektet eller erbjuda dokumentet. Se till att du förstår bolagets sektor och nyckelkonkurrenter, liksom dess nuvarande finanser och utsikter. Om det inte är något du inte förstår, prata med en erfaren finansiell rådgivare.

    Dricks: Om du tittar på en CSF, kommer mellanhandens webbplats vanligtvis också en portal genom vilken du kan ställa frågor om företaget eller erbjudandet.

  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 8
    2. Utvärdera bolagets styrelseledamöter. Om du tittar på en start kan du inte ha mycket historiska data att titta på när det gäller prestanda. Bolagets styrelsens rykte och färdigheter kan dock hjälpa dig att utvärdera företagets utsikter.
  • Kontrollera ASICs "förbjuden och diskvalificerad" Registrera för att se till att inget av bolagets styrelseledamöter visas där. Att ha en direktör i det registeret är en röd flagga som investerar i det företaget kan vara otroligt riskabelt.
  • Prospektet eller erbjudandet ska avslöja om någon av styrelseledamöterna tidigare lyckats med ett företag som misslyckades. Söka i styrelsens namn på Internet kommer också att avslöja viktig bakgrundsinformation om sina professionella karriärer.
  • Se till att styrelseledamöterna har nödvändiga färdigheter för att hantera det aktuella företaget och förstå sektorn och hur man tjänar pengar i det. Till exempel skulle du förmodligen inte investera i ett mobilappföretag om ingen av styrelseledamöterna hade någon tidigare erfarenhet inom teknikindustrin.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 9
    3. Kontrollera förmedlingens licensiering. Alla CSF måste vara noterade på webbplatser som drivs av en förmedlare licensierad av australiensiska finansiella tjänster (AFS) för att ge CSF-tjänster. För att försäkra sig om att mellanhand har en licens i gott skick, gå till https: // ConnectOnline.asic.gov.AU / RegistrySearch / Faces / Landing / ProfessionalRegisters.jspx och ange mellanhandens namn. Välj "Australian Financial Services Licensee" som registret att söka.
  • När du får licensinformationen för förmedlaren, kontrollera under "Licensleverantörsförhållanden" För att se om mellanhand är licensierat för att tillhandahålla CSF-tjänster.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 10
    4. Använd en börsmäklare för att investera i en IPO. Vanligtvis erbjuder företag med IPO de flesta av aktierna till institutionella investerare. Men som enskild investerare kan du fortfarande kunna komma in på åtgärden om ditt mäklarhus har aktier som tilldelats.
  • Olika mäklarhus har olika minimikriterier för investerare som vill köpa aktier i IPOs. Vanligtvis måste du vara en relativt erfaren investerare med ett välfinansierat konto.
  • De flesta mäklare tillåter dig att registrera dig för att få meddelanden om kommande IPOS. Detta gör att du kan undersöka företaget innan du fattar ett beslut att köpa.
  • Varning: IPOS har ett begränsat antal aktier. Om det finns för många beställningar och IPO blir övertecknad, kan din beställning inte fyllas.

  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 11
    5. Ansök om CSF-aktier via intermediärens hemsida. Om du väljer att köpa CSF-aktier, leta efter en länk direkt på mellanhandens hemsida. Innan du lämnar din information måste du klicka igenom en riskvarning. Då kan du fylla i en ansökan.
  • Du är begränsad till $ 10.000 i totala investeringar i ett företag via CSF över en 12-månadersperiod.
  • När du har beställt, har du en 5-dagars avkylningsperiod. Om du ändrar dig under den tiden och bestämmer att du inte vill investera, kan du få en fullständig återbetalning via mellanhandens hemsida.
  • Metod 3 av 3:
    Investera genom en förvaltad fond
    1. Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 12
    1. Välj den typ av fond som bäst passar dina investeringsbehov. Om du bestämmer dig för att du vill investera indirekt, se till en professionellt förvaltad fond. Med dessa medel är din investering sammanslagna med andras investeringar. En professionell fondförvaltare köper sedan och säljer tillgångar i det roliga på dina vägnar. Australiensiska aktier hålls i 4 typer av medel:
    • Förvaltningsfonder är mest lämpliga för långsiktig, hands-off Investing. Du kan lita på en professionell fondförvaltare att köpa och sälja på dina vägnar. De flesta förvaltade medel följer en mer konservativ investeringsstrategi med inriktning på långsiktig tillväxt.
    • Listade investmentbolag (Lics) betalar utdelningar från sina investeringar och har lägre kostnader än förvaltade medel. Men de tar ut avgifter för varje bidrag, så de tenderar att vara ett bättre val om du har en stor klumpsumma som du vill investera på en gång, snarare än att investera mindre mängder periodiskt över tiden.
    • Börshandlade medel (ETF) handlas på ASX precis som vanliga aktier. De är praktiska om du redan har en online-mäklare och vill investera mindre mängder för att diversifiera din portfölj.
    • Schack Förvaringsintressen (CDI) Handelsaktier av utländska företag på australiensiska valutamarknader. Om du bor i Australien och vill investera internationellt kan CDI vara bekvämare än att köpa aktier direkt från utländsk marknad eftersom de värderas i australiensiska dollar.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 13
    2. Jämför medel som slår ditt intresse. Fonder skiljer sig åt avseende de typer av tillgångar de investerar i och risknivån i samband med dessa tillgångar. Du vill också titta på fondansvarigens bakgrund och rykte, liksom de ansvariga förvaltningsavgifterna.
  • Om du investerar på lång sikt, vill du titta på konservativa medel med låg risk och låg volatilitet.
  • Om du har mer kortsiktiga investeringsmål, däremot kanske du föredrar en tillväxtorienterad fond. Tillgångarna i dessa medel, främst aktier och fastigheter, upplever högre volatilitet, men har också en högre förväntad avkastning.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 14
    3. Köp hanterade fondandelar direkt från fondförvaltaren. Om du har bestämt dig för att investera i en förvaltad fond måste du vanligtvis skapa ett konto direkt med fondförvaltaren. Du betalar vanligtvis en inträdesavgift (mellan 1 och 5% av din ursprungliga investering), liksom bidragsavgifter på varje extra enhet du köper från fonden.
  • Hanterade medel kräver vanligtvis en initial investering på minst $ 5000, även om vissa tillåter initiala investeringar på så lite som $ 1000.
  • Innan du kan köpa enheter från en fondförvaltare måste du fylla i en ansökningsblankett, vanligtvis tillgänglig på fondens hemsida.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 15
    4. Använd en Broking Service för Exchange-Traded Funds (ETFS). Om du inte har det klumpiga summa som är nödvändigt för att investera i en förvaltad fond, kan ETF vara ett bättre alternativ för dig. De flesta online-mäklare, såväl som fullmäklare, kan underlätta inköp av aktier i ETFS.
  • Eftersom ETF-aktier handlas precis som alla andra aktier i utbytet, betalar du vanligtvis en börsmäklare för varje transaktion.
  • Samtidigt, eftersom ETF-aktier handlas på utbytet, är de mycket lättare att bli av med om du bestämmer dig för att du vill sälja. Vissa förvaltade medel begränsar din förmåga att sälja dina enheter, särskilt inom de första åren efter att du köpt dem.
  • Bild med titeln Köp Australian Stocks Steg 16
    5. Utvärdera fondens resultatrapport en gång per år. Din fondförvaltare skickar dig en rapport var 12: e månad som skisserar fondens prestation. Läs detta uttalande noggrant och se till att fonden fortfarande uppfyller dina investeringsmål. Om du har några frågor eller problem, prata med en oberoende finansiell rådgivare.
  • Jämför din fonds prestation till marknaden i allmänhet såväl som liknande medel. Om din fond verkar vara underutnyttjande, kanske du vill kritiskt bedöma fondförvaltarens val i tillgångar för fonden.
  • Tips

    Om din arbetsgivare erbjuder ett anställningsschema kan du investera direkt i det företag du arbetar för genom det systemet. Innan du loggar in, se till att du förstår villkoren, särskilt eventuella begränsningar av din förmåga att sälja dina aktier.
  • Om du är en Första gången investerare, besök https: // asx.com.AU / Utbildning / Första gången-Investerare.htm För gratis resurser som hjälper dig att förstå ASX och bygga en investeringsstrategi.
  • Varningar

    Investera i aktier har inneboende risk. Forskning ett företag noggrant innan du investerar och pratar med en börsmäklare eller finansiell rådgivare om du har några frågor om ett företags prestation eller rykte.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande