Hur man skapar ett fiktivt universum

Fiktiva universum är viktiga för att bygga en allomfattande värld. Att skapa ett fiktivt universum ger dina karaktärer någonstans att arbeta, leva och interagera. Ditt universum kan också vara en aktiv faktor i dina karaktärer, där reglerna och tullen i ditt universum strider mot dina karaktärer. Du kan skapa ett fiktivt universum genom att definiera universets fysiska egenskaper, bestämma de varelser som fyller universum, som beskriver universums sociala och politiska delar och genom att skapa de dagliga ritualerna och rutinerna i universum.

Steg

Del 1 av 4:
Bestämning av universums fysikaliska egenskaper
  1. Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 1
1. Tänk på universums omfattning. En av de första elementen i universum bör du fokusera på universums omfattning, eller hur mycket fysiskt utrymme universum tar upp i en större värld. Tänk på hur stor du vill att ditt universum ska vara. Det kan hjälpa till att tänka på vad du vill att ditt fiktiva universum håller och hur stor det jämförs med andra universum eller världar.
  • Kanske är universum den större världen, så långt som dina karaktärer vet, och det finns flera planeter eller landar inom universum. Eller kanske universum är mycket litet och består av bara en planet eller ett land, som sedan befolkas med många olika städer och städer. Att tänka på universums omfattning kan hjälpa dig att ge dig en känsla av den stora bilden. Du kan sedan zooma in till de mindre detaljerna när du har de större detaljerna.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 2
    2. Bestäm om det kommer att finnas olika terräng eller landskap. Du bör också tänka på hur universum ser när det gäller geografi och landskap. Finns det många olika terränger i universum, beroende på var du är i universum? Är det man dominerar terräng, som ett universum av is eller ett universum av djungler?
  • Du bör också överväga hur många olika terräng eller landskap som kommer att vara i universum. Du kan skilja dessa terräng efter område, provins eller till och med av olika planeter.
  • Du kan också börja tänka på hur landskapet i universum kan påverka andra element, till exempel de ekonomiska systemen, de sociala strukturerna och världens tullar. Du kan bara ha vissa varelser som bor på specifika terränger eller landskap, som människor som bor i städer och städer och mutanter som bor i djunglar.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 3
    3. Bestämma vädret och klimatet. Du bör också överväga hur väder fungerar i universum. Finns det alltid regn och monsoons på vissa planeter i universum eller torka och bränder i vissa områden på en planet eller mark inom universum? Försök att vara specifik om hur väder fungerar i varje universums område.
  • Tänk på att du bygger ett fiktivt universum, så fysikens och naturens lagar kan inte fungera på samma sätt som de gör på jorden eller i vår värld. Du är inte bunden av vår världs regler och du kan göra ditt fiktiva universum som konstigt och upp och ner som du vill. Det betyder att du kan ha områden med landskap där det regnar eld eller där det finns djungler bredvid isgrottor och vattenfall i öknar.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 4
    4
    Rita en karta av universum. För att få en bättre känsla av universets fysikalitet kan du sitta och dra en karta över universum. Detta kan vara en detaljerad skiss av de olika landarna och områdena i universum samt namnen på dessa områden. Du kan också använda ett datorprogram för att rita kartan. Använda ett datorprogram kan du få mer detaljerade och dra in element i universum i proportion till varandra.
  • Försök att vara så detaljerad som du kan när du ritar kartan, eftersom du kommer att använda kartan som referenspunkt när du sätter dig för att skapa historier i ditt fiktiva universum. Inkludera namn på städer, städer, områden och land, liksom grundläggande information om landskapet, terrängen och klimatet i området. Du kan också färga kartan så det är lätt att referera när du skapar historier i universum.
  • Du kan se flera exempel på tecknade kartor av fiktiva världar och universum, inklusive en interaktiv karta över J.R.R. Tolkiens mellanjordiska från Ringenes Herre.
  • Del 2 av 4:
    Beslutar vem eller vad som fyller universum
    1. Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 5
    1. Bestäm om universum är befolket med människor eller mänskliga-liknande varelser. Tänk på vem som fyller universum. Är det människor och mänskliga som är? Om så är fallet, vilken typ av människor är i universum? Du kan basera människorna i universum på mänskliga grupper som finns i vår värld eller slå samman flera grupper för att skapa människor av ditt fiktiva universum.
    • Till exempel kan du bestämma att det finns en ras av människor som koloniserades av en annan tävling för att skapa en hybridävling. Du kan använda element av amerikansk slaveri och kolonisering av inhemska folk i Kanada som mallar för de mänskliga grupperna i ditt universum.
    • Om du använder befintliga mänskliga grupper som en mall för folket i ditt universum, se till att de är multimensionella och inte baserade enbart på stereotyper. Du skapar ett fiktivt universum, så att du kan lägga till i nyanser och oddities som du passar, även till de människor som bor i universum.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 6
    2. Inkludera andra världsliga varelser eller varelser. Ditt universum kan också ha andra världsliga varelser eller varelser, som älvor, dvärgar och feer. Du kan ha andra världsdjur som bor bland människor eller ett universum som befolks av endast varelser och inga människor.
  • Du kan också skapa dina egna arter, där det finns magiska element och mänskliga element som finns i varelserna i ditt universum. Låt din kreativitet springa vild och skapa en art som kommer att vara unik och engagerande.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 7
    3. Tänk om vissa objekt har värde eller mening. Du kanske också vill redogöra för vissa objekts roll i universum och deras roll. Dessa kan vara föremål som används av alla är i universum eller föremål som bara används av ett fåtal. Börja med att fokusera på objekt som har en viktig roll i universum och sedan flytta ner till mindre viktiga föremål som används i de mer vardagliga aspekterna av universum.
  • Till exempel, kanske universum hålls ihop av ett centralt objekt, som en skadd av drakens glas eller en smält guldkula. Eller kanske universum är befolkade av speciella föremål som växer på träd eller på de döda gravarna. Använd din fantasi för att skissa ut flera viktiga objekt i universum för att få det att känna sig mer detaljerad och väl avrundad.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 8
    4. Adressera rollen som magi. Även om inte alla fiktiva universum behöver innehålla magiska element, kan ditt universum dra nytta av en liten magi. Om du ska inkludera magi i universum, bör du bestämma hur mycket magi som finns och som kan komma åt den här magiken. Du bör också överväga det magiska ursprunget, som natur, antika artefakter, gudarna eller en gud eller kraftfulla människor.
  • Du bör också tänka på hur magiken behandlas i universum. Om magiken är kraftfull, finns det behållare eller vårdnadshavare? Om magiken endast är tillgänglig för ett fåtal eller har det blivit bortglömd och väntar på att återvinnas av en utvald hjälte?
  • Du kan också överväga om magiken i universum anses vara ett positivt element, som en helig gåva eller skatt. Eller kanske den magiska har negativa konnotationer, förknippade med rädsla och ondska.
  • Del 3 av 4:
    Att redogöra för universums sociala och politiska organisation
    1. Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 9
    1. Bestäm det styrsystemet eller systemen. Att bestämma universums styrsystem kommer att vara till nytta senare när du börjar få dina karaktärer att flytta runt och interagera i din berättelse. Du kan använda de politiska allegiancesna för tecknen för att skapa konflikter och spänning, speciellt om dina tecken är motsatta ändar av det politiska spektret.
    • Är universum en demokrati, en diktatur, en republik eller en blandning av olika styrsystem? Har universum en stabil regering eller en regering i omvälvning? Kanske finns det olika styrsystem i varje planet eller land i universum och dessa system konkurrerar mot varandra eller kämpar för makt över universum som helhet.
    • Du kanske vill använda ett befintligt styrsystem och lägga till det tills det blir ett konstigt hybridsystem. Till exempel, kanske styrsystemet har delar av demokratin, men det drivs av andra världsliga varelser och vissa beslut fattas med magi.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 10
    2. Bestäm hur ekonomin fungerar i universum. Du bör överväga hur varelserna i universums utbyte varor och tjänster. Använder de valuta för att köpa objekt från varandra? Är valutan i form av papperspengar, guldmynt eller levande fåglar? Var specifik om detaljerna i ekonomin i universum så att läsaren eller tittaren kan få en bättre känsla av vad det är att existera i den här fiktiva världen.
  • Om det finns flera länder eller planeter i universum, bör du avgöra om det finns olika valutor i varje land. Det kan också finnas olika ekonomiska system i varje land eller planet.
  • Du kan använda ett befintligt ekonomiskt system och justera det eller lägga till olika element till det. Du får till exempel använda kapitalismens delar, utan lägg till element av socialismen till systemet.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum Steg 11
    3. Tänk på rollen av teologi. De flesta världar inkluderar ett element av teologi, oavsett om det är organiserade religioner, hedniska övertygelser, eller tron ​​i en högre kraft. Ditt universum kan ha en teologi, till exempel en organiserad religion, eller det kan finnas flera olika teologier i universum. Typen av teologi kan baseras på de varelser som fyller ett område såväl som styrsystemet i området.
  • Du kan använda en befintlig religion eller trossystem för att skapa en teologi för ditt universum. Till exempel, kanske du kombinerar element av katolicism med element i haitiska vodou för att skapa en hybrid teologi som finns i ett visst område av universum.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 12
    4. Beskriv de dominerande och icke-kondiminanta kulturerna i universum. De flesta världar är organiserade baserat på en hierarki, där det finns en dominerande kultur och icke-dominerande kulturer. Den dominerande kulturen kan vara en viss grupp människor eller en viss typ av varelse. Den dominerande kulturen kan ha vissa privilegier och rättigheter som nekas till nondominanta kulturer. Att ha dessa element kommer att bidra till att skapa spänning och konflikt i universum, så många icke-dominerande kulturer rebel eller uppror mot en dominerande kraft eller grupp människor.
  • Att ha olika typer av kulturer kommer också att skapa sociala klasser eller sociala hierarkier. Dessa klasser kan då komma i konflikt, speciellt om du har tecken i dina historier som är från olika klasser.
  • Ofta kommer dominerande kulturer att ha sin version av historien som ingår i ett område eller lands officiella historia. Den dominerande kulturen i ditt universum kan upprätthålla sin version av historien, som motsätter sig eller förtrycker historien som upplevs av icke-dominerande kulturer. Detta kan bidra till att bygga spänning och konflikt i universum.
  • Del 4 av 4:
    Skapa universums dagliga ritualer och tullar
    1. Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 13
    1. Tänk på transportsystemet. Du borde tänka på hur någon kan komma runt i universum. Kanske hoppar de på ett superplan och reser med luft eller de måste resa med häst över många länder. Kanske innehåller ditt universum städer som har kollektivtrafiksystem som körs på magi. Factoring i transportsystemet hjälper till att skapa universums infrastruktur och göra det lättare för dig att placera dina karaktärer i den här världen.
    • Du kanske också vill överväga om det finns vissa transportsätt som endast används av vissa grupper eller varelser. Till exempel, kanske guiden i universum kommer runt genom att flyga broomstick och feerna komma runt genom att flyga drake. Eller kanske använder människor bussen medan älvor använder hästar för att komma runt.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 14
    2. Bestämma de accepterade och oacceptabla tullen. Tänk på hur varelser kan interagera i ett offentligt utrymme, till exempel på gatan, på kollektivtrafik eller i en by eller stad. Går vissa grupper varandra med speciella tecken eller ord? Finns det gemensamma tullar bland alla varelser i universum eller unika tullar för varje grupp? Att fokusera på de accepterade och oacceptaerade tullen hjälper dig att få en bättre känsla av hur vissa tecken kommer att agera i universum.
  • Till exempel, kanske människor i universum hälsar varandra med hjälp av datoriserade glasögon för att säga hej. Eller kanske en viss grupp erkänner varandra med en enkel ansiktsbehandling eller handledning. Att inte veta de accepterade tullen kan leda till konsekvenser i universum, såsom excommunication från en grupp eller gemenskap.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 15
    3. Tänk på kläderna och klänningen i universum. Du bör också tänka på vad varelserna i universum slitage och hur deras kläder påverkar sin status i en grupp eller samhälle. Kanske alla de manliga varelserna i universum bär läderljud och bär svärd eller alla kvinnliga varelser i universum bär byxor och bär piska. Klänning kan vara en bra markör av var ett tecken hör hemma i universum.
  • Du bör försöka tänka på hur dina huvudpersoner kan klä sig, baserat på deras status i universum. Kanske en karaktär klänningar i alla svarta eftersom han föddes i en viss grupp eller ett tecken bär alltid långa, flytande klänningar eftersom hon är medlem i en högre social klass.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt universum steg 16
    4. Skissera en dag i livet av en av dina huvudpersoner. Ett sätt att få en bättre känsla av de dagliga rutinerna för någon i din fiktiva värld är att skriva ut en dag i ditt huvudpersons liv. Du kan börja med hur karaktären vaknar på morgonen och hur hon förbereder sig för sin dag. Tänk på hur hon klär hon, hur hon talar, vad hon äter, och om hon ber till någon högre makt innan hon går ut i världen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande