Hur man utvecklar din egen handstilstil

Få ditt skrivande märkt genom att ha din egen unika handstilstil. Kanske vill du städa upp ditt skrivande eftersom det är slarvigt eller svårt att läsa, eller kanske du vill utveckla en unik och minnesvärd skrivstil. Hur som helst, utvecklar din egen skrivstil mycket övning och kreativitet. Börja med att behärska grunderna i Penmanship och bokstäver och försök sedan skapa en unik och personlig handstilstil.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla grundläggande handstilkunskaper
  1. Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 1
1. Lär dig att hålla din penna bekvämt. För att utveckla grundläggande pennans färdigheter bör du börja med att lära dig hur du håller din penna ordentligt. Komfort är uppenbarligen det viktigaste elementet när det gäller att hålla en penna eller penna, men du bör också se till att du är jämnt fördel av trycket. Till exempel, försök och balansera din penna jämnt mellan tummen, pekaren och långfingeren. Detta hjälper dig att undvika kramper när du skriver och kommer att ge dig mest kontroll över ditt bokstäver.
  • Håll pennan nära spetsen för bättre grepp och kontroll.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 2
    2. Experimentera med olika skrivredskap. För att skapa ett unikt och personligt penmanship bör du också hitta en penna eller skriva redskap som är bekväm för dig. Pennor kan komma i en mängd olika typer, oftast kulpunkter och gel, och du kan upptäcka att du föredrar en över den andra. Tänk på komfortnivån på pennan, tjockleken på bläcket och kontrollnivå du har när du skriver när du testar nya pennor.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 3
    3. Analysera din handstil. För att skapa din egen skrivstil vill du börja med att analysera din nuvarande handstil och leta efter alla områden eller saker som du vill ändra. Försök att kopiera några stycken av text från en bok eller Internet för att se några mönster i ditt skrivande som kan uppstå. När du har analyserat bokstäverna, försök skriva samma passage igen och den här tiden koncentrerar sig för att korrigera eller ändra några av de saker du inte tyckte om det första skrivandet. Betala specifika uppmärksamhet på följande funktioner i din handstil:
  • Mellanrum
  • Luta
  • Stil
  • Brevhöjd
  • Konsekvent baslinje för bokstäver
  • Dotting din jag är
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en unik handstilstil
    1. Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 4
    1. Titta upp teckensnitt och handskriftsstilar på internet. Prova en enkel Google-bildsökning för att hitta unika idéer. Försök att söka Pennanship Styles och se vilka olika typer av bokstäver du kan avslöja. Detta är ett bra sätt att få idéer och välja en stil som passar både din personlighet och penmanship stil.
    • Pinterest har också många olika idéer för att skriva teckensnitt som du kanske vill utforska samtidigt som du skapar en unik handstilstil.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 5
    2. Kopiera handstil som du vill. Har du en vän, familjemedlem eller kollega vars handstil du gillar? Noggrant undersöka deras handstil och försök att bestämma exakt vad det är som du gillar om stilen. Kanske dras du till hur deras bokstäver flyter tillsammans, eller konsistensen i storlek. När du har upptäckt det du gillar om deras skrivning försök att införliva en del av sin teknik i ditt eget penmanship.
  • Försök att spåra deras skrivande. Ju mer du övar desto lättare blir det att få lite av deras skrivstil i din egen handstil.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 6
    3. Skapa konsekventa bokstäver. Oavsett vilken typ av handstil du har bestämt om, kursiv eller tryck, bör du skapa en uppsättning konsekventa bokstäver som du gillar och det ser bra ut tillsammans. När du skriver ett brev som du gillar det - med lämplig höjd, kurva och snedställer att skriva det brevet om och om igen och fyll i en hel sida. Detta hjälper dig att utveckla konsekvent bokstäver som är unik för din egen individuella stil.
  • Försök skriva en fullständig sida med stora bokstäver för varje bokstav i alfabetet.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 7
    4. Hitta en handstilstil som matchar din personlighet. Många tror att du kan lära dig mycket om en person från att studera sin handstil. Tänk på den typ av person du är och försök och kom med sätt att göra din personlighet skina igenom i din unika handstilstil. Till exempel, om du anses vara tuff kanske du vill utveckla djärv och vinkelbok. På samma sätt, om du är en organiserad och städad person, tillåter det att återspeglas i din handstil genom att skapa skarpa, snygga och enhetliga bokstäver.
  • Metod 3 av 3:
    Öva din handstil
    1. Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 8
    1. Använd din handstil på en daglig basis. I dagens stora digitala värld kan många människor gå dagar i taget utan att använda sin egen handstil. Om du vill utveckla din egen handskriftsstil är det viktigt att du övar handstil dagligen. Även om det här kan verka som en tråkig chore, finns det sätt att göra skrivande kul:
    • Börja en daglig handskriven tidskrift.
    • Skriv brev till dina vänner och familj. Vem skulle inte älska att få en handskriven anteckning?
    • Skriv ditt namn och träna din signatur.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 9
    2. Slow ner din handstil. Medan du är i färd med att lära dig nya handstilkunskaper är det viktigt att koncentrera och skriva långsamt. Skriva snyggt tar mycket kontroll, så du bör inte skynda på dig när du försöker ändra eller skapa en ny handstilstil.
  • Bild med titeln Utveckla din egen handskriftsstil Steg 10
    3. Be någon att läsa din handstil. När du har framgångsrikt utvecklat en personlig handstilstil, skriv en paragraf och fråga en familjemedlem eller en vän att läsa den. Om de kan läsa stycket utan svårigheter, grattis, har du gjort ditt eget personliga handstilskript! Om de har problem, antingen träna mer, eller försök att städa upp skriptet. Det är viktigt att se till att din handstil är läsbar och lätt att läsa.
  • Tips

    Om du är en slarvig författare, försök hitta ett sätt att skriva Messily men gör det fortfarande bra. Mindre bokstäver, anslutna bokstäver och lutande kan hjälpa till.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande