Hur man designar en tabletop rpg

Är du intresserad av att göra ditt eget bordsspel (RPG)? Dessa spel är ett bra sätt att visa upp din kreativitet på ett roligt, fantasifullt sätt. Eftersom bordsskivor spänner över ett brett utbud av genrer, kan det vara svårt att veta hur och var att börja. Att inte oroa dig - Innan du börjar på din egen spelresa, här är några vanliga frågor och svar som hjälper dig att komma igång.

Steg

Fråga 1 av 11:
Hur gör jag min egen Tabletop RPG?
  1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 1
1. Utveckla en grundläggande spelplan, eller "kompass", för din RPG. Till skillnad från traditionella brädspel, som schack eller checkers, roterar RPGs kring en viss premiss eller plotline. När du utformar ditt eget Tabletop RPG-spel, först skissera vad spelet handlar om, och vad du vill att spelare ska uppleva. Stryk sedan på RPGs spelmekanik, eller hur Spelet kommer att spelas-det här kan göras med traditionell bordsdice, ett speciellt kortkort, eller något annat helt. För att knyta allt ihop, skapa ett belönings- / straffsystem som motiverar spelare i hela berättelsen / kampanjen.
  • Ditt spelets premiss behöver inte vara komplicerat! I Drakar och demoner, Den grundläggande tomten kämpar mot monster och plockar upp loot eller skatt.
  • 2. Studera både framgångsrika och misslyckade RPG. Titta på några av klassikerna, som Drakar och demoner och Call of Cthulhu-Both av dessa spel har minst 5 utgåvor, är väl älskade av många bordspelare. Å andra sidan, ta en närmare titt på Tabletop RPGs som kraschade och bränt, som DÖDLIG eller HYBRID. Många misslyckade spel har förvirrande regler och lokaler, och är bra fallstudier för vad inte att göra när du utformar ditt eget spel.
  • Fråga 2 av 11:
    Hur kommer jag upp med en bra förutsättning för mitt spel?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 3
    1. Välj vilken genre din RPG kommer att falla under. Tabletop RPGS spänner över ett brett utbud av genrer. Medan Drakar och demoner är den mest kända bordet RPG där ute, ditt spel behöver inte falla i den höga fantasgenren. Du kan grena in i en gotisk, brottslig rpg, som Knivar i mörkret, eller skapa din egen ta på den västerländska genren, som Deadlands. Välj en genre som verkligen appellerar dig och arbeta dig upp därifrån.
  • 2. Brainstorm din potentiella spelare bas. Tänk på hur många personer du vill spela din RPG. Vill du att ditt spel ska fokusera mer på individer, eller ge dina karaktärer gott om chanser att interagera? Minskar ner din spelarebas kan hjälpa dig att finjustera din RPG.
  • Fråga 3 av 11:
    Hur gör jag spelet engagerande?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 5
    1. Skissera en grundläggande tomt och mål för RPG. Välj ett huvudmål för dina spelare - vad försöker de uppnå under spelkampanjen, och vad kommer de att möta längs vägen? Utveckla olika strider och fiender att utmana spelare längs deras resa.
    • Till exempel, i RPG Paranoia, Du försöker att inte bli dödad av andra spelare.
    • Huvudmålet kan också vara internt,! I spelet Nikotinflickor, Tecknen försöker komma ut ur en tråkig stad.
  • 2. Välj en intressant inställning för ditt spel. Designa en karta över ditt nya universum, som beskriver några viktiga platser som dina spelare kan springa in på vägen. Du kan också göra kartan mer anpassningsbar och låt enskilda grupper av spelare bestämma inställningen av deras kampanj.
  • Till exempel skulle en hög fantasi RPG behöva en detaljerad karta över det fiktiva landet eller riket.
  • Realistiska inställningar är också bra val! Call of Cthulhu, Vampyr: Masquerade, och Shadowrun är populära rpgs med realistiska inställningar.
  • Fråga 4 av 11:
    Hur väljer jag effektiv spelmekanik?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 7
    1. Välj ett spelsystem som du är bekant och bekvämt med. Spelsystem, som rullande tärningar, hjälper dig och dina spelare kommer från punkt A till punkt B inom RPG. Känn dig fri att luta sig på systemen för provade och sanna spel, och anpassa några av dessa begrepp och riktlinjer till ditt eget spel.
    • Till exempel kan du referera till Drakar och demoner och skapa ett "check" -system i din RPG. "Kontroller" involvera rullande tärningar för att se vad din karaktärs statistik är.
    • Du behöver inte använda tärningar som din spelmekanik! Dragonlance: femte åldern använder en speciell uppsättning kort, medan Fruktan använder ett torn av träblock.
  • 2. Utveckla ett utjämnings- och klasssystem för ditt spel. Många tabletop RPGs kategoriserar sina tecken i olika klasser, vilket ger dem olika förmågor. Välj teckenklasser som passerar bra med ditt spel universum, så potentiella spelare har fler alternativ att välja mellan. Dessutom bestämma hur dina tecken kommer att nivåera - de kan samla exp över tiden eller nivån upp efter varje kamp / utmaning.
  • I Drakar och demoner, Vissa teckenklasser är Paladin, Rogue, Monk och Cleric.
  • Fråga 5 av 11:
    Hur kan jag göra spelet smidigt?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 9
    1. Skapa mekanik som blandar sig smidigt med RPGs premiss. Mekanik hjälper till att göra din RPG verkligen nedsänksam och handlingsbar för spelarna. Denna mekanik kan vara en vapenhanteringsfunktion eller en fluktuerad hälsofält, beroende på vad förutsättningen för ditt spel är.
    • Om du utformar en överlevnadsbaserad RPG, kan du ge spelarna en hälsofält som skiftar beroende på aktuella väderförhållanden.
    • Du kan skapa ett budgivning eller vadslagningssystem i ditt spel där spelarna satsar sin valuta.
    • Du kan få spelare att göra en ram av rock-pappers-sax för att konkurrera om resurser.
  • 2. Lös konflikt med upplösningsmekanik. Konfliktlösningssystem hjälper spelare att navigera genom olika plotpunkter i spelet. Ett konfliktupplösningssystem kan innebära att man etablerar ett mål i början av en ny händelse, eller rullande vissa tärningar för att bestämma hur en konflikt utvecklas.
  • Till exempel kan du låta spelarna tjäna tärningar i hela RPG, och låt dem "duell" eller rulla sin tärning, som en slutlig konflikt i slutet av spelet.
  • Fråga 6 av 11:
    Hur utformar jag ett bra belönings- och straffsystem?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 11
    1. Peka på spelarens huvudmotiveringar. Tänk på vad dina karaktärer försöker uppnå under hela spelets kampanj. Försöker de bli starkare, eller har de olika motivationer? Försök skapa ett enkelt system som maskerar bra med spelets mekanik.
    • I Drakar och demoner, Detta belönings- / straffsystem är baserat på att få erfarenhetspoäng (exp), eller poäng som tillåter spelare att nivån upp. När spelare får mer exp, kan de nivåera sina karaktärer och få bättre vapen. Om de inte lyckas i strid, kommer de inte att få så mycket exp, och kommer inte att kunna utvecklas så snabbt.
    Fråga 7 av 11:
    Finns det olika typer av regler där ute?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 12
    1. Ja, det finns olika typer. Tabletop RPG-reglerna faller i allmänhet i tre kategorier: Regler-Lite, regler-medium och regler-tung. Regler-Lite-spel har inte många regler och regler, medan regler-tunga spel har strikta riktlinjer. Det finns ingen rätt eller fel sätt att utveckla ditt spel - det beror verkligen på hur mycket struktur du vill ha ditt spel att ha. Ditt spelets historia och riktlinjer är inte ömsesidigt exklusiva - Med andra ord kan du fortfarande skapa en bra tomt och berättande medan du fortfarande beskriver många regler och riktlinjer för RPG.
    • Wushu är ett bra exempel på en regler-lite typ av RPG. Regelsystemet är otroligt flexibelt, och det finns inte många regler när det gäller att bekämpa.
    • Drakar och demoner anses vara en regler-medium RPG. Medan det finns några ganska fasta karaktär och kamp riktlinjer, erbjuder spelet mycket berättande frihet till spelarna.
    • Hjälte system är en regler-tung RPG. Reglerna och karaktärsdesignen är mycket omfattande, men dessa riktlinjer matar in i ett balanserat punktsystem.
    Fråga 8 av 11:
    Hur skriver jag effektiva regler för mitt spel?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 13
    1. Skapa en regelsystem Det är unikt för din RPG. Regler hjälper till att ge din spelstruktur, och låt spelarna veta vad de kan och inte kan göra. Om du skapar ett regler-medium eller regler-tungt spel, kontakta massor av detaljer om hur gameplay kommer att gå.
    • Du kan till exempel skapa ett system där spelare kan säga och göra vad de vill ha om inte en annan spelare vetor dem.
    • Du kan göra en regel att spelare bara kan göra 2 totala åtgärder på sin tur.
  • 2. Diskutera alla möjliga situationer i din regelbok. Brainstorm alla möjliga scenario som kan hända i din RPG, även om det verkar osannolikt. Oavslutade eller ofullständiga regler kan vara knepiga att arbeta med, och kan lämna spelare som känner sig förvirrade och frustrerade. Det kan vara tidskrävande, men noggrann, invecklade regler kan verkligen ta din Tabletop RPG till nästa nivå!
  • Fråga 9 av 11:
    Hur gör jag spelet roligt för spelarna?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 15
    1. Balansera spelets skicklighetsnivå. Gör inte dina fiender och utmaningar för överpowered-Om ​​dina spelare inte kan vinna en enkel kamp, ​​kan de känna sig avskräckta eller frustrerade med spelet. Istället skala utmaningarna med upplevelserna av karaktärerna.
    • Till exempel, om dina spelare är alla nivå 1, skulle du inte få dem att möta en nivå 20 fiende i den första striden.
    • På samma sätt, gör inte RPG-utmaningarna för lätt! En risk för risk och misslyckande kan göra spelet mycket mer tantalizing.
  • 2. Låt dina spelare design och bygga deras egna tecken. Ge ett teckenblad för dina spelare där de kan leta ner sin karaktärs bio, statistik, vapen, aktuell hälsa, färdigheter och annan viktig information. Försök inte att duva dina spelare i vissa troper eller tecken - istället ge dem gott om kreativ frihet att verkligen göra karaktären sin egen.
  • Drakar och demoner Teckenblad är bra referenser om du utformar din egen bordsskiva RPG.
  • 3. Ge dina spelare tillräckligt med frihet. I slutändan är en bordplatta RPG en stor balansering. Leta efter ett gott medium mellan din spelmekanik och spelarna själva. Medan tärningsrullar lägger till ett roligt, oförutsägbart element i din spelmekanik, ge dina spelare gott om frihet att fatta sina egna beslut.
  • Till exempel kan du få spelare att rulla en D20 för att se hur mycket skada deras vapen gör. När de rullar ett visst nummer, fattar spelaren ett beslut och bidrar till sin berättelse berättande på sina egna villkor.
  • Fråga 10 av 11:
    Vilka leveranser behöver jag för min Tabletop RPG?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 18
    1. Du kan behöva en speciell uppsättning tärningar. Många tabletop RPG använder en mångfacetterad uppsättning tärningar för att hålla spelet. Dessa tärningar förkortas med bokstaven "D" och antalet sidor på munstycket. Många rpg använder en uppsättning av 7 tärningar: A D4, D6, D8, D10, D12 och D20, men det beror verkligen på din personliga preferens.
    • En billig uppsättning tärningar kan kosta mindre än $ 15, medan högkvalitativa eller anpassade tärningar tenderar att vara pricier.
    • Förlusterna du behöver i slutändan beror på ditt spelets mekanik. Om ditt spel är tärningsbaserat, ta en uppsättning av dina favorit tärningar. Om ditt spel använder träblock, kort eller annan typ av mekaniker, ta med dem istället!
  • 2. Ta med en whiteboard för extra referens. Tabletop RPGs drivs enbart av din fantasi - men enkla visuella kan fortfarande hjälpa till att klargöra spelet! Ta en liten whiteboard, tillsammans med en torr-radera markör. Rita ut inställningen eller platsen på whiteboard när du spelar, så spelarna har en bra uppfattning om var deras karaktärer är i spelet.
  • Fråga 11 av 11:
    Hur mycket kostar det att publicera en bordsskiva RPG?
    1. Bild med titeln Design En Tabletop RPG Steg 20
    1. Publicera din egen RPG kan kosta tusentals dollar. När du säljer och distribuerar din egen Tabletop RPG, distribuerar du faktiskt en djupgående guide och regelbok istället för ett bräda och spelstycken. En professionell guide bör ha en tydlig logotyp och teckensnittsdesign, liksom högkvalitativa illustrationer och layouter. Sammantaget kan detta kosta uppåt på $ 10.000.
    • Planera att betala extra om du planerar att marknadsföra ditt spel via en webbplats också.

    Tips

    Det är okej om din RPG liknar ett spel som redan finns! Det är bättre att utveckla ett roligt, unikt spel med ett spelsystem du vet bra istället för att utveckla en helt ny uppsättning mekaniker som är svåra att förstå och spela korrekt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande