Hur man frågar en klient för en google-recension

Ah, google. För många företag kan Google vara ett ovärderligt verktyg som hjälper människor att hitta sin verksamhet och köpa sina varor och tjänster. Bra recensioner kan göra ditt företag look ännu mer professionell och attraktiv för potentiella kunder, och ju mer du har desto bättre. Det är inte heller super svårt att be dina kunder att lämna recensioner för dig. Nå ut till dina nöjda kunder och göra processen så enkelt som möjligt så att du kan bygga en imponerande samling av bra recensioner som kan hjälpa dig att locka nya kunder.

Steg

Metod 1 av 11:
Verifiera ditt företag via Google My Business.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 1
1. Gör det lättare att hitta ditt företag på Google-sökningar. På din dator, sök efter Google My Business och välj alternativet att logga in. Logga sedan in på ditt Google-konto eller skapa en Om du inte redan har det. Därefter skriver du in namnet på ditt företag eller din adress och klicka på "Nästa."Fyll i formuläret med information om ditt företag, inklusive din adress, de varor du erbjuder, ditt telefonnummer och din webbplats. Välj sedan alternativet för att verifiera.
  • Verifiera ditt företag gör det också möjligt att lägga till det i Google Maps och hjälper det att dyka upp i fler Google-sökningar.
  • Din verksamhet kommer att se mer professionellt ut för dina kunder om det är verifierat.
Metod 2 av 11:
Skapa ett kort namn och webbadress för ditt företag.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 2
1. Dina kunder kommer att kunna hitta ditt företag online. När ditt företag är verifierat kan du skapa ett kort namn för din profil, vilket gör det mycket lättare för folk att hitta dig. Logga in på ditt konto och klicka på din Google min företagsida för att öppna den. Välj alternativet för att skapa ett kortnamn. Ange ditt namn, vilket kan vara upp till 32 tecken och klicka sedan på "Ansök."
  • Så till exempel, om ditt företagsnamn är Jane`s Bath and Body Works, kan du skapa ett kort namn som "Jane."Då kan dina kunder söka efter" g.Sidan / Jane "för en genväg till ditt företag.
  • Du kan också ändra ditt korta namn när som helst.
Metod 3 av 11:
Generera en Google Review länk från din företagssida.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 3
1. Gör det super lätt för människor att lämna en recension. Logga in på ditt Google-konto, klicka på din Google My Business-sida för ditt företag, klicka sedan på "Hem" i vänstra menyn. Välj alternativet att "få fler recensioner."Om du är på en dator kan du kopiera webbadressen för att dela med dina kunder. Om du är på en mobilenhet kan du trycka på alternativet för att dela din webbadress och du kan kopiera länken för att skicka till kunder.
  • Dina kunder kan helt enkelt klicka på länken för att komma till din recensionssida.
Metod 4 av 11:
Svara recensioner som människor lämnar för ditt företag.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 4
1. Bygg din kunds förtroende så att de blir mer benägna att lämna en recension. Kolla recensioner som människor lämnar om ditt företag. Svara på positiva och tacka dem för deras företag. Men ignorera inte de negativa. Använd dem som ett tillfälle att visa personer som du bryr dig om kundnöjdhet genom att svara med sätt du kan göra det till dem.
  • Till exempel, om någon lämnar en negativ recension som säger något som, "tjänsten var hemskt! Kommer inte att gå tillbaka!"Du kan svara med något som", jag är ledsen att höra din erfarenhet var inte tillfredsställande. Vi skulle gärna erbjuda rabatt nästa gång du besöker oss!"
  • Människor kan vara mer benägna att lämna recensioner om de ser att du tar dig tid att kontrollera och svara på dem.
Metod 5 av 11:
Vänta tills du slutför ett jobb för att be om en recension.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 5
1. Låt klienten se ditt arbete först. Ett enkelt sätt att få Google recensioner för ditt företag är att helt enkelt fråga dina kunder för en direkt. Det är dock viktigt att du väntar tills de har fått din produkt eller du har avslutat jobbet de anställde dig för. På det sättet kan de uppleva och uppskatta ditt företag och kommer att vara mer benägna att lämna en recension för dig.
  • Till exempel kan du dra nytta av en nöjd kund genom att omedelbart fråga dem om en recension. Om de säger något som, "Wow! Jag älskar ditt arbete!"Du kan direkt fråga något," bra! Skulle du tänka dig att lämna en Google-recension om din upplevelse? Det skulle verkligen hjälpa mitt företag."
Metod 6 av 11:
Skicka ett mail till glada kunder.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 6
1. Personifiera e-postmeddelandet för att få dem att känna sig mer värderade. Inkludera kundens namn och specifika detaljer om deras order, till exempel de varor eller tjänster de betalat för. Fråga dem om de inte skulle ha något emot att lämna en recension för ditt företag på Google. Om de är nöjda med sin erfarenhet, kan de gärna göra det.
  • Pro Tips: Ta med en Google-granskning i e-postmeddelandet så allt de behöver göra är att klicka på länken och lämna en recension.
  • Små beröringar som personuppgifter om din klient kan gå långt. Till exempel, om de nyligen hade en ny bebis eller de ska gå på semester, nämna det i din email!
Metod 7 av 11:
Ring kunder och fråga dem i slutet av konversationen.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 7
1. Visa dem du bryr dig genom att fråga dem personligen. Om du försöker samla fler recensioner, försök att nå ut till nöjda kunder direkt genom att ge dem ett telefonsamtal. Chatta med dem lite om sitt liv och om de är nöjda med de varor eller tjänster som de fått från dig. Innan du går av samtalet, fråga dem om de inte skulle ha något emot att lämna en Google-recension för ditt företag.
  • Om de inte vet hur man lämnar en recension, berätta för dem att de kan se upp på Google eller skicka dem en Google-granskning länk med text eller e-post.
Metod 8 av 11:
Nämna en recension när du skickar en proposition.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 8
1. Om dina kunder är nöjda med din tjänst, kan de vara glada att lämna en recension för dig. Om du har en vanlig faktureringscykel med dina kunder kan du använda den vanliga interaktionen som ett tillfälle att få en recension. När du skickar din faktura, försök att be dem att lämna en recension för ditt företag om de är nöjda med din tjänst.
  • Inkludera en länk för Google-recension för att göra det ännu enklare för dem att lämna en recension.
Metod 9 av 11:
Undvik att erbjuda incitament i utbyte mot recensioner.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 9
1. De bästa recensionerna är ärliga och oskäliga. Medan det kan tyckas som en bra idé att erbjuda något som en 10% rabatt eller ett ledigt föremål i utbyte mot en Google-recension, kan dessa recensioner komma av som ojämn och falsk. Istället, lita på dina nöjda kunder att lämna sin ärliga åsikt, som kommer att känna sig mer verklig och kraftfull för människor som kontrollerar dina recensioner.
  • Människor kan upptäcka foniness i en recension, och det kan negativt påverka ditt företag negativt.
Metod 10 av 11:
Hjälpklienter Gör ett Google-konto om de inte har en.
  1. Bild med titeln Be en klient för en Google-recension Steg 10
1. Gå dem genom processen så att de kan lämna dig en recension. För att lämna en recension måste dina kunder ha ett Google-konto. Om de inte har en, ta lite tid att visa dem hur man gör det. Berätta för dem att besöka Googles hemsida och välja alternativet för att skapa ett nytt konto. När de alla är uppställda kan de lämna en recension för ditt företag.
Metod 11 av 11:
Uppföljning med kunder inom 2 veckor.
  1. Bild med titeln Be en klient för ett Google-recension Steg 11
1. Ge dem en mild nudge för att påminna dem om en recension. Livet kan bli upptagen och det är vanligt att folk glömmer att följa igenom med att lämna en recension. Bli inte upprörd om det. Istället, försök bara att nå ut via telefon, e-post eller nästa gång du ser dem personligen. Fråga dem om de har haft en chans att lämna en recension ännu och berätta för dem att du skulle vara verkligen uppskattande om de kunde lämna en för ditt företag om de har en extra minut.
  • Försök att inte vara alltför påträngande eller trycka dem för mycket. Du kan få dem att ignorera din förfrågan - eller sämre, lämna en negativ recension.

Tips

Försök att inte vänta med att be om en recension. Om du har en nöjd klient, gör din förfrågan medan det fortfarande är friskt i sitt sinne.

Varningar

Undvik att attackera negativa recensioner som människor lämnar. Det kan påverka hur potentiella kunderna ser dig och ditt företag.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande