Hur man ändrar hela din personlighet

Personlighet är en samling mönster - tanke, beteende och känsla - det gör det som du är. Och gissa vad? Mönster kan förändras. Det kommer att ta arbete, men om du verkligen är ägnad åt den här tanken kan allting hända. Kom ihåg att din gamla personlighet sannolikt kommer att lysa genom regelbundet som vår tro och tänkande är formad av våra livsupplevelser.

Steg

Metod 1 av 5:
Ställa in grunden
  1. Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 1
1. Skriv ner din plan. Detta är en tvåfaldig åtgärd: vad du vill ändra och vad du vill bli. Du kan inte ha en utan den andra. Detta är en stor strävan att uppnå - du måste veta själva kampen du plockar innan du börjar.
  • Hur bidrar din projicerade ny karaktär till din utveckling som en person? Många människor kommer i detta skede att komma till slutsatsen att en personlighetsbyte inte behövs, utan snarare en liten vana som har en negativ effekt på dina interaktioner med andra. Skulle bara en tweak göra tricket?
  • Om det finns någon du önskar att du var mer som, skilja vad är det du vill emulera. Titta inte bara på en person och säg "Ja, jag vill vara så." Ta reda på exakt vad det är att du beundrar - är det hur de hanterar situationer? Deras sätt att tala? Hur de går eller flyttar? Ännu viktigare, hur bidrar det till deras välbefinnande?
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 2
    2. Berätta för någon. En del av anledningen till att alkoholistiska anonyma är framgångsrik är att du tar något du inte brukar prata om, och du lägger ut det i det öppna. Att ha någon annan hålla dig ansvarig ger dig en extrinsisk motivation du inte annars skulle ha.
  • Prata med en vän om vad du vill uppnå. Om de är en betrodda förtroende, kommer de att kunna producera dig i rätt riktning (antingen genom att berätta att du är löjlig eller genom att hålla dig på rätt spår). Den extra hjärnkraften och uppsättningen ögon lite längre bort från målningen, om du vill, kan hjälpa dig att se hur du ska uppträda och vilket intryck du ger av.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 3
    3. Utgöra ett belöningssystem. Detta kan vara absolut någonting. Något. Det kan vara så liten som rörande marmor från en ficka till den andra eller så stor som en semester. Vad det än är, gör det värt det till dig.
  • Och ställa in kontrollpunkter medan du är på den. Om du går upp till den vackra tjejen eller stilig kille och får ett ord ut, fantastiskt. Det är något. Om, nästa vecka du går upp till henne och går ut en hel anekdot, stor! Har belöningar för allt - det är Allt en utmaning.
  • Metod 2 av 5:
    Ändra dina tankmönster
    1. Bild med titeln Ändra hela din personlighet Steg 4
    1. Sluta märka dig själv. När du tänker på dig som blyg och reserverad, använder du den som en krycka. Varför går du inte till den festen på fredag? ...Exakt. Du har ingen anledning. När du slutar tänka på dig själv som ett eller annat sätt, öppnar världen upp till dig.
    • Du är ständigt morphing. Om du tänker på dig själv som en bandgeek, kan du hitta dig själv omfamna dessa egenskaper. Men om du inser att du alltid växer och förändras, kan du öppna upp till möjligheter som inspirerar den tillväxten, möjligheter du annars skulle skilja sig från.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 5
    2. Sluta tänka på "fast" villkor. Längs samma linjer som etiketter, sluta tänka i svart och vitt. Pojkar är inte läskiga, auktoritet är inte ond, och läroböcker har sina användningsområden. När du inser att det är Din uppfattning Av en sak som bestämmer vad det är för dig, ser du fler möjligheter och därmed fler alternativ för beteende.
  • Vissa människor ser vissa drag som "fast," och det påverkar betydligt hur de beter sig. Det motsatta av detta skulle vara en "tillväxt" tankesätt, där tittaren tycker att egenskaper är formbara och morf ständigt. Dessa tankar utvecklas tidigt i barndomen och kan mycket faktor i personlighet. Om du tycker att saker är "fast," Du tror inte att du kan ändra dem. Hur ser du världen? Det kan bestämma hur du ser dig själv i relationer, hur du löser konflikter, och hur och hur snabbt du studsar tillbaka från bakslag.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 6
    3. Stompa negativa tankar. Bara sluta. Skönheten i din hjärna är att den är en del av dig, och du kontrollerar därför det. Om du befinner dig själv och tänker, "Åh min gud, jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte," Du kommer förmodligen inte att kunna. När rösten börjar gå, sätt en socka i den. Det gör dig inte bra.
  • När rösten verkar upp, låt det låta som Donald Duck. Det är mycket svårare att ta på allvar.Bild med titeln Ändra hela din personlighet Steg 6Bullet2
  • Håll huvudet högt. Bokstavligen. Att ändra ditt kroppsspråk kan ändra hur du känner och därför tänker.
  • Metod 3 av 5:
    Ändra dina mönstrar
    1. Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 7
    1. Fejka det till du klarar det. Det finns ett ordstäv i Zen Buddhism att vägen ut är genom dörren. Om du vill bli mindre blyg, träna du upp till människor och prata med dem. Om du beundrar dem som läser mycket, börja läsa. Bara hoppa in. Människor faller i dåliga vanor, och det finns sätt att ändra dem.
    • Ingen måste veta att djupt inuti du känner att din död är överhängande. Du vet varför? För snart kommer det att gå iväg. Sinnet har en extraordinär förmåga att anpassa sig. Vad som en gång skickar en skakning ner i ryggen, med tillräckligt med tid, blir gammal hatt i tid.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 8
    2
    Antag en annan identitet. Okej, så är metoden att agera en dålig rap, men om Dustin Hoffman gjorde det, kan det också ge "det. Med den här metoden fördjupar du dig helt i någon annan. Det är inte du där ute - det är den här nya varelsen du försöker vara.
  • Detta är 24/7. Du måste anta vanorna i den här nya karaktären i varje situation. Hur sitter de? Vad är vilopositionen i ansiktet? Vad är deras oro? Hur dödar de tid? Vem associerar de med?
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 9
    3. Lägg åt sidan en viss tid för att freak out. Okej, så säger att du helt överger vem du är och anta en ny persona med den enkla kraften av tanke och vana är löjligt. Det finns inget sätt att du kan hålla den 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Därför ge dig en schemalagd tid att känna hur du vill.
  • Om du har en fest på fredag ​​som du är absolut, berätta för dig själv på fredagskväll eller lördag morgon kan du ta 20 minuter bara för att freak ut helt om det. 20 minuter av absolut ologisk, icke-produktivitet. Men bortom det, ingenting. Hålla fast vid det. Du vet vad som händer? Du kommer att upptäcka att du inte behöver ta tiden trots allt.
  • Metod 4 av 5:
    Ändra dina mönster för beteende
    1. Bild med titeln Ändra hela din personlighet Steg 10
    1. Kasta dig själv i nya miljöer. Verkligen, det enda sättet du kommer att se förändring i dig själv är om du lägger till något nytt i ditt liv. För att göra detta måste du hämta nya beteenden, nya människor och nya aktiviteter. Du kan inte göra samma saker om och om och förvänta dig olika resultat.
    • Börja med små. Gå med i en klubb. Få ett jobb utanför din skicklighetsuppsättning. Börja läsa upp på ämnet. Vad är mer, håll dig ur gamla miljöer. Du vill inte hänga med människor som gör motsatsen till vad det än försöker uppnå.
    • Villkor själv. Om du är rädd för spindlar, sätt dig i ett rum med en. Dag för dag, tum närmare det. Så småningom sitter du bredvid den. Även senare håller du det. Konstant exponering döljer hjärnan från att känna rädsla. Ta nu "spindlar" och ersätt det med vad ditt mål kan vara.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 11
    2. Hålla en journal. Du behöver lite ganska intensiv självmedvetenhet att stanna på rätt spår. Att hålla en tidskrift hjälper dig att sortera dina tankar och analysera hur du har hanterat denna förändring. Skriv ner vad som har fungerat och vad som inte ska finjustera din metod.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 12
    3. Säga "ja." Om du kastar dig i nya miljöer är det svårt, tänk på det så: sluta vända möjligheterna ner. Om du ser ett tecken på att den gamla du skulle anses ointressant, ge det ett andra utseende. Om en vän frågar dig att göra något du vet absolut noll om, är överens. Du blir desto mer bättre för det.
  • Som sagt, gör säkra beslut. Om någon frågar dig att hoppa av en klippa, gör det inte. Använd hjärnan.
  • Metod 5 av 5:
    Lägga till de slutliga handen
    1. Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 13
    1. Don kläderna. Okej, så kläder gör inte mannen, men de kan hjälpa dig att sätta dig i rätt tankegång. Även om detta inte på något sätt ändrar din personlighet, kan det hjälpa till att fungera som en påminnelse till du av den person du försöker bli.
    • Detta kan vara så liten som att ha på sig en hatt. Om det finns något som, för dig, är indikativ för den här nya personen, håll den på din radar. Du kommer att vara mer benägna att stämma överens med dig själv för att minska kognitiv dissonans.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten steg 14
    2. Plocka upp vanorna. Kläderna och tankemönstren kanske inte är tillräckligt. Tänk på vad den här nya personen skulle göra och göra det. Skulle de söka social interaktion? Shun sociala medier? Läs ekonomen? Vad det än är, gör det.
  • Du behöver inte vara stor - de små sakerna fungerar också. Skulle hon bära runt en rosa handväska? Skulle han lyssna på ett specifikt band? Ta sig in i karaktär så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 15
    3. Göra sig hemmastadd. Nu när du hämtar dessa nya vanor och förmodligen dessa nya vänner och rutiner, kan du känna lite jostled. Vad som är viktigt nu är att omfamna dig, oavsett och var du än är. Sjunka dina naglar i och bestämmer att du bor.
  • Att upprota dig själv psykiskt är riskabelt. Om du lyckats, kan du behöva tid att känna att du verkligen är "du." Koppla av. Denna känsla kommer så länge du håller den här önskan nära ditt välbefinnande.
  • Bild med titeln vara snygg medan den är avslappnad steg 9
    4. Reflektera över din nya personlighet. Uppnådde du verkligen vad du ville uppnå? Tror andra människor mer positivt om dig nu när du agerar och bär annorlunda? Är du villig att offra dig själv för en falsk imitation av den idealiska personen?
  • Vissa människor kommer att bestämma att det de behöver är inte en personlighetsändring, men en acceptans av vem de är och en vilja att försöka förbättra sig i stället för en full personlighet makeover men det är upp till dig att göra det personliga valet.Se till att du gör det på alla rätta skäl.
  • Tips

    Bli inte frustrerad om du inte ändras direkt - det tar lite tid.
  • Långsamt förändras - en dramatisk förändring kan orsaka frågor från människor. Ta itu med ditt problem och hantera det området. Långsamt blir det naturligt.
  • Starta det för sommaren och då kommer folk att se den nya du.
  • Om du tror att du inte kan ändra vem du är på grund av föräldrar eller andra människor i ditt liv, byt dig själv på små sätt. Skära ner vanor du inte gillar och introducera nya. Om mamma eller pappa frågar vad som händer, förklara för dem att du bara försöker vara mer bekväm med dig själv.
  • Du borde inte ändra för människor att tycka om dig. Du bör bara byta för dig själv - för att du vill vara en bättre person.
  • Det är bättre att förbättra din personlighet än att försöka förändras till en hel person, så försök att fokusera på dina positiva och sakta filtrera ut negativen och kom ihåg att ingen är perfekt. Men sträva efter att vara det bästa du kan.
  • Välj någon som du gillar och se hur de agerar. Tänk alltid "vad skulle de göra?" Innan du agerar.
  • Du kan få en frisyr, och en ny dressing stil hjälper.
  • Se till att en nära vän eller släkting känner till din plan, bara om något går fel.
  • Känna dig själv helt och glöm inte att njuta av alla de glada stunderna i livet.
  • Ha en rollmodell. Vet varför du vill bli som dem. Läs om dem eller titta på dokumentärerAbout dem.
  • Varningar

    Förstå att om du gör drastiska förändringar i din personlighet, kanske vänner inte gillar ny du.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande