Hur man dekorerar en öppen planlösning

En öppen planlösning är en funktion av många moderna hem. Dessa plan planer hjälper till att skapa illusionen av mer utrymme, och de bidrar till att uppmuntra interaktion med andra medlemmar i hushållet. Att dekorera dem, men du måste planera och definiera varje "rum" Du vill skapa i det större utrymmet. Men du vill inte ha för mycket separation - hela utrymmet ska ha element som hjälper till att skapa sammanhållning.

Steg

Del 1 av 3:
Designa rum i utrymmet
  1. Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 1
1. Planera framåt för rymden. Innan du någonsin flyttar dina möbler, bestäm det vilka områden som är viktigast för dig. Till exempel, om du roar ofta, kan du bestämma en stor matsal är viktigt för dig. Å andra sidan, om din familj älskar att ha filmkvällar, kanske du vill spendera mer utrymme på vardagsrummet.
  • Tänk på storleken på dina möbler och hur det kommer att fungera i utrymmet. Det kan hjälpa till att göra en ritning genom att mäta utrymmet och skapa en ritning av den. Då kan du göra dina möbler genom att skapa små kort som skärs i skala. Flytta möbelkorten runt i rummets ritning för att se vad som fungerar.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 2
    2. Bestäm vilket rum som behöver gå var. "Rum" bredvid varandra kallas anslutningar. När du planerar dina utrymmen måste du logiskt tänka på vad som tillhör varandra, som matsalen bredvid köket. Därefter är det upp till dig vad du sätter nästa, men det borde vara meningsfullt för hur du bor.
  • Till exempel, om du arbetar hemifrån, kan det vara meningsfullt att lägga till ett litet kontorsutrymme utanför matsalen, så du har en plats att arbeta. Å andra sidan, om det området kommer att ha för mycket trafik, överväga att ha lite sittgrupp så att människor kan samla och prata medan middagen kokas.
  • Om du har unga barn, kan ett lekområde nära köket vara meningsfullt, så att du kan se dem medan du förbereder mat.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet plan hem steg 3
    3. Tänk på naturligt ljus. Placera ditt matbord där det är naturligt ljus skapar ett lyckligare, ljusare utrymme. Men du kanske vill hålla din tv i ett område som inte får så mycket naturligt ljus, eftersom det kan skapa bländning på skärmen.
  • Observera rummet för att se var ljusa slants på morgonen och kvällen. På det sättet vet du hur du planerar området bättre.
  • Tänk också på var du kommer att vara på olika tider på dagen. Till exempel kanske du inte gillar att klara eftermiddagssol över ett kontorsutrymme eftersom det kommer att värma upp rummet.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet plan hem steg 4
    4. Lägg till promenader. I en öppen planlösning kan det vara lätt att glömma att lägga till "hallar." Men människor behöver fortfarande utrymme att gå, även om det inte är definierat av väggar. Lägg till promenader som är minst 3 meter breda som gör det möjligt för någon att gå igenom hela rummet.
  • Del 2 av 3:
    Definierar områden i ett öppet utrymme
    1. Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 5
    1. Använd mattor för att definiera rum. Ett sätt att definiera varje rum är att lägga ut mattor. Till exempel, ha en matta för vardagsrummet, en lång matta för entré och en annan matta för vardagsrummet. Mattor kommer visuellt bryta upp utrymmet samtidigt som golvplanens öppenhet är.
    • Mattan ska vara tillräckligt stor så att möblerna delvis kan sitta på den. En soffa ska sitta ungefär en halv fot i mattan.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet plan hem steg 6
    2. Definiera rum med möbler. Ett annat sätt att definiera varje rum är att ordna möblerna så det bryter upp utrymmet. Till exempel, med en soffa i mitten av rummet kan hjälpa till att separera utrymmet i vardagsrummet och matsalen. Dessutom kan du lägga till ett ingångsbord eller skänk direkt bakom soffan för att ge en känsla av division.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 7
    3. Skapa högre delare. De flesta möbler är ganska korta, så det delar inte utrymmet visuellt såväl som det kan. För att hjälpa till, lägg till högre bitar, till exempel att placera en lampa eller ett annat dekorativt stycke på borden som delar upp utrymmet. Växter kan fungera bra för detta ändamål.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 8
    4. Lägg till olika belysningar i varje område. Du vill att din belysning ska vara sammanhängande, så välj armaturer som liknar varandra i material och färg och det går med resten av rummet. För att hjälpa till att definiera utrymmet, försök att välja armaturer i olika former för att hjälpa till att avgränsa varje utrymme.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 9
    5. Göra en kontaktpunkt i varje område. Varje rum ska ha en kontaktpunkt, och den här regeln gäller fortfarande när du skapar mindre utrymmen inom en öppen planlösning. Du kan använda kontaktpunkter som en tv, ett stort fönster, en målning eller verkligen vad du vill skapa ett område runt.
  • Del 3 av 3:
    Skapa sammanhållning
    1. Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 10
    1. Fortsätt färger i hela rymden. När ett kök strömmar in i en matsal och sedan i ett vardagsrum, måste du hålla färgerna att gå. Om du använder drastiskt olika färger kan det vara jarring istället för att skapa det flöde du vill ha.
    • Till exempel, om dina köksskåp är en ljusgrön, plocka upp samma färg i din soffa tyg eller kasta kuddar.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 11
    2. Lägg till liknande texturer och tyger. Ett annat sätt att fortsätta ett visst utseende är att upprepa tyger och texturer över hela rymden. Du behöver inte använda det exakta mönstret, men de borde vara lika nog för att ta ihop det. Du kan till exempel använda ett tyg på din matsalstolar och använd sedan ett komplementärt tyg som gardiner i ditt vardagsrum.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet plan Hem Steg 12
    3. Fortsätt lagring längs samma vägg. Om en köksvägg strömmar in i vardagsrummet, överväg att hålla lagringen, morfning den i bokhyllor och inbyggda skåp. Det kommer att skapa sammanhållning och ge dig mer lagringsutrymme.
  • Bild med titeln Dekorera ett öppet hem Steg 13
    4. Använd en enda golvtyp. Ett sätt att göra området att se sammanhängande är att använda thesam golv i hela utrymmet. Till exempel, fortsätt samma trägolv i hela området, vilket ger hela utrymme tillsammans.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande