Hur man dekorerar en studio

Studio Apartments kombinerar köttet och potatisarna i ett hus i ett litet utrymme genom att sätta ett sovrum, pentry och vardagsrum i ett. Att dekorera en studio lägenhet för första gången kan verka skrämmande, men nyckeln ger varje tum av utrymme ett syfte. Små områden kan verka rymliga om du vet hur man lurar ögat och använder multifunktionsmöbler. Om du uppskattar en minimalistisk stil, kan dekorera en studiolägenhet vara bara upp på din gränd.

Steg

Del 1 av 3:
Arrangera möbler
  1. Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 1
1. Använd möbler för att dela upp din lägenhet i "underrum." Huvudrummet i en studio fungerar som tre utrymmen i ett: ett sovrum, vardagsrum och kök. Du kan skapa känslan av tre separata rum med hjälp av möblerna till avsnittet utanför områden.
  • Soffor, fåtöljer eller loveseats kan låda av a "vardagsrum" område. Din säng kan på samma sätt separera ditt sovande område.
  • Mattor, soffbord eller hyllor kan förankra dina lägenhetsmöbler och göra din lägenhet underrum mer organiserad.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 2
    2. Placera sängen direkt mot en vägg. Din säng ska placeras antingen parallell eller vinkelrätt mot en vägg. Om du lägger din säng i mitten av rummet, kommer din studion att känna sig trånga och rubbade. Överväga att investera i en dagbädd eller utdragbar säng om du är kortfattad.
  • För extra utrymme, välj en låg säng utan ram. Detta förhindrar att din säng hindrar fönster eller blockerar extra utrymme.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 3
    3. Installera rörliga delare. Innehåller dividers kan hjälpa dig att skilja din studiolägenhet i separata områden. När gästerna är över kan du dela bort ditt sovande område för en känsla av integritet. Vikningsskärm eller takmonterade draperier kan ta upp minimalt utrymme i din studio när de inte används.
  • Försök att avdela rummet till estetiskt tilltalande förhållanden. Rumsdelar ser mest glädjande för ögat om de är uppdelade i 1/3 eller 2/3 proportioner.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 4
    4. Tänk vertikalt med lagringsutrymme. För att få ut det mesta av dina hyllor, välj de som är långa och tunna. Du kommer att kunna utnyttja mer utrymme för dina tillhörigheter utan att välja ett massivt lagringssystem. En stor bokhylla eller garderob kan fungera som en bra separator mellan ditt sovande område och vardagsrum.
  • Att placera höga hyllor ovanför dörröppningar eller fönster kan också rita ögat uppåt (igen vilket ger intrycket av ett större utrymme) och ge dig mer utrymme i din studio.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 5
    5. Välj möbler med synliga ben. Möblerna du väljer kan hjälpa till med illusionen av rymden. Soffor eller stolar med synliga ben (i motsats till ben draperade över med tyg) skapar en känsla av ljus och luftighet. Utrymmet mellan golvet och dina möbler hjälper till med en öppen planlösning.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 6
    6. Rensa en väg. Undvik att ställa in dina möbler i mitten av rummet, där det kan blockera ditt utrymme från ena änden till det andra. Att trycka de flesta av dina möbler till kanterna maximerar öppet utrymme och undviker en klaustrofob atmosfär. Bedöma detta genom att gå från ena änden av studion till den andra. Om du kan göra det utan mycket krångel, har du en klar väg.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 7
    7. Välj dina möbler noggrant. När du anordnar möbler i studiolägenheter, välj kvalitet över kvantitet: för många stolar eller soffor i ett litet utrymme kan låta dig känna sig instängd. När du väljer valet mellan två små soffor eller en stor, välj alltid den senare.
  • Del 2 av 3:
    Skapa utrymme
    1. Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 8
    1. Håll bara de väsentliga. Att välja att bo i en studioläge innebär att man gör utan onödiga föremål. Gå igenom dina tillhörigheter och bara hålla dina måste-haves. Göra sig av med slitna kläder, böcker som du inte längre läser, och möbler som bara kommer i vägen.
    • Donera dina gamla tillhörigheter till en välgörenhet att sätta dem mot en bra användning. Kontakta din lokala sparsamhetsbutik, frälsningsarmé eller goodwill.
    • Om du kämpar med avklädda, anställa en professionell arrangör för att hjälpa.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 9
    2. Välj objekt som är multifunktionella. Varje tum av golv i din lägenhet måste användas effektivt. Investera i några robusta möbler dubbla ändamål kan hjälpa dig att få ut det mesta av din studio. Överväg att köpa en rulla säng som viks i en soffa eller soffbord som dubbla som bänkar.
  • Köp möbler från företag som specialiserar sig på minimalistisk inredning eller mikroliv. De kommer sannolikt att ha dubbla möbelmöjligheter som passar för studiolägenheter.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 10
    3. Identifiera alla "dött utrymme" och återge det. När du har satt upp en grundläggande layout för dina möbler och tillhörigheter, leta efter områden i lägenheten som inte används. Leta efter stora fläckar av tomma väggar eller tomma hörn. Brainstorm sätt du kan återställa de tomma områdena på ett sätt som bäst tjänar dina behov.
  • Till exempel, om det högra hörnet av din studio är tom, kan du placera en beanbag där. Du kan sedan återupptas i ett läsning eller avkopplande område.
  • Gå inte överbord och skrika varje område i din lägenhet med saker. Några tomma utrymmen är bra och bidrar till balansen i en lägenhet. Se bara till att varje område har ett syfte.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 11
    4. Strategiskt placera speglar för att få rummet att känna sig större. En välplacerad spegel kan göra din lägenhet två gånger så stor som den är. Placera speglar över ett fönster återspeglar naturligt ljus och gör rummet att känna sig rymligare. Du kan också placera en spegel över ett stort slutbord eller hyllplan för att få det att se ut som ett helt utrymme är tucked in i spegeln.
  • Del 3 av 3:
    Anpassa din lägenhet
    1. Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 12
    1. Välj ljus, neutrala färgscheman. Om du kan måla väggarna, pinne med neutrala färger som beige eller lätta pasteller: neutrals har en expanderande effekt och kan göra en lägenhet som är större än den är. De skapar också en känsla av värme och balans.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 13
    2. Vary dekoration med texturer. För många färger kommer att bli överstimulerande i små utrymmen. Du måste vara kreativ när du ger mångfald till dina dekorationer. Att ha ett singulärt färgtema och blanda olika texturer är det perfekta sättet att lägga till vibrans. Du kan köpa möbler med invecklade carvings och dekorera dem med plysch, fluffiga kuddar.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 14
    3. Följ "cantaloupe regel" med dekorationer. Undvik stora, glande föremål när du dekorerar din studio. Enligt "cantaloupe regel," Några accenter större än en cantaloupe folkmassa små rum. Välj några valobjekt som är större, men syftar till att de flesta dekorationer är kompakta.
  • Till exempel, i stället för en stor lampa som tar upp mycket utrymme, kan du välja en liten skrivbordslampa. Detta ger dig tillräckligt med ljus att läsa eller arbeta när det är mörkt utan att använda mycket utrymme.
  • Bild med titeln Dekorera en studio Lägenhet Steg 15
    4. Dekorera med djärv, dramatisk konst för att göra lägenheten att känna sig expansiv. För studiolägenheter, blyg från landskap eller klassiska målningar. Istället plocka djärva mönster med mycket handling. Modern konst, särskilt popkonst, är ett utmärkt val för studiolägenheter.
  • Igen, blyg bort från bitar med för mycket varians i färg.
  • Cantaloupe-regeln gäller inte nödvändigtvis på konstverk. I stället för två eller tre mindre konststycken, välj en djärv duk som gör ett uttalande. Med konst i små utrymmen kan för mycket hängande på väggarna bli överväldigande.
  • Tips

    Dekorera med olika nyanser av en färg (som vit, grädde och beige) kan expandera ett rum och få det att känna sig större.
  • Framför allt, fortsätt att dekorera enkla. Att organisera små utrymmen handlar om att arrangera de väsentliga snarare än att fylla så mycket som möjligt i ett område. Undvik att samla för många knick-knacks eller överbelasta väggarna med dekoration.
  • Foldaway stolar och andra möbelstycken kan ge dig ytterligare utrymme när du inte har gäster över.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande