Hur man väljer färgfärger för din källare

När du lägger till gips till en oavslutad källare, eller när du sprutar upp din källare för att förbereda en hemförsäljning, uppstår frågan: Vilka färgfärger ska du välja? Källare närmar sig ofta som speciella fall när de målar, eftersom de vanligtvis har låga tak och en ojämnhet av naturligt ljus. Även om detta ofta är sant, är den intuitiva taktiken att måla varje rum en ljus färg inte alltid den bästa lösningen. Att lära sig att välja färgfärger för din källare kräver en övervägning av vad som gör färgfärger ut i givna belysningsinställningar.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja färgfärger
  1. Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 1
1. Luta sig mot rik, djupt mättade färgfärger. Det är en vanlig missuppfattning att mörka rum ska målas ljusa färger. Faktum är att ljusa färger behöver ett överflöd av ljus för att realisera sin potential - annars tenderar de att se drabba, tråkiga och till och med smutsiga. Det bästa sättet att motverka de låga ljusnivåerna i en källare är att måla med rika, djupa nyanser.
  • Källande färgfärger behöver inte nödvändigtvis vara mörka, men de borde vara rikligt mättade. Så, en mycket mättad, mediumtonad turkos kommer ofta att fungera bättre än en mörk tonad grå färg.
  • Om du föredrar neutrala färger, som beige eller grå, välj en något rikare nyans, som en chokladbrun eller djup skiffer, istället.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 2
    2. Måla din källare med lättare färger bara i utrymmen som får rikligt ljus. Ju mer ljus ett rum tar emot, desto bättre kommer färgen att se oavsett färg. Detta ger dig fler alternativ i ljusare rum. Nära fönster och i rum med gott om elektrisk ljus kan du använda vita och off-whites samt rika färger eller mörka toner.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 3
    3. Välj rätt glans. Att välja rätt glans är en viktig del av att välja din källarefärg. Typen av Sheen kan bestämma hur ljus återspeglar dina målade väggar (ett särskilt viktigt övervägande för en källare), hur synliga brister i väggarna är, och också hur lätt det blir att hålla utrymmet.
  • Om din källare är fuktig och tenderar att påverkas av mögel, välj en satinfärgfinish. Dessa typer av färger kan motstå fukt bättre än andra typer.
  • Undvik matta färger. Matte färger är svårare att rengöra, och de kommer inte att reflektera ljus, vilket gör att din källare verkar mörkare.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 4
    4. Koordinera färger med befintliga material. Hur din källare är för närvarande klar, på vissa sätt, bestämma vilka färger du ska måla utrymmet. Till exempel, om du har utsatt tegelväggar, kanske du vill överväga att måla den intilliggande muren en cool, uppfriskande färg som mintgrön eller blekblå.
  • För rum med färdiga gipsväggar och mattor, rikare färger skulle vara mer lämpliga.
  • Överväg att skapa kontrast genom att para mörka golv med en lättare väggfärg.
  • 5. Välj ett ljusneutral för taket. Källare har vanligtvis låga tak, vilket kan dämpa rummet. För att lysa upp rummet, välj en ljus eller lättare nyans. Vit, ljus beige, eller en mjuk blekgul kan vara bra val.
  • Undvik mörka eller rika färger som svart, mörkblå, djup skiffer eller rik brun.
  • Metod 2 av 3:
    Utvärdera din källarbelysning
    1. Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 5
    1. Utvärdera mängden ljus som din källare tar emot. De ofta förbisedda men viktiga steget för att bestämma hur en färgfärg kommer att se ut, bedömer belysningen. Om din källare tar emot lite solljus och har en generellt mörk elektrisk ljusinställning, kommer det faktiskt att vara mycket svårt att få lätta färgfärger att se tilltalande. Istället tenderar de att se jolleseglare och tråkiga.
    • Mörkare rum behöver mer riktmättade färgfärger för att förhindra att de ser mörkare och mindre inbjudande.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 6
    2. Investera i ytterligare belysning. Om din källare är ganska mörk och du har tid och pengar och vill göra din källare ser spektakulär, överväga att investera i ytterligare belysning. Inbyggd belysning har länge varit det gynnade valet för källare, och om du redan har försänkta ljus kan du helt enkelt lägga till mer.
  • Prova Hur man väljer rätt belysning för en källare.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 7
    3. Överväga att byta ljus. Kom ihåg att mängden ljus som ditt utrymme mottar varierar beroende på tid på dagen, säsongen och de nuvarande väderförhållandena. Naturligtvis finns det inget sätt att ändra det. Men du kan hålla det i åtanke när du bestämmer vilken typ av färg du väljer och hur mycket ytterligare belysning du kan behöva.
  • Om ditt utrymme är mörkare under vintermånaderna på grund av det minskade naturliga ljuset kanske du vill överväga att använda riktmättade färgfärger i kombination med ytterligare belysning som du kan använda när det behövs.
  • Handel varmfärgade lampor för vita LED-lampor. Dessa lysdioder kan lysa upp rummet och ge mer ljus samtidigt som du sparar energikostnader.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 8
    4. Ta bort ljusblockerande väggar. Om din källare har fönster längs en eller flera väggar kan du uppmuntra spridningen av naturligt ljus genom att ta bort väggar som blockerar fönstren från andra rum.
  • Dessa partitionerade väggar kan ofta göra ett utrymme som är mer stängt av.
  • Naturligtvis, var försiktig så att du inte tar bort några viktiga bärande väggar. Konsultera en konstruktionsingenjör innan du fattar några beslut att ta bort väggar.
  • Metod 3 av 3:
    Koordinerar med din befintliga inredning
    1. Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 9
    1. Tänk på dina befintliga möbler. Naturligtvis är du sannolikt inte villig att kassera dina befintliga möbler och inredning när du målar. Det betyder att val av färger kommer att begränsas av färgerna i dina befintliga bitar.
    • Tänk på nyanser av dina möbler och vilka färger skulle gå bra med dem. Lätta blues och greener, till exempel, par snyggt med möbler i mörka och rika nyanser.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 10
    2. Koordinera färgfärger med dina dekorativa accenter. Förutom dina befintliga möbler måste du överväga vilka dekorativa föremål som du kommer att sätta i källaren. Du vill inte köpa alla nya saker bara för att matcha den färgfärg du väljer.
  • Om du använder neutrala färgfärger som Taupe eller Beige, är ett bra sätt att lägga till lite spänning och färg genom dina accenter. Kasta en ljust färgad kudde på soffan eller inkludera en färgstark bit av konstverk på väggen.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 11
    3. Tillgodose potentiella köpare. Även om du inte planerar att flytta någon tid snart, bör du försöka överväga vad en potentiell framtida köpare kan tänka på dina renoveringsplaner. Du vill inte göra en förändring du måste ångra för att sälja ditt hem senare. Snarare vill du göra ändringar som är båda tilltalande för dig och öka värdet på ditt hem och locka ett brett utbud av köpare.
  • Försök att inte måla din källare en vild färg som kan vara off-putting till andra (som bubblegum rosa eller lime grön).
  • Om du säljer hemmet snart, försök att arbeta inom en begränsad palett. Att vara äventyrlig med färg- och décorfärgscheman kan ofta göra potentiella köpare.
  • En accentvägg är ett bra sätt att lägga till en djärv pop färg utan överväldigande rummet. Det gör det också lätt för köparen, eftersom de bara behöver måla 1 vägg om de inte gillar det.
  • Bild med titeln Välj färgfärger för din källare Steg 12
    4. Få kreativitet. Medan det är viktigt att överväga vilka potentiella köpare som kan vara intresserade av, kan källaren också vara en plats där du låter din dekorativa sida gå lite galen - speciellt om du planerar att bo i det här hemmet under en lång tid. Inte varje besökare i ditt hem kommer att se din källare, så det ger dig möjlighet att verkligen uttrycka dig själv genom färg.
  • Låt dig välja vibrerande, spännande färger som kommer att göra ett uttalande. Men var noga med att samordna med din inredning så att du inte har kollapsar.
  • Tips

    Till skillnad från vissa rum på övre våningar är källarrummen nästan aldrig upptagna när lamporna är ute. Därför måste källarrum bara se bra ut under ett enda belysningsvillkor, istället för att svara bra på en rad diffuserade eller omgivande belysningssituationer.
  • Om du inte kan tänka dig om färg, överväga att använda tapeter istället.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande