Hur man avslutar gymnasiet

Att ha ett gymnasiet, GED, hiset eller tasc referens öppnar en värld av möjligheter som annars inte är tillgängliga för personer som inte har slutat gymnasiet. Ofta, går tillbaka till slut på gymnasiet kan ta mer engagemang än att slutföra det första gången. Till skillnad från de flesta traditionella högskolan kan du få barn att ta hand om, räkningar att betala och jobba för att jonglera. Men det finns fler alternativ än någonsin för att göra processen att få ett diplom så smidigt som möjligt. Se steg 1 och bortom att lära dig mer om att tjäna ditt examensbevis online, registrera sig i ett GED-program eller gå till en tegelsten och mortelskola för att ta klasser.

Steg

Metod 1 av 3:
Tjäna ett diplom online

Många människor som lämnade gymnasieskolan hittade det bekvämt att driva sin examen online, vilket gör det möjligt för dem att arbeta i sin egen takt, på egen hand. Det finns så många typer av onlineskolor att välja mellan, eftersom det finns tegel- och mortelskolor, och ackrediterade högskolor erbjuder exakt samma typ av examensbevis. Detta är ett utmärkt val för mycket motiverade, oberoende studenter.

  1. Bild med titeln Finish High School Steg 1
1. Få en kopia av dina högskolans transkript. Börja med att ta reda på hur många krediter du har och hur många du fortfarande behöver examen.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 2
    2. Ta reda på vilken typ av online-skola som är rätt för dig. Online-lärande har fått mycket dragkraft de senaste åren, vilket gör det till ett bra alternativ för alla som vill ta gymnasiet. Oavsett om du är en tonåring fortfarande av gymnasiet som vill ha en alternativ erfarenhet, eller du är en vuxen som har spenderat år bort från klassrummet, finns det ett online-lärandeprogram därifrån som passar dina individuella behov.
  • Många stater erbjuder offentliga högskolans program som är helt undervisning gratis. I vissa fall kompenseras även datorutrustning och tillgång till internet.
  • Privata online högskolor tillgodoser ofta speciella grupper av studenter, som äldre studenter eller de från en viss religiös grupp. Dessa skolor tar normalt utundersökning, men ekonomiskt stöd är ofta tillgängligt.
  • Vissa högskolor och universitet erbjuder online-gymnasiet diplomprogram. Dessa är ofta anpassade till studenter som vill fortsätta att anmäla sig till kollegiet efter att ha slutfört gymnasiet.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 3
    3. Hitta en som är ackrediterad. Det är väldigt viktigt att se till att det online-program du väljer är ackrediterat som en gymnasium. Program som annonseras som snabba eller lätta kommer inte sannolikt att täcka de nödvändiga ämnena och ge den rätta typen av instruktioner. Om du är intresserad av ett visst program, ring och fråga om det är en ackrediterad gymnasium. Om det inte är det, kommer ditt examensbevis att accepteras av universitet och arbetsgivare.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 4
    4. Anmäl dig i programmet.Ta stegen som anges av programmet för att anmäla dig. Du kan behöva ge ett transkript från din tidigare högskoleupplevelse, liksom standard personlig information. Då måste du registrera dig för kurser och göra en plan för att uppfylla kraven i programmet.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 5
    5. Slutför programmet. Online High School Diploma Program liknar traditionella gymnasier. Dina kurser kommer att läras av lärare med samma certifieringar som de som undervisar i traditionella skolor. Du kommer att tilldelas papper, projekt och andra läxor att slutföra för att få kredit för de klasser du tar.
  • Många online-program använder videokonferensteknik för att dela föreläsningar och underlätta diskussioner. Du kommer att interagera med dina andra klasskamrater såväl som läraren.
  • Vissa online-program erbjuder också (eller kräver) deltagande i vetenskapliga experiment, fältresor och andra personliga händelser.
  • Många program har ett fysiskt utbildningskrav, som du vanligtvis kan uppfylla på egen tid.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 6
    6. Ta emot ditt examensbevis. När du har slutfört de nödvändiga kursen, passerade dina klasser och uppfyllde alla krav på slut på gymnasiet, får du ditt gymnasiet diplom. Diplomet kommer att fördelas annorlunda beroende på vilket program du deltog i.
  • Metod 2 av 3:
    Få en ged

    GED står för allmän utbildningsutveckling, och det är ett test som utvecklats av det amerikanska rådet om utbildning (ACE) som mäter huruvida en person har kunskap som motsvarar den som har examen från gymnasiet. GED, HISET och TASC-högskolans ekvivalensuppgifter accepteras som ersättning för ett gymnasieskolans diplom på 95 procent av universiteten och de flesta arbetsgivare.

    1. Bild med titeln Finish High School Steg 7
    1. Forskning dina statens krav. I de flesta stater är du berättigad att få en GED, hiset eller tasc credential om du är 16 år eller äldre och inte inskriven i gymnasiet. Vissa stater har dock olika krav, så det är viktigt att titta på detta innan det går igång. Söker en online-sökning efter din status + GED, HISET eller TAC-kraven för att få reda på mer.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 8
    2. Vet vad testet medför. GED täcker samma fem grundläggande ämnen som erbjuds av gymnasier: skrivning, matematik, samhällsstudier och historia, vetenskap och läsning. Testet är uppdelat enligt följande:
  • Skrivningssektionen testar färdigheter i grammatik, ordförråd, stavning och kapitalisering, med en separat skriftlig uppsatsavdelning.
  • Math-sektionen testar färdigheter i aritmetik, mätning, grundläggande algebra, geometri, antal relationer, trigonometri och dataanalys av diagram och grafer.
  • Secure Studies-sektionen testar kunskap om geografi, medborgar och regering och ekonomi.
  • Vetenskapssektionen testar kunskap om biovetenskap, fysisk vetenskap och jordvetenskap.
  • Läsningssektionen testar färdighet i meningsstruktur, läsförståelse och språkanvändning.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 9
    3. Plugga till provet. Testet tas under 7 timmar och 45 minuter, med en del av tiden till varje ämne. För att göra det bra på ett så stort test är det viktigt att studera de enskilda ämnena i förväg. Planerar att börja studera minst 2 månader i förväg - längre om det har varit år sedan du deltog i gymnasiet. Det kan tyckas överväldigande, men det finns många resurser tillgängliga för att hjälpa dig att komma upp innan testdagen kommer.
  • Du kan köpa en GED-förberedelsebok eller använda online-resurser som hjälper dig att förbereda dig.
  • Se till att du tar massor av övningstest så du vänjer dig vid testformatet.
  • Dubbel ner på alla områden där din kunskap är svagare och överväga att få handledning i det ämnesområdet.
  • Du kan anmäla dig till GED, HISET eller TAC-förberedelseklasser på alla Community College i NC gratis, eller anställa en GED-handledare för att hjälpa dig att förbereda dig.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 10
    4. Registrera dig för att ta det på ett testcenter. Hitta ett testcenter på en plats som är bekvämt för dig. Ring i mitten eller registrera dig online för ett testdatum. Testet är inte tillgängligt online - det måste tas personligen på testplatsen.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 11
    5. Ta provet på det angivna datumet. På dagen för testet, dyka upp lite tidigt så att du har tid att hitta rätt rum och bli bosatt i. Ta med alla material du bad om att ta med testcentret. Om du anmälde dig för att ta ett heltidstest, se till att ditt schema är rensat för dagen. I vissa fall kan du ta provet i 2 delar.
  • Se till att du får en god natts sömn före testet. Detta gör en stor skillnad när det gäller koncentration.
  • Du kommer noga att få en lunchpaus, men var noga med att äta en stor frukost så att du inte blir distraherad av hunger under testet.
  • Följ testadministratörens instruktioner nära. Att bryta några regler, även av misstag, kan få dig att diskvalificeras från att ta provet den dagen.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 12
    6. Ta emot ditt betyg och GED-certifikat. När du har testat kan du antingen behöva ringa ditt testcenter efter en angiven tid, eller du får din poäng i posten.
  • Metod 3 av 3:
    Går tillbaka till gymnasiet

    I vissa fall kan det vara det bästa sättet att tjäna de högsta skolan som du behöver för att få det bästa sättet att tjäna de krediter du behöver för att få ditt gymnasiet diplom. Om du vill ta traditionella gymnasier, och du lär dig bäst i ett vanligt klassrum, kan det här alternativet vara en bra för dig.

    1. Bild med titeln Finish High School Steg 13
    1. Få en kopia av ditt gymnasiet transkript. Du måste veta exakt hur många krediter du fortfarande behöver, så du kan vara säker på att anmäla dig till rätt typ av program. Kontakta din tidigare gymnasium och begära en kopia.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 14
    2. Leta efter vuxna program i ditt område. Varje stat erbjuder en mängd olika gymnasier som är lämpliga för vuxna. Gör en online-sökning och kolla med lokala community högskolor för att hitta ett program som uppfyller dina behov.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 15
    3. Anmäla sig till ett program. I de flesta fall är vuxna högskoleexamen gratis. Du kan behöva fylla i en ansökan före den angivna tidsfristen för att se till att du kan delta i de klasser du vill delta i.
  • När du anmäler dig kommer du förmodligen att ställas in med en rådgivare, som kan titta igenom ditt transkript och hjälpa dig att se till att du får de krediter du behöver.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 16
    4. Fyll i programkraven. Varje program har krav som skiljer sig något enligt statlig lag. Arbeta med din rådgivare för att lägga ut en plan för att slutföra alla krediter som du fortfarande behöver. Beroende på hur många år av gymnasiet du tidigare slutförde kan det ta bara några månader eller flera år.
  • Bild med titeln Finish High School Steg 17
    5. Ta emot ditt examensbevis. När du slutförde ditt program, passerar dina klasser och uppfyller alla krav, kan du examinera med ett gymnasiet diplom.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande