Hur man dekorerar en källare

Med begränsade ljuskällor, låga tak och exponerade rör kan källarna vara svåra att dekorera. Lyckligtvis finns det gott om designlösningar som kan lysa upp även det dysteraste rummet. Medan du avslutar din källare är det mest expansiva alternativet, det är dyrt och kräver licensierade proffs. Lätt, billiga uppgraderingar kan klä upp en oavslutad källare utan att bryta banken. För färdiga och oavslutade utrymmen, lågprofilmöbler, speglar och grönska kan göra din källare att känna att den faktiskt är över marken.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar ditt projekt
  1. Bild med titeln dekorera en källare steg 1
1. Ange dina prioriteringar och planera en budget. Lista dina önskemål och behov i betydelse. Uppskatta varje objekts kostnad, lägg till dem för att hitta den totala kostnaden, och jämföra den siffran med dina besparingar, kreditlinjer eller andra sätt att betala för projektet. Uppskatta kostnader för några scenarier: Summa dina måste-prioriteringar, skapa en plan med dina behov plus några önskningar och uppskatta hur mycket din idealiska källare skulle kosta.
  • Till exempel kan gipset vara ett måste, ett tak med försänkt belysning kan vara ett plus, och att lägga till ett badrum kan vara idealiskt.
  • Arbetskostnad och materialkostnader varierar beroende på plats, men du kan söka online för räknare som erbjuder grova uppskattningar. Om du vill avsluta din källare, försök att inkludera en 15 till 20 procent beredskap i din budget.
  • Om du har begränsade besparingar kan du också se om du kvalificerar dig för ett hemförbättringslån.
  • Bild med titeln dekorera en källare steg 2
    2. Avsluta din källare om din budget tillåter. Ta reda på vad du har råd med, planera sedan ditt projekts räckvidd. Beroende på din källarens skick och dina förväntningar kan det kosta var som helst mellan $ 6 000 och $ 20.000 (USD) för att avsluta det. Om du går ut, bör din budget vara ca 10 till 15 procent av ditt hemvärde.
  • Särskilda utgifter beror på projektet. Inramning och installation av gips kan kosta mellan $ 1500 och $ 3000, beroende på områdets storlek. Att lägga till ett tak kostar ytterligare $ 1,250 till $ 1500.
  • Förvänta dig att betala en elektriker $ 50 till $ 100 per timme. Ett stort projekt, som ett nöjesrum, kan springa mellan $ 2000 och $ 4000.
  • Om det finns befintlig VVS, kan ett badrum kosta $ 500 till $ 1000. Men bygga ett badrum från början kommer att kosta minst $ 6.000. Att bosätta sig för ett halvt bad kan hjälpa till att trimma din budget.
  • Du behöver också tillstånd och inspektioner, som kan lägga till var som helst från $ 100 till $ 3000.
  • Bild med titeln Dekorera en källare Steg 3
    3. Gör enkla, billiga uppgraderingar om du har en mindre budget. För en mindre prislapp, gör snabba, billiga korrigeringar till en oavslutad eller delvis färdig källare. Kosmetiska korrigeringar inkluderar matta plattor eller mattor, möbler och tillbehör, och lätt belysningsuppgraderingar.
  • En matta eller mattor kan kosta cirka $ 100 till $ 200 (eller mer, beroende på kvalitet och täckningsområde). Snabbbelysningsfixar, som sträng och rörljus, bör kosta mindre än $ 100. Nya möbler och tillbehör kan kosta hundratals eller tusentals dollar, men att köpa begagnade bitar kommer att skära dina kostnader.
  • Bild med titeln dekorera en källare steg 4
    4. Vänd din källare till ett utrymme som passar dina behov. Du kanske kan skapa flera rum om din källare och budget är tillräckligt stora. Om du arbetar med begränsat utrymme och pengar, skapa ett enkelrum som passar din livsstil. Det borde få tillräckligt med användning för att motivera kostnaden för att dekorera den.
  • Skapa till exempel ett familjerum om du vill ha en mysig hangout-plats.
  • Om du arbetar hemifrån eller behöver ett mer produktivt utrymme, vrid din källare till ett kontor.
  • Du kan skapa ett spelrum eller en bar om du älskar att underhålla gäster eller vill dekorera utrymmet runt en pool eller ping pong bord du redan äger.
  • Bild med titeln Dekorera en källare Steg 5
    5. Arbeta fönster, maskiner och andra armaturer i din design. Dekorera området i din källare som får det mest naturliga ljuset. Om du avslutar det och vill ha ett polerat utseende, bygga väggar för att dölja varmvattenberedaren, ugnen och andra maskiner.
  • Om du bara uppgraderar en delvis färdig källare, införliva dina rör och kanaler i ditt utseende. Polera dem eller måla dem en ljus färg för att lägga till intresse. För en renare utseende, måla rören, spärrarna och väggarna vita eller ljusgrå.
  • Bild med titeln dekorera en källare steg 6
    6. Använd element från övervåningen för att hålla din design konsekvent. Konsekventa designelement kommer att göra källaren känns som en naturlig förlängning av ditt hems livliga utrymme. Om du är på en budget kan enkla val som färgfärger lägga till kontinuitet.
  • Om du installerar Drywall nere, lägg till baseboards och lister att efterlikna på övervåningen. Om din huvudnivå har kronformning, inkludera det i källaren också.
  • Bild med titeln Dekorera en källare Steg 7
    7
    Anställa en entreprenör, rörmokare, och elektriker för att avsluta din källare. Medan du kan hantera kosmetiska förändringar och enkelt uppgraderingar på egen hand behöver du professionella att hantera en fullständig renovering. En entreprenör kan hjälpa dig att planera layouten, övervaka projektet och se till att försiktighetsåtgärder vidtas för att undvika att skada ditt hems struktur. Ledningar och VVS måste också vara professionellt installerad.
  • Fråga familj, vänner eller en lokal bygginspektör för hänvisningar. Du kan också hitta en licensierad entreprenör här: https: // remodelingdoneright.nari.Org / Nari-Professionals / Find-A-Professional-Remodeler.
  • Få bud från minst 3 entreprenörer. Se till att varje entreprenör är licensierad i ditt tillstånd, leta efter recensioner online och fråga om de kan ge referenser från nöjda kunder.
  • Bild med titeln Dekorera en källare Steg 8
    8. Inkludera vattentätning i din budget. Se till att din källare är så vattentät som möjligt är avgörande om du vill göra det till användbart utrymme. Om du har läckageproblem, inspektera dina rännor och förlänga dina downspouts minst 10 fot (3.0 m) från ditt hem. Om din egendom är på en kulle, kontakta en landskapsarkitekt om att ångra jorden runt ditt hem grund.
  • Andra källor till fukt kan innefatta sprickor i grunden eller ytterväggarna, VVS-problem och felaktiga fönsterbrunnar eller dörrramar. Om du har beständigt fukt eller formproblem, kontakta en bygginspektör eller licensierad entreprenör.
  • Del 2 av 3:
    Gör enkelt uppgraderingar
    1. Bild med titeln Dekorera en källare Steg 9
    1
    Måla de exponerade spjällen I taket vita. Målning exponerade balkar vit kommer att göra taken högre. Du kan också uppmärksamma på rör eller kanaler som kör längs taket genom att måla dem vita också.
  • Bild med titeln dekorera en källare steg 10
    2
    Tätning eller färg betongkällare golv. Om du lägger till en undergolv och mattor eller kakel är inte i din budget, täta golv med 2 till 3 lager epoxilfärg. Rensa allt ur utrymmet och rengör golv ordentligt först. Använd en rulle för att applicera färgen över breda områden och en borste för att måla kanterna.
  • Du kan gå med en dämpad grå eller brun, eller använd en mer energisk färg, som blå eller grön.
  • Köp Epoxy Paint Online eller AT A Home Improvement Store. Läs anvisningarna försiktigt och blanda färgen enligt anvisningarna. Varje kappa behöver tid att bota, så kolla instruktionerna för att se hur länge du behöver lämna golvet ostört.
  • Bild med titeln dekorera en källare steg 11
    3. Varma utrymmet med mattor eller mattaplattor. Även efter att ha målt betonggolv, kommer de att göra att de blir kallt och uninviting. Kasta ner area mattor för att lägga till värme och definiera utrymmen. Du kan också använda mattaplattor, som är mer permanenta än mattor, men är fortfarande lätta att installera.
  • Om du har att göra med 1 stort utrymme, använd en matta eller matta för att definiera en del av det som ett distinkt rum. Placera en soffa och stolar runt ett matta eller mattor, lägg till ett soffbord i mitten och montera en tv på väggen eller på en konsol. Använd liknande strategier för att dela området i rum med andra ändamål.
  • Bild med titeln Dekorera en källare steg 12
    4. Häng gardiner att dela ett stort utrymme. Du kan skapa enskilda rum genom att skruva ett gardinspårsystem till ett takbjälk. För ett lättare, billigare alternativ, strängbildstråka över källaren och hänga sparsam gardiner eller lakan från den.
  • Gardin spårsystem för dividing rum är tillgängliga online och hemma förbättring butiker. En 12 fot (3.7 m) Spår kostar vanligtvis runt $ 100.
  • Bild med titeln Dekorera en källare steg 13
    5. Förbättra belysningen med industriella strängljus och klämma på nyanser. Små fönster (eller ingen alls), snygg ljusarmaturer, och nakna glödlampor gör de flesta källare att känna sig dyster. Häng industriella ljussträngar eller belysningsremsor längs stödbalkar för att lysa upp utrymmet. Att täcka nakna glödlampor med klämma på nyanser kommer att låna dem en renare utseende och mjuka det ljus som de avger.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till möbler och tillbehör
    1. Bild med titeln dekorera en källare steg 14
    1. Fyll tomma väggar med billiga vita bokhyllor. Köp modulära bokhyllor eller måla ett sortiment av begagnad bokhyllor vit. Ordna dem över din källares väggar för att dölja nakna cinderblock och ge ett rent, anpassat utseende.
    • Om du vill måla dem en annan färg än vit, gå till en ljusare nyans. Lätta färger hjälper till att expandera och lysa upp utrymmet.
    • Visa böcker, knick-knacks och dekorativa föremål på bokhyllorna för att få utrymmet att känna sig mer hemtrevlig.
  • Bild med titeln dekorera en källare steg 15
    2. Häng stora speglar för att expandera utrymmet. Stora speglar kan bli dyr, så handla runt på sparsamhetsbutiker, fastighetsförsäljning och sändningsbutiker. Häng en spegel på en strategisk punkt, till exempel från ett fönster, för att fördubbla din källares naturliga ljus.
  • Bild med titeln Dekorera en källare Steg 16
    3. Dölja fula hörn och lägg till mysighet med långa växter. Att lägga till grönska gör en källare känner att det är faktiskt ovanför marken. Om din källare blir liten eller inget naturligt ljus, få ett konstgjort konstgjort träd.
  • Bild med titeln Dekorera en källare Steg 17
    4. Använd lågprofilmöbler för att göra taken högre. Oavsett om du klär upp ett oavslutat utrymme eller dekorera en färdig källare, är takhöjd förmodligen ett problem. Förse din källare med soffa, stolar, skrivbord och andra bitar som är så låga till marken som möjligt.
  • Till exempel är en soffa med en rygg runt 33 tum (84 cm) ett bra lågt profilval.
  • Om du köper nya billiga inredning på en gång är inte i din budget, håll ögonen på andrahandsresultat. Ha tålamod och gradvis köpa billiga bitar på sparsamhetsbutiker, sändningsbutiker, fastighetsförsäljning och Craigslist. Du kan också se om några vänner och släktingar letar efter att bli av med lämpliga möbler.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande